• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Evropskou burzu ve středu srážely ztráty Daimleru

    BRUSEL (MEDIAFAX) - Ztráty německého koncernu Daimler na newyorské burze se promítly i do obchodování v Evropě. Ve středu o tom informovala agentura Reuters.Panevropský index FTSEurofirst 300 během středy oslabil o 0,5 procenta a uzavíral na 986,45..

    celý článek »

    České firmy začnou nově označovat chemikálie

    PRAHA (MEDIAFAX) - V příštím roce dojde ke změně pravidel pro označování a klasifikaci chemických látek. Česko a české firmy se tak připojí k zemím s přísnějšími předpisy upravujících bezpečnosti výrobních procesů a dovozu chemikálií.Nová pravidla...

    celý článek »

    Opět směr USA?

    Na konci minulého roku byly poměrně atraktivní americké akcie. Když ale během prvních několika týdnů nového roku silně posílily, potenciál dalšího růstu se rychle zmenšoval a pokud jsme nechtěli riskovat, byl čas dlouhé pozice rychle uzavřít.

    celý článek »

    BRIC – je optimismus stále na místě?

    Jim O’Neill, který vytvořil koncept BRIC, je možná opět o krok před ostatními. Nebo je obětí špatného načasování. Jeho nová kniha „The Growth Map“ se na pulty obchodů dostala tento měsíc a ekonom v ní popisuje růžový vhled zemí BRIC, tedy Brazílie, Ruska, Indie a Číny a dalších rozvíjejících se trhů.

    celý článek »

    PF 2012

    Čirou náhodou jsem se dozvěděl, že v listopadu letošního roku měl v naší republice sérii přednášek jistý Henri Monfort. Jedná se o zástupce tzv. breathariánů neboli lidí, kteří se neživí normální potravou (Henri Monfort o sobě tvrdí, že nejedl plných devět let! ), ale údajně žijí z „prány“, všudypřítomného energetického pole, které nabíjí živé organismy, neživou přírodu i kosmos.

    celý článek »

    Evropské trhy ráno pozitivní, odpoledne negativní.

    Evropské trhy dnes podobně jako včera nevykazují výraznější výkyvy. Na rozdíl od německého DAXu, který se poměrnou část dne drží v záporných hodnotách a ve světlých chvilkách se dostal maximálně do +0,2 %, tak francouzský CAC ráno rostl téměř o +1,0 %.

    celý článek »

    Jim O'Neill: Dva nejlepší FX obchody pro 2012

    Na měnovém trhu se denně zobchoduje okolo čtyř bilionů dolarů. Podle odborníků to není trh pro začátečníky, to se ovšem týká především každodenního obchodování s velkou pákou. Pokud chcete vsadit dlouhodobě, stratég Goldman Sachs Jim O'Neill nabízí na...

    celý článek »

    US - maloobchodní tržby před vánoci rostly o 4,5% r/r

    Maloobchodní tržby v USA v týdnu před Vánoci stouply podle International Council of Shopping Centers (ICSC) oproti předešlému týdnu o 0,9%. V předposledním týdnu tržby rostly o 3,4%. V meziročním srovnání tržby poslední týden před svátky rostly o 4,5%.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 28.12.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 27.12Změna28.12 Austrálie AUD 120.0450.53%20.153 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Nevíte kde investovat? Zkuste Turecko.

    Do roku 1453 byla Constantinople známá jako královna městech po celé Evropě a na Středním východě. Žádné jiné město na světě se mu nemohlo v hospodářském rozvoji ani kultuře vyrovnat.

    celý článek »

    10 nejvýkonnějších sektorů v USA v minulém čtvrtletí

    10 nejvýkonnějších sektorů v USA v minulém čtvrtletí Takhle opravdu nevypadá ekonomika řítící se do krize. Deset nejvýkonnějších sektorů v USA vypadá jinak, než by odpovídalo předpovědím o sílícím krizovém vývoji. Jen namátkou: stavba domů,...

    celý článek »

    Začal již run na banky v Evropě?

    Při pohledu z mnoha úhlů je odpověď jasné „ANO“. Americké banky přiškrcují úvěrové linky směrující do bank na evropském kontinentě, banky se zdráhají vydávat nové dluhopisy pro své financování, protože by pro ně nejspíš nenašly kupce, a pokračuje odliv korporátních prostředků z účtů a banky méně půjčují a raději si úzkostlivě drží svojí hotovost uloženou na minimální úrok u Evropské centrální banky.

    celý článek »

    Jak obnovit evropský růst

    Dluhová krize v Evropě řádí už tak dlouho, že někteří lidé začínají pokládat za samozřejmé, že vedoucí představitelé eurozóny mohou pokračovat v klopýtání od jednoho nulového řešení ke druhému, aniž riskují katastrofu.

    celý článek »

    Objem shortů na NYSE i Nasdaq klesl

    Objem zashortovaných akcií na NYSE i Nasdaq v první polovině prosince klesl. Na Nasdaq bylo k 15.12. u 2754 emisí zashortováno celkem 6,93 mld. akcií, oproti 7,27 mld. akcií ke konci listopadu. Jedná se tak o pokles o 4,7 %. Tzv.

    celý článek »

    Recese v USA v roce 2012? Nic není nemožné

    Historie se nezdá být na straně těch, kdo varují před návratem recese do Spojených států v roce 2012. Průměrné hospodářské oživení v USA od roku 1854 trvá 40 měsíců, od Velké deprese dokonce 58 měsíců. Současná ekonomická expanze trvá zatím jen 27 měsíců.

    celý článek »

    Akciový výhled 28. 12.: Optimisme, vrať se!

    Bez objemů, bez většího pohybu: Taková byla realita prvního obchodního dne na Wall Street mezi svátky. Nicméně oproti Starému kontinentu není kam spěchat: „Myslím, že máme slušnou šanci uzavřít rok v pozitivním teritoriu,“ říká o indexu S&P Bruce...

    celý článek »

    Komodity v roce 2012 podle Morgan Stanley

    Světová ekonomika poroste v roce 2012 pomaleji než letos. Proto analytický tým Husseina Allidiny z Morgan Stanley upřednostňuje obchody s těmi komoditami, které by měly dosahovat slušné výkonnosti i v prostředí slabší ekonomiky.

    celý článek »

    Na trzích vládne sváteční nálada

    CZK/EUR Přehled úterních zpráv ČR: souhrnný indikátor důvěry klesl v prosinci o 1,9 bodu na -1,7 bodu Kurz eura v úterý: koruna se po oslabení na 25,85 CZK/EUR ustálila v blízkosti 25,80 CZK/EUR Koruna v úvodu dne mírně slábla, když se z ranních...

    celý článek »

    Předčasné volby v Řecku budou v dubnu

    Předčasné volby v Řecku se uskuteční v dubnu. Informuje agentura AFP s odvoláním na prohlášení ministra financí Evangelose Venizelose. "Volby budou uspořádány po Velikonocích, v dubnu," řekl Venizelos na jednání strany PASOK, která podporuje koaliční vládu premiéra Lukase Papadimose.

    celý článek »

    Očekávané události na středu 28. prosince - DOMÁCÍ

    PRAHA (MEDIAFAX) - Přehled očekávaných událostí11:00 - TK ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, který představí analýzu vzniku centrálního Registru přestupků. Cílem zamýšleného vytvoření registru je efektivnější projednávání přestupků a zpřísnění.

    celý článek »

    Signifikace multiplikace a čmelák jako včela

    Rozsudek s matematickou piruetou, kterému nemůže rozumět snad ani soudce, který jej stvořil, a s překvapivým důvodem vzniku. Humorná, leč úpěnlivě míněná stížnost milovníka slivovice. Jaké další absurdity se taky dají objevit v právu?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí