• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 22. 11. 2011

    Úterý přineslo trhům mírné zklidnění po pondělním silném propadu a hlavní indexy končily s mírnou ztrátou. Technologický Nasdaq zavíral na nule. Úvodní pokles byl přibližně v polovině vymazán po zprávě, že Mezinárodní měnový fond nastavuje nová pravidla..

    celý článek »

    Exportní cenu DHL UniCredit vyhrály výrobní společnosti

    PRAHA (MEDIAFAX) - Čtrnáctý ročník soutěže Exportní cena DHL UniCredit ovládly výrobní společnosti - v kategorii „Středně velká společnost“ zvítězila karlovarská firma Realistic, v kategorii „Malá společnost“ pražská Investa Intl. Slavnostní...

    celý článek »

    Sopečný popel uzemnil letadla v Argentině a Uruguayi

    MONTEVIDEO (MEDIAFAX) - Popel z chilského vulkánu Puyehue v úterý výrazně omezil leteckou dopravu v Argentině a Uruguayi. Píše to agentura AFP.Sopečný popel v úterý zasáhl takřka celou Uruguay. Letecká meteoroložka Laura Vanoliová varovala, že lety..

    celý článek »

    Fillon: Evropa potřebuje silnější Unii

    PAŘÍŽ (MEDIAFAX) - Podle francouzského premiéra Francoise Fillona je zapotřebí užší evropské integrace, a to i prostřednictvím změn smluv Evropské unie. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.Důvodem je podle něj mimo jiné ochrana bloku před...

    celý článek »

    Nadměrné ochlazování čínského realitního trhu ohrožuje bankovní sektor… Co když praskne bublina?

    Prodeje nemovitostí v Číně propadly za říjen o 11,6 procenta, v patnácti největších městech dokonce o 39 procent. Transakce na realitním trhu v největší asijské ekonomice poklesly v meziročním srovnání vůbec poprvé za poslední půlrok a vládní opatření na ochlazování čínské ekonomiky a trhu s nemovitostmi především tak zjevně nesou ovoce.

    celý článek »

    Evropa ranní růst neudržela a zakončila v záporu, v čele výprodejů banky, Commerzbank -15 %

    Evropské akciové trhy svůj dopolední růst neudržely a nakonec zakončily dnešní seanci stejně jako v předchozích dnech v červených číslech. Negativní sentiment se na trhy přenesl poté, co španělské ministerstvo financí upsalo pokladniční poukázky s nejvyšším výnosem za posledních 14 let, což bylo jasným příkladem, že ani nová vláda nebude zarukou zklidnění současné situace.

    celý článek »

    Problémové banky v USA ubyly

    Podle zprávy Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) se počet institucí na tzv. „problem list“ (tedy seznamu problémových subjektů) ve 3.Q. t.r. ponížil a tudíž se jedná již o druhý kvartál za sebou, kdy k tomuto povzbuzujícímu jevu došlo.

    celý článek »

    PX prohlubuje dlouhodobé minimum

    Navzdory nadějnému otevření nemá dnešní obchodování na evropských burzách jasný směr. Investoři ráno pozitivně reagovali na výroky dvou ratingových agentur, které popřely, že by neshody ohledně snižování dluhu v USA měly vést ke snížení tamní...

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 22.11.11

    Po pondělním výprodejním obchodním dni by se na trhy mohl dostavit určitý prvek stabilizace, i když sentiment z dluhových obav v Evropě a nyní i USA stále přetrvává a zklidňující scénář se jeví jako spíše dočasný… To také ilustrují dnešní výsledky aukcí..

    celý článek »

    Do důchodu daleko...

    Dlouhodobé trendy včasnějšího odchodu do důchodu a prodlužující se očekávané délky života ohrožují udržitelnost penzijních systémů. Potřebu reforem ještě zvyšuje rostoucí dluh.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 22.11.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 21.11Změna22.11 Austrálie AUD 118.7951.16%18.576 Brazílie BRL...

    celý článek »

    ERÚ: Tepelná energie bude v roce 2012 o 6% dražší

    Tepelná energie v příštím roce podraží o šest procent oproti letošku. Na úterní tiskové konferenci o tom informoval Energetický regulační úřad (ERÚ)Šestiprocentní meziroční nárůst cen tepla ERÚ vysvětluje předpokládaným vývojem...

    celý článek »

    Okapy v zimě – jak zabránit poškození

    Jak správně postupovat, abychom zabránili poškození okapů v zimních měsících? Jakákoli opatření, která by zabránila deformaci podokapních žlabů vlivem sjíždějícího sněhu je zapotřebí provést dřív než se sníh na střeše objeví, je tedy nejvyšší čas.

    celý článek »

    Soros vyzývá ECB: Zastavte hon na dluhopisy

    Slavný miliardář George Soros, který se proslavil svými geniálními krátkodobými sázkami na finančních a kapitálových trzích, se obává, že dluhopisový trh eurozóny čelí podobné situaci jako bankovní systém v roce 2008.

    celý článek »

    PGNiG/PKN/Lotos: Polsko chce zavést nové daně z těžby ropy a plynu (komentář KBC)

    „Daň z těžby uhlovodíků – ropy, konvenčního a břidlicového plynu – bude zavedena později, až v Polsku započne komerční těžba plynu z břidlicových ložisek,“ prohlásila mluvčí ministerstva financí Malgorzata Brzoza v návaznosti na páteční projev premiéra Donalda Tuska, který ohlásil zavedení nové daně z těžby nerostných surovin.

    celý článek »

    Buffetovi evropské investiční tipy.

    Warren Buffet při návštěvě Japonska uvedl pro CNBC, že i když dluhová krize decimuje Evropu, vidí zde některé skvělé podniky, které by mohly být vhodné k investicím, na rozdíl od dluhopisů nebo jednotné evropské měny.

    celý článek »

    Buffetovi evropské investiční tipy

    Buffetovi evropské investiční tipy Warren Buffet při návštěvě Japonska uvedl pro CNBC, že i když dluhová krize decimuje Evropu, vidí zde některé skvělé podniky, které by mohly být vhodné k investicím, na rozdíl od dluhopisů nebo jednotné...

    celý článek »

    Credit Suisse – dny eura jsou sečteny

    Podle Jonathana Wilmota - chief global strategist Credit Suisse a jejich posledního reportu jsou dny eura v jeho dnešní podobě sečteny. Nemusí to znamenat konec eura jako takového, ale určitě konec eura v jeho dnešní podobě.

    celý článek »

    Recese v Evropě bude, Richard Koo se nemýlil

    V svém reportu z 1. listopadu ekonom Richard Koo z Nomury vysvětloval jeden z problémů, kterému bude čelit dluhovou krizí zmítaná Evropa, pokud se autority budou držet závěrů říjnového summitu. Zdá se, že se nemýlil. Dohoda eurozóny z 26.

    celý článek »

    Akciová snídaně 22.11. - Superkomise, Čína, EEG, makro

    Přehled hlavních událostí pro úterý 22. listopadu 2011 USA Rozpočtová superkomise se nedohodla na škrtech ASIE Čínu čeká v příštím roce dle světové banky „měkké přistání“ EVROPA Zapomeňme na PIIGS, je tady EEG SUPERSPAD Polsko zavádí daň z těžby mědi a...

    celý článek »

    Euro vůči dolaru v pondělí ztrácelo

    Euro na začátku týdne vůči dolaru ztrácelo, v pozdějším obchodování většinu svých ztrát vymazalo. Proti dolaru si nejdříve pohoršilo z ranních úrovní okolo 1,3520 USD/EUR na 1,3440. Dnes ráno se však obchoduje opět okolo úrovně 1,3500 USD/EUR.

    celý článek »

    Bavlna silně propadla

    Včera cena futures kontraktů na bavlnu klesala dramaticky již třetím dnem v řadě a dostala se dokonce na nejnižší cenu z...

    celý článek »

    Dagong zvýšila rating ČR na A+

    CZK/EUR Přehled pondělních zpráv Moody`s: ratingová agentura pohrozila, že by mohlo dojít ke snížení výhledu ratingu Francie na negativní Dagong: čínská ratingová agentura oznámila nastavení ratingu pro ČR na A+ Maďarsko: země požádala EU a MMF o...

    celý článek »

    Na co ukazuje další vlna odkupů akcií?

    Silným argumentem proti další recesi jsou zpětné odkupy akcií, které provádí firmy jako Berkshire, IBM, Disney či Amgen. Jejich postup může být vnímám jako hlasování o důvěře ekonomice a jejich vlastnímu výhledu.

    celý článek »

    Další propad evropských i zámořských trhů

    Evropské trhy se včera propadly hned v úvodu, odpoledne se sice snažily zotavit, ovšem v závěru klesly na nová denní minima. Indexy odepsaly téměř 3,5 %. Na trhy se promítaly stále nové zprávy, které rozhodně nelze nazvat pozitivními.

    celý článek »

    Bránit se nezákonné daňové kontrole půjde brzy lépe

    Velké změny se od začátku příštího roku odehrají ve správním soudnictví. Novinky ale nejspíš obchodní společnosti i jednotlivci uvítají. Bude totiž například možné domáhat se určení nezákonnosti už skončené daňové kontroly. Řízení před správními soudy se navíc zjednoduší a urychlí.

    celý článek »

    Optimální portfolio není pro každého

    V investičním světě se často mluví o diverzifikaci. Správné portfolio by se rozhodně nemělo skládat jen z jednoho nebo dvou investičních nástrojů. Spoléhání pouze na akcie a na dluhopisy se nevyplatí.

    celý článek »

    Air Bank v úterý vstoupí na český trh

    PRAHA (MEDIAFAX) - Nová bankovní instituce Air Bank financovaná nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem vstoupí v úterý na český trh. Nová banka chce na český trh přinést moderní přístup, na který jsou zvyklí zákazníci v zahraničí."Běžný klient velké...

    celý článek »

    Air Bank v úterý vstoupí na český trh

    Nová bankovní instituce Air Bank financovaná nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem vstoupí v úterý na český trh. Nová banka chce na český trh přinést moderní přístup, na který jsou zvyklí zákazníci v zahraničí.

    celý článek »

    Americké akcie pokračují v poklesu (22.11.2011)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie zaznamenaly během pondělního obchodování již čtvrtý den za sebou pokles. Jak informovala v noci na úterý agentura Reuters, důvodem je nedostatečný posun při řešení dluhové krize v Evropě i Spojených...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »