• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 15. 9. 2011

    Dnešní den, vývojem indexů, připomínal včerejší obchodování. Po úvodním výskoku a následném návratu následoval celodenní táhlý růst, který v závěru vyústil v zisky indexů ve výši přibližně 1,5 %.

    celý článek »

    Tripartita přerušila jednání o rozpočtu

    PRAHA (MEDIAFAX) - Jednání Rady hospodářské a sociální dohody bylo ve čtvrtek přerušeno. Po odchodu ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) nebyla vládní strana usnášeníschopná, mimořádná tripartita by se mohla uskutečnit ještě před jednáním...

    celý článek »

    Evropské trhy uzavřely se zisky

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Evropské burzy uzavřely čtvrteční obchodování růstem. Německý index DAX si polepšil o 3,15 procenta, informovala agentura Reuters.„Euru se dostalo významné podpory ze strany Evropské centrální banky, která oznámila obnovení...

    celý článek »

    Zlotý i forint se odrazily od svých dlouhodobých minim

    Hlavní zprávou dne, která ovlivnila obchodování po celém světě, bylo oznámení Evropské centrální banky o poskytnutí dolarové likvidity evropským bankám. To dočasně pomohlo i regionálním měnám, které už od dnešního poledne solidně posilovaly.

    celý článek »

    Pražský PX se dnes poprvé v tomto týdnu zazelenal, akcie ČEZ ponechaly výměnu vedení bez reakce, propadákem KIT digital

    Čtvrteční obchodování na pražskou burzu přineslo konečně trochu pozitivního sentimentu a PX index si připsal 2,35 % zisku. Zpráva dne na trhy dorazila přesně v 15h místního času, když ECB společně ve spolupráci s americkým Fedem ujistila investorské publikum, že na trh dodají tolik dolarové likvidity, kolik bude potřeba.

    celý článek »

    Jaké země doplatí na řecký bankrot?

    Bankrot Řecka se zdá být neodvratný a poslední zprávy, které mluví o možnosti vystoupení z eurozóny, věc jen urychlují. Záchranné balíčky nebudou stačit a restrukturalizace dluhu, která laicky řečeno znamená, že část dluhu již Řecko svým věřitelům nikdy..

    celý článek »

    Evropské akciové indexy rostou třetí den v řadě

    Evropské akciové indexy rostou třetí den v řadě. Obavy z návratu finanční krize mírnila ECB, která ve spolupráci s Fedem poskytne evropským bankám dolarovou likviditu až do konce roku. Právě obavy z odříznutí evropských bank od financování v USA...

    celý článek »

    US - průmyslová produkce v srpnu nečekaně rostla

    Průmyslová produkce v USA v srpnu rostla o 0,2% oproti červencovému růstu o 0,9%. Trh počítal se stagnací při rozpětí odhadů od -0,4 do +0,4%. Produkce ve výrobních podnicích představující asi 75% celku stoupla v srpnu o 0,5% oproti 0,6% v červenci.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 15.9.11

    Čtvrteční obchodní den na US trzích pokračuje ve stylu spíše předchozích dnů, kdy dokázaly hlavní indexy uzavřít v pozitivních polohách. Nicméně stále je zde pravděpodobná možnost obratu v důsledku nepříznivého dluhového stavu v Eurozóně, která se mírně..

    celý článek »

    FLASH: Centrální banky oznámily globální intervenci na dodání dolarové likvidity, trhy míří nahoru

    Koordinovanou intervenci na dodání dolarové likvidity bankovnímu sektoru oznámily vedoucí centrální banky hlavních ekonomik světa. Evropská centrální banka oznámila dohodu s americkým Fed, britskou Bank of England, japonskou Bank of Japan a švýcarskou centrální bankou SNB na dodávání likvidity v amerických dolarech skrze nástroje s průměrnou dobou splatnosti tři měsíce tak, aby pokryly potřeby bankovního sektoru do konce roku 2011.

    celý článek »

    Centrální banky oznámily globální intervenci na dodání dolarové likvidity, trhy míří nahoru

    Koordinovanou intervenci na dodání dolarové likvidity bankovnímu sektoru oznámily vedoucí centrální banky hlavních ekonomik světa. Evropská centrální banka oznámila dohodu s americkým Fed, britskou Bank of England, japonskou Bank of Japan a švýcarskou centrální bankou SNB na dodávání likvidity v amerických dolarech skrze nástroje s průměrnou dobou splatnosti tři měsíce tak, aby pokryly potřeby bankovního sektoru do konce roku 2011.

    celý článek »

    Evropské trhy rostou i ve čtvrtek, PX +1 %

    Evropské trhy dnes pokračovaly v růstu a odpoledne indexy přidávaly téměř 2,5 %. Většina titulů poskočila na startu a své zisky později postupně rozšiřovala. Pražská burza odpoledne vykazovala přírůstek 1 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 15.09.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 14.9Změna15.9 Austrálie AUD 118.3200.22%18.279 Brazílie BRL...

    celý článek »

    CME? 43 % p. a.! Podle ČS vychází mediální hvězda!

    „Reklamní trhy v Rumunsku a Bulharsku se vyvíjí mírně hůře, než námi původně očekávaná meziroční téměř stagnace. Navíc bereme v úvahu slabší výhled jak světové ekonomiky, tak i ekonomiky v regionu SVE, který má dopad na odhadovaný růst reklamních trhů.

    celý článek »

    Španělsko zavede speciální daň pro bohaté

    MADRID (MEDIAFAX) - Španělsko hodlá dočasně zavést speciální daň pro vysokopříjmové skupiny obyvatelstva, oznámila ve čtvrtek ministryně financí Elena Salgadová. Informovaly o tom list El Mundo a agentura Reuters.„Ekonomická krize nás nutí vrátit se.

    celý článek »

    Evropa zesiluje růst za nadprůměrných objemů; H&M +6 %, Kingfisher +5 % po výsledcích; Citigroup radí kupovat BNP Paribas a ArcelorMittal

    Třetím dnem rostou dnes evropské akcie. Vlnu optimismu vzbudil poslední konferenční hovor mezi Merkelovou, Sarkozym a Papandreem, řeckým premiérem. Po něm jsou představitelé EU přesvědčení, že Řecko by mělo nadále využívat euro a zůstat v eurozóně a premiér se naopak zavázal dodržovat rozpočtové úspory.

    celý článek »

    Inflace eurozóny v srpnu meziročně rostla o 2,5 pct

    Harmonizovaný index spotřebitelských cen eurozóny se v srpnu meziměsíčně zvýšil o 0,2%, po poklesu o 0,6% o měsíc dříve, potvrdil konečný odhad Eurostatu. V meziročním srovnání růst HICP stagnoval na 2,5% a překročil střednědobý inflační cíl ECB...

    celý článek »

    Brusel zhoršil výhled ekonomiky EU, letos poroste o 1,7 %

    Brusel zhoršil výhled evropské ekonomiky pro letošní rok, tempo růstu v eurozóně se na konci roku mezičtvrtletně téměř zastaví. Hrubý domácí produkt Evropské unie letos podle dnešní nové prognózy Evropské komise celkově vzroste o 1,7 procenta, zatímco ještě v květnu komise očekávala navýšení o 1,8 procenta.

    celý článek »

    Brusel zhoršil výhled ekonomiky EU, letos poroste o 1,7 %

    Evropská komise zhoršila výhled evropské ekonomiky pro letošní rok, tempo růstu v eurozóně se na konci roku mezičtvrtletně téměř zastaví. Hrubý domácí produkt Evropské unie letos podle dnešní nové prognózy celkově vzroste o 1,7 procenta, zatímco ještě v květnu komise očekávala růst o 1,8 procenta.

    celý článek »

    ČEZ: Druhý blok Temelína dosáhne plného výkonu dnes, odstávka prvního končí v tomto týdnu

    Druhý blok Jaderné elektrárny Temelín v noci na dnešek začal po poruše opět vyrábět elektřinu a plného výkonu dosáhne ještě dnes. Na prvním bloku je u konce plánovaná odstávka spojená s výměnou paliva v reaktoru a zahájení výroby elektřiny z prvního bloku je plánováno na konec týdne, uvedl mluvčí elektrárny Marek Sviták.

    celý článek »

    CME: TV Prima by chtěla od příštího roku zvýšit ceny

    TV Prima očekává, že bude v příštím roce schopná zvýšit ceny o 10-20%. (E15) Zvýšení cen po ukončení reklamy na veřejnoprávní televizi se dalo očekávat. Navíc Prima má v současné době vzhledem ke své rostoucí sledovanosti dobrou pozici ke zvýšení cen.

    celý článek »

    ČEZ: Rozhodnutí o povolenkách odloženo

    Vláda včera odložila rozhodnutí o přidělování bezplatných povolenek na emise CO2 pro výrobce elektřiny pro roky 2013-2020 na 21. září. Ministr financí Kalousek, který je proti bezplatnému přidělování, řekl, že vláda se snaží najít kompromis jak...

    celý článek »

    Merkelová se Sarkozym uklidňují trhy

    Po včerejší telefonické konferenci představitelů EU a Řecka se americké trhy vydaly již třetí den v řadě směrem na sever. Sarkozy a Merkelová jsou přesvědčeni, že by Řecko mělo zůstat v eurozóně.

    celý článek »

    ČEZ: GŘ Roman odstupuje - reakce

    Martin Roman dnes odstupuje z pozice generálního ředitele ČEZ a místo něj nastupuje dosavadní provozní ředitel Beneš. Roman se stane předsedou dozorčí rady firmy. Roman oznámil, že svůj záměr odstoupit řekl premiérovi Nečasovi již před několika měsíci.

    celý článek »

    Evropské akcie rostou třetím dnem v řadě, UBS po chybě tradera -5,7 %

    S pozitivním sentimentem vstupují do dnešní obchodní seance evropské akciové trhy a rostou tak již třetím dnem v řadě. Impulzem pro růst je výsledek včerejšího konferenčního hovoru představitelů EU a Řecka, kdy německá kancléřka Merkelová i francouzský prezident jsou přesvědčeni, že by Řecko mělo zůstat v eurozóně.

    celý článek »

    Martin Roman - vazby a vztahy

    Martin Roman končí ve své pozici předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti ČEZ. Na serveru Podnikani.cz, který patří do rodiny serverů sdružených pod hlavičkou Kurzy.

    celý článek »

    Indikátor Parabolic SAR

    Indikátor Parabolic SAR (Parabolic Stop-And-Reverse, dále jen jako SAR) vytvořil a v proslulé knize New Concepts in Technical Trading Systems poprvé již v roce 1978 představil světoznámý americký obchodník J.

    celý článek »

    Pavel Kohout: Mýty o německém hospodaření

    Pavel Kohout, Ekonomika, 15.09.2011 Navzdory odpuštěným dluhům má Německo finance v horším stavu než Spojené státy. V pátek 9. září 2011 rezignoval Jürgen Stark na svůj post ve vedení Evropské centrální banky.

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 14.9.11

    Středeční seance US burz dokázala zaznamenat nárůsty indexů v řádu 1,3% - 1,6% s tím, že se opět nejvíce dařilo technologicky zameřenému indexu Nasdaq Composite. Technologický sektor je odvětvím s největší tržním podílem a zastoupením a také byl hlavním..

    celý článek »

    Jak to vidí s Evropou investor George Soros?

    Ve svém článku pro Reuters.com známý miliardář varoval, že pokud čelní představitelé Eurozóny neadoptují radikální politická opatření, včetně vytvoření společného ministerstva financí, tak existuje riziko, že evropská dluhová krize spustí další Velkou...

    celý článek »

    FX výhled 15. 9. 2011

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Telekonference státníků nepřinesla pro trhy nic nového

    Telekonference mezi německou kancléřkou, francouzským prezidentem a řeckým premiérem nepřinesla žádné konkrétní závěry. Z vydaného tiskového prohlášení vyplynulo pouze to, že Řecko je nedílnou součástí eurozóny a nedávná opatření, která byla přijata.

    celý článek »

    Trhy rostou díky slovní podpoře Řecku.

    Zámořské trhy včera ukázaly svou sílu a stále přítomnou volatilitu. Po úvodním zakolísání trhy prudce rostly, přírůstky indexů nedlouho před koncem seance se vyšplhaly až na 2,5 %. Závěrečná půlhodina však znamenala vymazání poloviny zisků.

    celý článek »

    Většině Američanů jsou akcie ukradené

    Ano, většině Američanů na akcie „kašle“. Proč? Protože zkrátka většina Američanů žádné akcie nevlastní. A pokud k nim přičteme ty, kteří vlastní akcie jen za několik set až tisíc dolarů, tak na více než dvě třetiny Američanů zkrátka turbulence na burzách.

    celý článek »

    Americké akcie pokračovaly v růstu (15.9.2011)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie posilovaly i během středečního obchodování. Informuje o tom v noci na čtvrtek agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones posílil o 140,88 bodu (1,27 procenta) a uzavíral obchodování na hodnotě 11 246,73...

    celý článek »

    E15: Electro World plánuje desítky franšíz

    PRAHA (MEDIAFAX) - Řetězec Electro World míří do menších českých měst, dlouhodobě chce mít desítky partnerů. Informuje o tom deník E15 ve svém čtvrtečním vydání.Pětka na tuzemském trhu obchodních řetězců s elektronikou podle výše tržeb, Electro...

    celý článek »

    E15: Česko chce závod na výrobu jaderného paliva

    PRAHA (MEDIAFAX) - Ministerstvo průmyslu podpoří výstavbu závodu na výrobu jaderného paliva v Česku. Ve svém čtvrtečním vydání to píše deník E15.Deníku E15 to potvrdil mluvčí úřadu Pavel Vlček. „Ze strany ministerstva se jedná o výzvu pro...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »