• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 10. 1. 2012

    V úvodu dnešního obchodování indexy skokově posílily a pokračovaly tak v tradičním duchu začátku výsledkové sezóny, kterou včera a po uzavření trhu zahájila svými výsledky společnost Alcoa.

    celý článek »

    Erste Bank - Výhled Patrie pro rok 2012

    Bankovní skupina Erste v letošním roce čelila problémům na mnoha frontách. Akciím Erste Bank tak za loňský rok patří pátá nejhorší výkonnost v bankovním indexu STOXX Europe 600 Banks.

    celý článek »

    Erste Bank - Výhled Patrie pro rok 2012

    Bankovní skupina Erste v loňském roce čelila problémům na mnoha frontách. Akciím Erste Bank tak za loňský rok patří pátá nejhorší výkonnost v bankovním indexu STOXX Europe 600 Banks.

    celý článek »

    Evropské akcie v úterý výrazně posílily (10.1.2012)

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Nejdůležitější evropské akciové trhy v úterý prudce zpevnily. Podle agentury Reuters je podpořily především komentáře některých amerických společností a naděje na další uvolnění měnové politiky v Číně."Čínský dovoz zpomaluje, a...

    celý článek »

    Rehn žádá trhy o trpělivost ohledně dluhové krize

    BRUSEL (MEDIAFAX) - Zničující dluhová krize eurozóny podle eurokomisaře pro hospodářské a měnové záležitosti Olli Rehna ještě neskončila, Rehn požádal finanční trhy o trpělivost při čekání na dopady reforem, aby se zabránilo sklouznutí měnového...

    celý článek »

    Portugalsko je v nejhlubší recesi od roku 1974

    Portugalská ekonomika letos podle nové prognózy tamní centrální banky klesne o 3,1 procenta a v roce 2013 by měla prakticky stagnovat. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.Hlavním důvodem prohloubení recese jsou podle...

    celý článek »

    Maďarsko připouští úpravu zákona o centrální bance

    BUDAPEŠŤ (MEDIAFAX) - Pokud Evropská komise bude považovat za nezbytné pozměnit nový maďarský zákon o centrální bance, který podle kritiků ohrožuje její nezávislost, je Budapešť připravena úpravu sporné legislativy zvážit. Informuje o tom v úterý...

    celý článek »

    Pražská burza mírní čtyři dny ztrát. KB +3 %, Erste +2 %, dařilo se NWR i CETV

    Pražská burza dnes po čtyřech dnech poklesů nalezla sílu k růstu, když index PX připsal solidních 1,41 % a obchodní seanci zakončil na 885,4 b. Velmi dobře se dnes daří za absence zásadnějších zpráv také ostatním středoevropským trhům, když německý DAX připisuje 2,33 %, rakouský ATX je o 1,90 % výše, polský WIG získává 1,54 % a maďarský BUX roste o 2,57 %.

    celý článek »

    Trh doufá v dohodu Maďarska s MMF, forint posiluje

    Maďarský forint se dnes se ziskem vůči euru o více než procento a půl stal regionálním vítězem středoevropských měn. Polepšil si i polský zlotý, když si v průběhu dne připsal více než půl procenta. Naopak česká koruna si proti včerejšímu závěru na...

    celý článek »

    Tiffany snižuje odhad celoročního zisku

    Společnost Tiffany (TIF), druhý největší prodejce luxusních šperků na světě, snížila odhad celoročního zisku. Příčinou jsou slabší prodeje ve Spojených státech a Evropě. Zisk by se měl v roce končícím 31.

    celý článek »

    Fiat a Chrysler uvažují o vytvoření aliance s PSA

    Podle agenturních zpráv italská automobilka Fiat a její americký partner Chrysler uvažují o vytvoření aliance s francouzským konkurentem PSA Peugeot Citroën. O možném spojení automobilek Fiat a PSA se v italském tisku spekulovalo již v roce 2009.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 10.01.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 9.1Změna10.1 Austrálie AUD 120.7110.58%20.832 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Alcoa na prahu výsledkové sezóny

    S příchodem výsledkové sezóny na amerických trzích za 4. kvartál 2011 dorazila i pozitivní nálada na evropský kontinent. Přesto, že společnost Alcoa reportovala ztrátu na akcii po očištění 3 centy, investory spíše potěšili vyšší tržby a oznámená produkce.

    celý článek »

    Apple - nový šéf si loni přišel na 378 mil. USD

    Společnost Apple zveřejnila, že CEO společnosti Apple Tim Cook za loňský rok získal odměnu vyčíslenou celkem na 378 mil. USD. K základnímu platu 900 tis. USD získal stejnou částku jako bonus za výkon firmy. Na penzi pak ještě 15 tis. USD.

    celý článek »

    Cena kakaa rastie o 5 %

    Marcový kontrakt kakaa zdražuje na Intercontinental Exchange o 4,6 % na 2269 USD za tonu, čo je najvyššia cena od polovi...

    celý článek »

    Nová globální spotřební daň na obzoru?

    Vypadá to tak. Stávající spotřební daň je součástí ceny pohonných hmot. Tato daň bude součástí ceny bankovních služeb. O transakční dani z finančních transakcí psal zde na webu p.Lembák počátkem listopadu.

    celý článek »

    Záporný německý výnos... zprávy z dluhopisových trhů

    Investoři včera usoudili, že německé vládní cenné papíry jsou natolik cenné, že budou německé vládě platit za to, aby jí mohli půjčit. Aukce šestiměsíčních německých pokladničních poukázek se totiž natolik vydařila, že pevně úročená aktiva ponesou záporný výnos (0,01 %).

    celý článek »

    Koruna na včerejší úrovni, euro ranní zisky neudrželo

    Koruna se dnes ráno k euru obchoduje na 25,80, tedy s minimální změnou oproti včerejšímu dni. Forint a zlotý jsou nepatrně silnější. Nálada na hlavních trzích je nakloněna ve prospěch rizikových aktiv, což je vidět na růstu evropských akcií, které tak navazují na pozitivní vývoj na Wall Street i v Asii.

    celý článek »

    Prostě nuda

    Mám-li se připojit svou troškou do mlýna s předpověďmi na rok 2012, nezbývá mi nic jiného, než se opakovat. Americká ekonomika se nepopiratelně vyvíjí v intencích mé oblíbené komoditně-poptávkové zpětné vazby podmíněné trvale nulovými úrokovými sazbami.

    celý článek »

    ČEZ: S růstem akcií nepočítejte, vzkazuje UBS

    Ještě na jaře stála před ČEZ růžová budoucnost: Ceny elektřiny kvůli japonské tragédii, ale i optimismu ohledně globálního hospodářského růstu, vyšplhaly na 60 Eur za MWh (tj. zhruba o 13 % výše než před japonskými tsunami) a cestě energetiky vpřed...

    celý článek »

    ČEZ chce letos investovat 7,5 Kč v Turecku

    Podle denního tisku plánuje ČEZ letos v Turecku investovat zhruba 7,5 mld. Kč. Investice by se měla týkat hlavně výstavby nového paroplynového zdroje o instalované kapacitě 872 MW (spuštění v 1H14).

    celý článek »

    Dow Jones prorazil silné resistence.

    Páteční zpráva o zaměstnanosti přinesla fantastické výsledky. Ekonomice USA se podařilo vytvořit 200 tisíc nových pracovních míst, což je přibližně čtyřikrát více, než odpovídá tomu, na co jsme byli zvyklí v minulých měsících.

    celý článek »

    Kde jsou bezpečná útočiště?

    Podle některých ekonomů by bezpečné aktivum mělo mít rating AAA. Podíl zemí s AAA ratingem z celkového počtu 76 rozvinutých a rozvíjejících se ekonomik mezi lety 2007 a 2011 klesl o 3 %.

    celý článek »

    Euro na úvod týdne (dočasně?) posílilo

    Během včerejší evropské seance se společné evropské měně dařilo, když se kurz vyšplhal z brzkých ranních kotací pod 1,2700 USD/EUR o zhruba jeden cent výše. V odpoledních hodinách však euro začalo opět mírně ztrácet.

    celý článek »

    US trhy mírně pozitivní, Alcoa nezklamala.

    V pondělí evropské trhy znovu vykázaly slabší výkonnost než trhy v USA. Pokračují tak v trendu oceňování vlastních problémů a obav. Německý DAX30 oslabil o 0,67 %, londýnský FTSE100 ztratil 0,66 % a francouzský CAC klesl o 0,3 %.

    celý článek »

    Úroky z prodlení aneb kamarádi buďme, dluhy si plaťme

    Mnozí z nás se možná nechali tak unést vánoční atmosférou, že zapomněli na své závazky. V právu se ale nic neodpouští, právě naopak. Dluhy si nás najdou a navíc budou pravděpodobně doprovázeny sankčními úroky. Jak draho nás prodlení může vyjít?

    celý článek »

    Americké akcie v pondělí mírně rostly

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie během pondělního obchodování zaznamenaly mírný nárůst. Informuje o tom v noci na úterý agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones přidal 32,62 bodu (0,26 procenta) a uzavíral na 12 392,69 bodu. Index Standard &..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »