• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 4. 5. 2012

    Trhy se v závěru týdne ponořily výrazně do červeného poté, co přírůstek pracovních míst mimo zemědělství výrazně nenaplnil očekávání a ani další snížení celkové míry nezaměstnanosti na 8,1 % tomu nezabránilo.

    celý článek »

    Ropa v pátek propadla, zlato nakonec posílilo

    Ceny hlavních komodit v pátek zamířily výrazně na jih, když hlavním negativním faktorem byla makrodata a posilování dolaru. Zlato však nakonec zaznamenalo obrat a na Comexu si nakonec polepšilo o 10,40 USD na 1645,20 USD.

    celý článek »

    Důchody budou tři roky růst pomaleji, kývli poslanci

    PRAHA (MEDIAFAX) - Valorizace důchodů se pro roky 2013 až 2015 zřejmě sníží na třetinu míry inflace a třetinu růstu reálných mezd. Vládní novelu zákona o důchodovém pojištění v pátek v prvním čtení schválila Poslanecká sněmovna po šestihodinové...

    celý článek »

    ECRI: Inflační tlaky v eurozóně nadále rostou

    BANGALORE (MEDIAFAX) - Inflační tlaky v eurozóně podle Institutu pro výzkum hospodářského cyklu (ECRI) v březnu nadále rostly a ukazatel budoucí inflace pro eurozónu vzrostl na 98,4 bodu z únorových 97,6 bodu. Informovala o tom v pátek agentura...

    celý článek »

    Evropské akcie v závěru týdne výrazně ztrácely

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Nejdůležitější evropské akciové trhy v závěrečné seanci tohoto týdne oslabily. Hlavním důvodem jsou podle agentury Reuters horší výsledky z amerického trhu práce.Panevropský index FTSEurofirst 300 předních akcií v pátek prudce...

    celý článek »

    Výkřik za 120 mil. USD? Už byly i dražší…

    Až bude chtít někdo napodobit slavnou loupež Mona Lisy z roku 1911, nepozorovaně se vkrade do místnosti uchovávající expresionistický poklad Výkřik, vyřízne obraz z rámu a bude si ho chtít nenápadně srolovat pod sako, bude mít pěknou smůlu.

    celý článek »

    Nejhrozivější evropský graf se stává ještě děsivější

    Stav nezaměstnanosti mladých v Evropě je hrozný a situace se nadále zhoršuje. Není úplně jasné, zda nezaměstnanost mladých spíše ukazuje na to, jaké budou prodeje PlayStations, či na pravděpodobnost sociálních nepokojů a nakonec na rozdělení evropského politického systému.

    celý článek »

    NIESR: Britská ekonomika bude letos stagnovat

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Britská ekonomika bude letos podle tamního ekonomického institutu NIESR stagnovat, k růstu by se měla vrátit příští rok. Informovala o tom v pátek agentura Reuters.NIESR mírně vylepšil svou prognózu vývoje britské ekonomiky....

    celý článek »

    Akciové trhy v závěru týdne klesají

    Západoevropské akciové trhy dnes odepisují 1,5-2 % , když nejvíce klesají komoditní a průmyslové akcie. Během dne slušně posilovaly akcie mnohých bank, později ale o většinu zisků přišly. Důvodem obratu byla hlavně čerstvá data...

    celý článek »

    Koruna zpět nad 25 CZK/EUR

    Závěr týdne byl na regionálních trzích klidný a do obchodování nezasáhlo zveřejnění žádných makroekonomických indikátorů. Kurz koruny zůstal oproti čtvrtečnímu závěru téměř beze změn mírně nad úrovní 25 CZK/EUR.

    celý článek »

    US ropa poprvé od února pod 100 USD za barel

    Futures na americkou lehkou ropu v reakci na zklamání z vývoje amerického trhu práce oslabily o 2,6%, což svedlo cenu pod hranici 100 USD za barel, kde se naposledy pohybovala letos v polovině února. Během tohoto týdne americká ropa poklesla o 4,5%.

    celý článek »

    Klaus: Odstoupení od spotřebitelské smlouvy bude snadnější

    Odstoupení od spotřebitelské smlouvy, k jejímuž podpisu se lidé zavázali třeba na předváděcích akcích, bude snadnější. Prezident Václav Klaus dnes podepsal novelu, která v občanském zákoníku ruší ustanovení, podle něhož lidé nemohli rychle a bez sankcí odstoupit od spotřebitelské smlouvy, pokud ji podepsali u sebe doma.

    celý článek »

    Závěr týdne zahalen v červené.

    Evropské trhy dnes zahájily své obchodování negativně. Kolem poledne se sice částečně zotavily, později se však vracely do ztrát. To vše se událo v reakci na včerejší negativní vývoj obchodní seance v USA.

    celý článek »

    UK - ceny domů v dubnu poklesly nejváíce za 1,5 roku

    Podle hypoteční divize banky Lloyds průměrné ceny domů ve Velké Británii v dubnu poklesly meziměsíčně o 2,4% na 159 883 GBP. Tempo poklesu je nejvyšší od září 2010. Na cenách se negativně projevuje konec programu daňového zvýhodnění prvně kupujících a...

    celý článek »

    Po týdnu poklesů se na zajímavé úrovně dostává ČEZ, jaký je výhled na příští týden? (video)

    Globální akciové indexy v tomto týdnu ztrácely, hlavně kvůli slabším makro datům a zklamání ze zasedání Evropské centrální banky. Pro příští týden budou klíčové zprávy o stavu dluhové krize v Evropě, především ve Španělsku, úvod týdne ovlivní výsledky voleb v Řecku a ve Francii, kde se čeká vítězství levicových kandidátů.

    celý článek »

    Zlato blízko letošního minima

    Zlato dnes oslabuje o 0,2% d/d na 1632 USD s respektem k dnešní dubnové zprávě zaměstnanosti USA (14.30 SEČ). Trh čeká posílení nevýrazného růstu zaměstnanosti z dubna. Trh míří k podporám 1627, 1620, 1613 a 1587 podložených podporami evropských měn na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 04.05.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 3.5Změna4.5 Austrálie AUD 119.539-0.17%19.504 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Zisk BNP Paribas stoupl v 1Q o 9,6% a překonal odhady

    Francouzská bankovní jednička BNP Paribas za 1Q tohoto roku zvedla čistý zisk meziročně o 9,6% na 2,87 mld.EUR, což překonalo odhady trhu nastavené v průměru na 2,67 mld.EUR. Bez započtení jednorázových položek zisk poklesl o 22% na 2,04 mld.EUR.

    celý článek »

    Íránské ropné embargo naráží na námořní dopravu. Původ lodního paliva nelze přesně zjistit

    Ropné embargo uvalené na Írán Evropskou unií, Spojenými státy a dalšími zeměmi má neočekávané následky pro celosvětovou námořní dopravu. Kvůli způsobu přípravy paliva do lodních motorů, které se míchá ze směsi ingrediencí (mimo jiné i zpracované íránské ropy), bude totiž téměř nemožné určit, jestli lodě porušují sankce.

    celý článek »

    Ropa se nám rozeběhla směrem dolů…

    Cena ropy včera zaznamenala největší jednodenní propad od poloviny listopadu minulého roku, kdy ztratila necelé 3 %. Za tímto vývojem stojí zejména opakované obavy ze zpomalení světových ekonomik, a to zejména Evropy (po včerejším komentáři hlavních...

    celý článek »

    ECB nechce dál uvolňovat... zprávy z dluhopisových trhů

    Trhy dluhopisů měly včera napilno, když musely sledovat španělskou aukci, důležitá makro data a zasedání ECB resp. ČNB. Do toho všeho Ministerstvo financí ČR uspořádalo tiskovku, kde představilo plány na letošní emise dluhopisů pro drobné klienty (mezi které jsou ovšem např.

    celý článek »

    Volby ve Francii jako katalyzátor dalšího vývoje

    Minulý víkend jsem psal, že Spojené státy svým zablokováním íránských bank od mezinárodního finančního systému podaly nechtěný podnět ke vzniku konkurenčního finančního systému. Že vývoj může být hodně rychlý, čeká se jen na příhodný katalyzátor.

    celý článek »

    Brazílska produkcia pomáha káve smerom nadol

    Cena júlového kontraktu na kávu odrody arabica si po predchádzajúcich štyroch obchodných seansách rastu včera kompletne odpísala nadobudnuté zisky z tohto týždňa...

    celý článek »

    Evropa v závěru týdne oslabuje, Euro Stoxx 50 -0,9 %

    Evropské akciové trhy vstoupily do posledního obchodního dne týdne v záporném teritoriu a navazují tak na podobný vývoj ve Spojených státech. Aktuálně negativně zapůsobila na všechny hlavní akciové indexy zveřejněná makrodata v podobě indexů nákupních manažerů, kde jak v Německu nebo Francii, tak v celé eurozóně došlo k jejich poklesu.

    celý článek »

    Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost - Zveřejnění výroční zprávy za rok 2011

    Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost (IČ 00011789)Povinně uveřejňovaná informace Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost, se sídlem Revoluční 1930/86, 400 32 Ústí nad Labem, IČ: 00011789 (dále jen „Společnost“), tímto uveřejňuje Výroční zprávu společnosti, kterou najdete na adrese http://www.

    celý článek »

    Kraft za 1Q12 těsně nad odhady

    Potravinářský gigant Kraft Foods včera po uzavření amerického obchodování zveřejnil své výsledky za 1Q. Tržby 13,09 mld. USD mírně překonaly očekávaných 13,05 mld. USD. Ani na úrovni EPS nedošlo k překvapení a reportovaných 57c na akcii jen o 1c předčilo.

    celý článek »

    Španělsku záře reflektorů nesvědčí

    Po relativním uklidnění situace ohledně řeckého financování, které je samozřejmě jen dočasné (o tom snad nikdo nepochybuje), vzniklo na trhu krátkodobé informační vakuum ve smyslu hledání dalšího headline, který by opět vstoupil do hledáčku médií.

    celý článek »

    Hugh Hendry: Francie do roka zestátní banky

    Spoluzakladatel a ředitel Eclectica Asset Management Hugh Hendry se během diskusního panelu na Milken Institute's 2012 Global Conference rozpovídal o svém strachu z Evropy. Nejvíce se obává možné konfiskace majetku svého i klientů.

    celý článek »

    Škoda Auto vyrobila třímiliontý vůz řady Fabia

    MLADÁ BOLESLAV (MEDIAFAX) - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto vyrobila třímiliontý vůz řady Fabia, jubilejní bílá Škoda Fabia GreenLine sjela v pátek z pásu v hlavním výrobním závodě firmy v Mladé Boleslavi. Jak společnost sdělila, objednal si.

    celý článek »

    FX výhled 4. 5. 2012

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Mario Draghi pomohl euru

    Včerejší den přinesl větší množství zveřejněných makro zpráv. Ty se postaraly o výraznější pohyby na většině hlavních trhů a měnových párů.

    celý článek »

    Pražská burza v úvodu mírně oslabí, vyčkává se na americká data

    Index titulů obchodovaných na pražské burze v závěru čtvrteční seance ztratil téměř procento. Aktivita byla nadprůměrná a pozornost se soustředila na technologický KIT digital, kde přišlo nečekané zveřejnění předběžných čísel hospodaření za první čtvrtletí roku, která vyzněla jednoznačně negativně a po pádu o více než 20 procent muselo být pozastaveno obchodování s akciemi KITD na českém i zámořském trhu.

    celý článek »

    Facebook stanovil podmínky IPO. Upíše se za 99násobek svého zisku?

    Vedoucí internetová sociální sít Facebook stanovila cenové rozpětí primární emise svých akcií na 28 až 35 dolarů za kus. Hodnota společnosti tak může dosáhnout až 95 miliard dolarů a Facebook a jeho investoři mohou prodejem celkem 337,4 milionů akcií, největším v historii internetového sektoru, získat až 11,8 miliardy dolarů.

    celý článek »

    Šéf ECB Draghi euru pomohl

    I když se euro tiskové konference po zasedání ECB obávalo, nakonec si včera polepšilo. Zatímco po převážnou většinu evropské seance kurz eura klesal z ranních kotací u 1,3160 USD/EUR až k 1,3100. Po tiskové konferenci ECB ovšem kurz vystřelil až k...

    celý článek »

    HN: Zloději mají nový trik, jak ukrást účet

    PRAHA (MEDIAFAX) - Podvodníci ukradli identitu desítkám až stovkám klientů malých internetových bank a podle ministerstva financí založili na jejich jména až tisíce účtů, přes které perou špinavé peníze. Informují o tom v pátečním vydání Hospodářské.

    celý článek »

    E15: Media Masteru hrozí výpověď z rozhlasu

    PRAHA (MEDIAFAX) - Mediální agentura Media Master může přijít o významného klienta, kvůli nedostatečným prodejům reklamního času Českého rozhlasu (ČRo) v uplynulých dvou letech musí chybějící miliony korun do nasmlouvaného objemu platit ze svého....

    celý článek »

    Americké akcie klesaly (4.5.2012)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie během čtvrtečního obchodování oslabily. Informuje o tom v noci na pátek agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones klesl o 0,47 procenta (o 61,98 bodu) a uzavřel na hodnotě 13 206,59 bodu. Index Standard &...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Akcie, které jsou tento týden po výsledcích připravené na divokou jízdu

    Volatilita akciového trhu narůstá a některé společnosti, které mají tento týden reportovat své výsledky, by mohly reagovat prudkými pohyby. Akciový trh si minulý týden prošel těžkým propadem, když akciové indexy Dow Jones a S&P 500 zaznamenaly nejhorší týdenní výkon od loňského roku kvůli obavám z přetrvávající inflace a začátku výsledkové sezóny za první čtvrtletí.

    celý článek »

    Americký akciový index SP 500 zažívá korekci

    Americký akciový index SP 500 od svého dna v říjnu 2023 předvádí působivou rallye a vytváří po sobě jdoucí historická maxima. Přestože v posledních dvou týdnech cena zažívá pokles, je stále příliš brzy na to, aby se dalo hovořit o trvalé korekci směrem&he

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (16.04.2024)

    USDCAD je jedním z párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat určitý pohyb. Ve 14:30 budou zveřejněny údaje o kanadském indexu spotřebitelských cen za březen, u nichž se očekává mírné zrychlení celkového růstu cen z 2,8 % na 2,9 % meziročně. Ve

    celý článek »

    Americká ekonomika překvapuje kondicí

    Naproti tomu představa o stejném načasování prvního snížení sazeb také v USA už se definitivně vypařila. Potvrdil to (po nečekaně vysoké březnové jádrové inflaci) i údaj o maloobchodních tržbách v březnu: oproti očekávání 0,4 % činil meziměsíční nárůst&he

    celý článek »

    Mírně nepříznivé číslo z eurozóny

    V Evropě jako celku se ale situace jednoznačně růžovějším zatím nevyvíjí. Nejnověji jsme se dověděli, že březnová průmyslová produkce v eurozóně byla meziročně slabší o 6,4 % (zatímco trh čekal pokles jen o 5,7 %).

    celý článek »

    Další mírně příznivé německé číslo

    V posledních týdnech se na západ od nás objevila některá čísla naznačující možný (postupný) obrat vývoje tamní ekonomiky k lepšímu. Tentokrát jde o údaje ohledně podílu firem ve zpracovatelském průmyslu, které si stěžují na problémy při získávání vstupů&h

    celý článek »

    Měsíční report Photon Energy

    Společnost Photon Energy v měsíčním reportu za březen uvedla, že výroba od začátku roku vzrostla meziročně o 23,7% díky růstu kapacit v Rumunsku, ale zůstala pod očekáváním společnosti o cca 12 %.

    celý článek »

    USD/JPY překročilo předchozí maximum

    USD/JPY roste na další mnohaleté maximum nad kulatým číslem 154,00 a zatím přidává 0,8 %. Technické oscilátory se drží v překoupených oblastech. Index RSI naznačuje, že další zisky by mohly být na obzoru a stochastický oscilátor však naznačuje přetížený&h

    celý článek »

    HK.cash po údajích z Číny klesá o téměř 1 %

    Konflikt na Blízkém východě a poklesy na Wall Street poněkud odvedly pozornost trhů od tématu čínských indexů, které opět zpochybňují růstový trend. Údaje z Číny dnes investoři přijali negativně. Index Hang Seng v hotovostní seanci klesl o více

    celý článek »

    MPSV připravilo návrh zákona, jehož cílem je systémové sjednocení všech sociálních dávek podmíněných dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem pod hlavičku Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

    MPSV připravilo návrh zákona, jehož cílem je systémové sjednocení všech sociálních dávek podmíněných dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem pod hlavičku Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ). Namísto Úřad práce ČR by tak nově o...

    celý článek »

    Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu

    Prezident Pavel se rozhodl vstoupit jako moderátor do politického jednání mezi vládou a opozicí o jedné z nejdůležitějších reforem pro budoucnost České republiky. Toto vlídné gesto, aby bylo dosaženo konsenzu alespoň nad základními obrysy hned na začátku&

    celý článek »

    Likvidaci autovraků podpoří dotace

    O peníze na ekologickou likvidaci mohou žádat právnické a fyzické osoby oprávněné k podnikání v oblasti nakládání s nebezpečnými odpady (autovraky) podle odpovídajících zákonů. V případě řádného odevzdání vybraných komodit získají podporu 200

    celý článek »

    Dva miliony na důchod

    O zabezpečení na stáří přemýšlí jen minimum lidí v produktivním věku. Přitom čím dříve se začíná se spořením na důchod, tím lepších výsledků finanční produkt dosahuje. Zkuste vyžít s deseti tisíci měsíčně a řekněte, že spoření na důchod nemáte zapotřebí.

    celý článek »

    Zvlnený studený front ukončil „aprílové leto“ a aktuálne prináša trvalý dážď na väčšinu územia, v úvode nového pracovného týždňa zažívame výraznú zmenu v počasí a po približne dvoch týždňoch aj plošné a trvalé zrážky

    Zvlnený studený front ukončil „aprílové leto“ a aktuálne prináša trvalý dážď na väčšinu územia V úvode nového pracovného týždňa zažívame výraznú zmenu v počasí a po približne dvoch týždňoch aj plošné a trvalé zrážky. Od včerajšieho popoludnia sa...

    celý článek »