• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 18. 10. 2011

    Indexy dnes zahajovaly mírně v červeném poté, co se dokázaly vymanit z ještě horších čísel futures před otevřením trhu. Indexy výrobních cen rostly a dávaly tak prostor otázkám kolem možného růstu inflace.

    celý článek »

    Očekávané události na středu 19. října - EKONOMIKA

    PRAHA (MEDIAFAX) - Přehled očekávaných událostí01:30 - Předstihový indikátor Westpac. (AUSTRÁLIE) 06:30 - Index průmyslové aktivity ve všech sektorech za srpen. (JAPONSKO) 10:00 - Jednání Rady České televize (veřejné). Na programu mj. volba návrhové.

    celý článek »

    NWR: Sundejme si růžové brýle

    V nejbližších dnech lze očekávat tradiční zprávu, v níž společnost New World Resources (NWR) zveřejní základní provozní údaje (těžba a prodej uhlí a koksu) za 3Q2011 a průměrnou vyjednanou cenu koksovatelného uhlí a koksu na 4Q2011.

    celý článek »

    Evropské burzy uzavřely smíšeně (18.10.2011)

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Evropské akcie nejprve zahájily obchodování silným poklesem, později se jim podařilo část ztrát smazat. Německý index DAX nakonec posílil o 0,31 procenta, informovala agentura Reuters.„Nervozitu ve finančním sektoru způsobily...

    celý článek »

    Odbory požadují předdůchody pro všechny profese

    PRAHA (MEDIAFAX) - Asociace samostatných odborů (ASO), druhá největší odborová centrála v zemi, souhlasí a bude podporovat takzvané předdůchody, tedy předčasné důchody. Požadují ovšem, aby se neomezovaly pouze na namáhavé profese, sdělil v úterý...

    celý článek »

    Chanos: To jsou mí superkandidáti na short

    Investiční guru světa hedge fondů a největšího světového fondu orientovaného na krátké prodeje akcií, Jim Chanos, odhalil investorům některé ze svých horkých akciových tipů na sázku proti nim.

    celý článek »

    Zisk Coca-Coly vzrostl o 8,1 procenta

    Společnost Coca-Cola (KO), největší výrobce nealkoholických nápojů na světě, zveřejnila hospodářské výsledky za třetí kvartál. Čistý zisk se zvýšil z 2,06 miliard dolarů (88 centů na akcii) na 2,22 miliardy dolarů (95 centů na akcii).

    celý článek »

    Německo na hraně recese

    Zatímco se Angela Merkelová zaměřuje na nekonečné řešení problémů zadlužených zemí eurozóny, německé firmy zvyšují exporty do východní Asie, Latinské Ameriky a dalších regionů.

    celý článek »

    Vrchní soud zrušil verdikt o konkurzu s ECM

    Vrchní soud v Praze zrušil verdikt o konkurzu na developerskou firmu ECM Real Estate Investments (ECM). Vyplývá to z dokumentu zveřejněném na internetové verzi insolvenčního rejstříku.Podle vrchního soudu Městský soud v Praze v...

    celý článek »

    Pražská burza přerušila sérii ztrát, v čele KB a Telefónica CR. Vyšetřovaná Erste spadla až na 380 Kč

    Úterní obchodování na pražskou burzu přineslo menší růst, když si index PX připsal 0,77 procenta a zakončil na 925 bodech. V rámci jednotlivých zástupců se nedařilo rakouské Erste Bank, která si dnes v průběhu dne otestovala minimum z předchozích výprodejů u 380 korun za akcii poté, co na trh pronikla zpráva o vyšetřování rakouským regulátorem.

    celý článek »

    Shillerův černý kůň mezi kandidáty na bublinu

    Růst cen zemědělské půdy v USA, který například v Nebrasce dosáhl ve druhém čtvrtletí v meziročním vyjádření 30 %, je podle Roberta J. Shillera z Yale University „černým koněm mezi kandidáty na bublinu pro následující desetiletí“.

    celý článek »

    V hledáčku investora: France Telecom – Alternativa k Telefónice O2?

    Evropské akciové trhy přinášejí investorům celou řadu možností, kde mohou investovat své prostředky a jednou z nich je i francouzská burza. Na pařížské burze se obchoduje s relativně velkým množstvím známých a velkých společností - v tomto miniseriálu si představíme ty, které s sebou přinášejí největší dividendový výnos.

    celý článek »

    Část eurozóny chce přísný dohled nad Řeckem

    Některé země eurozóny požadují, aby pracovní skupina Evropské komise (EK) k Řecku dostala zvláštní pravomoci a mimo jiné i možnost na Řecko přísně dohlížet. Podle zdrojů agentury Reuters by skupina dohlédla na privatizaci státního majetku a postarala by..

    celý článek »

    Slovensko chce výrazně zvýšit mimořádné zdanění bank

    Slovenské banky by měly od příštího roku platit zvláštní daň v dvojnásobné výši, než se původně předpokládalo. Dosluhující vláda počítá s tím, že stát od bank vybere navíc zhruba 83 milionů eur (dvě miliardy korun) ročně, což odpovídá šestině loňského čistého zisku bankovního sektoru v zemi.

    celý článek »

    Slovensko chce výrazně zvýšit mimořádné zdanění bank

    Slovenské banky by měly od příštího roku platit zvláštní daň v dvojnásobné výši, než se původně předpokládalo. Dosluhující vláda počítá s tím, že stát od bank vybere navíc zhruba 83 milionů eur (dvě miliardy korun) ročně, což odpovídá šestině loňského čistého zisku bankovního sektoru v zemi.

    celý článek »

    Singer: Navýšení prostředků EFSF stačit nemusí

    PRAHA (MEDIAFAX) - Navýšení prostředků Evropského fondu finanční stability (EFSF) nemusí stačit, obává se Miroslav Singer, guvernér České národní banky (ČNB). Uvedl to v úterním rozhovoru pro server Patria Online.„Docela se bojím, že navýšení samo o.

    celý článek »

    KGHM: Další kolo jednání s odbory (komentář KBC)

    Odborové svazy v polském těžařském kombinátu KGHM bojují za zvýšení mezd a příznivé podmínky při rušení zaměstnaneckých benefitů. Podle prohlášení vydaného KGHM byly po parlamentních volbách v zemi obnoveny rozhovory mezi managementem a odbory.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 18.10.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 17.10Změna18.10 Austrálie AUD 118.4760.04%18.467 Brazílie BRL...

    celý článek »

    UK - CPI v září rostl více než se čekalo

    Spotřebitelská inflace měřená indexem cen CPI v září ve Velké Británii rostla meziročně o 5,2% oproti srpnovým 4,5% a oproti očekávání trhu nastaveným na 4,9%. Meziměsíčně ceny rostly o 0,6% díky růstu cen elektřiny o 7,5% a plynu o 13%.

    celý článek »

    Bank of America a Goldman Sachs - analytický pohled před výsledky za 3Q

    Dnes ve 13:00 zveřejní výsledky za 3Q11 Bank of America, ve 14:00 ji pak bude následovat Goldman Sachs. Od Bank of America bych osobně uvítal sadu výsledků, která nebude zkreslená žádnými objemnějšími mimořádnými položkami, což by konečně umožnilo investorům nahlédnout pod pokličku normálního provozního hospodaření banky.

    celý článek »

    Dojem z evropských jednání určuje směr... zprávy z dluhopisových trhů

    Horší vyhlídky na výsledky jednání politiků o evropské dluhové krizi během nadcházejícího víkendu včera sehrály tradiční hru na dluhopisových trzích - výnosy amerického desetiletého dluhopisu a německého bundu se stejnou splatností propadly shodně o přibližně 10 bps, zatímco výnosy dluhopisů “rizikovějších” zemí šplhaly vzhůru.

    celý článek »

    Žádáte o shovívavost? Nemluvte o tom

    Poskytnout účastníkovi kartelu plnou ochranu před pokutami v rámci programu shovívavosti (leniency program) lze pouze za předpokladu jeho „plné, stálé a pohotové“ spolupráce s Evropskou komisí. Ta zahrnuje také mlčení o podání žádosti.

    celý článek »

    Penta získala v MSI osmdesátiprocentní podíl

    PRAHA (MEDIAFAX) - Investiční skupina Penta podepsala dohodu o kapitálovém vstupu do společnosti Masaryk Station Investment (MSI), které v roce 2004 vyhrála výběrové řízení na stavební projekty v okolí pražského Masarykova nádraží. Penta tak získává.

    celý článek »

    10.h - Evropa klesá, BCPP ji následuje, koruna posiluje k euru

    Evropské akciové trhy v úvodu dnešního dne klesají díky zklamání trhu ze včerejšího zchlazení nadšení spojeného se zasedáním G20 k řešení evropské dluhové krize. Negativně působí také pokles růstu HDP v Číně a to i přesto, že samotné údaje o vývoji HDP...

    celý článek »

    Změny cílových cen a doporučení akcií z 17. října

    Změny cílových cen a doporučení akcií z 17. října Caterpillar Inc. (NYSE: CAT), akcie obdržely zvýšené doporučení od Goldman Sachs z neutral rating na buy rating. Cílová cena $98.00. Cummins (NYSE: CMI), akcie obdržely zvýšené doporučení od.

    celý článek »

    Unipetrol: Paramo by mohlo skončit s rafinací

    Pardubická rafinerie Paramo vlastněná petrochemickým koncernem Unipetrol (170 CZK, -1,56%) možná přestane zpracovávat ropu, informují Lidové noviny a MF Dnes s odvoláním na výkonného ředitele Parama Milana Kunčíře.

    celý článek »

    Dnes zveřejní výsledky Apple - žádné výkyvy se nečekají

    Klíčovou událostí bude v úterý před začátkem obchodování zveřejnění výsledků Apple za třetí kvartál, druhé největší společnosti na světě podle tržní kapitalizace. Analytici tíhnou všeobecně spíše k doporučení “koupit” než “prodat”, ale v případě Apple...

    celý článek »

    Unipetrol uvažuje o zavření rafinerie Paramo

    Podle denního tisku zvažuje Unipetrol o možnosti zavření pardubické rafinérie Paramo. Výroba olejů a asfaltu by měla být zachována, nicméně zpracování ropy by mělo skončit. Analýza situace by měla být hotova v roce 2012 a následně by vlastník Unipetrolu..

    celý článek »

    Moody’s: Francie další pomocí Evropě může přijít o rating, její vlastní dluh a finance jsou na hraně

    Před dopadem budoucí pomoci zadluženým státům eurozóny na veřejné finance a dluhovou pozici Francie varovala ratingová agentura Moody’s. Uvedla, že pokud přijetí závazků garancí dluhu jiných zemí skrze nově posílený fond EFSF dále zhorší dluhovou pozici Francie, odrazí se to nejméně na doposud stabilním výhledu ratingu země.

    celý článek »

    Moody’s: Francie další pomocí Evropě může přijít o rating, její vlastní dluh a finance jsou na hraně (+přehled CDS)

    Před dopadem budoucí pomoci zadluženým státům eurozóny na veřejné finance a dluhovou pozici Francie varovala ratingová agentura Moody’s. Uvedla, že pokud přijetí závazků garancí dluhu jiných zemí skrze nově posílený fond EFSF dále zhorší dluhovou pozici Francie, odrazí se to nejméně na doposud stabilním výhledu ratingu země.

    celý článek »

    „Longaři“ vybírají zisky

    Včera jsme se po dvou týdnech dočkali prvního dne, kdy riziková aktiva klesala. Oslabily jak americké akciové indexy (S&P 500 o 1,94%), tak měny korelované s rizikem.

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 17.10.11

    Úvodní obchodní den nového týdne bohužel nepokračoval ve stylu předchozího týdne, kdy jsme mohli zaznamenat nárůst trhů v rozsahu kolem 6% a vypadalo to dokonce na to, že se podaří dotáhnout do nějaké finální podoby i formu opatření na podporu fiskálních.

    celý článek »

    Akciový výhled 18. 10.: Pozor, další zákruta! (+ Erste)

    Začátkem evropské seance to vypadalo, že trhy vytvoří nová maxima, v průběhu dne se však dostavilo vybírání zisků a akciové indexy se v Evropě propadly až do 2% ztrát. Hospodářské výsledky dvou velkých amerických bank Citigroup a Wells Fargo nedopadly...

    celý článek »

    Zchlazený optimismus sráží euro i českou korunu

    CZK/EUR Přehled pondělních zpráv ČR: index výrobních cen v září vzrostl meziměsíčně o 0,2 %, meziročně o 5,6 % (čekal se -0,1 % a +5,4 %) ČR: index dovozních cen za srpen vzrostl o 3,0 %, index výrobních cen vzrostl o 1,5 %, více než se čekalo ČR:...

    celý článek »

    Býky jen tak někdo neporazí

    Pohled na růsty a poklesy akciových trhů ve 20. století naznačuje, že zisky, které investoři utržili během tří velkých býčích trhů, výrazně převažují nad ztrátami z prodělaných medvědích trhů.

    celý článek »

    FX výhled 18. 10. 2011

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Yardeni: Valuace by se měly zotavit, ale asi až příští rok

    Zajímavý způsob, jak ukázat, zda je pohyb cen akcií hnán změnami očekávaných zisků či změnou PE, prezentuje následující graf. V něm vidíme vývoj indexu S&P 500 od roku 2007 a zároveň jeho hypotetický pohyb, který by nastal, pokud by se index obchodoval za stále stejný násobek.

    celý článek »

    Pondělí v negativním duchu, čínský HDP zpomaluje.

    Evropské trhy včera po 9 obchodních dnech výrazněji zkorigovaly. Dopoledne ještě držely zisky a tvořily nová lokální maxima, pondělní dopoledne však nebylo pro akcie příznivé. Indexy zakončily jen mírně nad denními minimy, německý DAX30 odepsal 1,8 %,...

    celý článek »

    Čína 2012: Rok draka, nebo rok pádu draka?

    23. ledna 2012 začne v Číně Rok draka. A v lednu také začne rok, kdy bude potřeba splatit jeden z nejambicióznějších a nejnerealističtějších stimulačních plánů v historii lidstva. Celý plán stojí na tom, že v Číně poroste cena půdy a pozemků.

    celý článek »

    Bohatý svět

    V sobotu „zaplavili“ ulice světových měst demonstranti bouřící se proti finančníkům, bankéřům a politikům. Obviňují je z hamižnosti, z ruinování globálních ekonomik a z toho, že miliony lidí kvůli nim žijí v chudobě. Demonstrovalo se i v Praze.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí