• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 10. 2. 2011

    Trhy byly ve čtvrtek utlumeny opět děním v Egyptě, když bylo avizováno odstoupení tamního prezidenta Mubaraka. Nicméně analytici se shodují na tom, že politická situace a její širší dopady jsou již ve finančních trzích zahrnuty.

    celý článek »

    Ropa Brent stále v býčím trendu

    Severomořská ropa dnes opět otevřela při ranní obchodní seanci na londýnské komoditní burze nad psychologickou hranicí 100$/barel. V 9h SEČ se obchodovala na cenové hladině 102.6$ za barel a během dopolední obchodní seance testovala další hladinu...

    celý článek »

    OPEC očekává vyšší poptávku v roce 2011

    Organizace zemí vyvážející ropu v únoru zvýšila odhad globální poptávky a zohlednila oživení světové ekonomiky. Vzestupný cenový trend podle OPEC odráží býčí sentiment na termínových trzích. K hlavním podpůrným faktorům v současnosti patří chladné...

    celý článek »

    Skanska hlásí pokles zisku i tržeb

    Čistý zisk největší tuzemské stavební společnosti Skanska loni v Česku a na Slovensku klesl meziročně o 11 procent na 1,01 miliardy korun. Tržby firmy se snížily o 22 procent na 24,3 miliardy korun.

    celý článek »

    Začíná korekce? Evropa i PX ztrácejí 1 %.

    V druhé polovině týdne se na trzích začíná objevovat nervozita. I přes zprávy o možné NYSE Euronext německou Deutsche Boerse či uspokojivých výsledcích hospodaření francouzského Alcatel-Lucent se trhy vydaly na jih.

    celý článek »

    N. N. Taleb: Víte kulový, tak se s tím smiřte

    Víte kulový, tak se s tím smiřte Michal Kašpárek, Knižní recenze, 10.02.2011 Ve své nové knize N. N. Taleb ukazuje, jak špatně lidská mysl pracuje s informacemi a jak komicky si občas domýšlíme to, co nevíme. Následky už tak komické nebývají.

    celý článek »

    Unipetrol - oficiální výsledková zprávy za 4Q 2010

    Skupina Unipetrol vykázala ve 4. čtvrtletí provozní zisk +122 mil. Kč, čistý zisk -68 mil. Kč. Tržby společnosti ve stejném období vzrostly meziročně o 20 % na 22 mld. Kč. Petrochemie a maloobchod přispěly nejvíce ke kladnému provoznímu výsledku.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 10.02.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 9.2Změna10.2 Austrálie AUD 117.9200.19%17.885 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Výsledky hospodaření Pepsi mírně nad očekáváním

    Jeden z největších výrobců nealkoholických nápojů na světě, společnost Pepsi, dnes zveřejnila své výsledky hospodaření za poslední kalendářní čtvrtletí minulého roku. Stejně jako včera společnost Coca-Cola, také Pepsi dokázala překvapit spíše...

    celý článek »

    7 důvodů pro růst cen komodit v roce 2011

    Komodity zažívají jedno z nejlepších býčích (růstových) období v historii a mnoho investorů se ptá, zda bude v roce 2011 spanilá jízda pokračovat. Komoditní vítězové podle všeho své zisky navýší a investorům i letos přinesou zajímavé zhodnocení.

    celý článek »

    Strojní objednávky Japonska rostly o 20% v roce 2010

    Sezónně očištěná hodnota hodnota objednávek strojních zařízení přijatá japonskými výrobními podniky v prosinci vzrostla, v soukromém sektoru růst zaostal za očekáváním. Celková hodnota strojních objednávek v prosinci vyskočila o 6,6% na 2,08 bilionů.

    celý článek »

    ÚOHS bude posuzovat záchranu Sazky Pentou

    Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se bude zabývat vstupem Penty a E-Investu do loterijní společnosti Sazka. Od firem si vyžádá informace. ČTK to ve středu řekl předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj.

    celý článek »

    US futures dne 10.2.2011: více makrodat, více impulsů..?

    Čtvrteční seance na Wall Street se bude moci opírat či nechat ovlivňovat více makroindikátory než tomu bylo doposud od začátku týdne. Nicméně i přes tento relativní nedostatek z makrosféry se i včera podařilo indexu DJIA „proklouznout“ v závěrečné fázi...

    celý článek »

    Equity Update: Ekonomické události v popředí

    Evropské akciové trhy otevřou ve čtvrtek na nezměněných úrovních, protože asijské trhy korigovaly pod vlivem akcií komoditních a surovinových společností. I přesto, že dnes zveřejní své hospodářské výsledky několik významných firem, hnací silou...

    celý článek »

    J&T Banka: Inflace může přinést investorům zisk

    Negativně vnímaný faktor inflace může být v současné době důvodem k obavám investorů. Podle odborníků finanční krize utlumila růst cen jen dočasně. Rychlé hospodářské oživení následující po globální recesi a současné chování centrálních bank s sebou...

    celý článek »

    ČS - koment 10.2. - domácí inflace, Bernankeho projev

    Region · Inflace v lednu vzrostla jenom o 0,7% m/m, výrazně méně než bylo očekávání trhu nebo naše (1,2% resp. 1,3% m/m). ČNB čekala lednovou inflaci na úrovni 2% r/r - meziroční inflace se ale znovu dostala pod 2%, r/r tempo změny cen dosáhlo 1,7%.

    celý článek »

    ČS k VIG: Stále velice atraktivní

    Potvrzujeme naše doporučení Kupovat a zvyšujeme roční cílovou cenu na 50€ (z 44,5€). Potvrzujeme také naše odhady zisku na akcii pro období 2010-12 na 3,03€ (2010), 3,48€ (2011) a 3,48€ (2012). V roce 2013 počítáme s 3,95€.

    celý článek »

    Výsledky PKN Orlen lepší než se čekalo

    Spolu s Unipetrolem zveřejnila výsledky i největší polská rafinérka, mateřská PKN Orlen. Díky vysoké ceně ropy, vyšším obejmům zpracování a vyšším maržím se čistý zisk vyhoupl o 79% na 541 mil. PLN, což zároveň předčilo očekávání trhu na 512,3 mil. PLN.

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 09.02.11

    Akciové trhy zaznamenaly nevýrazné výsledky. Blue Chips index Dow Jones se zvýšil o 0,06% na 12 239,89 bodů, širší index S&P 500 klesl o 0,28% na 1 320,88 bodů a technologický Nasdaq Composite oslabil o 0,29% na 2 789,07 bodů.

    celý článek »

    Možný pokles EURA a nic nového v Americe

    Cena měnového páru EUR/USD se několik týdnů pohybuje do strany a momentálně se obchoduje za 1,3670. Včerejší opatrné prohlášení amerického FEDu nepřineslo žádné nové významné informace pro trhy, pouze že nezaměstnanost v Americe (nyní 9%) je stále vysoká.

    celý článek »

    Akciový výhled 10. 2.: Po červené! (+ČEZ, UNI)

    Trh visel včera na rtech Bena Bernankeho. Před rozpočtovým výborem včera šéf FED roztáhl svá holubičí křídla a býkům spadl kámen ze srdce: Hikovat se opravdu hned tak nebude, skloňovaly se totiž termíny jako deflace či dlouhodobá slabost trhu práce.

    celý článek »

    Nižší růst inflace poslal korunu na slabší úrovně

    CZK/EUR Přehled středečních zpráv ČR: index spotřebitelských cen v lednu vzrostl meziročně jen o 1,7 %, meziměsíčně o 0,7 % (očekával se růst o 2,3% a 1,2 %) Kurz eura ve středu: koruna oslabila na 24,20 CZK/EUR Středeční obchodování bylo ovlivněno..

    celý článek »

    ZBOHATNĚTE podle Jesse Livermore

    Tři miliony dolarů dokázal vydělat za jediný den jen Jesse Livermore, legenda burzovního trhu. Jeho systém řízení peněz a také přesné načasování obchodu obdivují tradeři dodnes. Jesse Livermore přišel za svou obchodní kariéru čtyřikrát o celé své jmění.

    celý článek »

    A kdo platí ty pobočky na každém rohu, Tomáši?

    Reklamám na Českou spořitelnu se nedá utéct. A také se – aspoň podle těch reklam – nedá utéct jejím pobočkám. Jsou na každém rohu, vedou do nich každé třetí dveře. Kolikpak asi provoz těch domů stojí? Kdo ho platí? A nejsou zbytečné?

    celý článek »

    Přežijí bankovní pobočky rok 2020?

    Banky rozšiřují elektronické bankovnictví a zvýhodňují ty, kteří je využívají. Řada z nich má ovšem zároveň pobočkovou síť pro ty, kteří vyžadují služby na přepážce, což činnost bank prodražuje. Přijde tedy někdy doba, kdy bankovní pobočky zmizí a bude existovat jen elektronické bankovnictví?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí