• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 8. 2. 2011

    Úterý bylo dalším dnem pokračujícího, pomalého růstu. Jedním z faktorů ovlivňující úterní sentiment byly tržby spotřebitelských řetězců a zprávou dne, bylo ohlášené zvýšení úrokových sazeb v Číně, z důvodu potřeby potlačení inflace.

    celý článek »

    Morgan Stanley: Kupujte akcie automobilových dodavatelů

    Automobilky v posledních měsících předvádějí někdy až neuvěřitelné výsledky a právě na jejich úspěšném tažení zakládají své poslední doporučení analytici Morgan Stanley, kteří vidí velký potenciál v akciích společností zásobující automobilové výrobce.

    celý článek »

    Goldman Sachs býčí ohledně evropských bankovních akcií

    Analytici Goldman Sachs jsou poprvé po 16 měsících optimističtí ohledně dalšího osudu evropských bankovních akcií. Analytici míní, že s přihlédnutím k očekávanému snížení napětí kolem možného pádu jednotné evropské měny a obecně kolem evropské dluhové...

    celý článek »

    Koruna se stabilizovala kolem 24,00 CZK/EUR

    Oproti včerejšku si dnes česká měna vůči euru mírně polepšila. Zatímco včerejší seanci koruna končila na 24,10 CZK/EUR, první obchod dnešního dne proběhl za cenu 24,05 CZK/EUR a v průběhu dne se kurz stabilizoval kolem hladiny 24,00 CZK/EUR.

    celý článek »

    ČR - míra nezaměstnanosti v lednu vzrostla na 9,7%

    V průběhu ledna míra registrované nezaměstnanosti vzrostla o 0,1 p. b. na 9,7 %, ve srovnání s prosincem 2010 byla vyšší o 0,1 p. b., oproti lednu 2010 poklesla o 0,1 p.b. Celkový počet uchazečů o zaměstnání se zvýšil o 1,8 % na 571 863 a počet volných...

    celý článek »

    Rizika a možné šoky roku 2011

    Před rokem jsme tvrdili, že rok 2010 odstartuje druhé kolo krize. Díky enormnímu úsilí, včetně mohutné propagace a rotačkám na plný výkon, se centrálním bankéřům podařilo krizi odsunout. Odsunout, ne však zažehnat.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 08.02.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 7.2Změna8.2 Austrálie AUD 118.0190.90%17.856 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Podnikatelská důvěra Austrálie v lednu vzrostla

    Obchodní podmínky australských korporací se v lednu kvůli záplavám znovu zhoršily, podnikatelský sentiment se ale překvapivě zlepšil v naději, že škody v ekonomice budou jen dočasné. Nepotvrdily se tak negativní scénáře z prosince 2010. Měsíční...

    celý článek »

    Čína zvedla sazby, již třetí měsíc za sebou

    Čínská centrální banka přistoupila stejně jako v předešlých měsících ke zvýšení základní úrokové míry ve snaze zkrotit narůstající inflaci. Hlavní jednoletá zápůjční sazba se zvýšila z 5,81 na 6,06% s platností od zítra.

    celý článek »

    ČS: KB držet, testování historických maxim

    Komerční banka se v současnosti obchoduje pouze asi 5% pod svým historickým maximem, což je zdaleka nejmenší růstový potenciál z námi pokrývaných bank v regionu. Navíc s 2,1 násobkem účetní hodnoty je Komerční banka oceněna s 40% prémií vůči konkurenci,..

    celý článek »

    Celoroční zisk Xstraty stoupl o 86%

    Společnost Xstrata, která je největším exportérem energetického uhlí na světě, oznámila, že čistý zisk za celý loňský rok stoupl meziročně o 86% na 5,15 mld.USD. Trh počítal v průměru s růstem zisku k 5,02 mld.USD.

    celý článek »

    Úvod do daytradingu a technické analýzy

    Proč jít na tento seminář Protože máte jedinečnou možnost se naučit nejen to, co skutečně potřebujete pro vaše ziskové obchodování, ale hlavně, vidět tuto teorii v praxi obchodování s pomocí analýzy grafu, analýzy nákupních a prodejních objednávek nejen..

    celý článek »

    Čínské akcie připraveny na rally?

    Čínské akcie se v porovnání s akciemi v Hong Kongu propadly na rekordní minima, což je známka toho, že i přes boj vlády s inflací přichází jejich rally. Index MSCI China začal oslabovat v listopadu poté, co vláda zintenzivnila snahu o snížení inflace...

    celý článek »

    Kellnerova skupina PPF míří do Řecka, chce banku

    Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera se snaží proniknout na řecký bankovní trh. V rámci emise nových akcií banky Piraeus Bank skupovala od začátku roku práva k úpisu od stávajících akcionářů. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny.

    celý článek »

    Obama žádal podnikatele o podporu, chce jim snížit daně

    Americký prezident Barack Obama včera požádal podnikatele o pomoc pro domácí ekonomiku a vyzval je k podpoře svého plánu na snížení vysoké daňové zátěže amerických firem. Svou první návštěvou ve vlivné Americké obchodní komoře od nástupu do funkce chce...

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 07.02.11

    Akciové trhy do nového týdne vstoupily optimisticky a navázaly tak na posilování z předchozích dnů. Blue Chips index Dow Jones se zvýšil o 0,57% na 12 161,63 bodů, širší index S&P 500 vzrostl o 0,62% na 1 319,05 bodů a technologický Nasdaq Composite..

    celý článek »

    Tomáš Prouza: Měl by stát regulovat bankovní poplatky?

    Minulý týden se na serveru Peníze.cz objevila diskusní anketa s provokativní otázkou Má proti vysokým bankovním poplatkům zasáhnout stát?. Automaticky – zvyklý na ubohou úroveň diskusí na českých webech – jsem očekával záplavu emotivních výkřiků na účet..

    celý článek »

    Akciová snídaně 8.2. - výsledky, makro z Německa a USA

    USA Zahájení týdne mírným růstem Podpořeno akvizicemi menších společností ASIE Smíšená nálada EVROPA Výsledky UBS, Xstrata, Arcelor Mittal SUPERSPAD Penta se dohodla se Sazkou VW se dohodl s odbory KOMODITY Očekávání US zásob Očekávané MAKRO 12:00...

    celý článek »

    ERSTE, NWR, ORCO - Report ČR ze 7.2. + akciový výhled

    V úvodu týdne na domácím trhu vygradoval pokles aktivity, resp. likvidity. Ve SPAD se uzavřely obchody jen za 663 mil. Kč, závěrečná aukce pak přispěla solidními 102 mil. Kč. Přesto celkový objem obchodů z daleka nedosáhl, letos poprvé, hranice 1 mld. Kč.

    celý článek »

    Koruna zkorigovala zisky z konce minulého týden

    CZK/EUR Přehled pondělních zpráv ČR: maloobchodní tržby v prosinci klesly meziročně o 0,2 %, čekal se růst o 3,0 % ČR: průmyslová výroba v prosinci vzrostla meziročně o 12,7 %, čekal se růst o 13,5 % ČR: zahraniční obchod v prosinci vykázal přebytek.

    celý článek »

    Nakupujete UNIPETROL? Varování č. 2

    V minulém týdnu jsme psali o akcii CETV, u které jsme ukazovali negativní střednědobý růstový potenciál. Nyní se zaměříme na akcii, která bude jako první vyhlašovat výsledky za 4Q 2010. Jedná se o společnost Unipetrol a.s.

    celý článek »

    Volných pracovních míst je jako šafránu

    Lednová nezaměstnanost vzrostla z prosincových 9,6 % na 9,7 %, lépe než jsme čekaly. Naše očekávání byla ukotvena na 9,8 %. Počet lidí bez práce vzrostl na 571 863. Na jedno místo tedy čeká 18,2 uchazeče.

    celý článek »

    Dosáhl švýcarský frank svého limitu?

    Druhá polovina loňského roku znamenala pro švýcarský frank 20% růst vůči americkému dolaru, čímž frank překonal paritu s dolarem a momentálně se pár USD/CHF obchoduje kolem ceny 0,95 (posilující frank znamená pokles páru USD/CHF).

    celý článek »

    Pozitivní pondělí na trzích

    Pozitivní pondělí na trzích Pozitivní nálada z asijských a evropských trhů se v pondělí nevytratila ani na trzích v USA. Evropské trhy posílily o 1 %. Indexy v zámoří poskočily o 0,5 % a index Dow Jones vytvořil nové lokální maximum hodnotou 12188 bodů.

    celý článek »

    Euro dočasně potopily údaje z Německa

    Německé průmyslové objednávky, které v prosinci zaostaly za očekáváním trhu, se nepříznivě projevily na vývoji evropské měny. Euro na zprávu reagovalo oslabením ke hranici 1,35 USD/EUR. Nicméně ještě během odpoledních hodin se začalo vracet ke svým..

    celý článek »

    DOWER-D: CETV, KB a ČEZ - sledujme tyto tituly!

    V únoru se obchodování dostalo do nové fáze, ve které hraje velmi důležitou roli technická analýza. Bude tomu tak až do doby, než budou známy kompletní firemní výsledky roku 2010 a - a to hlavně! - firemní výhledy na rok 2011.

    celý článek »

    Banky úmyslně komplikují některé poplatky, říká Warren Buffett

    Banky mají úmyslně komplikované balíčky poplatkových kombinací. V exkluzivním rozhovoru pro server www.bankovnipoplatky.com, který unikl pozornosti médií a my ho přetiskujeme se souhlasem provozovatele, to spolupracovníkovi webu Fabiano Golgovi řekl jeden z nejbohatších mužů planety a investiční guru Warren Buffett.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »

    Nikl stoupá o 5 % kvůli obavám z omezení dodávek

    Ceny niklu zaznamenávají silnou rally a futures kontrakty se již blíží k hranici 19,5000 USD za tunu. Přesně před týdnem, 12. dubna 2024, uvalily Spojené státy a Velká Británie nové sankce na ruské suroviny. Tehdy zakázaly obchodování s ruským niklem, ...

    celý článek »

    Recyklace elektroodpadu šetří planetu

    Skoro každý z nás již dnes vnímá jako samozřejmost recyklaci skla, papíru, plastů nebo kovů. Méně zažité máme, že stejně tak by tomu mělo být i u elektrozařízení, i když toto tvrzení neplatí na sto procent. Starou pračku, televizi nebo ledničku

    celý článek »