• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 20. 10. 2011

    Před začátkem dnešního obchodování byly zveřejněny počty žádostí v nezaměstnanosti, které lehce zklamaly, stejně tak i předstihové indikátory a prodeje domů zveřejněné po otevření trhu.

    celý článek »

    ČEZ: Nový místopředseda představenstva

    ČEZ, a.s. Povinně uveřejňovaná informace – vnitřní informace Nový místopředseda představenstva Představenstvo společnosti ČEZ dnes na svém zasedání zvolilo svým místopředsedou pana Martina Nováka.

    celý článek »

    Shiller: Na finanční zimu stimulací bez dluhů

    Na tradiční zemědělské farmě znamenal příchod zimy práce na infrastruktuře. Opravují se stodoly, budují ohrady, kopou studně. Jedná se o důležité činnosti, které mohou být provedeny kdykoliv, jen na ně není čas.

    celý článek »

    Nejistý termín summitu... denní přehled Trhy, data, výsledky

    ČR: Z dnes zveřejněných výsledků tabákového koncernu Philip Morris (1 0950 CZK, -3,91%) International (PMI), který je mateřskou společností Philip Morris ČR, vyplývá, že v České republice celkový cigaretový trh klesl o 2,3 %, ovlivněn ještě zvýšením cen cigaret v 1Q11.

    celý článek »

    Německo snížilo odhad růstu ekonomiky v roce 2012

    Spolková vláda snížila odhad růstu ekonomiky pro příští rok s odkazem na dopad hospodářské krize v eurozóně. Kabinet snížil projekci růstu HDP v roce 2012 na 1,0% z dubnové předpovědi 1,8%. Projekci růstu na letošní rok naopak zvýšil z 2,6% na...

    celý článek »

    Pražská burza podlehla negativnímu sentimentu, PMČR po indikacích matky -3,9 %, Erste -3 % a NWR -4 %

    Čtvrteční obchodování na pražském trhu proběhlo za celkově slabší aktivity v očekávání rozhodného kroku od představitelů eurozóny. Kvůli negativnímu sentimentu na ostatních světových burzách, způsobeným pokračující neschopností evropských politických špiček dospět k jasnému konsensu, se index PX sesunul o 1,14 procenta níže.

    celý článek »

    Švajčiarsky frank je dnes najsilnejšou menou

    Kurz USD/CHF dnes klesá o 0,8 percenta na 0,8956 CHF za 1 USD. Pre švajčiarsky frank je priaznivá neistota ohľadom riešenia európskej dlhovej krízy. Nemecko a Francúzsko, dve ekonomicky najvýznamnejšie krajiny eurozóny, ešte nedokázali nájsť...

    celý článek »

    Banky táhnou evropské indexy dolů

    Západoevropské akcie nenavázaly na středeční zisky a klesají o 1-1,5 % . Největší ztráty si připisuje finanční sektor, když se investoři obávají negativního dopadu možné rekapitalizace bank na cenu jejich akcií.

    celý článek »

    Jak velkou bazuku eurozóna potřebuje?

    Zatímco koncept záchranného balíčku eurozóny je dnes už jasný, jeho detaily stále ne. Velkou neznámou představuje solvence řecké vlády, rekapitalizace evropského bankovního systému a zapáčení zdrojů EFSF.

    celý článek »

    Investiční den s Patrií - živě vysíláme konferenci z ČNB

    Finanční trhy v současnosti trpí výraznou volatilitou a nejistotou. Jaký je makroekonomický výhled, jak si vybrat správnou investici a je pražská burza pro investory stále zajímavá? Nejen to jsou témata pro hosty a účastníky konference Investiční den s Patrií, který se koná právě nyní v České národní bance.

    celý článek »

    Investiční den s Patrií (záznam + prezentace z konference)

    Finanční trhy v současnosti trpí výraznou volatilitou a nejistotou. Jaký je makroekonomický výhled, jak si vybrat správnou investici a je pražská burza pro investory stále zajímavá? Nejen to byla témata pro hosty a účastníky konference Investiční den s Patrií, který se konal dnes v České národní bance.

    celý článek »

    Inflace/deflace, recese a dluhová krize

    Základní otázka: Je potřeba se obávat inflace nebo deflace? Ačkoli je to zdánlivě triviální otázka, odpověď není vůbec jednoduchá. V historii existuje řada příkladů, které v některých ohledech připomínají dnešní situaci a vyústily ve zvýšenou inflaci či..

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 20.10.11

    Čtvrteční obchodní seance je ovlivňována stejně jako de facto další obchodní dni množstvím faktorů a s blížícím se termínem víkendového jednání EU o řešení dluhové krize budou nadále nabírat důležitosti především zprávy o přípravě tohoto summitu.

    celý článek »

    Kaddáfí byl zajat, zraněn a zemřel

    Podle agenturních zpráv byl bývalý libyjský vůdce Muammar Kaddáfí dnes zajat jednotkami loajálními se vzbouřeneckým National Transitional Council poblíž města Sirta. Objevilo se několik verzí podle nichž byl Kaddáfí zraněn či dokonce zabit.

    celý článek »

    Philip Morris překonal očekávání trhu

    Světová tabáková jednička Philip Morris Int. za 3Q vykázal meziroční růst čistého zisku o 30% na 2,38 mld.USD = 1,35 USD na akcii. Bez započtení jednorázových položek zisk dosáhl úrovně 1,37 USD, což překonalo očekávání trhu nastavená v průměru na 1,24...

    celý článek »

    Nový ředitel ČEZ mění organizační strukturu, vedení energetické firmy zeštíhlí. Představenstvo má dva nové členy

    ČEZ, a.s. Povinně uveřejňovaná informace – vnitřní informace Nový ředitel ČEZ mění organizační strukturu, vedení energetické firmy zeštíhlí Představenstvo má dva nové členy Dozorčí rada společnosti dnes zvolila dva nové členy představenstva ČEZ a projednala návrh nového předsedy představenstva a generálního ředitele ČEZ, pana Daniela Beneše, na změny organizační struktury společnosti platné od 1.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 20.10.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 19.10Změna20.10 Austrálie AUD 118.5560.21%18.517 Brazílie BRL...

    celý článek »

    EFSF nabídne půjčky až do výše 10% HDP členské země

    Objevují se informace o možných změnách koncepce fungování záchranného fondu EFSF. Údajně se jedná o možnosti, že by EFSF mohl poskytovat členským zemím masivní kreditní linky a to až do výše cca 10% HDP žadatelské země v rámci bezpečnostní pomoci ještě..

    celý článek »

    Evropa se pro neplatiče opět zmenší

    Jste obchodní společností nebo samostatným podnikatelem a neplatí vám odběratel z jiného státu EU? Nebo vám partner žijící v jiné zemi EU neposílá výživné na dítě? Anebo váš dlužník sice sídlí v ČR, ale peníze „ulil“ na bankovní účet v jiné zemi EU? Vzdali jste boj předem, protože by to beztak bylo zdlouhavé, nákladné a s výsledkem nejistým? Blýská se vám na lepší časy.

    celý článek »

    Výrobní ceny Německa v září meziročně rostly o 5,5%

    Index cen průmyslových výrobců Německa se v září meziměsíčně zvýšil o 0,3% a vykompenzoval pokles o 0,3% v srpnu, oznámil spolkový statistický úřad. V meziročním srovnání růst indexu stagnoval na 5,5%, ve stejném období před rokem se pohyboval na...

    celý článek »

    Dokument: EFSF dostane právo kupovat vládní dluhopisy, na pomoc dosáhnou jen "disciplinovaní". Mise radí vyplatit další tranši pomoci Řecku

    Společná evropská měna euro dočasně zamířila z ranním úrovní u 1,37 USD/EUR na nové denní maximum 1,3842 dolaru k euru poté, co Reuters jako první přinesla pasáže z podkladového dokumentu pro víkendový Summit EU, ze kterých vyplývá, že záchranný fond EFSF dostane právo nakupovat státní dluhopisy těch zemí, které o takovou pomoc požádají - a to v hodnotě až desetiny jejich HDP.

    celý článek »

    Dokument: EFSF dostane právo kupovat vládní dluhopisy a poskytovat úvěrové linky, na pomoc dosáhnou jen "disciplinovaní". Mise radí vyplatit další tranši pomoci Řecku

    Společná evropská měna euro dočasně zamířila z ranním úrovní u 1,37 USD/EUR na nové denní maximum 1,3842 dolaru k euru poté, co Reuters jako první přinesla pasáže z podkladového dokumentu pro víkendový Summit EU, ze kterých vyplývá, že záchranný fond EFSF dostane právo nakupovat státní dluhopisy těch zemí, které o takovou pomoc požádají.

    celý článek »

    Včerejší růst vystřídala opět korekce.

    Pokračující nejistota v řešení dluhové krize EU byla včera utlumena spekulací o možnosti výrazného navýšení prostředků ve fondu EFSF, která však byla následně popřena. Klíčové parkety v USA tak zahájily seanci po předchozím růstu na mírně záporných...

    celý článek »

    Nestle zvyšuje výhled tržeb pro letošní rok

    Světová potravinářská jednička, společnost Nestle, zvýšila v souvislosti s růstem tržeb za prvních 9 měsíců tohoto roku svůj výhled pro letošní celoroční tržby. Tržby za 9M rostly o 7,3% oproti očekáváním nastaveným na růst o 7,2%.

    celý článek »

    Smartphony válcují jednoúčelové navigace

    „Solitérní GPS navigace jsou stále více nahrazovány aplikacemi chytrých telefonů,“ takto shrnuje Michael Horejsek ze společnosti Sunnysoft aktuální trend. „Masivně nastupující smartphony elegantně zajistí funkce navigací a přidají nepřeberné množství...

    celý článek »

    Čerstvý otec zachraňuje Evropu

    Francouzskému prezidentu Sarkozymu se v noci narodila dcera, ale místo oslav je v Německu, kam odletěl na setkání s německou kancléřskou Merkelovou a dalšími politickými špičkami eurozóny, aby se pokusili prolomit zastavená jednání ohledně dluhové krize.

    celý článek »

    Jim Rogers: Kupujte zemědělské komodity

    Jim Rogers, bývalý kolega George Sorose, se nikdy netajil svou láskou ke komoditám. Už několik let se nepřetržitě snaží přesvědčit širokou investorskou obec, že jsou zemědělské komodity výhodnou investicí.

    celý článek »

    Včera ráno optimismus, který rychle vyprchal

    CZK/EUR Přehled středečních zpráv Polsko: průmyslová výroba v září vzrostla o 7,7 % meziročně Eurozóna: Francie a Německo se měly shodnout na navýšení záchranného fondu EFSF na 2 bil EUR, ale bylo to popřeno Španělsko: agentura Moody’s snížila...

    celý článek »

    Konec anonymních společností v Čechách

    Pod stoupajícím politickým tlakem je dnes již téměř jisté, že v českém akciovém právu dojde v nejbližší době ke změně, která nemá v posledních dvaceti letech obdoby. Na kahánku mají listinné akcie na majitele. Otázka ale je, jaký efekt v „boji proti korupci“ bude jejich zrušení mít.

    celý článek »

    Konec anonymních společností v Čechách

    Podle současných záměrů ministerstva spravedlnosti by měly listinné akcie na majitele v blízké budoucnosti zcela zmizet, ať již v důsledku zaknihování u Centrálního depozitáře, jejich uložení do zvláštní bankovní úschovy (takzvaná imobilizace) nebo tak, že budou změněny na akcie na jméno.

    celý článek »

    FX výhled 20. 10. 2011

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    FT: Bankám by mělo stačit jen kolem 90 mld.EUR

    Plán Evropské unie (EU) na posílení bankovního systému bude zřejmě podstatně menší, než v současné době očekávají investoři na finančních trzích. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na list Financial Times...

    celý článek »

    Sarkozy - Merkelová bez dohody, spor o EFSF trvá. MMF otálí s vyplacením tranše pomoci Řecku

    Se stejným nadšením, s jakým včera mířily světové akcie vzhůru na spekulacích o francouzsko-německé dohodě na plánu vybřednutí z dluhové krize Evropy a podobě EFSF, dnes po výprodeji na Wall Stret i v Asii míří evropské akcie dolů, když noční jednání dua Sarkozy - Merkelová skončila bez výsledku a oba aktéři je opustili bez jakékoli věcné informace o posunu postojů.

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 19.10.11

    Středeční seance se na amerických trzích nevydařila a skončila v negativním teritoriu s tím, že největší pokles zaznamenal index Nasdaq Composite v důsledku oslabení technologického sektoru jako víceméně následek zklamání z nenaplnění HV firmy Apple.

    celý článek »

    CME potvrdila , že výsledky ze 3Q zveřejní 26. října

    Společnost CME potvrdila, že své výsledky za 3Q tohoto roku zveřejní ve středu 26. října. Od 15.h bude také vedení společnosti pořádat telekonferenci k odprezentovaným výsledkům. Trh odhaduje ztrátu ve výši cca 56 centů na akcii oproti zisku na úrovni 6..

    celý článek »

    Rozpory v Evropě a pokles ceny komodit tlačí na asijské burzy...

    Situace na kapitálových trzích se mění doslova z hodiny na hodinu. Ještě včera se trhy radovaly z naděje, že se evropským lídrům podaří najít řešení dluhové krize rychle a snadno, dnes je vše naopak a známky rozporů mezi francouzským a německým postojem k zapojení bilance Evropské centrální banky do záchrany států resp.

    celý článek »

    Káva zamířila výše

    Klesající stav zásob zapříčilil včerejší nárůst ceny futures kontraktů na kávu Arabicu. Káva vystoupala výše poprvé za 3...

    celý článek »

    Stavíte či rekonstruujete nemovitost a došly vám peníze?

    Přestěhování se do nového domku je určitě příjemný a významný krok v životě mnoha lidí, stejně tak rekonstrukce stávajícího bytu či domu. Na cestě mezi prvním úderem kladiva a posledním umytým oknem je však spousta překážek, jednou z nich je vyčerpání...

    celý článek »

    V Praze se chystá veletrh hraček a her Itea (20.10.2011)

    PRAHA (MEDIAFAX) - Na výstavišti Praha-Holešovice se od čtvrtka koná v pořadí 23. ročník veletrhu hraček a her Itea. Doprovodí jej veletrhy Baby Styl a Modelář.Na veletrhu Itea se představí celá řada vystavovatelů. Na stáncích bude např. Barbie,...

    celý článek »

    E15: Na Opatově má vyrůst kancelářská čtvrť

    PRAHA (MEDIAFAX) - Na Opatově má vyrůst kancelářská čtvrť, projekt firmy Reflecta Development na pražském Jižním Městě zahrnuje i výškové budovy. Ve svém čtvrtečním vydání o tom informuje deník E15.Na pražském Jižním Městě chystá firma Reflecta...

    celý článek »

    E15: Na Opatově má vyrůst kancelářská čtvrť

    PRAHA (MEDIAFAX) - Na Opatově má vyrůst kancelářská čtvrť, projekt firmy Reflecta Development na pražském Jižním Městě zahrnuje i výškové budovy. Ve svém čtvrtečním vydání o tom informuje deník E15.Na pražském Jižním Městě chystá firma Reflecta...

    celý článek »

    Americké akcie se propadly

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie zaznamenaly během středečního obchodování pokles, informuje v noci na čtvrtek agentura Reuters. Na vině jsou zprávy, že eurozóna je daleko od řešení dluhové krize.Průmyslový index Dow Jones ztratil 75,49 bodu...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida

    Společnost Pilulka Lékárny oznámila, že se dohodla na odprodeji svých aktivit na rakouském trhu s tamní společností Vamida. Přestože rakouský trh podle Pilulky ukazoval příznivé trendy, investice do tamního provozu by pro společnost byly střednědobě&helli

    celý článek »

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1. Na její základnu bylo potřeba...

    celý článek »

    Makro ČR: Smíšený vývoj u cen výrobců

    Vývoj cen výrobců byl v březnu opět smíšený. V meziročním srovnání jsou ceny výrobců v poklesu, ale tento pokles se zmírňuje a již se objevují opakované nárůsty. Předchozí šoky odeznívají a cenový vývoj se dál vrací k normálu.

    celý článek »

    Stavebnictví se dočkalo růstu - aktuální komentář

    Nedávný vývoj ve stavebnictví sleduji s velkým zájmem. Je zřejmé, že tahounem celého růstu jsou inženýrské stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 19,4 %. Situaci napomohla jak nízká základna, tak i příznivé počasí, které doprovázelo většinu zimy.

    celý článek »

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. (video)

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. ? Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. Obyvatelé ostravské části Heřmanice na...

    celý článek »

    Trh EUR/GBP narazil na klesající trendovou čáru

    EUR/GBP klesá poté, co selhal jeho poslední pokus o proražení nad střednědobou klesající trendovou linii, která dosáhla vrcholu na úrovni 0,8585. Cena se dnes krátce dotkla krátkodobé vzestupné trendové linie těsně pod úrovní 0,8520 a poté se odrazila&hel

    celý článek »

    (Ne)udržitelnost amerického dluhu

    Rozpočtový úřad Kongresu vydal ve druhé polovině března svůj aktualizovaný výhled. Jeho součástí je predikce amerického rozpočtového deficitu, který by se v dlouhodobém měřítku měl dostat až nad úroveň 8 % HDP v roce 2054. Významnou položkou by měly bý...

    celý článek »

    AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší

    Vyjadření k pokutě pro AVAST a komentář - autor - Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL: Ačkoliv společnost Avast ve svém prohlášení o zpracování osobních údajů tvrdila, že k předávání dat uživatelů nedochází, případně jsou data před&hel

    celý článek »

    Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.4.Změna18.4. Americký dolar USD 1 23.7140 -0.21%23.6630...

    celý článek »

    Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C

    ?? Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C. Na většině území se očekává mráz, který může poškodit...

    celý článek »

    Graf dne – Bitcoin (18.04.2024)

    Bitcoin roste o 0,50 % a dostává se na úroveň 61 500 USD. Dnes pozorujeme stabilizaci ceny kolem úrovně supportu nad 60 000 USD. Tyto úrovně byly v posledních týdnech několikrát obhájeny a i tentokrát jsou klíčové. V noci z 19. na 20. dubna z

    celý článek »

    Španělsko rozšiřuje své aktivity ve vesmíru

    ŠPANĚLSKO ROZŠIŘUJE SVÉ AKTIVITY VE VESMÍRU Španělský vesmírný průmysl prošel od vypuštění první družice v roce 1974 výraznou proměnou. Nyní zaměstnává 5 000 lidí a hraje důležitou roli ve španělské ekonomice. Španělsko má...

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥

    Tuto sobotu, pravděpodobně kolem 01:00, proběhne již čtvrté půlení bitcoinu. Jde o důležitou událost pro trh s kryptoměnami, na kterou čekají investoři, obchodníci a krátkodobí spekulanti z celého světa. Historicky, po každé z předchozích tří událostí ...

    celý článek »

    NATGAS po zprávě EIA mírně roste

    Údaje EIA o zásobách zemního plynu v USA přišly za 50 bcf oproti očekávaným 51 bcf. NATGAS na tuto zprávu reagoval mírně ziskem. Zásoby zemního plynu v USA jsou stále nad 5letou střední trendovou linií. Źródło: EIATento materiál je marketingovou

    celý článek »

    Cocoa na rekordních maximech

    Kakao dnes vzrostlo o 7 % a plně se zotavilo z korekce, ke které došlo na začátku tohoto týdne. Navíc se cena posunula nad 10 800 USD za tunu a dosáhla nového historického maxima. Dnešní posun výše je podpořen zveřejněním pevných údajů o mletí

    celý článek »

    Dopravní nehody ve Zlínském kraji v roce 2023

    Podle statistik Policejního prezidia České republiky došlo v roce 2023 na území Zlínského kraje k 4 482 dopravním nehodám se způsobenou odhadovanou hmotnou škodou 313,5 mil. Kč. Proti výrazně nepříznivým údajům předchozího roku 2022 to znamenalo...

    celý článek »

    Město Blansko zavádí nový systém parkování

    (Blansko.cz) Blansko mění systém placeného parkování. Ve městě přibudou místa, kde bude stání vozidel zpoplatněno, nový bude také ceník parkovného. Současně ale bude zvýhodněno krátkodobé parkování v centru města, první půlhodina bude zdarma.

    celý článek »

    Předpověď počasí na víkend | 18. 4. 2024 (video)

    Každý čtvrtek přinášíme stručnou předpověď počasí na nadcházející víkend. Meteorologové ČHMÚ pro vás shrnou to nejdůležitější z počasí, které nás čeká o nejbližším víkendu. Podrobnou předpověď najdete na webu Českého hydrometeorologického ústavu

    celý článek »

    Vyšší riziko požárů než je touto dobou běžné, zaznamenali začátkem jara vědci z Ústavu výzkumu globální změny, kteří situaci monitorují. Střední nebezpečí platí na jižní Moravě i teď – po ochlazení. (video)

    🔥 Vyšší riziko požárů než je touto dobou běžné, zaznamenali začátkem jara vědci z Ústavu výzkumu globální změny, kteří situaci monitorují. Střední nebezpečí platí na jižní Moravě i teď – po ochlazení. Podle vědců je za tím klimatická

    celý článek »