• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Černých labutí není nikdy dost

    Otec tohoto pojmu Nassim Taleb by se možná divil, jak populárním se jeho koncept neočekávaných událostí, které zpětně vypadají docela logicky, ale v první chvíli všechny překvapí a otočí kompas dějin, za několik posledních let stal.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 9. 1. 2012

    V pondělí trhy mírně rostly v očekávání před nadcházející výsledkovou sezónou, kterou tradičně dnes po trhu zahajuje svými výsledky společnost Alcoa, jinak trhy neměly příliš vodítek, podle čeho by se jejich směr vyvíjel.

    celý článek »

    Evropské akcie v úvodu týdne ztrácely (9.1.2012)

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Nejdůležitější evropské akciové trhy v úvodní seanci nového týdne oslabily. Tahounem pondělních poklesů byly podle agentury především bankovní tituly.Panevropský index FTSEurofirst 300 předních akcií v pondělí oslabil o 0,4...

    celý článek »

    Teleke z Tölökö, KB a ČEZ

    Bohužel, či bohudík (záleží na naturelu investora) nám do návratnosti zahraničních sázek stále výrazně promlouvá kurz koruny. Ten je mimo fundamentu dlouhodoběji ovlivněn globálním přehazováním nálad mezi averzí a náklonností k riziku (ROFF, RON).

    celý článek »

    Ceny ropy v pondělí oslabují

    NEW YORK/LONDÝN (MEDIAFAX) - Světové ceny ropy v úvodu týdne ztrácejí. Hlavním důvodem byl podle agentur AFP a Reuters větší než očekávaný pokles německé průmyslové produkce.Podle analytiků ale existují i jiné silné technické faktory, které mohly...

    celý článek »

    Pohádka o Standovi...

    Měl jsem to štěstí, že jsem mohl strávit víkend po boku jedné, stále závodící, sportovní legendy, která je u nás nedoceněná, protože vyniká v oblasti, která je v Čechách považována za mediálně nezajímavou.

    celý článek »

    Lidé vs. stroje

    Spojené státy dnes produkují přibližně o čtvrtinu více zboží a služeb než v roce 1999, používají k tomu ale téměř přesně stejný počet pracujících. Podniky totiž sice nevytvořily mnoho nových pracovních míst, investovaly ale do strojů.

    celý článek »

    ČEZ – Výhled Patrie pro rok 2012

    Pro akcie společnosti ČEZ máme do příštího roku neutrální investiční doporučení, tedy držet. Současné cenové úrovně okolo 780 Kč jsou blízko našemu férovému ocenění.

    celý článek »

    Alcoa to dnes odstartuje!

    Dnešní obchodování na trzích se nese v poněkud uvolněné atmosféře, když trhy evidentně čekají jako vysoko (resp. jak nízko) nastaví výsledkovou laťku společnost Alcoa. Futures na dnešní otevření v USA se pohybovaly prakticky celý den kolem nuly a trhy se.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 09.01.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 6.1Změna9.1 Austrálie AUD 120.7230.05%20.711 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 9.1.12

    Začátek nového obchodního týdne na trzích se bude opět odvíjet v jistém protichůdném pojetí několika faktů, které jsou k dispozici po víkendu. V prvé řadě se jedná o výkon US trhů, které předvedly jistou odolnost vůči informacím z eurozóny a proti...

    celý článek »

    Wall Street vstoupila do nového roku růstově; Bank of America +13 %

    Americké akcie vstoupily do nového roku 2012 růstově, když byly schopné přidat okolo 1 % a index Nasdaq dokonce přes 2 %. Dařilo se zejména stavařům, kteří přidali téměř 5 %, když na trhu doznívala lepší čísla o počtu nových domů a také odvětví základních materiálů, které rostlo o téměř 4 %.

    celý článek »

    2011: Rok, kdy investoři zlomili hůl nad akciemi

    Důvěra v investování do akcií byla v minulém roce silně otřesena, což dokazuje graf vývoje přílivu a odlivu peněz do amerických akciových fondů. Investoři během minulého roku vytáhli z akciových fondů 140 miliard dolarů.

    celý článek »

    Dow Jones prorazil silné resistence

    Dow Jones prorazil silné resistence Páteční zpráva o zaměstnanosti přinesla fantastické výsledky. Ekonomice USA se podařilo vytvořit 200 tisíc nových pracovních míst, což je přibližně čtyřikrát více, než odpovídá tomu, na co jsme byli zvyklí v...

    celý článek »

    Maloobchod v listopadu: Marginální zlepšení

    Maloobchodní tržby se v listopadu meziročně zvýšily o 0,5 procenta po růstu o 1,5 procenta v říjnu. Pozitivní informací je, že spotřeba domácností neklesá, nicméně téměř stagnující maloobchodní tržby ukazují, že ani v posledním čtvrtletí nelze z této strany očekávat příspěvek k růstu HDP.

    celý článek »

    Dividendy ve SPAD 2012: Nižší, ale stále vysoké!

    Rok 2012 přinese konzervativním investorům jednu dobrou jednu špatnou zprávu. Obvykle se začíná špatnou, tedy: Dividendy ve SPAD budou nižší. Dobrou zprávou je, že výnosy budou i tak velmi štědré a Praha o svůj statut dividendového trhu nepřijde.

    celý článek »

    Komodity rostou - prozatím

    Po měsících hibernace se investoři ženou za ziskovými obchody. Na trh přitekly nové peníze a především energetický sektor a vzácné kovy těžily z lepších ekonomických dat, zejména z USA, a hrozba konfliktu v Perském zálivu zvedla cenu ropy a odstartovala..

    celý článek »

    Šťastný nový rok akcionářům NWR přeje Citi: 60 % p.a.!

    5% pokles EBITDA a letošní obchodování v pásmu mezi 120 a 160 korunami: Tolik očekávají od NWR analytici České spořitelny ve svém lednovém akciovém výhledu: „Proti předchozí recesi má NWR nižší dluh a výrazně lepší splatnosti, což mu dává polštář proti...

    celý článek »

    Beneš (ČEZ): Tendr na dostavbu Temelína bude menší. Největší riziko pro ČEZ je nepředvídatelnost EU

    Výběrové řízení na dostavbu jaderné elektrárny Temelín bude menší a bez slev. V tendru se sice formálně stále počítá se dvěma bloky v jihočeské jaderné elektrárně i s opcí na stavbu dalších tří bloků v Evropě, generální ředitel společnosti ČEZ Daniel Beneš ale dnešnímu E15 řekl, že opce už fakticky není reálná.

    celý článek »

    Monitoring doporučení: Drama na Telefónice, favoritem Erste!

    První novoroční týden postačil na to, aby investoři naplno pocítili loňská trápení. Alespoň ti evropští, Wall Street totiž hlásí jednu dobrou zprávu za druhou. Nikdy nebylo jednodušší přepínat mezi nadějí a skepsí: Stačí dálkovým ovladačem střídavě volit.

    celý článek »

    Změny cílových cen a doporučení akcií z 6. ledna

    Změny cílových cen a doporučení akcií z 6. ledna Adobe Systems (NASDAQ: ADBE), akcie obdržely zvyšené doporučení TheStreet na buy rating. TD Ameritrade (NASDAQ: AMTD), akcie obdržely zvýšené doporučení Deutsche Bank z hold rating na buy...

    celý článek »

    ČR - tržby v maloobchodě v listopadu klesly o 0,7%

    Tržby v maloobchodě včetně motoristického segmentu po očištění o sezónní vlivy a pracovní dny klesly v listopadu reálně meziměsíčně o 0,7 %. Meziročně se tržby očištěné pouze o vliv počtu pracovních dní zvýšily o 0,5 %, stejně jako bez očištění.

    celý článek »

    ČR - Průměrná míra inflace v roce 2011 byla 1,9 %

    Spotřebitelské ceny vzrostly meziměsíčně v prosinci proti listopadu o 0,4 %. Tento růst způsobilo především další meziměsíční zvýšení cen v oddíle potraviny a nealkoholické nápoje, které bylo v prosinci (s výjimkou května) nejvyšší v roce 2011.

    celý článek »

    KIT digital OUT, Mountfield IN

    Česká média přinesla v pátek informaci, že vstup na BCPP pravděpodobně chystá společnost Mountfield, výrobce a prodejce zahradní techniky. Je to vcelku překvapivá informace, neboť tato společnost dříve nepatřila k těm, u kterých se o tomto kroku...

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 6.1.12

    Souhrnně řečeno, přesto že se US trhy dosti orientovaly na evropské dluhové peripetie a vývoj v eurozóně, dokázaly v rámci své nesporné rezistence a odolnosti vykázat v úvodním týdnu roku 2012 nezanedbatelné zisky na svých hlavních indexech.

    celý článek »

    Jak popsat vůni aneb čichové známky v EU

    Přijde vám popis „vůně čerstvě posečené trávy“ srozumitelný, nebo básnicky abstraktní? A co takhle „vůně zralé jahody“? Tyto otázky musely řešit úřady a soudy v Evropské unii kvůli zápisu čichových ochranných známek. I když se před lety jedno odvážné řešení objevilo, obecným trendem je spíš konzervatismus a opatrnost.

    celý článek »

    HN: V Česku přibylo falešných diamantů

    PRAHA (MEDIAFAX) - Diamanty jsou v nejisté době považovány za jistou investici. V poslední době však přibývá lidí, kteří si ve speciální laboratoři nechají otestovat zakoupený diamant a zjistí, že byli podvedeni, píší v pondělním vydání Hospodářské..

    celý článek »

    MF zveřejní údaje o státním dluhu ke konci roku 2011

    PRAHA (MEDIAFAX) - Ministerstvo financí (MF) v pondělí zveřejní údaje o státním dluhu České republiky ke konci roku 2011. Ke konci září dosáhl 1,457 bilionu korun, což představovalo meziroční nárůst o 72 miliardy korun.Mezikvartálně se státní dluh...

    celý článek »

    E15: Temelínský tendr bude menší a bez slev

    PRAHA (MEDIAFAX) - Výběrové řízení na dostavbu Temelína zůstane největším v historii České republiky, ale nedosáhne tak obřích rozměrů, jak se zpočátku předpokládalo. V pondělním vydání deníku E15 to říká Daniel Beneš, generální ředitel společnosti..

    celý článek »

    E15: Temelínský tendr bude menší a bez slev

    Výběrové řízení na dostavbu Temelína zůstane největším v historii České republiky, ale nedosáhne tak obřích rozměrů, jak se zpočátku předpokládalo. V pondělním vydání deníku E15 to říká Daniel Beneš, generální ředitel společnosti..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »