• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 21. 10. 2011

    Trhy dnes hned v úvodu obchodovaní silně posilovaly a následovala poměrně nevýrazná seance, během které došlo k mírné korekci, ale v závěru dne se indexy opět blížily svým maximům.

    celý článek »

    Jaký výsledek záchranných summitů trhy nezklame?

    Šestidenní maratón jednání špiček evropské politiky byl odstartován a na jeho konci je slíbena trofej v podobě cesty z dluhové krize. Citi nabízí způsob, jak rychle poznat, zda je nabízené řešení pro finanční trhy dostatečné nebo nikoliv.

    celý článek »

    Optimismus v souvislosti s nadcházejícím summitem EU žene burzy nahoru, DAX + 3,4 %

    Velkou rally přinesl poslední obchodní den tohoto týdne na evropské burzy. Pozitivně naladění investoři nakupovali akcie napříč všemi sektory, když optimistická nálada na trzích převládala především v souvislosti s nadcházejícími summity EU, od kterých je očekáváno, že by její představitelé měli přijít s nějakým konkrétním řešením současné krize.

    celý článek »

    Týdenní zpráva o koruně: Čeká se na dva summity

    Také tento týden zůstala hlavní pozornost soustředěna na vývoj v eurozóně. Podle očekávání cesta k plánu proti krizi není hladká. Znovu se objevily neshody ohledně EFSF, které navíc zpochybnily i termín víkendového summitu EU.

    celý článek »

    V hledáčku investora: Total – slušný růstový potenciál a nadprůměrná dividenda

    Přinášíme třetí díl minisérie zaměřené na francouzské dividendové tituly. Nejprve jsme upozornili na France Telecom (článek naleznete ZDE), který by se mohl stát investiční alternativou k domácí Telefónice O2, v druhém dílu jsme rozebrali akcie Veolia (zde) a dnes se zaměříme na společnost Total, která také vyplácí stabilně zajímavé dividendy.

    celý článek »

    Inflace Kanady v září meziročně rostla o 3,2%

    Index spotřebitelských cen Kanady bez očištění o sezónní vlivy se v září meziměsíčně zvýšil o 0,2% a následoval 0,3% růst v srpnu, oznámil statistický úřad. V meziročním srovnání růst CPI zrychlil o 0,1% na 3,2% a předčil o desetinu většinový...

    celý článek »

    Jak na akciové indexy pomocí časových rámců

    V předchozím článku jsme si představili rozvržení, které je vhodné pro obchodování komodit v dlouhodobějším časovém horizontu (článek naleznete zde).V následujícím článku si představíme a popíšeme druhé rozvržení, které je možné využívat pro obchodování akciových indexů.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 21.10.11

    Páteční obchodní seance uzavírá další týden plný událostí kolem přípravy summitu pro řešení dluhové krize eurozóny, který se má konat o tomto víkendu. Dospět ovšem k nějakému koncensuálnímu řešení fungování záchranného balíku EFSF či realizaci další...

    celý článek »

    Příznivá zpráva mezinárodních věřitelů pro Irsko

    Mezinárodní věřitelé Irska vyjádřili ve čtvrtek spokojenost ohledně provádění komplexní reformy finančního sektoru. Zpráva byla v této souvislosti zveřejněna poté, co tým inspektorů Evropské komise, Evropské centrální banky a Mezinárodního měnového..

    celý článek »

    Směnárna Exchange snížila poplatky na devizových obchodech

    Zpráv o zlevňování peněžních služeb a snižování poplatků slýcháme mnohem méně, než bychom si přáli. Tím více potěší zpráva, že směnárna EXCHANGE s.r.o. se rozhodla své klienty potěšit snížením poplatků na devizových obchodech v řádu desítek procent.

    celý článek »

    Zisk Schlumbergeru nenaplnil očekávání

    Společnost Schlumberger (SLB) ohlásila hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí, které zklamaly Wall Street. Čistý zisk poklesl z 1,73 miliardy dolarů (1,38 dolaru na akcii) na 1,3 miliardy (96 centů na akcii).

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 21.10.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 20.10Změna21.10 Austrálie AUD 118.5170.72%18.652 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Výsledky GE ve 3Q naplnily očekávání trhu

    Průmyslový konglomerát General Electric za 3Q tohoto roku oznámil růst zisku z probíhajících operací bez započtení penzijních nákladů meziročně o 11% na 3,4 mld.USD = 31 centů na akcii, což naplnilo očekávání trhu v tomto ohledu.

    celý článek »

    Hlavně, proboha, nečtěte nadpisy…

    Mnoho z Vás má nepochybně ještě v živé paměti kasovní trhák režiséra Jamese Camerona z roku 1997 - film Titanic. Kromě opulentnosti a nadbytku akčních scén, odpovídajících rozpočtu 200 milionů dolarů (!!), stála nepochybně za pozornost minimálně jedna další dějová sekvence.

    celý článek »

    Po Európe rástla spotreba kakaa aj v Amerike

    Americká Národná cukrárska asociácia včera uverejnila údaje o spotrebe kakaa a čokoládových produktov v USA, Kanade a Mexiko za tretí kvartál 2011 v podobe dát o množstve spracovaných kakaových bôbov ako kľúčového indikátora zmien v dopyte. NCA tak..

    celý článek »

    Ifo: Podnikatelská nálada v Německu na 16 měsíčním minimu

    Nálada podnikatelů v Německu se tento měsíc kvůli trvající dluhové krizi dostala na nejnižší úroveň od června 2010. Investory sledovaný index mnichovského ekonomického ústavu Ifo mírně klesl na 106,4 bodu, je ale zhruba v souladu s očekáváním – konsensus Bloomberg byl 106,2 bodu.

    celý článek »

    Fillon: Eurozóna směřuje k ekonomické vládě

    SOUL (MEDIAFAX) - Skupina zemí platících eurem se pohybuje směrem k ekonomické vládě, uvedl v pátek francouzský premiér François Fillon před klíčovým nedělním zasedáním Evropské rady. Informovala o tom agentura AFP.„Evropa, která čelí nové výzvě, se.

    celý článek »

    Pohřbí slabé euro americké akciové trhy?

    Akcioví stratégové RBC Capital upozorňují na to, že se akcie chovají iracionálně. Rally v posledních týdnech podle nich nemá žádné opodstatnění, má jít spíše o psychologický efekt slušných hospodářských výsledků firem.

    celý článek »

    10,30 h - BCPP zahájila růstem, PX si připisuje 0,45%

    PRAHA (MEDIAFAX) - Pražská burza zahájila páteční obchodování růstem, index PX si aktuálně (10:00) připisuje 0,45 procenta na hodnotu 920 bodů. Vzhůru ho táhne především Erste Bank (+1,30 %), nejlépe si zatím vede KIT digital (+1,60 %), informovala..

    celý článek »

    BCPP má nového člena, polskou IPOPEMA Securities

    Polský obchodník s cennými papíry IPOPEMA Securities S.A. se stává novým členem Burzy cenných papírů Praha. Jedná se o druhého ryze zahraničního člena pražské burzy. Sídlo společnosti je ve Varšavě, odkud budou řízeny a realizovány všechny aktivity...

    celý článek »

    6 defenzivních akcií do nejistých časů

    Americkým akciím se zatím v říjnu daří. Od svého dna ze 3. října posílily téměř o 10 procent, prudké propady jsou pro mnoho investorů jako zázrakem zapomenuty. Pokud o víkendu dojde k dohodě na posílení evropského záchranného fondu a americké firmy budou.

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 20.10.11

    Čtvrteční obchodní den se jednak vyvíjel v poměrně úzké korelaci s komentáři o rozhovorech hlavních představitelů EU a přípravě summitu o řešení dluhové krize v eurozóně, které nevykazují přílišnou konsistenci tématu a na trh přicházejí poměrně...

    celý článek »

    Důchodový evergreen

    Letos jsme se po letech očekávání dočkali zákona o důchodové reformě z pera vládní koalice, který prošel ve třetím čtení 9. září Poslaneckou sněmovnou parlamentu ČR. Následně byl tento návrh zamítnut 12.

    celý článek »

    Oči investorů hledí na summit EU

    Vyjednávání ohledně řešení dluhové krize se protahují. Dle nejnovějších informací zřejmě víkendový summit EU rozuzlení nepřinese. Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a německá kancléřka Angela Merkelová se dohodli, že diskuse by měla pokračovat...

    celý článek »

    Americké akcie rostly (21.10.2011)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie zaznamenaly během čtvrtečního obchodování růst, informuje v noci na pátek agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones posílil o 50,10 bodu (0,43 procenta) a uzavřel na 11 627,15 bodu. Index Standard & Poor's 500..

    celý článek »

    Na Výstavišti Flora Olomouc se otvírá veletrh Bydlení

    OLOMOUC (MEDIAFAX) - Novinky a nápady, jak lépe bydlet, nabídne olomoucká výstava nábytku, interiérového vybavení, doplňků a životního stylu Bydlení 2011. Začíná v pátek a skončí v neděli.Sedmnáctý ročník podzimní akce olomouckého výstaviště,...

    celý článek »

    Spojené státy pomohou eurozóně, slíbil Obama

    WASHINGTON (MEDIAFAX) - Americký prezident Barack Obama během čtvrteční videokonference s lídry Evropské unie slíbil pomoc eurozóně. Detaily si státníci upřesní na setkání skupiny G20 na začátku listopadu, informovala o tom agentura Reuters.Obama...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.03.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.3.Změna28.3. Americký dolar USD 1 23.4080 +0.02%23.4130...

    celý článek »

    Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné využití v prospěch Ukrajiny je etické, otevírá ale Pandořinu skříňku. USA by si neměly zahrávat s výlučnou pozicí dolaru

    Spojené státy skrze mezinárodní platební systém, který je založen na americkém dolaru, byly v roce 2022 schopné zmrazit velkou část devizových rezerv Ruska v objemu několika set miliard dolarů. Více než dva roky poté válka na Ukrajině, jejíž zahájení...

    celý článek »

    HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING)

    13:30 GMT, Kanada – údaje o HDP za leden: HDP: skutečný 0,6 % meziměsíčně; prognóza 0,4 % MoM; předchozí -0,1 % MoM; Průměrný týdenní výdělek: předchozí 3,77 % meziročně; Kanadský HDP zaznamenal výrazný nárůst, z velké části díky 6,0% nárůstu

    celý článek »

    SPA35 v březnu roste

    Index IBEX 35 (SPA35) je v březnu největším ziskem mezi hlavními srovnávacími indexy západoevropských akciových trhů, když překonal italský FTSE MIB (ITA40). Výnosnost pro jednotlivé indexy akciového trhu. Zdroj: Bloomberg Financial LP Banky,

    celý článek »

    EURUSD klesá na pětitýdenní minimum

    Výprodej na EURUSD pokračuje. Hlavnímu měnovému páru se zhruba před třemi týdny nepodařilo prorazit nad zónu odporu pohybující se pod oblastí 1,10 a od té doby se stahuje zpět. Pár dnes prorazil pod hranici 1,08 a klesl na nejnižší úroveň za

    celý článek »

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. (video)

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. I letos už kontroly odhalily velké množství...

    celý článek »

    Co se právě děje na stavbě D35 Hořice-Sadová?

    Stavba D35 Hořice – Sadová Na stavbě dálničního úseku D35 Hořice-Sadová, který byl slavnostně zahájen 7.listopadu loňského roku, probíhala během zimního období hlavně příprava stavby, tzn. odvoz ornice, příprava staveniště, kácení, instalace

    celý článek »

    Příští týden bude obchodování kromě USA ještě ovlivněno pondělními velikonočně zavřenými trhy, začátek nového měsíce a kvartálu bude zajímavý především makrodaty

    Poslední březnový týden se obešel bez výraznějších událostí. Současně byl pro většinu západních trhů zkrácený o svátek Velký pátek. Investoři sledovali průběžná makroekonomická data, která však neměla výraznější dopad na změnu dosavadního trendu.

    celý článek »

    🟡 Zlato blízko historických maxim

    Zlato je dnes zpět nad 2200 USD za unci a je asi 17 USD od historických maxim stanovených 20. března. Pokud by však cena uzavřela na současné ceně 2205 USD, šlo by o nejvyšší uzavření v historii. Zároveň je třeba připomenout, že obchodování tento týden...

    celý článek »