• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Americké akcie klesaly již šestým dnem

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie ve středu zaznamenaly další pokles, informuje agentura Reuters. Investoři se obávají zpomalování ekonomiky.Index Dow Jones industrial average klesnul o 21,87 bodu, nebo 0,18 procenta, na 12 048,94 bodu. Index...

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 8. 6. 2011

    Středeční vývoj indexů byl během dne nerozhodný a indexy se pohybovaly stranou mírně v záporných hodnotách. Výjimkou byl Nasdaq, který se pohyboval před den přibližně v půlprocentní ztrátě.

    celý článek »

    Senátoři dali zelenou rychlejší výstavbě vodních děl

    PRAHA (MEDIAFAX) - Senát ve středu schválil návrh zákona usnadňující výstavbu energetických sítí a vodních děl. Norma urychluje například výstavbu dalších bloků jaderné elektrárny Temelín, budování protipovodňových opatření nebo stavbu jezů na...

    celý článek »

    NWR se stane součástí indexu FTSE 250

    Cíl společnosti New World Resources dostat se díky reinkorporaci společnosti do Velké Británie do britského indexu FTSE 250 (sdružujícího podniky se střední tržní kapitalizací) se dnes po závěru obchodování stal skutečností.

    celý článek »

    NWR se stane součástí indexu FTSE 250 a FTSE 350

    Cíl společnosti New World Resources dostat se díky reinkorporaci společnosti do Velké Británie do britského indexu FTSE 250 (sdružujícího podniky se střední tržní kapitalizací) se dnes po závěru obchodování stal skutečností.

    celý článek »

    Němci že už platit nebudou? Ale budou…

    Pokaždé, když slyším úvahy o tom, že Německo má již dost financování každé nezodpovědné vlády v eurozóně, jen zakroutím hlavou. Samozvaní experti na tuto tématiku jednoduše nechápou, že Němci sice již jsou z poskytování dalších a dalších peněz otrávení, ale na věcech to nic nezmění.

    celý článek »

    Ekonomika eurozóny rostla v 1Q o 0,8%

    HDP sedmnáctky zemí eurozóny rostl v 1Q o 0,8%, rychleji než o 0,3% v 4Q a 0,4% v 3Q 2010, potvrdil zpřesněný odhad Eurostat. Výdaj na spotřebu se zvýšil o 0,3%, stejně jako v předchozím čtvrtletí, vládní konečná spotřeba vzrostla o 0,8%, po poklesu.

    celý článek »

    Žádosti o hypotéky v USA druhý týden klesají

    Průzkum americké celonárodní bankovní asociace odrážel v týdnu do 3.června pokles žádostí o hypoteční úvěry, přestože úrokové sazby byly na nejnižší úrovni od listopadu. Sezónně očištěný kompozitní index oslabil o 0,4% a následoval 4,0% pokles před..

    celý článek »

    Wall Street: opening 8.6.11

    Rovněž středeční obchodování zahajují hlavní US akciové indexy v záporném duchu a navazují tak již šestým dnem na korekční způsob tradingu. Důvodem jsou obavy o ekonomický výhled USA a rovněž slabší technické indikátory na trzích směřující spíše na nižší.

    celý článek »

    Fareed Zakaria: Jsou nejlepší dny Ameriky za námi?

    Jsem Američan, nikoliv náhodou zrození, ale volbou. Hlasoval jsem nohama a stal se Američanem, protože miluji tuto zemi a domnívám se, že je výjimečná. Ale když se dívám na dnešní svět a na silný proud technologických změn a globální konkurence, jsem z.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 08.06.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 7.6Změna8.6 Austrálie AUD 117.6810.59%17.576 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Technický alarm: Dow čeká sešup! Jak hluboký?

    Investoři, zbystřete: Dow Jones prý čeká cesta dolů na 11 600 bodů. Tento scénář alespoň podle Daryla Guppyho ze CNBC implikují aktuální hodnoty technických indikátorů. V posledních týdnech relevance, a tedy i vliv technické analýzy výrazně vzrostly, a...

    celý článek »

    NetSuite Inc pod palbou insiderů

    Jak se zdá tak, NetSuite Inc (N), společnost zajišťující integrované podnikové aplikace, ztrácí důvěru samotného vedení. Za poslední dva týdny prodal management společnosti celkem 99.

    celý článek »

    Pražské služby , a.s. - Změna návrhu usnesení Řádné valné hromady konané dne 20. 6. 2011

    Pražské služby, a.s. (IČ: 60194120) Povinně zveřejňovaná informace Společnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), tímto uveřejňuje a zpřístupňuje dokumenty: - Rozhodnutí představenstva o změně v návrhu usnesení o přijetí nových stanov Společnosti, - Návrhy usnesení řádné valné hromady Společnosti, - Návrh změny stanov - ŘVH 2011.

    celý článek »

    Ministr obrany Vondra jmenoval dva nové sekční šéfy

    PRAHA (MEDIAFAX) - Do funkce ředitele Úřadu pro dohled nad akvizicemi jmenoval ve středu ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) Petra Szönyiho, o týden později se funkce ředitele sekce vyzbrojování ujme plukovník Pavel Bulant. Agenturu Mediafax o tom..

    celý článek »

    Svaz průmyslu a dopravy: Tlak na mzdy v průmyslu poroste

    PRAHA (MEDIAFAX) - Podniky očekávají pro příští období zvýšený tlak ze stran odborových organizací, a to i vzhledem k rostoucí inflaci. Informoval o tom ve středu mluvčí Svazu průmyslu a dopravy Milan Mostýn.Průměrná hrubá měsíční nominální mzda...

    celý článek »

    Žhavé akciové tipy na letošní léto

    Letní měsíce nepatří z investorského hlediska mezi ty nejaktivnější. Podle odborníků se však na trhu v tomto období nachází dost peněz, které se dají výhodně zhodnotit. V současnosti se akcie potýkají s poklesem. Prodejci převládají a pesimismus roste.

    celý článek »

    Poptávka po úvěrech v USA předčila očekávání

    Poptávka po spotřebitelských úvěrech roste v USA i na počátku druhého čtvrtletí. Předběžný odhad americké centrální banky za duben uvedl, že hodnota úvěrů vyskočila o 6,3 miliard dolarů, po revidovaném růstu o 4,8 miliard dolarů v březnu. Ekonomové..

    celý článek »

    TPSA: Společnost vstupuje na IT trh (komentář KBC)

    Polská telekomunikační společnost TPSA oznámila, že vstupuje do IT segmentu. Průnik na trh informačních technologií má zajistit nově vytvořená dceřiná firma Integrated Solutions, která se soustředí na ICT segment (IT telekomunikace), služby datových center a pokusí se i prodávat řešení postavená na principu cloud computingu.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Řecku opět překonala rekord

    ATÉNY (MEDIAFAX) - Míra nezaměstnanosti v Řecku v březnu letošního roku opět překonala rekord a vyhoupla se na 16,2 procenta. Ve středu o tom informovala agentura Reuters.Z dat řeckého statistického úřadu vyplývá, že míra nezaměstnanosti vzrostla z..

    celý článek »

    Zlato mírně ztrácelo

    Mírně dolů šla během úterního obchodování na Globexu cena zlata poté, co došlo k zřejmě dočasnému zmírnění obav ohledně ...

    celý článek »

    Market Prewiev: Bernanke a Schäuble udávají směr

    Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje níže EUR se vůči USD dnes dopoledne obchoduje níže, poté co německý ministr financí Wolfgang Schäuble uvedl, že držitelé dluhopisů musí „podstatně“ přispět k druhému stimulačnímu balíčku pro Řecko.

    celý článek »

    Čína je mrtvá, zbohatněte v Africe!

    Čína, fenomén posledních třech desetiletí, země, která vyvolávala investiční horečku. Čína táhla světové investice v době, kdy spousta firem přesouvala své působení z Evropy a USA za levnější pracovní silou, ta však postupně zdražuje a Čína řeší palčivé..

    celý článek »

    Ekonomika Evropské unie meziročně vzrostla o 2,5%

    Hospodářství evropské sedmadvacítky i eurozóny v prvním čtvrtletí letošního roku podle očekávání meziročně vzrostlo o 2,5 procenta. Ve středu o tom informoval evropský statistický úřad Eurostat.V mezičtvrtletním srovnání si...

    celý článek »

    KLDR testovala u západního pobřeží raketu

    Severní Korea minulý týden ve vodách u západního pobřeží odpálila raketu krátkého doletu. Informovala o tom dnes agentura AFP. Jihokorejská zpravodajská agentura Jonhap, která se odvolává na zdroje, tvrdí, že se vedení KLDR snaží zvětšit dostřel rakety KN-06.

    celý článek »

    Zlevní po zasedání OPEC benzín?

    Včerejší obchodování se neslo v pozitivním duchu, který ale „překazil“ Ben Bernanke svým projevem na mezinárodní monetární konferenci v Atlantě. Jeho projev začal krátce před zavřením trhů v USA (ve 21:45) a způsobil, že skoro všechny denní zisky byly...

    celý článek »

    Bankéře do malých krabiček?

    George Soros přirovnává prevenci šíření nákazy na finančních trzích k tomu, jak se staví ropné tankery. Pokud by v nich byla jedna velká nádrž, ropa by je po vyplutí brzy převrhla.

    celý článek »

    Patria: Koment k nezaměstnanosti a mzdám

    Nezaměstnanost pokračuje v poklesu. V květnu se počet nezaměstnaných snížil pod půl milionu, když dosáhl 490 tisíc osob. Míra nezaměstnanosti spolu s tím klesla na 8,2 procenta z předchozích 8,6 procenta.

    celý článek »

    Zlatý věk fosilních paliv právě začíná!

    Argumenty pro přechod k větrné, solární energii a energii z biomasy se zhroutily jako domeček z karet. Proč? Více se dozvíte v závěrečné části dvoudílného seriálu. Jak vyplynulo z minulého dílu, datum vyčerpání fosilních paliv se odsouvá o celá...

    celý článek »

    Německý vývoz v dubnu výrazně klesl

    BERLÍN (MEDIAFAX) - Německý vývoz v dubnu letošního roku klesl nejvíce od ledna roku 2009, dovoz navíc vykázal svůj první letošní pokles. Ve středu o tom informovala agentura Reuters s odkazem na německý statistický úřad.Sezonně očištěný zahraniční..

    celý článek »

    Akciová snídaně 8.6. - Bernanke, Řecko, IPO JSW, makro

    Přehled hlavních událostí pro 8. červen 2011 USA Bernanke není spokojený s ek. růstem ASIE Korea růst HDP pod očekávání... jinak reakce na USA EVROPA Blíže k Řecku, začínají být trochu problémy s druhým balíkem SUPERSPAD JSW očekává stabilní ceny uhlí ve.

    celý článek »

    ČR - nezaměstnanost poklesla na 8,2%

    Nezaměstnanost v květnu podle očekávání poklesla na 8,2 %, což je oproti dubnu další snížení o 0,4 p.b. Za tímto trendem se nachází pokračující sezónní práce v zemědělství a daří se i průmyslu (+4,7 %), který úspěšně vytváří a obsazuje pracovní místa.

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 7.6.11

    Při úterní seanci se již zdálo, že by hlavní indexy mohly přerušit negativní sérii poklesů, když od začátku obchodování byla vidět plusová znaménka. Nebylo na trhu sice mnoho kursotvorných impulsů zejména z makrosféry, ale investoři se pokoušeli o spíše..

    celý článek »

    Koruna spolu s regionem posílila

    CZK/EUR Přehled úterních zpráv Maďarsko: průmyslová výroba v dubnu vzrostla meziměsíčně o 0,5 %, meziročně o 9,5 % Kurz eura v úterý: koruna posílila na 24,20 CZK/EUR Úterý bylo pro korunu dalším úspěšným dnem.

    celý článek »

    Nezaměstnaných je méně než půl milionu

    Už pátý měsíc v řadě nezaměstnanost klesá. V květnu se zastavila na hranici 8,2 %, což odpovídá očekávání trhu. Počet lidí bez práce klesl pod magickou hranici půl milionu lidí na 489 956. Opět se jedná o velmi dobrý výsledek.

    celý článek »

    FX výhled 8. 6. 2011

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Bavlna oslabila o limit

    Cena prosincových futures kontraktů na bavlnu klesla včera o burzovní limit kvůli ochabující poptávce po bavlně z USA, k...

    celý článek »

    7 důvodů proč Dow pokoří 20 000 bodů

    Akcie se začaly propadat začátkem června v reakci na zprávy z amerického trhu práce. Ještě si pamatujeme dramatický flash cash z loňského května či rok 2008, kdy se zdálo, že propadům akcií nikdy nebude konec.

    celý článek »

    Americké akcie již pátý den klesají

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie zaznamenaly během úterního obchodování další pokles. Informuje o tom v noci na středu agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones poklesnul o 19,15 bodu (0,16 procenta) a uzavíral na hodnotě 12 070,81 bodu. Index.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí