• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 15. 2. 2011

    V úterý končily hlavní americké indexy přibližně půl procenta v záporu, a to po úvodním poklesu a následném bočním pohybu v relativně úzkém rozpětí. Před trhem byla zveřejňována makrodata týkající se maloobchodních tržeb, která mírně zaostala za...

    celý článek »

    Ekonomika eurozóny rostla v posledním čtvrtletí o 0,3 pct

    HDP eurozóny vzrostl v posledním čtvrtletí 2010 o 0,3% stejně jako ve třetím čtvrtletí, uvedl předběžný odhad Eurostat. V meziročním srovnání se ekonomika šestnáctky zemí eurozóny rozšířila o 2,0% a následovala 1,9% růst v třetím čtvrtletí. Výsledek.

    celý článek »

    Eurozóna roste 2% tempem, trhy reagují vlažně.

    Evropské trhy dnes zahájily obchodování v pozitivním duchu, ovšem většina z nich v průběhu dne ztrácela dech. Francouzský CAC40 se udržel nad nulou výrazněji (odpoledne +0,3 %), naopak londýnský FTSE100 ztrácel 0,2 %.

    celý článek »

    ČSOB v Praze: Dámy a pánové, je čas!

    Toužebně očekávané a odkládané IPO ČSOB se možná stane realitou. A to již ve druhé polovině března. Uvádí to dnes euro.cz s odvoláním na zdroj blízký KBC. Parametry si ovšem zdroj ponechal pro sebe.

    celý článek »

    Tomáš Prouza: Tunel na penze?

    Minulý týden se objevilo pár opatrně pozitivních zpráv na téma důchodové reformy a podle optimistů se koaliční debata již blíží dohodě. Je ale smutné, že navrhovaná důchodová reforma je šita na míru pouze jedné zájmové skupině – a běžní občané to bohužel.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 15.02.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 14.2Změna15.2 Austrálie AUD 118.0480.39%17.977 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Eurozóna - HDP ve 4Q rostl o 0,3%

    HDP eurozóny ve 4Q loňského roku rostl mezikvartálně o 0,3%, což mírně zaostalo za tržním očekáváním nastaveným na růst o 0,4%. Německý HDP rostl o 0,4% oproti 0,7% ve 3Q10, Francie rostla stejně jako ve 3Q o 0,3%. italský HDP rostl o 0,1%, finský o 2,5%.

    celý článek »

    Expert přes trendové obraty: 5 důvodů k neštěstí!

    Z každé investované stovky si zámořští hráči přišli od září na 27 dolarů. Alespoň ti, jejichž portfolio odpovídalo struktuře indexu SP. Býci dlouho spásali trávu bohatou na proteiny a jak praví nechvalně známý jateční zákon: Čím rychleji rosteš, tím...

    celý článek »

    Český design 2010 byl oceněn

    Volné sdružení 53 odborníků z řad kurátorů, teoretiků a publicistů, tedy Akademie designu ČR ocenila dne 12.2.2011 ve Stavovském divadle na slavnostním ceremoniálu nejlepší designérské práce za rok 2010.

    celý článek »

    US futures dne 15.2.2011: povzbudí trhy snad makrodata..?

    Po nevýrazném úvodu týdne se dnes na Wall Street zřejmě budou investoři orientovat snad na makrodata, která mají v rámci své struktury některé důležité položky. Nicméně indexy jsou zafixované na cca dvouletých maximech a z toho důvodu nějaké nové impulsy.

    celý článek »

    Kdy nám ochabla neviditelná ruka trhu?

    Autoři tohoto článku nejsou první, kdo si povšiml, že svět se změnil a volná tržní soutěž již nepřináší výsledky jakoby působením neviditelné ruky. Historik Alfred Chandler onu změnu přesvědčivě popsal ve své knize The Visible Hand (Viditelná ruka) ze 70.

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 14.02.11

    Akciové trhy v prvním obchodním dni nového týdne zaznamenaly nevýrazné výsledky. Blue Chips index Dow Jones se snížil o 0,04% na 12 268,19 bodů, širší index S&P 500 vzrostl o 0,24% na 1 332,32 bodů a technologický Nasdaq Composite posílil o 0,28% na..

    celý článek »

    Lesk a bída Telefónicy: Nižší cíl a pád dividendy!

    Jak poznáte defenzivního investora? Že dnes v noci nespal a dohání to dvojnásobnou porcí ranní kávy. Raději se jej neptejte, co se stalo, nerudně vám totiž odsekne. Povíme vám to my: Telefónica totiž přišla o další optimistický cíl a její soupiska...

    celý článek »

    Výsledky Grupa Lotos a MOL smíšené

    Polská rafinerie Grupa Lotos svými výsledky překonala tržní odhady od tržeb (5,74 mld. PLN) až po čistý zisk (223,1 mil. PLN), naopak maďarská rafinérská a petrochemická společnost MOL na tržní odhady nedosáhla, vykázala čistý zisk 33 mld.

    celý článek »

    BSG Energy vloni zvedla tržby 10krát na 570 mil.Kč

    Společnost BGS Energy plus oznámila celoroční hospodářské výsledky, které investory jistě potěší. Více než 10-ti násobný růst tržeb na 570 milionů Kč a zároveň výrazně překonaná EBITDA (13,14 pre-IPO plán;37,95 milionů realita) jsou jen vybranými...

    celý článek »

    TO2 CR - predikce výsledků hospodaření za 4Q2010

    Pro hospodaření firmy v 4Q tradičně nepředpokládáme větší zvraty v telekomunikačním podnikání, v obou segmentech v ČR očekáváme meziroční pokles výnosů, naopak pokračování růstu jak počtu klientů tak výnosů očekáváme na Slovensku.

    celý článek »

    NWR: Akumulovat, cíl 310 Kč

    V našem oceňovacím modelu DCF jsme učinili několik změn (např. rozšíření první fáze predikce do roku 2020), po započtení výše diskutovaných faktorů jsme dospěli ke stanovení 12-měsíční cílové ceny akcií NWR ve výši 310 CZK .

    celý článek »

    Komerční banka: Projekce výsledků za 4Q10

    Komerční banka (KB) oznámí zítra 16. února před otevřením trhu své výsledky hospodaření za čtvrté čtvrtletí 2010. Očekáváme nárůst čistého zisku o 30,4 % na 3 351 mil. Kč, hlavně vlivem vyšších výnosů z finančních operací a nižších nákladů na nesplácené..

    celý článek »

    Prezident Obama představil návrh rozpočtu

    Včera americké akciové indexy v relativně poklidném obchodování opět mírně posílily (S&P 500 +0,24%, Nasdaq +0,28%). Prezident Obama představil návrh rozpočtu na rok 2012 s očekávaným poklesem deficitu na 1,1 bilionu $ (z plánovaného deficitu 1,645...

    celý článek »

    Německo - HDP ve 4Q rostl o 0,4%, méně než se čekalo

    Německý HDP podle prvních předběžných údajů rostl ve 4Q loňského roku o 0,4% oproti 0,7% ve 3Q. Trh očekával růst o 0,5%. V meziročním srovnání HDP ve 4Q rostl o 4%. Za poklesem tempa růstu HDP v posledním kvartále loňského roku stojí především...

    celý článek »

    Rychlý pohled na události v Evropě

    Inflace ve Velké Británii pravděpodobně dosáhne 4%, hodnotu za leden by měl dnes zveřejnit tamní statistický úřad. Od pátku do neděle se bude konat zasedání ministrů financí G20, hlavními tématy budou reformy měnového systému, a nebo jak stabilizovat...

    celý článek »

    Tomáš Prouza: Chystá se tunel na penze?

    Minulý týden se objevilo pár opatrně pozitivních zpráv na téma důchodové reformy a podle optimistů se koaliční debata již blíží dohodě. Je ale smutné, že navrhovaná důchodová reforma je šita na míru pouze jedné zájmové skupině – a běžní občané to bohužel nejsou.

    celý článek »

    Nechceme se v důchodu pást!

    Heslem "Nechceme se v důchodu pást!" a vtipným videem o penzijní reformě rozpoutali známí ekonomové Vladimír Pikora a Markéta Šichtařová vlnu diskusí o nastavení reformy. Mají pravdu?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »