• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2010

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Cena ropy klesla pod 82 dolarů za barel (5.8.2010)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Cena ropy během čtvrtečního obchodování klesala. Její cena se snížila pod 82 dolarů za barel, informovala agentura Reuters.Za poklesem ceny ropy stojí zejména negativní zprávy o vývoji na americkém trhu práce. Počet nových...

    celý článek »

    Cena ropy klesla pod 82 dolarů za barel (5.8.2010)

    Cena ropy během čtvrtečního obchodování klesala. Její cena se snížila pod 82 dolarů za barel, informovala agentura Reuters.Za poklesem ceny ropy stojí zejména negativní zprávy o vývoji na americkém trhu práce. Počet nových...

    celý článek »

    Obama: Americká ekonomika potřebuje čas na ozdravení

    CHICAGO (MEDIAFAX) - Americký prezident Barack Obama na své návštěvě automobilky Ford uvedl, že jeho snaha o povzbuzení ekonomického oživení se začíná vyplácet, ale americké hospodářství potřebuje více času na uzdravení. Ve čtvrtek o tom informovala.

    celý článek »

    Spot na čtvrtek: Toilet graffiti

    Ještě si dobře vzpomínám na osvětu proti AIDS (spolu s tím i proti narkománii), které se nám dostalo na střední škole. Máloco bylo v té době vzrušivější než prostředí potemnělého kina, kde jsme se tlačili na spolužačky. Ale osvětové filmy nebyly ani.

    celý článek »

    Koruna oslabila na 24,72 CZK/EUR

    PRAHA (MEDIAFAX) - Česká měna ve čtvrtek odevzdávala středeční zisky, obchodování uzavřela na úrovni 24,72 CZK/EUR, což v porovnání se středečním závěrem (24,62) znamená oslabení o 0,4 procenta. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.„Česká...

    celý článek »

    Google nepotěšil velké značky

    Google od poloviny září dovolí i inzerentům v Evropě využívat ochranných známek rivalů jako klíčových slov v internetové reklamě AdWords. Majitelům velkých značek tak Google nedovolí řídit, jaké reklamy se uživatelům objeví během vyhledávání. Změna..

    celý článek »

    Centrální banka dle očekávání sazby nezměnila

    Česká koruna vůči euru ještě během dnešního dopoledne oslabila o zhruba 15 haléřů téměř k hranici 24,80. Bezprostřední reakce na oznámení výsledku zasedání ČNB a na následnou tiskovou konferenci byla minimální a koruna se i v závěru seance držela...

    celý článek »

    Americká data smazala růst evropských akciových indexů

    Evropské burzy od rána posilovaly po dobrých čtvrtletních výsledcích několika velkých firem včetně výrobce pneumatik Nokian a britské pojišťovny Aviva. V bankovním sektoru byl vývoj smíšený. Akcie britské Barclays ztrácely i přesto, že oznámené...

    celý článek »

    Zmrzlina s lidskou tváří

    Výrobci zmrzliny Ben&Jerry v nové kampani sdělují, že při výrobě neubližují němé tváři. "Věříme, že slepice jsou šťastnější, mají-li dost prostoru." "Žít v harmonii s přírodou je naprostým základem pro každého dobrého farmáře." "Šťastné krávy jsou...

    celý článek »

    Mladé Britky bojují proti retuším

    Mladé Britky chtějí s pomocí petice prosadit označování retušovaných fotografií modelek. Přikrášlené fotografie modelek v módních časopisech a v reklamách by měly být zvláštními značkami jednoznačně odlišeny od těch snímků, které ženy zachycují...

    celý článek »

    ECB v srpnu drží úrokové sazby beze změny na 1,00 pct

    Rada guvernérů Evropské centrální banky rozhodla 5.srpna podle očekávání a ponechala základní úrokovou sazbu beze změn na 1,00%. Refinanční sazba je v eurozóně na nejnižší hladině v historii od května 2009. ECB zachovala v srpnu marginální sazbu na..

    celý článek »

    Investujte podle planet: Astrologický výhled na srpen

    Zkoumám působení konstelací mundánních (platných pro celý svět – vytvářejících něco jako astrologické klima), a také konstelací specificky ovlivňujících dění v naší republice (tranzitů – přechodů planet přes významné body v horoskopu našeho státu).

    celý článek »

    TV Barrandov měl rekordní sledovanost

    TV Barrandov znovu potvrdila pozici 4. nejsledovanější televize v zemi. Úterý 3. srpna 2010 stanici přineslo 4 rekordy a zásah 1 246 660 diváků* v čase 18:00 – 24:00 hodin. Den rekordů se promítl do všech pásem vysílání, počtu diváků u obrazovky TV.

    celý článek »

    Rusko dočasně zakáže vývoz obilí od 15. srpna

    MOSKVA (MEDIAFAX) - Dočasný zákaz vývozu ruského obilí a výrobků z něho se zavádí od 15. srpna, řekl Dmitrij Peskov, tiskový tajemník předsedy ruské vlády Vladimira Putina. Ve čtvrtek o tom informovala agentura Ria Novosti.Ve čtvrtek premiér na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 05.08.2010

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 4.8Změna5.8 Austrálie AUD 117.1320.16%17.161 Brazílie BRL...

    celý článek »

    14:00 – Praha téměř beze změny, odpolední makro

    Pražská burza se odpoledne přehoupla do mírného plusu. Po včerejších výsledcích za 2Q a následném růstu o 7% se dnes akcie Komerční Banky obchodují o 1 % níže. Také dnes, stejně jako včera je to nejobchodovanější titul na pražské burze.

    celý článek »

    Tomáš Sedláček: NERV II - Impérium vrací úder

    Druhý díl, pokračování jakéhokoli filmu, je vždy oříšek. Několika se přesto povedlo uspět (z těch populárních jmenujme alespoň Hvězdné války, Vetřelci, Matrix, Pán prstenů). Otázkou je: povede se to i v případě NERVu II? Právě dnes startuje...

    celý článek »

    ECB i BoE nechávají sazby na historických minimech

    Britská centrální banka (BoE) na svém čtvrtečním zasedání ponechala svou hlavní úrokovou sazbu na úrovni 0,5 procenta. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.Rozhodnutí o ponechání sazby na historickém minimu trh očekával,.

    celý článek »

    Dolar ve středu reagoval na pozitivní data posílením

    Americký dolar se ve středu dokázal odrazil z čtyřměsíčního minima oproti hlavním měnám po pozitivní statistice z trhu práce a sektoru služeb, které investory ujistily že recese USA nehrozí a zotavení největší ekonomiky pokračuje. Společná euroměna..

    celý článek »

    PX prolomil 1200 bodů, chystá se další rally?

    Včerejší výsledky Komerční banky investory velice příjemně překvapily. Ve všech sledovaných položkách dosáhla banka lepších výsledků. Čistý zisk za 2.Q dosáhl 3,27 mld Kč (očekáváno 3,02 mld Kč), úrokové výnosy 5,42 mld Kč (očekáváno 5,25 mld Kč).

    celý článek »

    Podlahové krytiny – podceňované PVC

    PVC – mnozí je odmítají a zatracují. Možná jen proto, že si PVC spojují s mnohdy ohyzdným linem neurčité barvy známým ze školních jídelen 70. a 80. let. Technologie pokročily, doba též a velkých změn se dočkalo i samotné PVC.

    celý článek »

    CENTURY 21: Ceny nemovitostí budou i nadále klesat

    Jestliže jarní měsíce naznačovaly zastavení propadu cen nemovitostí a oživení realitního trhu, léto tento optimismus opět zbrzdilo. Podle průzkumu realitní sítě CENTURY 21 ceny většiny nemovitostí v celé České republice stále klesají a tento trend bude s.

    celý článek »

    Hypotéka Wüstenrot už za 3,99 % ročně

    Dobrá zpráva pro všechny, kdo si chtějí pořídit bydlení a potřebují si na to půjčit! Úrokové sazby hypotečních úvěrů opět výrazně klesly. Hypoteční banka Wüstenrot nabízí od 1. srpna hypotéku na bydlení s úrokovou sazbou jen 3,99 % p.a.

    celý článek »

    Pohyb trhu limituje vyčkávání na páteční data

    Středeční seance na evropských burzách končila po vrtkavém vývoji s minimálními pohyby hlavních indexů. Index DAX zavíral na úrovni 6331 bodů a přídal 0,37%. Po předchozích nárůstech mírně korigoval bankovní sektor, a to i přes příznivé výsledky Standard.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada GEOtest, a.s.

    GEOtest, a.s. , se sídlem Šmahova 1244/112, Brno, IČO 46344942 OZNÁMENÍ O KONÁNÍ MIMOŘÁDNÉ VALNÉ HROMADYPředstavenstvo akciové společnostiGEOtest, a.s.se sídlem v Brně, Šmahova 112svolává na den 27. 8. 2010, 10.00 hod, do zasedací místnosti v sídle..

    celý článek »

    Burzy ve světě - souhrn 4.8.

    Včera americké akciové indexy celý den posilovaly podpořeny červencovým nevýrobním ISM (index aktivity), který místo očekávaného m/m poklesu na 53 b. vzrostl na 54,3 b. Indexy se tak dostaly na nejvyšší zavírací hodnotu za poslední 2 měsíce.

    celý článek »

    KB: poznámky z konferenčního hovoru

    Management dále snížil letošní výhled nákladů na oprávky v korporátním segmentu na 0,4 až 0,6% z květnu odhadovaných 0,5 až 0,7% a pro retailový segment na 0,8 až 1% z květnu odhadovaných 1 až 1,2%. Podíl nesplácených úvěrů pravděpodobně v 2.

    celý článek »

    Výsledky Time Warner za 2Q překonaly odhady

    Čistý zisk americké mediální společnosti Time Warner ve druhém čtvrtletí vzrostl o 7 % na 562 mil. USD (49 centů/akcii) z 524 mil. USD (43 centů/akcii) před rokem. Po očištění po jednorázové položky zisk dosáhl 50 centů/akcii, zatímco analytici v...

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 04.08.10

    Akciové trhy v USA ve středu zaznamenaly pozitivní obchodování. Blue Chips index Dow Jones posílil o 0,41% na 10,680.43 bodů, širší index S&P 500 vzrostl o 0,61% na 1,127.24 bodů a technologický Nasdaq Composite se zvýšil o 0,88% na 2,303.57 bodů.

    celý článek »

    Zisk Barclays vzrostl o 44%, Commerzbank poklesl

    Zisk britské finanční skupiny Barclays vzrostl v první polovině letošního roku meziročně o 44 procent na 3,95 miliardy dolarů (117,7 miliardy korun). Informoval o tom ve čtvrtek server BBC.Za zisk Barclays byla z podstatné části..

    celý článek »

    ČS - koment 5.8. - ČNB, BoE a ECB + vládní prohlášení

    ČR · Na dnešním zasedání ČNB sazby neklesnou, nová prognóza dle nás namaluje o něco slabší růst pro rok 2011 a tudíž i nižší trajektorii sazeb v roce 2011. Nejdůležitějším proti-inflačním rizikem, které zazní na tiskovce, bude momentální síla koruny.

    celý článek »

    Report ČR ze 4. 8. + akciový výhled

    Nebýt jednoho jediného titulu, tak by se středeční seance opět zařadila k těm nevýrazným a nelikvidním z předchozích dní. Likvidita na většině titulů totiž opět „zamrzala“. Jasnou výjimkou však byly akcie KB (+7,79 %), které reagovaly na zveřejněné...

    celý článek »

    Den centrálních bank je tu

    CZK/EUR Přehled středečních zpráv eurozóna: maloobchodní tržby za červen se meziměsíčně nezměnily, meziročně vzrostly o 0,4 % ČR: vláda schválila konečné znění programového prohlášení, o důvěru požádá v úterý ČR: dnes se jednání ČNB nezúčastní...

    celý článek »

    7:45 – US trhy pozvolna rostou (+0,6%)

    Středa na zámořských trzích nevnesla příliš světla do dalšího vývoje. Co v úterý indexy ztratily, to ve středu získaly zpět – tak by se dal vývoj ve stručnosti zhodnotit. Makrodata zveřejňovaná v průběhu dne přispěla k pozitivní náladě.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 4. 8. 2010

    DJIA 10 680,43 +44,05 +0,41 % NASDAQ 2 303,57 +20,05 +0,88 % S&P 500 1 127,24 +6,78 +0,61 % Ve středu trhy částečně hledaly směr a to i přes příznivá data z trhu práce a ISM výrobního indexu.

    celý článek »

    Zasedání ECB by mělo být klidné, změny se nečekají

    Dolar v průběhu včerejší seance vymazal část svých předchozích ztrát, nicméně se nejednalo o žádný velký pohyb. Kurz USD/EUR se posunul k hranici 1,3150. Dolaru pomohl včera zveřejněný ISM index ze sektoru služeb, který oproti očekávání překvapivě...

    celý článek »

    Zisk banky KBC klesnul o 51 procent na 149 milionů eur

    BRUSEL (MEDIAFAX) - Zisk bankovní skupiny KBC, která vlastní českou banku ČSOB, klesnul ve druhém čtvrtletí letošního roku o 51 procent na 149 milionů eur (3,66 miliardy korun). Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.I přes výrazný pokles,...

    celý článek »

    Stoná se méně. Stát tím ušetřil dvě miliardy.

    Snížením nemocenské pro dlouhodobě nemocné stát v letošním prvním pololetí ušetřil dvě miliardy korun. Další úspory plánuje už na příští rok. Jenže na ty doplatí podnikatelé, kteří si dobrovolně platí nemocenské pojištění.

    celý článek »

    HN: Spartakiádní stadion na Strahově se má zbořit

    PRAHA (MEDIAFAX) - Praha zřejmě přijde o jednu ze svých dominant: kolosální stadion na Strahově, symbol komunistických spartakiád. Český svaz tělesné výchovy, jemuž stadion patří, chce pozemky uvolnit pro novou zástavbu, píší ve čtvrtečním vydání...

    celý článek »

    E15: Volavka v kauze Sokolovské uhelné

    PRAHA (MEDIAFAX) - Sokolovský podnikatel Štefan Kanaloš, který sehrál volavku v kauze uprchlého podnikatele Tomáše Pitra, figuruje i v boji o třicetiprocentní podíl Sokolovské uhelné, třetí největší hnědouhelné společnosti. Informoval o tom deník...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »