• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 25. 5. 2012

    Pátek byl prvním ztrátovým týdnem tohoto týdne, avšak ztráty nebyly nijak výrazné a pravděpodobně docházelo k uzavírání pozic před prodlouženým víkendem. V pondělí jsou americké trhy uzavřeny z důvodu svátku Memorial Day.

    celý článek »

    Jeden investiční kult asi skutečně zemřel...

    Možná vám neuniklo, že tento týden se v zahraničních médiích roztrhl pytel s komentáři o tom, že investování do akcií je „mrtvé“. Například CNBC (po vzoru FT) píše o tom, jak Allianz nyní drží v akciích jen 6 % portfolia, zatímco před deseti lety to bylo 20 % .

    celý článek »

    Jak poznáte, že už nejste investoři, ale gambleři

    Hranice mezi fundovaným investováním a improvizovaným pokoušením štěstěny se na trzích v poslední době stále víc smývá. Zajišťování rizika si se slepým sázením nedávno spletli bankéři JP Morgan, o podobných trampotách drobných investora ani nemluvě.

    celý článek »

    Pátek ve znamení celého týdne

    Pátek, poslední obchodní den na kapitálových trzích před víkendem by se dal charakterizovat jako celý uplynulý týden. Obchodování hledalo směr svého trendu. Po pondělním a úterním růstu došlo v druhé půli týdne k postupnému umazávání zisků.

    celý článek »

    Evropské akcie neudržely ranní zisky

    Západoevropské akciové trhy dnes dopoledne vesměs rostly, v zisku se ale většinou neudržely a aktuálně ztrácejí několik desetin procenta. Impulsem k prodeji západoevropských akcií dnes byla mimo jiné zpráva, že Katalánsko požádalo...

    celý článek »

    Run na banky odstartován

    Nepočítejmes tím, že volba Hollanda francouzským prezidnetem povede k úsporným opatřením. Naopak. Jak si lidé začnou uvědomovat rostoucí nebezpečí, začnou se v čím dál větší míře strachovat o své peníze.

    celý článek »

    Největší španělský region Katalánsko není schopen platit dluhy, žádá záchranu od vlády. Eurodolar na 1,25

    Euro k americkému dolaru propadlo na čerstvé 22měsíční dno pod 1,25 USD/EUR až na 1,2495 dolaru k euru poté, co prezident největšího španělského regionu Katalánska požádal o finanční záchranu centrální vládu s tím, že region není schopen učinit splátku dluhu a další platby, plánované na konec měsíce.

    celý článek »

    Euro na svých minimech, ropa posiluje

    Euro si v průběhu včerejší obchodní seance opět sáhlo na svá minima. Investoři jsou pořád více přesvědčení, že některé evropské státy si připravují záložní plán pro případ vystoupení Řecka zeurozóny.

    celý článek »

    Facebook, aneb jak od počátku zkazit IPO

    Příběh týkající se společnosti Facebook (33,03 USD, 3,22%) vypadá doposud následovně: Silně předražený a přechodný internetový úkaz, v jehož čele stojí 28letý arogantní muž, respektive dítě, se rozhodl pro veřejný úpis akcií.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 25.05.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 24.5Změna25.5 Austrálie AUD 119.774+0.34%19.842 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Láme Bundesbank nad Řeckem hůl?

    Květnová zpráva Bundesbank týkající se stavu německé ekonomiky obsahuje i „řeckou sekci“. Jejímu obsahu by bez toho, abychom ho přímo přečetli, mohlo být těžké uvěřit.

    celý článek »

    Německo a nulové úroky

    Ve středu vydalo Německo poprvé v historii dluhopisy s nulovou kupónovou sazbou. Jde o dvouleté obligace vydané v objemu 4,6 mld. euro. Podle oficiálních vyjádření byla poptávka silná, a představitel ministerstva financí zároveň ubezpečil, že se Německo..

    celý článek »

    USDCZK před korekcí…?

    V návaznosti na náš poslední rozbor USDCZK lze konstatovat, že měnový pár dosáhl dle krátkodobého cílování na zmíněnou metu 261,8 Fibo,tedy nad cenu 20,30. Na těchto úrovních už však bude dobré zpozornět, jednak z důvodu možné rezistence v podobě zmíněné.

    celý článek »

    Zlato stále bez růstového impulsu

    Zlato dnes posiluje o 0,3% d/d na 1565. Vlna vybírání zisků vedla krátkodobě cenu zpět nad spodní hranici tříměsíčního klesajícího kanálu, trh má ale potíže se v něm udržet. Přesto současná velká averze k riziku, oslabení cen hlavních komodit, posilování.

    celý článek »

    Eurobondy a Řecko určují směr trhům

    Včerejší průběh seance na burzovních parketech v USA naprosto vystihuje chování investorů v závislosti na zprávách z eurozóny. Po nevýrazném úvodu jednotlivé klíčové indexy oslabovaly z obav z odchodu Řecka z EU.

    celý článek »

    BP couvá z projektu Nabucco, plyn mu dodávat nebude

    Původní plán výstavby plynovodu Nabucco, který měl přivádět zemní plyn z oblastí Střední Asie do západní Evropy, zřejmě definitivně padá. Britská energetická společnost BP totiž uvedla, že plyn ze svého rozsáhlého pole Šach Deniz II v Ázerbájdžánu pro Nabucco dodávat nebude.

    celý článek »

    Dnes o půlnoci Řecko vystoupilo z eurozóny

    Takhle nějak by bylo jednou oznámeno to, co bychom něžněji mohli nazvat změna počtu členů EMU. Kdy to bude? Vzhledem k rychlosti odlivu depozit z Řecka bych řekl, že pokud by k tomu mělo dojít, tak spíše dříve než později.

    celý článek »

    Euro dále ztrácí půdu pod nohama

    Evropská měna se v posledních týdnech nemá o co opřít. Na kolena ji srážejí nejen nejasná řešení dluhové krize či možný odchod Řecka z eurozóny, ale další ránu euru uštědřily včera zveřejněné předstihové indikátory, které potvrdily, že s prvním...

    celý článek »

    Mýty a pravda o zlatu

    Podívejme se na vývoj ceny zlata poté, co se v roce 1971 rozpadl Brettonwoodský systém a položme si následující otázky: Je možné identifikovat hlavní faktory, které cenu zlata určovaly (měnové kurzy, inflace, averze k riziku, likvidita, atd.

    celý článek »

    EURCZK: Koruna na tom nemusí být do léta špatně

    Předpovídat vývoj měnového kurzu v krátkém období je velice ošidné, je to spíš věštění. Lze pracovat s určitou pravděpodobností jednotlivých scénářů. Tržní konsenzus je, že bude koruna v krátkém období spíše oslabovat.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »