• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2010

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Ceny ropy klesly kvůli obavám o vývoj ekonomiky

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Ceny ropy na světových trzích klesly kvůli obavám o ekonomický růst ve světě. Informovaly o tom v pátek agentury Reuters a Bloomberg.Cena americké ropy klesla odpoledne na 77,36 dolaru (1464,89 koruny) za barel, později se však.

    celý článek »

    Evropské akcie ztratily 0,31 procenta

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Evropský akciový index FTSEurofirst 300 ztratil během pátečního obchodování 0,31 procenta a skončil na úrovni 1 043,66 bodu, za celý měsíc nicméně zaznamenal růst 5,3 procenta, což je nejvíce za poslední čtyři měsíce. Uvedla to...

    celý článek »

    Spot na pátek: Guinness: noitulovE

    Podivný název spotu, viďte? Ale přečtěte si poslední slovo pozpátku a dojde vám, že život možná vzešel z vody, ale jen proto, aby se vydal úprkem vpřed a našel smysl v Guinnessu... Guinness:noitulovE

    celý článek »

    KONEČNĚ KOREKCE !

    Páteční obchodování se již od rána neslo ve znamení vybírání zisků. Impulzem byly mínusové „closy“ ze včerejšího obchodování v USA. Dnes navíc americká ekonomika opět nepotěšila, když HDP za druhé čtvrtletí tohoto roku rostlo pouze tempem 2,4% a nikoliv..

    celý článek »

    PX v závěru týdne ztrácí kvůli propadu Erste o 5,2 %

    Index PX se na závěr týdne výrazně ztratil poté, co akcie Erste Bank negativně reagovaly na oznámené výsledky skupiny za druhé čtvrtletí. Pražský index ztrátou 1,41 % vymazal většinu zisků předchozích seancí a týdenní růst zredukoval na 0,7 %.

    celý článek »

    Lidé mají zájem o službu Cash Back

    Za posledního půl roku vzrostl počet transakcí držitelů kreditních karet, kteří využívají služby Cash Back, tedy výběru hotovosti na pokladnách v obchodech. Prodejních míst, kde tuto službu lze využít je však stále málo. Vyplývá to z karetní...

    celý článek »

    Best Communications pro Fashion Days

    Best Communications byla jmenována společností Fashion Days její PR agenturou pro Českou republiku a Slovensko. Společnost Fashion Days představila 24. června na své první tiskové konferenci unikátní koncept nakupování na internetu, nabízející...

    celý článek »

    Disney prodá studio Miramax

    Americká zábavní společnost The Walt Disney se po zhruba půlročním vyjednávání dohodla na prodeji svého filmového studia Miramax Films, které vlastnila 17 let. Za více než 660 milionů dolarů (asi 12,5 miliardy Kč) studio prodala společnosti Filmyard.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 30.07.2010

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 29.7Změna30.7 Austrálie AUD 117.0700.38%17.135 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Program "Vím, co jím" startuje v ČR

    Nezisková organizace Vím, co jím, o.p.s. uvádí na trh značku potravin "Vím, co jím". Program vychází z celosvětové iniciativy Choices. Iniciativa Choices definuje složení potravin odpovídající zdravé výživě na základě kritérií Světové zdravotnické...

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 29.07.10

    Akciové trhy v USA ve čtvrtek pokračovaly v mírném oslabování. Blue Chips index Dow Jones oslabil o 0,29% na 10,467.16 bodů, širší index S&P 500 klesl o 0,42% na 1,101.53 bodů a technologický Nasdaq Composite se snížil o 0,57% na 2,251.69 bodů.

    celý článek »

    AKCIOVÝ VÝHLED 30. 7.: Rudá tečka za červencem

    Trhy v zámoří skončily včera po nerozhodném obchodování mírně v červeném. Dow Jones Industrial Average uzavřel 30 bodů pod otevírací hodnotou (0,29 %), ale průběh nebyl tak vlažný, jak by se mohlo na první pohled zdát, když v průběhu obchodování index...

    celý článek »

    Koruna se vrací k 19 korunám za dolar

    CZK/EUR Přehled čtvrtečních zpráv Německo: červencová nezaměstnanost 7,6 % ČR: ČR nebude stanovovat žádný termín přijetí eura Kurz eura ve čtvrtek: koruna mírně korigovala z 24,70 CZK/EUR nad 24,80 CZK/EUR Koruna ráno otevírala opět o něco silnější..

    celý článek »

    Příznivá evropská data euru pomohla

    Včerejší obchodní den byl pro společnou evropskou menu úspěšný. Euro proti dolaru posilovalo prakticky po celý den, z ranních kotací těsně pod 1,3000 USD/EUR se kurz vyšplhal až k 1,3100 USD/EUR v průběhu americké senace.

    celý článek »

    Apple začne prodávat iPhone4 v dalších 17 zemích

    PRAHA/ CUPERTINO (MEDIAFAX) - Společnost Apple začne v pátek prodávat svůj nejnovější přístroj iPhone 4 v dalších 17 zemích. Mezi nimi jsou například Austrálie, Rakousko, Belgie, Kanada, Dánsko, Finsko, Hongkong, Irsko a Itálie.Nový iPhone 4 si ale..

    celý článek »

    Předpověď: Jaké budou zisky firem na burze

    Ekonomické oživení se může zadrhnout v souvislosti s finančními problémy některých zemí. Investoři by měli být opatrnější a vyčkat, jak se bude trh v druhé polovině roku vyvíjet, a využít případných poklesů k nákupu, říká analytik Petr Hlinomaz z investiční společnosti BH Securities.

    celý článek »

    O české akcie není zájem

    Zvýšenou aktivitu na pražské burze lze očekávat ve druhé polovině září. Současná situace přeje spekulantům a rychlým obchodům, na delší pozice je dostatek času.

    celý článek »

    E15: Solární boom končí

    PRAHA (MEDIAFAX) - Spekulativní prodeje projektů solárních elektráren táhly trh celé první pololetí. Teď je však s nimi podle pátečního vydání deníku E15 konec, protože nepřipravené zdroje se už nestihnou včas připojit do sítě.Další vlna prodejů teď.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí