• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    STÁVKA V DOPRAVĚ - Expert: Blokády by byly protiústavní

    PRAHA/PLZEŇ (MEDIAFAX) - Odboráři se při organizování stávky musí řídit zákonem o kolektivním vyjednávání, samotná ústava nestačí. Mediafaxu to v sobotu řekl vedoucí katedry ústavního práva Fakulty právnické Západočeské univerzity, prof. Karel Klíma.

    celý článek »

    Burza RM-Systém v týdnu poklesla o 1,98 procenta

    PRAHA (MEDIAFAX) - Česká burza RM-Systém v týdnu oslabila o 1,98 procenta., na začátku týdne index RM otevřel na 2 543,92 bodu, v pátek uzavřel na 2 493,85 bodu. Dění na burze shrnul Jan Kostrhoun z RM-Systému.Poměr rostoucích a klesajících akcií v..

    celý článek »

    Dluh státu překročil 100 % HDP. No to je toho!

    Všude čteme, že dluhy toho či onoho státu jsou XX % vůči ročnímu HDP dané země. Ale co to znamená? A jak se počítá zadlužení země? Velmi zjednodušeně můžeme říct, že se HDP počítá jako: výdaje státu + výdaje firem + výdaje domácností + čisté exporty.

    celý článek »

    Sazka končí s projektem Starport

    PRAHA (MEDIAFAX) - Insolvenční správce Sazky Josef Cupka se rozhodl ukončit v noci z neděle na pondělí provozování systému videoterminálů Starport, firma doplatila poslední jackpot. Informovala o tom mluvčí správce Lenka Tichá.K tomuto kroku správce.

    celý článek »

    Americké akcie opět klesaly (11.6.2011)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie během pátečního obchodování zaznamenaly další pokles. Informuje o tom v noci na sobotu agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones přišel o 172,45 bodu (1,42 procenta) a uzavíral na 11 951,91 bodu. Pod hodnotu 12.

    celý článek »

    Řekové budou stávkovat proti úsporám a privatizaci

    ATÉNY (MEDIAFAX) - Řecké odbory naplánovaly na středu 15. června generální stávku na protest proti novému kolu úsporných opatření a plánované privatizaci. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP.„Bojujeme pro vládnímu střednědobému fiskálnímu...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »