• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 7. 2. 2011

    V pondělí americké trhy pokračovaly ve svém růstu taženy pozitivní náladou jednak po breaku určitých psychologických hranic na indexech a také díky zprávám o dalších akvizicích. Hlavní indexy přidávaly přibližně půl procenta a to i při absenci makrozpráv.

    celý článek »

    Finanční trhy zveřejněné údaje ignorovaly

    Česká koruna byla na počátku nového týdne nejztrátovější měnou v regionu. Proti pátečnímu závěru oslabila o třetinu procenta, když nejdražší obchod s eurem proběhl na mezibankovním trhu za 24,102. Ještě během ranních hodin se kurz nacházel pod...

    celý článek »

    Komerční banka: Stojí ještě za (investiční) hřích?

    Analytičtí horolezci v případě Komerční banky v posledních měsících úspěšně zdolávají pětitisícovky a dělají z defenzivně laděného titulu často černého koně SPAD: Pro příklady nemusíme chodit daleko do historie, investoři mají stále živě v paměti lednový.

    celý článek »

    Soutěžte se serverem Penize.cz!

    Máte dobrý odhad? Pokud ano, zkuste si s námi zasoutěžit. Stačí co nejpřesněji tipnout kurz eura a koruny k námi vybranému datu! Tři nejlepší od nás dostanou knihu Finance po krizi od ekonoma Pavla Kohouta.

    celý článek »

    Krugman: Sazby, bankéři a jejich konec civilizace

    Bankéři v Davosu si přejí vyšší sazby a to i přes vysokou nezaměstnanost v USA a v Evropě. Nízké sazby podle nich vedou k inflaci. Rozvinuté ekonomiky ale stojí na počátku oživení, růst je příliš pomalý na vytvoření většího počtu pracovních míst.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 07.02.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 4.2Změna7.2 Austrálie AUD 117.9100.60%18.019 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Ropa Brent klesla na hladinu100$ za barel

    Během páteční obchodní seance se ropa Brent obchodovala v závěru dne i pod hladinou100$ za barel. Trhy reagovaly na uklidňující se situaci v Egyptě a cena Brent tak prorazila silný support na této hladině a dosáhla na týdenní minima. Během nedělního.

    celý článek »

    Cena kukuřice atakuje svá 30ti měsíční maxima

    Konec minulého týdne se nesl ve znamení nových rekordů. Cena kukuřice se dostala až na nejvyšší úroveň od července roku 2008. Tento rychlý nárůst byl způsoben sílící se obavou z menších globálních zásob pro rok 2011, které má na svědomí neustále...

    celý článek »

    Přehled IPO v týdnu od 7. února

    Tento týden nepatří mezi období s velkým podílem zahraničních společností. Jedinými zahraničními tituly jsou přesunutá IPO z minulých týdnů: čínský výrobce pánského ležérního oblečení, Zuoan Fashion Limited (ZA), který plánuje nabídnout 6,9 mil kusů...

    celý článek »

    Míra nezaměstnanosti Česka ve 4Q 2010 klesla

    Průměrný počet lidí bez práce se v České republice oproti třetímu čtvrtletí 2010 snížil o 12,5 tisíc na 365,8 tisíc, podle sezónně očištěných dat. Byla to nejnižší úroveň od 2Q 2009, meziročně ubylo 31,7 tisíc nezaměstnaných. I přes celkový pokles...

    celý článek »

    Platím, abych mohl krást

    Rok 2010 byl rokem, kdy řada českých domácností začala vedle vodného a stočného platit i „pirátné“ – dobrovolný poplatek za používání webů, kde lze počítač nakrmit kradenou hudbou a filmy.

    celý článek »

    QE 1, QE 2,… QE 3?

    Otázkou, zda bude po předchozích měnových stimulech následovat další, tentokrát QE 3, se zabývalo mnoho ekonomů i traderů. Ekonomové s ohledem na to, zda by další kolo zvyšování peněžní báze již nerozpoutalo inflaci.

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 04.02.11

    Akciové trhy v pátek pokračovaly v posilování. Blue Chips index Dow Jones se zvýšil o 0,25% na 12 092,15 bodů, širší index S&P 500 vzrostl o 0,29% na 1 310,87 bodů a technologický Nasdaq Composite posílil o 0,56% na 2 769,30 bodů.

    celý článek »

    Polská PZU zvýší dividendu

    CEO polské pojišťovny PZU Andrej Klesyk uvedl, že by firma letos mohla vyplatit dividendu, která bude blízká až 45% čistého zisku. Důvodem k tomuto navýšení je to, že firma navzdory své expanzivní strategii nenalezla vhodné akviziční cíle ke svému růstu..

    celý článek »

    Inflace a technický pohled na pár EUR/USD

    Hlavní důvod nedávného posilování eura je pryč, když prezident Evropské centrální banky neplánuje žádné zásadní změny v úrokových sazbách a ponechává jí na rekordních minimech. Podle jeho slov je současná 2,4% inflace způsobená jen růstem cen energií a...

    celý článek »

    ČEZ: Czech Coal plánuje vlastní elektrárnu ?

    Czech Coal požádal ČEPS o rezervování síťové kapacity až 1320 MW, když společnost buď plánuje novou elektrárnu, nebo chce vyvinou větší tlak na ČEZ, aby prodal svou 1000 MW elektrárnu Počerady. ČEZ plánuje zahájit výstavbu plynové elektrárny Počerady v 1.

    celý článek »

    Unipetrol: v lednu s relativně dobrými maržemi

    Unipetrol zveřejnil lednová klíčová maržová data s modelovými rafinérskými maržemi na 2,57 $ za barel (meziročně -30%) a petrochemickými maržemi na 324,5 € za tunu (meziročně +25%) pro olefiny a 265,5 € za tunu pro polyolefiny (meziročně +7,5%).

    celý článek »

    ČR - stavební produkce v roce 2010 poklesla o 7,8%

    Stavebnictví - prosinec 2010 Stavební produkce v prosinci 2010 meziročně klesla o 14,6 %. Po očištění od sezónních vlivů byla meziměsíčně nižší o 13,4 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 2,9 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla..

    celý článek »

    ČS - koment 7.2. - týdenní restart

    USA Ø Makro data: Z hlediska dat bude tento týden vyloženě odpočinkový. Bude zveřejněna pouze obchodní bilance a michiganský index spotřebitelské důvěry a ani jeden z těchto údajů by neměl mít zásadnější dopad na obchodování.

    celý článek »

    Chceme stavební spoření změnit nebo rovnou zrušit?

    Mají diskutované úpravy stavební spoření zefektivnit nebo zlikvidovat? Většina lidí nejspíše odpoví, že přinesou jeho účelnější a levnější fungování. Svůj názor ale zpravidla změní, když se dozvědí některá fakta. Avizované úpravy stavební spoření ruší. Likvidují totiž klíčové prvky jeho podstaty.

    celý článek »

    Hodláme stavební spoření změnit nebo rovnou zrušit?

    Mají diskutované úpravy stavební spoření zefektivnit nebo zlikvidovat? Většina lidí nejspíše odpoví, že přinesou jeho účelnější a levnější fungování. Svůj názor ale zpravidla změní, když se dozvědí některá fakta. Avizované úpravy stavební spoření ruší. Likvidují totiž klíčové prvky jeho podstaty.

    celý článek »

    Hodláme stavební spoření změnit nebo rovnou zrušit?

    Mají diskutované úpravy stavební spoření zefektivnit či zlikvidovat? Většina lidí nejspíše odpoví kladně. Avizované úpravy stavební spoření ruší. Likvidují totiž klíčové prvky jeho podstaty, píše tajemník Asociace českých stavebních spořitelen Jiří Šedivý v reakci na komentář Tomáše Prouzy Čeká stavební spoření poprava v přímém přenosu?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »