• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2010

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Cena ropy klesla na pětitýdenní minimum

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Cena ropy během středečního obchodování klesla na své pětitýdenní minimum. Informovala o tom agentura Reuters.Za poklesem ceny ropy stojí především zprávy o zásobách této komodity ve Spojených státech amerických. Z údajů...

    celý článek »

    Evropské burzy se propadly do červených čísel

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Evropské trhy během středečního obchodování zaznamenaly pokles. Celoevropský akciový index FTSEurofirst 300 odepsal 0,32 procenta, informovala agentura Reuters.Vývoj na evropských burzách ovlivnila i situace na trzích s ropou....

    celý článek »

    EIA týdenní zásoby ropy a paliv v USA (18.8.2010)

    Americký energetický institut (EIA) zveřejnil týdenní data o velikosti komerčních zásob ropy a ropných produktů v týdnu do 13. srpna. Zásoby ropy klesly o 0,8 milionů barelů na 354,2 mil barelů, stav v loňském roce 343,6 mil barelů a změna oproti...

    celý článek »

    Problémy US ekonomiky

    Ekonomické ozdravení v USA se zpomaluje, alespoň to naznačují některé makroúdaje reality růstu ekonomiky a rovněž proslovy representantů centrální banky FED tento fakt víceméně potvrzují. Druhé upřesnění odhadu US HDP za 2.Q.

    celý článek »

    Koruna zůstala na úterní úrovni 24,77 CZK/EUR

    PRAHA (MEDIAFAX) - Česká měna prožila ve středu klidné obchodování, zakončila ho zhruba na úterní závěrečné úrovni 24,77 CZK/EUR. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.„Obchodování s korunou bylo dnes přesně takové, jaké bychom ho v době bez...

    celý článek »

    Zápis z jednání BOE odhalil hlasování 8 ku 1

    Zápis z jednání bankovní rady Bank of England ze 4. až 5. srpna odhalil další nejednotný postoj při hlasování o úrokových sazbách, a shodu ohledně programu kvantitativního uklidňování. Na jednání bankovní rady bylo přítomno devět členů. Novým členem.

    celý článek »

    Nová kuchařská show TV Prima a Jojky

    České a slovenské celebrity budou soutěžit v kuchařském umění. Od pondělí 30. srpna se na obrazovkách TV Prima a slovenské TV JOJ objeví nový pořad Čápi s mákem. Pětice česko-slovenských celebrit se utká v souboji nejen kulinářském – zvítězí ten,...

    celý článek »

    Vlasta a Květy budou na Atlas.CZ

    Sanoma a Centrum.cz se rozhodli spustit plnohodnotné online verze obou časopisů. Hlavní cílovou skupinou projektu jsou ženy a muži od 35 let. Generální ředitel Sanomy József Steff mluví o aktivitě jako o "jednom ze zásadních pilířů nové strategie...

    celý článek »

    Eva Farna na Disney Channel

    Disney Channel promuje televizní premiéru filmu Camp Rock 2: Velký koncert prostřednictvím společného klipu Ewy Farné a Jana Bendiga. Duo nazpívalo titulní píseň Stejný cíl mám dál, videoklip se na Disney Channel objeví jako upoutávka před zářijovou.

    celý článek »

    ČR - souhrn 18.8. - atak na 1200 bodů se nezdařil

    Pražská burza při zobchodovaných necelých 1,1 mld.Kč nenavázala na růst z prvních dvou dnů tohoto týdne a korigovala dosažené zisky. Zahraniční vývoj dnes nebyl výraznějším vodítkem, protože při absenci výraznějších zpráv chyběl jasný směr.

    celý článek »

    Indie může přehodnotit zákaz vývozu pšenice

    Indie může přehodnotit zákaz vývozu pšenice, pokud globální ceny nadále porostou, uvedl v úterý indický ministr obchodu Rahul Khullar. Indická vláda musí důkladně zhodnotit možnosti země, než rozhodne o zrušení zákazu vývozu, který byl uložen v roce.

    celý článek »

    Ve středu akcie při absenci nových impulsů klesají

    Akciové trhy dnes zatím nenavázaly na včerejší růst a po většinu dne oslabují. Pokles hlavních indexů je ale většinou maximálně 0,5%, protože na trhu se dnes neobjevily žádné výrazné impulsy, které by daly obchodování jasný směr.

    celý článek »

    Mírně slabší středa, vrátí se trhy k růstu?

    Akcie na pražské burze dnes oslabily, byť aktivita a volatilita v průběhu dne byly výrazně nízké. Index PX se po většinu dne pohyboval více než 0,5 % v mínusu. Dopoledne žádný titul nezměnil cenu o více než 1 % a zajímavější věci se děly až odpoledne.

    celý článek »

    Hospodářství OECD rostlo o 0,7 procenta

    PAŘÍŽ (MEDIAFAX) - Ekonomika členských zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) ve druhém čtvrtletí mezikvartálně stoupla o 0,7 procenta. Tempo růstu je tak stejné jako v předešlém čtvrtletí, informovala OECD ve své tiskové...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 18.08.2010

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 17.8Změna18.8 Austrálie AUD 117.4100.12%17.389 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Jak mít v bazénu vždy čistou a teplou vodu

    Svůj bazén chcete pochopitelně využívat v každou volnou chvíli, proto jste si ho pořizovali. Jenže když je ráno zima a voda studená, skočit do ní se vám zrovna nechce. A dost pravděpodobně se vám ani nebude chtít pouštět se do čištění vody před tím, než..

    celý článek »

    US futures dne 18.8.2010: zatím bez impulsů…

    Při včerejším velmi solidním obchodním dni hlavní US akciové indexy posílily o zhruba více než 1% a v případě indexu SP 500 se podařilo uzavřít silněji nad hranicí 50-ti denního pohyblivého průměru (1088 bodů).

    celý článek »

    Znamení Hindenburg?

    Možnost strávit několik dní příjemným lenošením na plážích jedné zbankrotované členské země Evropské unie nabízí člověku nesporný bonus – možnost sledovat události na finančním resp. akciovém trhu se zdravým odstupem.

    celý článek »

    Trhy se držely, objemy obchodů prázdninové

    Evropské burzy přidaly během úterní seance v průměru kolem 1,5% (index Eurostoxx50 +1,46%). Trh uklidnila zpráva od životní pojišťovny Aegon, že společnost dosáhla řešení, které by jí mělo umožnit splatit půjčku od holandské vlády.

    celý článek »

    6 investičních tipů pro období deflace

    Deflace se zdá být jasným východiskem pro ty, kteří se snaží pochopit, kam spěje americká ekonomika. Panují obavy, aby se firmy dál nesoustředily pouze na splácení svých dluhů, ale také na investice a na spotřebu.

    celý článek »

    Soumrak optimistů

    Včerejší pozitivní závěr na evropských a amerických burzách dával naději na pozitivní výhled pro závěr nejen tohoto týdne, ale i prázdnin. Zejména američtí investoři se rozhodli ignorovat horší data z makroekonomiky a prostřednictvím realizovaných nákupů.

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 17.08.10

    Akciové trhy v USA v úterý konečně výrazněji posílily. Blue Chips index Dow Jones se zhodnotil o 1,01% na 10 405,85 bodů, širší index S&P 500 vzrostl o 1,22% na 1 092,54 bodů a technologický Nasdaq Composite se zvýšil o 1,26% na 2 209,44 bodů.

    celý článek »

    Akciový výhled 18. 8.: Vítězné tažení optimismu?

    Zelená, a jenom zelená. Asi tak by se dalo popsat včerejší obchodování na amerických trzích. Investorům pravděpodobně vydržela dobrá nákupní nálada z pondělka, ale tentokrát nepřišly žádné „neočekávané“ informace, které by dokázaly euforii pokazit.

    celý článek »

    Burzy ve světě - souhrn 17.8.

    Americké akciové trhy včera posílily (S&P +1,22%, Nasdaq +1,26%), když trhy pozitivně přijaly data ohledně americké průmyslové produkce za červenec (+1% vs. očekávaných +0,5%). Výrazně se oživila zejména výroba automobilů.

    celý článek »

    ORCO: Stavební povolení na projekt Zlota opět v platnosti?

    Polský tisk spekuluje o tom, že pozastavené stavení povolení projektu Zlota bude opět obnoveno kanceláří Mazowieckého vojvodství. Konečné rozhodnutí by mělo padnout do 3. září. (PB) Orco po obdržení stavebního povolení předprodalo přibližně 80-90 bytů v..

    celý článek »

    ČEZ: Problémy s projektem větrného parku u Dukovan

    Podle informací Lidových novin ČEZ nezískal povolení od regionálních autorit ke stavbě projektu u Dukovan. (LN) ČEZ v okolí Dukovan původně plánoval výstavbu větrného parku v celkovou instalovanou kapacitou kolem 78 MW (39 turbín, každá s instalovaným...

    celý článek »

    8:00 – Úterní rally v USA, vydrží pozitivní nálada?

    Po turbulentním minulém týdnu a nejistém startu tohoto týdne předvedly v úterý americké akcie přesvědčivý růst. Na svém maximu indexy dosahovaly přírůstku 1,8 %, v závěru se však dostavilo vybírání zisků a indexy ztratily téměř polovinu denních zisků.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 17. 8. 2010

    Úterní obchodování konečně přálo býkům kdy po týdnu nových denních low došlo k odrazu a trhy od úvodu přidávaly a zavíraly přibližně se 1,1 % zisky. Za zmínku opět stojí pondělní odraz od 50% fibbonaciho retracementu S&P 500 z růstové vlny, který...

    celý článek »

    Sedm důvodů, proč nepracovat ve finančnictví

    Píšete jeden report za druhým, ale nikdo je ještě nečetl? Už jste unavení z toho, že se vám nedaří prosadit to, na čem pracujete? Pokud byste odpověděli kladně, možná je načase zvážit, zda by se vám nevyplatilo vybrat poslední bonus a poohlédnout se po něčem jiném.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Akcie, které jsou tento týden po výsledcích připravené na divokou jízdu

    Volatilita akciového trhu narůstá a některé společnosti, které mají tento týden reportovat své výsledky, by mohly reagovat prudkými pohyby. Akciový trh si minulý týden prošel těžkým propadem, když akciové indexy Dow Jones a S&P 500 zaznamenaly nejhorší týdenní výkon od loňského roku kvůli obavám z přetrvávající inflace a začátku výsledkové sezóny za první čtvrtletí.

    celý článek »

    Americký akciový index SP 500 zažívá korekci

    Americký akciový index SP 500 od svého dna v říjnu 2023 předvádí působivou rallye a vytváří po sobě jdoucí historická maxima. Přestože v posledních dvou týdnech cena zažívá pokles, je stále příliš brzy na to, aby se dalo hovořit o trvalé korekci směrem&he

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (16.04.2024)

    USDCAD je jedním z párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat určitý pohyb. Ve 14:30 budou zveřejněny údaje o kanadském indexu spotřebitelských cen za březen, u nichž se očekává mírné zrychlení celkového růstu cen z 2,8 % na 2,9 % meziročně. Ve

    celý článek »

    Americká ekonomika překvapuje kondicí

    Naproti tomu představa o stejném načasování prvního snížení sazeb také v USA už se definitivně vypařila. Potvrdil to (po nečekaně vysoké březnové jádrové inflaci) i údaj o maloobchodních tržbách v březnu: oproti očekávání 0,4 % činil meziměsíční nárůst&he

    celý článek »

    Mírně nepříznivé číslo z eurozóny

    V Evropě jako celku se ale situace jednoznačně růžovějším zatím nevyvíjí. Nejnověji jsme se dověděli, že březnová průmyslová produkce v eurozóně byla meziročně slabší o 6,4 % (zatímco trh čekal pokles jen o 5,7 %).

    celý článek »

    Další mírně příznivé německé číslo

    V posledních týdnech se na západ od nás objevila některá čísla naznačující možný (postupný) obrat vývoje tamní ekonomiky k lepšímu. Tentokrát jde o údaje ohledně podílu firem ve zpracovatelském průmyslu, které si stěžují na problémy při získávání vstupů&h

    celý článek »

    Měsíční report Photon Energy

    Společnost Photon Energy v měsíčním reportu za březen uvedla, že výroba od začátku roku vzrostla meziročně o 23,7% díky růstu kapacit v Rumunsku, ale zůstala pod očekáváním společnosti o cca 12 %.

    celý článek »

    USD/JPY překročilo předchozí maximum

    USD/JPY roste na další mnohaleté maximum nad kulatým číslem 154,00 a zatím přidává 0,8 %. Technické oscilátory se drží v překoupených oblastech. Index RSI naznačuje, že další zisky by mohly být na obzoru a stochastický oscilátor však naznačuje přetížený&h

    celý článek »

    HK.cash po údajích z Číny klesá o téměř 1 %

    Konflikt na Blízkém východě a poklesy na Wall Street poněkud odvedly pozornost trhů od tématu čínských indexů, které opět zpochybňují růstový trend. Údaje z Číny dnes investoři přijali negativně. Index Hang Seng v hotovostní seanci klesl o více

    celý článek »

    MPSV připravilo návrh zákona, jehož cílem je systémové sjednocení všech sociálních dávek podmíněných dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem pod hlavičku Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

    MPSV připravilo návrh zákona, jehož cílem je systémové sjednocení všech sociálních dávek podmíněných dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem pod hlavičku Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ). Namísto Úřad práce ČR by tak nově o...

    celý článek »

    Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu

    Prezident Pavel se rozhodl vstoupit jako moderátor do politického jednání mezi vládou a opozicí o jedné z nejdůležitějších reforem pro budoucnost České republiky. Toto vlídné gesto, aby bylo dosaženo konsenzu alespoň nad základními obrysy hned na začátku&

    celý článek »

    Likvidaci autovraků podpoří dotace

    O peníze na ekologickou likvidaci mohou žádat právnické a fyzické osoby oprávněné k podnikání v oblasti nakládání s nebezpečnými odpady (autovraky) podle odpovídajících zákonů. V případě řádného odevzdání vybraných komodit získají podporu 200

    celý článek »

    Dva miliony na důchod

    O zabezpečení na stáří přemýšlí jen minimum lidí v produktivním věku. Přitom čím dříve se začíná se spořením na důchod, tím lepších výsledků finanční produkt dosahuje. Zkuste vyžít s deseti tisíci měsíčně a řekněte, že spoření na důchod nemáte zapotřebí.

    celý článek »

    Zvlnený studený front ukončil „aprílové leto“ a aktuálne prináša trvalý dážď na väčšinu územia, v úvode nového pracovného týždňa zažívame výraznú zmenu v počasí a po približne dvoch týždňoch aj plošné a trvalé zrážky

    Zvlnený studený front ukončil „aprílové leto“ a aktuálne prináša trvalý dážď na väčšinu územia V úvode nového pracovného týždňa zažívame výraznú zmenu v počasí a po približne dvoch týždňoch aj plošné a trvalé zrážky. Od včerajšieho popoludnia sa...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 16.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.4.Změna16.4. Americký dolar USD 1 23.7680 -0.23%23.7130...

    celý článek »

    Ikonická budova kodaňské burzy hoří

    Jedna z historických budov Kodaně, burza ze 17. století, spojená s historií evropského obchodu - hoří. Pro Dány je to podobná tragédie, jako požár Notre Dame pro Francouze, a stalo se tak rovněž při rekonstrukci budovy.

    celý článek »

    467 tun trvanlivých potravin a drogerie - to je skóre víkendové potravinové sbírky, konala se v celém Česku. Lidé darovali o 150 tun méně než na podzim, ale zhruba o 30 tun víc než loni na jaře. (video)

    467 tun trvanlivých potravin a drogerie - to je skóre víkendové potravinové sbírky, konala se v celém Česku. Lidé darovali o 150 tun méně než na podzim, ale zhruba o 30 tun víc než loni na jaře. Sesbírané potraviny vystačí na zhruba 834 tisíc

    celý článek »

    US100 hájí klíčovou podporu 🔔

    US100 (D1 interval) Na začátku seance ztrácely kontrakty US100 na technologický index Nasdaq 100 téměř 0,80 %. V době zveřejnění se býkům podařilo uhájit klíčovou podporu kolem zóny 17 800 bodů a v současné době se snaží udržet nad touto úrovní. US100 ...

    celý článek »

    Halving BTC se blíží

    Tento pátek, 19. dubna 2024, nastane významná událost v kryptosvětě – Bitcoin halving. To znamená, že se odměna za těžbu Bitcoinu sníží o polovinu, což historicky vždy zásadně ovlivnilo jak cenu BTC, tak i ostatních kryptoměn. Na kryptomenovém

    celý článek »