• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 6. 6. 2011

    Pondělí se trhům opět příliš nevyvedlo a ty klesaly přibližně jedno procento a index S&P 500 prolomil podporu na hladině 1300 bodů. Největšími tahouny poklesu byly dnes aerolinky, na které dolehly výhledy pro letošní rok, snížené díky problémům v...

    celý článek »

    Korekce skončila, je čas nakupovat stříbro!

    Vývoj ceny stříbra byl do začátku května hotová pohádka. Většina analytiků ovšem v udržení růstového trendu nevěřila. Nedávná korekce je ovšem zdravá a nyní nastal čas znovu nakupovat levnějšího sourozence zlata.

    celý článek »

    Steve Jobs představuje novinky Applu

    SAN FRANCISCO (MEDIAFAX) - Šéf Applu Steve Jobs představuje v pondělí nové výrobky firmy, která si dala do znaku nakousnuté jablko - nové operační systémy pro iPhone, iPad a Mac. Informuje o tom agentura Reuters.Pohublý Jobs vystoupil na úvod...

    celý článek »

    Očekávané události na úterý 7. června - EKONOMIKA

    PRAHA (MEDIAFAX) - Přehled očekávaných událostí09:00 - Snídaně Občanského sdružení majitelů domů na téma návrhu nových principů bytové politiky v ČR. (PRAHA - kavárna Adria, Národní 40/36, Praha 1) 09:00 - Konference Business & Information Forum...

    celý článek »

    Účet za americká tornáda: až sedm miliard dolarů

    BOSTON (MEDIAFAX) - Pojistné škody, které koncem května napáchala tornáda na americkém středozápadě a jihu, mohou dosáhnout až sedmi miliard dolarů. Odhaduje to společnost Air Worldwide, z jejíž zprávy v pondělí cituje agentura AFP.Firma se sídlem v.

    celý článek »

    IEA: Zemní plyn vytlačí uhlí za 15 let

    Perspektiva nových nekonvenčních zdrojů zemního plynu po celém světě bude navyšovat spotřebu na takovou úroveň, která po roce 2025 převýší spotřebu uhlí a kolem roku 2035 bude srovnatelná se spotřebou ropy, uvedla v pondělí Mezinárodní energetická...

    celý článek »

    Vývoz Indie v dubnu meziročně rostl o 34%

    Hodnota vývoz Indie na počátku nového fiskálního roku 2011-12 meziročně rostla o 34% na 23,8 miliard dolarů, dovoz se zvýšil o 14% na $32,8 miliard, uvedl předběžný odhad indického ministerstva obchodu a průmyslu. Zahraniční obchod Indie vykázal...

    celý článek »

    Před létem na ROFF?

    O investicích má již delší dobu smysl přemýšlet v termínech „risk – on“, či „risk – off“. Tyto termíny (RON, ROFF) ve své podstatě znamenají, že investiční aktiva se dělí na dvě skupiny – rizikovou a „bezpečná útočiště“ (viz např.

    celý článek »

    Americké akciové indexy míří opět k jihu

    Americké akciové indexy na počátku dnešního obchodování opět oslabují. Nedaří se finančnímu sektoru. Akcie společnosti Wells Fargo (WFC) klesají o 2 procenta, když firma dostala nižší doporučení od Rochdale Securities.

    celý článek »

    Maďarsko – Fitch vylepšuje výhled ratingu díky reformním politikám

    Ratingová agentura Fitch Ratings dnes zlepšila výhled ratingů Maďarska na „BBB-/BBB“ na „stabilní“ z dosavadního „negativní“. Stalo se tak v návaznosti na reformní plán maďarské vlády pro roky 2011-2015 počítající s postupným poklesem schodku rozpočtu do konce období až na 1,5 procenta hrubého domácího produktu.

    celý článek »

    Plosser (Fed): Začátek exitu možný na konci roku. Pozdním „zařazením zpátečky“ bychom se dostali do pasti

    Diskuze ohledně načasování exitu americké centrální banky ze své strategie extrémně uvolněné monetární politiky neutichá, přičemž ekonomové se kloní spíše k předpokladu pozdějšího data – především ve světle překvapivě špatných dat z ekonomiky USA v posledních týdnech není podle mnohých zřejmě kam spěchat.

    celý článek »

    Myslíme to u nás s bojem proti korupci vážně?

    Loni před volbami jsme si možná mohli myslet, že korupce bude mít u nás konečně utrum. Mnoho se o ní namluvilo a všechno vypadalo nadějně. Vláda vzešlá z voleb se sama hrdě označila „vládou boje proti korupci“ a daly se od ní očekávat rázné kroky.

    celý článek »

    Trichet zvažuje ministerstvo financí pro eurozónu

    Prezident Evropské centrální banky Jean-Claude Trichet ve čtvrtek nastínil možnost zřízení ministerstva financí pro eurozónu. V projevu na slavnostním ceremoniálu v Cáchách zmínil otázku ministerstva financí unie v ekonomické oblasti s jednotným...

    celý článek »

    Za Pradou do Hongkongu

    Po dlouhých spekulacích za posledních 10 let se dostává příprava IPO společnosti Prada do finální fáze. Přestože se jedná o typického italského výrobce luxusního zboží (do jeho portfolia spadá vedle značky Prada i zanačky Miu-Miu nebo Church), nebude místem uvedení na kapitálový trh Milán, nebo Londýn, ale Hongkong.

    celý článek »

    Skrytá evropská domina čekající na spadnutí

    Od roku 1999 až do roku 2007 bylo vzájemné půjčování peněz mezi evropskými centrálními bankami (mimo ECB) jen omezené. Poté, co udeřila finanční krize, se ale situace změnila a zejména Bundesbank začala poskytovat velký objem úvěrů; naopak stále většími dlužníky jsou centrální banky zemí PIGS.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 6.6.11

    Po předchozích pěti ztrátových obchodních týdnech vstoupily US akciové trhy do dalšího týdne v podobném duchu, když v návaznosti na špatná makrodata zůstal na trzích spíše negativní nádech a ten se přenesl i do druhého červnového týdne.

    celý článek »

    Bezpečné investice. Existují vůbec?

    I několik let po finanční krizi panuje na finančních trzích stále vysoká nejistota budoucího vývoje. Stále častěji se objevují zprávy o problémech vybraných zemí eurozóny, ve vzduchu visí strach z rostoucí míry inflace a bezpečný přístav v podobě drahých.

    celý článek »

    M&A aneb trocha statistik nikoho nezabije

    Pokud sledujete ekonomická a business periodika, pravděpodobně neuniknete několikrát měsíčně tomu, že si přečtete statistiky z různých zdrojů o tom, jak se zrovna ve světě i v české kotlině daří M&A transakcím, tedy česky řečeno prodejům a koupím firem.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 06.06.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 3.6Změna6.6 Austrálie AUD 117.9840.46%17.901 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Ekonomové o špatných datech z americké ekonomiky

    Většina ekonomických dat z americké ekonomiky z minulého týdne byla zklamáním, zdá se, že růst je stále pod trendem a nedochází k jeho zvýšení. Nejde ale o začátek dalšího poklesu ekonomiky, jde o růst „s trochou spotřeby, trochou investic a trochou federálních výdajů“.

    celý článek »

    Evropská komise chce posílit boj proti korupci

    BRUSEL (MEDIAFAX) - Evropská komise (EK) v pondělí představila balík opatření na řešení problematiky spojené s ekonomickými, sociálními a politickými škodami, jež korupce způsobuje evropským zemím. Odhaduje se, že náklady, které korupce způsobuje...

    celý článek »

    Proč je intradenní obchodování nejvíce ziskové?

    Intradenní obchodování je velice vzrušující styl spekulace. Obchodníci, kteří obchodují krátkodobé cenové pohyby a své pozice drží třeba jen několik málo minut připomínají častěji spíše hráče v kasinu nežli seriózní byznysmeny.

    celý článek »

    Je nyní NWR za babku? Experti odhalují pravdu!

    Více než 12 %: Takový propad zažilo v uplynulém týdnu těžařské NWR. Spouštěčem prodejního šílenství byla zpráva o prodeji až 6,1% podílu ve firmě jejím hlavním vlastníkem, BXR Mining. Přitom už tuto středu, tedy 8.

    celý článek »

    Americký desetiletý výnos pod 3 %, německý bund ve ztrátě kvůli "novému" plánu pro Řecko... zprávy z dluhopisových thrů

    Americkým dlouhým papírům se špatná čísla samozřejmě líbila. Desetiletý výnos spadl pod 3 %, ale neuzavřel na denních minimech. Část obchodníků mohla mít strach před objemnějšími aukcemi v tomto týdnu (66 miliard USD), které mohou přitáhnout pozornost k riziku překročení dluhového stropu.

    celý článek »

    NWR zastavilo pokles, příležitost k nákupu?

    Jednou z nejvíce ztrátových akcií minulého týdne na pražské burze bylo bezpochyby NWR, které za poslední tři dny odepsalo zhruba 12 %, když z úterních zavíracích hodnot 274 Kč/akcie končilo v páteční aukci při ceně 240 Kč/akcie.

    celý článek »

    Slabší americký dolar zvyšuje poptávku po komoditách

    Celý konec minulého týdne pokračovala cena sojových bobů ve svém růstu. Podařilo se jí dostat až na hodnotu 1418,72 USD/100 bušlů, což byla její nejvyšší hodnota za posledních sedm dní. Dnes ráno se tato zemědělská komodita začala prodávat na...

    celý článek »

    Otázka za milión

    Nezasvěcený pozorovatel se mohl trochu divit, s jakou nervozitou byla očekávána páteční čísla týkající se americké zaměstnanosti. Finanční trhy hučely nervozitou jako včelí úl, ale konečné cenové pohyby byly překvapivé pouze tím, že byly zanedbatelně malé.

    celý článek »

    Unipetrol: České rafinérské hrozí stávka zaměstnanců

    Podle informací České televize hrozí ve společnosti Česká rafinérská (dceřiná společnost Unipetrolu) vyhlášení stávky, kdy zaměstnanci chtějí navýšit po tříleté stagnaci mzdy. Prozatím není o stávce rozhodnuto, pokud by se konala tak pravděpodobně koncem.

    celý článek »

    Market Prewiev: Chystá se korekce ?

    Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje výše EUR se vůči USD dnes dopoledne obchoduje výše na základě optimistického předpokladu, že čelní představitelé EU potvrdí svůj záměr pomoci Řecku.

    celý článek »

    Německá vláda odsouhlasila odchod od jádra

    Německá vláda v pondělí dala zelenou odchodu od jaderné energetiky do roku 2022. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na vládní zdroje.Vládnoucí Křesťanští demokraté (CDU) a jejich koaliční partneři (FDP) by měli hovořit..

    celý článek »

    IPO: čínský lídr v dětské zábavě

    IPO, tedy Initial public offering, první veřejná nabídka akcií společnosti. Nejčastěji bývá nabídka podána mladými společnostmi hledajícími nový kapitál pro další expanzi. Nicméně může být podána i velkými tradičními firmami s cílem se stát veřejně...

    celý článek »

    Sell in may, sell in june? Katastrofa 22. týdne

    Tohle nebyl dobrý týden: Ty tam jsou letošní dvouciferné zisky zámořských akciových indexů, pražská story pokračovala třetím týdnem v řadě ztrátou. Stalo se tak za podmínek chladnoucího amerického hospodářství a smršti jedovatých ratingových šípů...

    celý článek »

    6 defenzivních akcií pro červnové obchodování

    Nejistota okolo Řecka a dalšího vývoje americké ekonomiky, druhé dno nemovitostního trhu, očekávané zpomalení růstu firemních zisků, dopady přírodní katastrofy v Japonsku, konec kvantitativního uvolňování - důvodů k opatrnosti při investování do akcií je.

    celý článek »

    Týden na devizovém trhu (6.6.2011)

    CZK/EUR Klíčová data minulého týdne ECB: J.C.Trichet prosazuje vytvoření „evropského min. financí Moodys: ratingová agentura snížila rating Řecku ČR: Maloobchodní tržby za duben vzrostly o 2,7 % Polsko: HDP za 1.

    celý článek »

    Pavel Kohout: Co by bylo bez kuponovky?

    Pavel Kohout, Ekonomika, 06.06.2011 Co by bylo, kdyby šla historie jinou cestou? Zkusme si představit, jak by se vyvíjela česká ekonomika a společnost v posledních dvaceti letech, pokud by velká privatizace proběhla jiným...

    celý článek »

    Kompletní změny cílových cen akcií z 3. června

    Jefferies zvyšuje cílovou cenu pro akcie Diageo ADR Reptg 4 Ord Shs (NYSE: DEO) na $98.87. Deutsche Bank zvyšuje cílovou cenu pro akcie Diamond Foods (NASDAQ: DMND) na $76.00. RBC Capital zvyšuje cílovou cenu pro akcie Diamond Foods (NASDAQ: DMND) z $69.

    celý článek »

    Odstoupí japonský premiér?

    Podle tiskové agentury Kyodo News plánuje japonský premiér Naoto Kan v srpnu odstoupit. Vedoucí vládnoucí strany Hajime Ishii doufá, že současný předseda vlády bude mít rozpočet na obnovu země dříve, než dá své křeslo k dispozici.

    celý článek »

    Akcie „staré“ NWR dnes staženy z burzy v Praze a Londýně

    Dnes bylo na pražské burze i na burze v Londýně ukončeno obchodování s akciemi „staré“ NWR N.V., informovala těžební společnost. Stalo se tak na základě žádosti, kterou NWR podala regulátorům v souvislosti s reinkorporace společnosti a převodem většiny akcií „staré“ NWR N.

    celý článek »

    FGE 6. 6. - oslabování amerického dolaru

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 3.6.11

    Akciové trhy v USA pokračovaly i při páteční seanci v neuspokojivých výkonech a to také přispělo k zakončení již jako 5. ztrátový týden za sebou. Hlavními faktory, které vedly trhy směrem dolů byla makrodata, dále nejistota směru měnové politiky FED po...

    celý článek »

    ČR - zahraniční obchod v dubnu bez výrazných změn

    Zahraniční obchod - duben 2011 Podle předběžných údajů přeshraniční statistiky se v dubnu meziročně v běžných cenách zvýšil vývoz o 14,8 % a dovoz o 16,8 %. Přebytek obchodní bilance ve výši 12,6 mld. Kč byl meziročně o 1,5 mld. Kč nižší.

    celý článek »

    Průmysl a zahraniční obchod

    Průmysl – hodně studená sprcha Dubnová průmyslová výroba vzrostla meziročně o 4,7 %, přičemž trhy čekaly růst o 8 %. Je to tedy už druhý měsíc po sobě, kdy se domácí průmysl krčí v jednociferném růstu, v březnu vzrostl o 9,5 %.

    celý článek »

    ČR - stavební produkce v dubnu klesla

    Stavebnictví - duben 2011 Stavební produkce v dubnu 2011 meziročně klesla reálně o 6,0 %. Po očištění od sezónních vlivů byla meziměsíčně nižší o 2,8 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 0,9 % stavebních povolení více a jejich orientační hodnota klesla o.

    celý článek »

    ČS - koment 6.6. - týdenní restart

    Hlavní trhy Ø Makro data: Tento týden bude z hlediska zveřejňovaných údajů značně poklidný. Dat bude poměrně málo a žádná z nich nebudou mít potenciál k zásadnějšímu ovlivnění nálady na trhu.

    celý článek »

    Akcie Fortuny na BCPP již bez nároku na dividendu

    Akcie Fortuny se dnes poprvé obchodují bez nároku na hrubou dividendu ve výši 0,3 EUR na akcii. Při současném kurzu eura a ceně akcií to představuje přibližně 5,7% dividendový výnos. Výplatní termín dividendy je stanoven na 24. června.

    celý článek »

    Pšenice nabírala zisky

    Nejhorší sucha za několik dekád decimují úrodu pšenice v zemích od USA, přes Velkou Británii až po Čínu. V některých čás...

    celý článek »

    Trhy stále pod vlivem US dat, zámořské trhy -1 %.

    Páteční vývoj na trzích určovaly makrodata z trhu práce v USA. Nálada byla už před zveřejněním napjatá z důvodu horších středečních dat. Obavy se potvrdily odpoledne po zveřejnění změny počtu pracovních míst mimo zemědělský sektor.

    celý článek »

    HN: Heger chce pojišťovnám znárodnit tři miliardy

    PRAHA (MEDIAFAX) - Ministr zdravotnictví Leoš Heger hodlá zdravotním pojišťovnám vzít peněžní přebytky ve výši tří miliard korun. Chce tak do systému napumpovat peníze, o které přijde kvůli vyšší DPH a zvyšování platů zdravotníků. Informují o tom...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »