• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Sportovní kluby s nejvyššími platy

    Analýza sportovní asociace Sporting Intelligence přinesla zajímavé srovnání týdenní platů ve světových sportovních klubech. První dvě místa okupují tradičně bohaté fotbalové kluby.

    celý článek »

    Jeden na rozloučenou, začíná rok změn

    Nápad na poslední sloupek tohoto roku mi vnukly Hospodářské noviny, které přišly s deseti grafy vystihujícími rok 2011. Volba grafů na jednu stranu nepřekvapila, na stranu druhou bych prezentované obrázky vnímal spíše jako klíčové detaily.

    celý článek »

    Silvestrovské video převážně nevážné

    Finanční trhy od všech účastníků vyžadují racionalitu, bystrý úsudek, serióznost či chcete-li, do určité míry vážnost. Silvestr je možná tím vhodným okamžikem připustit, že snaha o trefný komentář finančního dění někdy vyžaduje chvilku hledání těch správných slov.

    celý článek »

    Jak zamíchají investoři z rozvíjejících se zemí akciovými trhy?

    Domácnosti v rozvíjejících se ekonomikách postupně dosahují příjmů, které jim umožňují nákup finančních aktiv. Stávají se tak mocnou skupinou investorů, jejíž volba bude ovlivňovat světovou poptávku po jednotlivých investičních aktivech a schopnost podniků získávat v jednotlivých odvětvích kapitál pro svůj rozvoj.

    celý článek »

    Rozloučení s rokem 2011

    Mnoho komentátorů jistě bude právě končící rok popisovat přívlastky jako složitý, neobvyklý či barvitý. Z pohledu praktikujícího účastníka finančních a kapitálových trhů bych jej popsal jako "v mnoha ohledech překvapivý, v souhrnu však nijak přehnaně dramatický".

    celý článek »

    PF 2012

    Kolektiv serveru Kurzy.cz přeje všem jeho uživatelům do nového roku hodně štěstí a zdraví, množství firemních a osobních úspěchů a správný úsudek a pevné nervy při investičním rozhodování.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 30.12.11

    Poslední obchodní seance roku 2011 se bude realizovat již pouze z „povinnosti“, když neúčast a volatilita v závěru roku poněkud utlumují průběh burzovní seance. I když včerejší trading zaznamenal i díky dobrým makrodatům solidní průběh a přispěl k tomu,..

    celý článek »

    Automobilka Saab jedná o záchraně s tureckou vládou

    FRANKFURT (MEDIAFAX) - Problémy sužovaná automobilka Saab jedná s tureckou vládou o své záchraně. Informovala o tom v pátek agentura Reuters s odvoláním na specializovaný německý časopis auto motor und sport.Automobilka Saab se snaží najít...

    celý článek »

    McKinsey: Nová éra komodit, musíme jednat

    Poptávka po energiích, potravinách, kovech a vodě by měla v příštích letech nezadržitelně růst. Tažena bude třemi miliardami nových spotřebitelů střední třídy, kteří se objeví během nadcházejících dvaceti let.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 30.12.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 29.12Změna30.12 Austrálie AUD 120.2420.17%20.277 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Graf roku 2011: PIGS v celé své výnosové kráse

    Portugalsko, Itálie, Irsko, Řecko a Španělsko. Zkratka PIIGS opanovala i v roce 2011 přední strany světových novin v souvislosti s dluhovou krizí v Evropě. Konkurovat jí dokázaly asi jen související slovo rating, a pak Fukušima, arabské jaro v čele s...

    celý článek »

    Ceny zemního plynu ve volném pádu

    Termínové kontrakty na zemní plyn na Nymex ve čtvrtek prudce oslabily poté, co poptávka zaostala za očekáváním. Nejaktivnější únorový kontrakt oslabil o 9,4 centů,...

    celý článek »

    Komunistický manifest „revisited“

    Dnešní sloupek bude trochu jiný. Jeho obsah mne napadl, když jsem si během vánočních svátků pročítal různá díla Karla Marxe. Ano, uznávám, je to trochu zvláštní trávit takto volno.

    celý článek »

    Krizi nezpůsobil trh s bydlením, ale Fed?

    Pokud se podíváme na vývoj zaměstnanosti v americké ekonomice, rozdělený na stavebnictví a ostatní odvětví ekonomiky, lze pozorovat, že zaměstnanost ve stavebnictví (modře) dosáhla vrcholu v dubnu 2006 a poté začala klesat.

    celý článek »

    Inflace ve Španělsku je na třináctiměsíčním minimum

    MADRID (MEDIAFAX) - Spotřebitelské ceny ve Španělsku se od počátku roku až do prosince zvýšily o 2,3 procenta, což je nejnižší úroveň od listopadu roku 2010. Informovala o tom v pátek agentura Reuters.Inflace ve Španělsku se v prosinci snížila podle.

    celý článek »

    Schäuble: Krizi zvládneme během příštího roku

    Německý ministr financí Wolfgang Schäuble očekává, že eurozónu se podaří stabilizovat během příštích 12 měsíců. Informovala o tom v pátek agentura Reuter s tím, že ministr zároveň vyloučil rozpad jednotné měny.Věřím, že v...

    celý článek »

    2012 - Počátek změn v důchodovém systému

    S nástupem nového roku se začne měnit i struktura systému penzí. Stávající penzijní fondy se během ledna a února budou muset rozhodnout, jestli od 1. ledna 2013 začnou fungovat jako penzijní společnosti, do kterých si budou lidé moci směrovat část svých sociálních odvodů.

    celý článek »

    Koruna se včera podívala nad 20 korun za dolar

    CZK/EUR Přehled čtvrtečních zpráv Itálie: výnos desetiletého dluhopisu těsně pod 7 % Polsko: polská centrální banka údajně intervenovala ve prospěch zlotého Kurz eura ve čtvrtek: koruna otevírala pod 25,80 CZK/EUR, přes den až k 25,95 CZK/EUR a v...

    celý článek »

    Nešvary na fakturách

    V obchodní praxi je zvykem dodání zboží či poskytnutí služeb fakturovat. O základních náležitostech faktury nebývá sporu. Kreativní dodavatelé ale podléhají pokušení na fakturách uvádět další podmínky, upozornění či dokonce rozhodčí doložky. Je takový postup přípustný?

    celý článek »

    Asie mírně roste a umazává tak z letošních ztrát…

    Asijské akciové trhy dnes rostou a zmírňují tak procentní míru prvního celoročního poklesu za poslední tři roky. Cena mědi se zvýšila na pozadí indikace, že ekonomika ve Spojených státech na tom není tak zle, naopak Euro se stále obchoduje na desetiletém minimu proti japonskému jenu.

    celý článek »

    Klesající inflace již není dobrou zprávou

    Inflace není ničím komplikovaným. Většinou. Někdy z ní ale ekonomické podmínky učiní tíživé téma. Lidé jsou zvyklí považovat hrozbu inflace či její skutečný růst za špatnou věc, nízkou inflaci zase vždy vnímáme jako dobro.

    celý článek »

    Americké akcie posilovaly (30.12.2011)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie během čtvrtečního obchodování zaznamenaly růst. Informovala o tom v noci na pátek agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones získal 135,63 bodu (1,12 procenta) a uzavíral na hodnotě 12 287,04 bodu. Index...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí