• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 17. 3. 2011

    Čtvrteční obchodování se neslo v pozitivnějším a klidnějším duchu než to předešlé. Obavy z katastrofických scénářů kolem japonské jaderné elektrárny se poněkud uklidnily a data týkající se zaměstnanosti dopadla také lépe, než se očekávalo.

    celý článek »

    Pizza - recepty jako z pizzerie

    Pizza je zřejmě nejznámější italská receptura, které doslova dobyla svět. Správná pizza musí být kulatá, tenká, křupavá i šťavnatá. Na pravou italskou pizzu můžeme zajít do kvalitní pizzerie.

    celý článek »

    Akcie, které vydělají na japonském zemětřesení

    Nikdo ještě pořádně neodhadl rozsah škod po pátečním zemětřesení v Japonsku, jehož rekordní síla (8,9) a následná desetimetrová tsunami zanechala děsivou materiální spoušť, několik tisíc mrtvých a desetisíce nezvěstných osob.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 17.03.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 16.3Změna17.3 Austrálie AUD 117.3250.91%17.167 Brazílie BRL...

    celý článek »

    SNB ponechala úrokové sazby beze změn

    Švýcarská centrální banka ve čtvrtek podle očekávání zachovala základní úrokovou sazbu beze změn na 0,25% a aktualizovala projekci inflace. V prohlášení zazněla rizika negativního vývoje kvůli přetrvávající evropské dluhové krizi a nárůstu cen ropy..

    celý článek »

    Minutes BOJ - přijmou se vhodná opatření

    Zápis z únorového jednání Bank of Japan shrnul ekonomickou situaci před zemětřesením, které způsobilo obrovské škody na životech a majetku. Policemakeři se shodli, že komplexní uvolnění měnové politiky a zajištění stability finančních trhů poskytuje.

    celý článek »

    Olovo bude ťažiť z rekonštrukcie Japonska

    Olovo bude prvým zo základných kovov, ktoré bude ťažiť z potreby materiálov pri rekonštrukcii Japonska, keďže nemocnice a továrne boli nútené zapnúť tzv. „batériový režim“ kvôli ťažkému poškodeniu nukleárnych reaktorov. Obnovenie energie.

    celý článek »

    Jak přežít tržní zemětřesení? Metodické kvarteto!

    Trh se v současné době chová jako blondýnka s kabelkou od Louise Vuittona na předloktí a předpovědět, co se stane za pár dní je úkol nikoli pro analytika, ale spíše věštce. Metodologie obou těchto skupin zvěstovatelů budoucnosti má totiž za současného...

    celý článek »

    Peter Schiff: Válka o peníze

    Čím déle se vyrovnáváme s důsledky jedné z nejvážnějších hospodářských recesí, jakou kdy svět zažil, tím je zřejmější, že mnozí naši nejprominentnější ekonomičtí lodivodové nemají sebemenší potuchy, co si s ní počít.

    celý článek »

    Pošta může být akciovkou už v červenci

    Česká pošta by již od července letošního roku mohla být akciovou společností. Týdeníku Ekonom to řekl náměstek ministra financí Zdeněk Zajíček (ODS), jehož resort společně s resortem vnitra připravuje do vlády materiál, na jehož základě by měl o termínu..

    celý článek »

    Indie zvýšila sazby po osmé za poslední rok

    Indická centrální banka opětovně přistoupila ke zvýšení klíčových úrokových sazeb ve snaze zchladit rozjetou inflaci. Osmé zvýšení za poslední rok zvedlo klíčovou repo sazbu o dalších 0,25 na 6,75%. Reverzní repo sazba se zvýšila rovněž o 0,25 na 5,75%.

    celý článek »

    Kompletní seznam cílových cen z 16.3.

    BTIG Research zvyšuje cílovou cenu pro akcie Apple, Inc (NASDAQ: AAPL) z $350.00 na $450.00. Jefferies zvyšuje cílovou cenu pro akcie Covidien plc (NYSE: COV) na $59.00. Davenport zvyšuje cílovou cenu pro akcie FactSet (NYSE: FDS) z $110.00 na $120.00.

    celý článek »

    Pegas zvedl ve 4Q EBITDA o 21,6% r/r na 9,7 mil.EUR

    PEGAS NONWOVENS SA (dále jen „PEGAS” nebo „Společnost”), přední evropský výrobce netkaných textilií, dosáhl na základě předběžných neauditovaných výsledků v roce 2010 celkových konsolidovaných výnosů 148,2 milionu EUR, o 20 % více než v předchozím roce.

    celý článek »

    KIT digital koupila firmu Polymedia za 34,4 mil.USD

    KIT digital včera oznámila, že koupila italskou IP video platformu Polymedia za 34,4 mil.USD. Italská firma poskytuje video služby cca 90 klientům, mezi kterými jsou například Telecom Italia, Mediaset, Sky GErmany či Ericsson. Vedení KIT d.

    celý článek »

    Sólo pro japonský jen

    CZK/EUR Přehled středečních zpráv ČR: tržby maloobchodníkům v lednu nečekaně vzrostly o 6,8 % y/y, výrazně nad očekávání trhu eurozóna: index spotřebitelských cen v únoru vzrostl o 0,4 % m/m a o 2,4 % y/y, dle očekávání Moody`s: ratingová agentura...

    celý článek »

    Změna banky? Zážitek na celý život!

    Změna banky, u které mají lidé své účty, by díky Kodexu mobility neměla být velký problém. Ve skutečnosti však dochází ze strany finančních institucí k nátlaku, který má k dodržování jakýchkoliv pravidel velmi daleko.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí