• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 31. 5. 2012

    Hlavní indexy v úvodní hodině obchodování oslabovaly a navázaly tak na pokles z předcházejícího dne. K úvodnímu poklesu přispěla makrodata. Menší než očekávaný přírůstek vykázala čísla změny zaměstnanosti a počtů nových žádostí v nezaměstnanosti mírně...

    celý článek »

    Až se lidé v rozběhnou k bankomatům, bude už pozdě

    Všichni si objednávali ta nejlepší vína, ale teď je potřeba zaplatit účet. Němci mohou brzy říci, že už je to na ně trochu moc, rozloučí se s eurozónou a vrátí se k marce, řekl v rozhovoru pro zpravodajskou stanici CNBC burzovní veterán z parketu...

    celý článek »

    Íránskou energetiku zachvátil další výkonný virus. Pravděpodobně nasazený jiným státem

    Írán opět čelí útoku v kyberprostoru, tentokrát zaměřenému na energetický sektor. Nebezpečný počítačový virus Flame, který přes dva roky nepozorovaně řádil v napadených počítačích, podle všeho z íránských pracovišť odcizil velké množství dat, včetně obsahu a údajů o zacílených systémech, uložených souborů nebo audiokonverzací.

    celý článek »

    V zajetí špatných zpráv

    Dnešní obchodní den sice začal lehkou korekcí směrem vzhůru po včerejším velkém propadu. Avšak po sérii špatných makroekonomických ukazatelů z USA se trhy rozhodly pro pokračování poklesů posledních týdnů.

    celý článek »

    Švédský parlament schválil rozpočtovou smlouvu

    STOCKHOLM (MEDIAFAX) - Švédský parlament (Riksdag) ve čtvrtek odpoledne schválil rozpočtovou smlouvu Evropské unie. Informuje o tom agentura Reuters.Švédové tak následovali Dány, kteří se smlouvou vyslovili souhlas stejný den dopoledne. O ratifikaci.

    celý článek »

    Dánský parlament schválil rozpočtovou smlouvu

    KODAŇ (MEDIAFAX) - Dánský parlament (Folketing) ve čtvrtek schválil rozpočtovou smlouvu Evropské unie. Informuje tom agentura Reuters.Parlament hlasoval pro smlouvu poměrem hlasů 80 ku 27. O ratifikaci dokumentu rozhodují ve čtvrtek v referendu...

    celý článek »

    Facebook, internetové peklo.

    The Facebook Effect, původně až mýtický pojem se kterým byly původně spojovány velmi emotivní spekulace. Měl přinést pozitivum do období „helénské tragédie“. Facebook měl prostě ovlivnit celý trh. A stalo se. Nicméně v cela opačném duchu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 31.05.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 30.5Změna31.5 Austrálie AUD 120.162+0.02%20.168 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Reorganizaci developera ECM provede skupina Crestyl

    Věřitelský výbor společnosti ECM Real Estate Investments (ECM) si jako svého reorganizačního manažera vybral developerskou skupinu Crestyl. Reorganizaci ECM povolil v březnu tohoto roku soud jako výsledek rok trvajícího insolvenčního řízení.

    celý článek »

    15 největších pozic génia Warrena Buffetta II.

    Warren Buffett: Milovník hamburgerů, hráč na ukulele, hrdý dědeček a krom toho i investiční génius. Kontrarián, který s oblibou nastavuje zrcadlo trhu, s odvahou říká rázné NE hlavnímu proudu a s vášní mladíka se dokáže otočit za atraktivní investiční...

    celý článek »

    Zatracovaný KITD

    V posledních měsících se do popředí zájmu na pražské burze dostala technologická společnost KITD. Nutno podotknout, že z hlediska průměrných denních obchodů se tento titul řadí stále mezi okrajové záležitosti.

    celý článek »

    Le Monde: Sjednocená Evropa je sen, úspory jsou strašák

    Neonacistická strana Zlatý úsvit vstoupila do řeckého parlamentu. Znak inspirovaný svastikou, hitlerovský pozdrav, Mein Kampf jako příručka, rasistická a antisemitská ideologie, rétorika proti imigrantům, hrozby proti novinářům, kult osobnosti: Zlatý úsvit je přímým nástupcem nacistické Národně socialistické německé dělnické strany NSDAP, která uvrhla Evropu a celý svět do krve a chaosu, píše francouzský list Le Monde.

    celý článek »

    Buttonwood: Situace je vážná, ECB musí snížit sazby

    Evropská centrální banka (ECB) je častým terčem kritiky, i když během nejkrušnějších fází dluhové krize prokázala velkou flexibilitu. Už v srpnu 2007, kdy se začaly projevovat potíže s deriváty podloženými podřadnými hypotékami, dodala na trh pohotově likviditu.

    celý článek »

    Evropské TELCO čeká otřes: Telefónica (+3 %) rozhodla o IPO německé O2 Germany. Nabídne i část Latinské Ameriky

    Mateřská společnost tuzemské Telefóniky CR, španělská Telefónica SA, která byla ostře zasažena rozvíjející se dluhovou krizí na domácím španělském trhu a jejíž tržní hodnota za poslední rok a půl klesla v rozsahu blížím se 50 miliardám eur, na včerejší valné hromadě rozhodla, že finanční zdroj získá primární nabídkou akcií německé O2 Germany.

    celý článek »

    USD/JPY – Jen nadále těží z globální skepse

    Jen dnes posiluje o 0,3% d/d ke čtvrtečnímu závěru obchodování na 78,9 na úrovni 200 MA po včerejším poklesu pod 61,8% Fibonacci 79,1. Korekce z ročního maxima 84,2 klesajícím kanálem pokračuje, v posledních týdnech je jen jednou z nejvíce posilujících...

    celý článek »

    Analytik: Pokud trh poklesne, následně propadne!

    Pokud nejste zastánci technické analýzy, dále nečtěte. Následující text byste totiž chápali jako šíření poplašných zpráv na základě irelevantních impulsů. Grafy totiž opět hrozí, a to klíčovými technickými milníky.

    celý článek »

    Akcie Facebooku by mohly ztratit dalších 18 %

    Hodnota společnosti Facebook se od chvíle, kdy vstoupila na burzu, propadla už o 25 miliard amerických dolarů. Odborníci se navíc shodují, že akcie nejspíš čeká další pád a její valuace by se měla blížit k ostatním internetovým společnostem obchodovaných.

    celý článek »

    PX ztrácí při růstu Evropy, pokles vedou Erste a KB, Orco -5 %. ČEZ zvažuje prodej Počerad a Chvaletic

    Pražská burza se v úvodu dnešní obchodní seance pohybuje v červených číslech, když index PX klesá o 0,31 % a zaostává tak za zbytkem regionu. Ostatní středoevropské trhy se pohybují na zelených úrovních, když německý DAX roste o 0,54 %, rakouský ATX připisuje 0,94 %, polský WIG získává 0,91 % a maďarský BUX je výše o 2,26 %.

    celý článek »

    Analýza indexu Dow Jones na zaměstnanost, dnes a zítra.

    Ve čtvrtek a v pátek nás čekají důležitá makroekonomická data USA. Ve čtvrtek obvyklá týdenní hlášení o počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti a v pátek nejdůležitější data v měsíci – počet nově vytvořených pracovních míst.

    celý článek »

    Mapa řecké krize: Jak obchodovat v krizi

    Zde je několik scénářů vyplývajících z řecké krize, které podle nás připadají v úvahu pro EU a akciový trh jako celek. Tyto scénáře vycházejí z rámce, který udává, kde se ve třech fázích této krize nacházíme, a současná rizika hrozící ze tří pohyblivých..

    celý článek »

    ČEZ chce prodat Počerady a Chvaletice (názor Patrie)

    ČEZ uvažuje o prodeji elektráren Počerady a Chvaletice. Bezprostředním důvodem pro zvažování prodeje obou elektráren je nejistota dodávek uhlí od roku 2013, s ohledem na dosud neskončená jednání s dodavatelem paliva, společností Czech Coal.

    celý článek »

    Co mají společného Facebook a Bernard Madoff?

    Podle investiční bloggera a stále aktivního investora Barryho Ritholtze je to chamtivost, která je společná managementu Facebooku v souvislosti s primární emisí akcií (IPO) firmy a světoznámému podvodníkovi Bernardu Madoffovi.

    celý článek »

    ČEZ zvažuje prodej elektráren Počerady a Chvaletice

    Energetická společnost ČEZ zvažuje prodej elektráren Počerady a Chvaletice. Obě elektrárny neproběhly modernizací a jejich budoucí provoz je podmíněný investicemi do snížení emisí tak, aby splnily nové emisní limity platné od roku 2016.

    celý článek »

    Telefónica SA hodlá odprodat O2 Germany

    Španělský operátor Telefónica SA oznámil, že hodlá odprodat svou dceřinou firmu O2 Germany, a to formou IPO. Hodnota společnosti se odhaduje na 7 až 11 mld. EUR. O2 Germany přitom není jediným aktivem, který hodlá Telefónica SA divestovat.

    celý článek »

    Asie oslabuje v souladu s Wall Street, z Evropy stále nepřicházejí dobré zprávy...

    Asijské trhy dnes navazují na ztráty z předchozích dní s tím, jak investoři i nadále pokračují ve snižování svých rizikových pozic. Primárním důvodem tohoto vývoje je přetrvávající nejistota ohledně budoucnosti zejména španělského bankovního sektoru, dále pak data z Japonska, která potvrdila negativní trend průmyslové produkce.

    celý článek »

    Evropa, USA i Asie ve ztrátě

    Včerejší obchodování na evropských akciových trzích vyústilo v prozatím největší pokles tohoto týdne. Německý DAX odepsal 1,81 %, francouzský CAC ztratil dokonce 2,24 %. Za zmínku stojí extrémní výkyv směrem vzhůru kolem 13:00 SEČ způsobený oznámením...

    celý článek »

    Euro se dál propadá

    Za propadajícím se eurem stojí stále stejné události, kterými je především strach z vývoje ve Španělsku. Nepříznivou zprávou byly i aukce italských dluhopisů, ve kterých investoři požadovali mnohem vyšší výnos než před měsícem.

    celý článek »

    Dva dny, kdy pojedou makromotory na plnej plyn

    Ve čtvrtek a v pátek čeká investory záplava makrodat, která mohou trhům ještě více přitížit, nebo poskytnout (alespoň v delším horizontu) nějakou naději. Španělsko a Řecko jsou v současnosti tématy číslo jedna a dvě (v náhodném pořadí), přesto mohou...

    celý článek »

    Irové zřejmě v referendu fiskální pakt schválí

    DUBLIN (MEDIAFAX) - Irové pravděpodobně ve čtvrtečním referendu schválí evropský fiskální pakt. Vyplývá to z výsledků posledního průzkumu.Podle výsledků posledního průzkumu, ukazují, že by pro schválení fiskální smlouvy hlasovalo 49 procent Irů,...

    celý článek »

    E15: Chybějící parkoviště brzdí stavbu metra A

    PRAHA (MEDIAFAX) - Výstavba trasy A pražského metra z Dejvic do Motola má vážný problém, Evropská komise už podruhé odmítla projekt schválit a poslala do Česka žádost o jeho doplnění. Uvádí to čtvrteční vydání deníku E15.„Posuzování projektové...

    celý článek »

    Americké akcie ztratily (31.5.2012)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie zaznamenaly během středečního obchodování pokles. Informuje o tom v noci na čtvrtek agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones ztratil 160,83 bodu, tedy 1,28 procenta, a uzavřel na 12 419,86 bodu. Index Standard.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí