• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Moody's dále snížila hodnocení španělských bank

    WASHINGTON (MEDIAFAX) - Ratingová agentura Moody's v pondělí znovu snížila hodnocení 28 španělských bank. Informuje o tom agentura AFP.Moody's odůvodnila svůj krok sníženou schopností španělské vlády banky podpořit. Rating některých bank klesl až o..

    celý článek »

    Microsoft koupí sociální síť Yammer

    SAN FRANCISCO (MEDIAFAX) - Společnost Microsoft v pondělí oznámila, že koupí sociální síť Yammer. Zaplatí za ni 1,2 miliardy dolarů (24,8 miliardy korun), píše agentura AFP.Yammer umožňuje komunikaci mezi zaměstnanci firem podobně jako Twitter, ale..

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 25. 6. 2012

    Nový týden zahájily zámořské trhy gapovým poklesem do ztráty kolem jednoho procenta a z tohoto poklesu se jim během dne zotavit nepodařilo. Nasdaq ztrácel v závěru téměř 2 % a S&P 500 více než 1,5 %.

    celý článek »

    Kypr požádá o pomoc z EFSF

    NIKÓSIE (MEDIAFAX) - Kypr v pondělí oznámil, že bude usilovat o finanční pomoc z Evropského fondu finanční stability (EFSF) i Evropského stabilizačního mechanismu (ESM) s cílem snížit expozici svého bankovního sektoru vůči Řecku. Informovala o tom...

    celý článek »

    Kypr požádá o pomoc z EFSF

    Kypr v pondělí oznámil, že bude usilovat o finanční pomoc z Evropského fondu finanční stability (EFSF) i Evropského stabilizačního mechanismu (ESM) s cílem snížit expozici svého bankovního sektoru vůči Řecku. Informovala o tom...

    celý článek »

    Ceny ropy kvůli obavám před eurosummitem klesají

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Světové ceny ropy se během pondělního obchodování klesaly. Agentura Reuters uvedla, že za to mohou jednak klesající očekávání od summitu vedoucích představitelů EU tento týden a také slábnoucí tropická bouře Debby v USA.Z...

    celý článek »

    Valuace bank v regionu versus realita - analýza Patrie

    Hlavním tématem, které ovlivňuje vývoj na akciích bank již delší dobu, je evropská dluhová krize. Tržní cena akcií bank by však (podle teorie) měla vypovídat o jejich očekávané ziskovosti, rizikovosti, kapitálové pozici, kvality aktiv a podobně.

    celý článek »

    Řecký ministr financí rezignoval

    ATÉNY (MEDIAFAX) - Nový řecký ministr financí Vassilis Rapanos v pondělí rezignoval poté, co byl na několik dnů hospitalizován v nemocnici. Podle agentury Reuters to oznámila kancelář řeckého premiéra."Rapanos poslal rezignační dopis premiérovi...

    celý článek »

    Řecký ministr financí rezignoval

    ATÉNY (MEDIAFAX) - Nový řecký ministr financí Vassilis Rapanos v pondělí rezignoval poté, co byl na několik dnů hospitalizován v nemocnici. Podle agentury Reuters to oznámila kancelář řeckého premiéra.

    celý článek »

    Německý „zločin a trest“

    Němci si před lety protrpěli cestu k prosperitě, drželi na uzdě růst mezd a drželi se své schopnosti dělat kvalitní produkty. To jim umožnilo je úspěšně vyvážet do zahraniční - jak do blízkých evropských zemí, tak do těch vzdálenějších - nyní zejména asijských ekonomik.

    celý článek »

    Pondělí odstartovalo další pokles

    Po pátečním odpočinku se evropské akciové trhy vydaly opět směrem dolů: DAX (-1,86 %), CAC (-2,08 %) a FTSE (-1,05 %) Dopoledne vyšlo najevo, že Řecko navzdory dohodám s MMF a EU zaměstnalo zhruba 70 tis. nových státních zaměstnanců.

    celý článek »

    Kam se schovat před evropskou krizí? 5 akciových tipů…

    Pod tíhou finančních potíží evropských vlád i bank obchodují světové trhy již třetí léto v řadě a retailovým investorům může přijít k duhu jakákoli zajímavá rada k investici, jejímuž výnosu nebude udávat tempo ani směr rychle se střídající titulky o dění na starém kontinentě, které zatím zdaleka nenasvědčují blížícímu se konečnému řešení této „ságy“.

    celý článek »

    Bezprecedentní policejní útok.

    Včerejší Otázky Václava Moravce lze v retrospektivě označit za ty zajímavější, a to jak personálním obsazením, tak předmětem debat, měly však smůlu v soupeření s hezkým počasím na počátku léta.

    celý článek »

    Akciové trhy zahájily nový týden propadem

    Západoevropské burzy na úvod týdne padají až o 2,5 % . Špatnou náladu na akciových trzích dnes mimo jiné způsobila skeptická prohlášení známého investora G. Sorose ohledně budoucnosti společné evropské měny.

    celý článek »

    Soros: Jak může Evropa zachránit Evropu

    Minulý čtvrtek se lídři čtyř největších ekonomik eurozóny na schůzce v Římě dohodli na krocích směřujících k bankovní unii a skromnému stimulačnímu balíčku, které mají doplnit nový „fiskální kompakt“ Evropské unie.

    celý článek »

    Koruna na počátku týdne ztratila

    Koruna vstoupila do nového týdne oslabením. Na mezibankovním trhu se kurz CZK/EUR pohyboval v rámci necelých 20 haléřů, přičemž v odpoledních hodinách se jedno euro prodávalo za více jak 25,85 korun. Ve srovnání s ostatními středoevropskými měnami...

    celý článek »

    Agentura Fitch snížila rating Kypru na BB+

    NIKÓSIE (MEDIAFAX) - Ratingová agentura Fitch snížila úvěrové hodnocení Kypru z dosavadních BBB- na BB+. Informovala o tom v pondělí agentura AFP s tím, že za snížením hodnocení stojí hlavně obavy z expozice kyperských bank vůči toxickým řeckým...

    celý článek »

    Čínští úředníci falšují data. Maskují zpomalení ekonomiky, tvrdí New York Times

    Některé čínské ekonomické indikátory možná nepodávají pravdivý obrázek o stavu hospodářství země. Provinční úředníci v druhé největší ekonomice světa, na jejíž prosperitě závisí miliony pracovních míst ve všech koutech planety, záměrně falšují řadu statistik, aby tak zakryli pravý rozsah zpomalení hospodářského růstu, napsal ve víkendovém vydání deník New York Times s odvoláním na vysoce postavené čínské manažery a západní ekonomy.

    celý článek »

    Řekové: Chceme úlevy a na summit nepojedeme

    PIGS - zkratka, která přesně vystihuje semifinálové složení fotbalového EURA. A několik let také hlavní téma evropské dluhové krize - jen za fotbalové G v podobě Německa (Germany) dosaďme Řecko (Greece). Víkend je pryč, nové problémy na stole.

    celý článek »

    Kreuger

    Nedávno jsem rozšířil svou sbírku knih o finančních podvodnících a „rogue traderech“ o životopis sirkového krále Ivara Kreugera z pera Franka Partnoye.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 25.06.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 22.6.Změna25.6. Austrálie AUD 120.639+0.19%20.680 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Direct Pojišťovna končí

    PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost RSA, stoprocentní vlastník Direct Pojišťovny, přijala strategické rozhodnutí - s platností od pondělí 25. června 2012 už nebude Direct Pojišťovna prodávat nové pojistné smlouvy, začne ukončovat podnikání. Informoval o...

    celý článek »

    Euro ztrácí technickou oporu

    V návaznosti na náš předvíkendový komentář můžeme konstatovat, že podpora na hranici rostoucího kanálu standardní odchylky a zároveň 23,6 % Fibonacci nevydržela a pár si nyní otevírá cestu na nové nižší hodnoty.

    celý článek »

    USD/CHF – Švýcarský frank

    Švýcarský frank dnes k dolaru oslabuje o 0,5% d/d na 0,961 blízko denního maxima 0,9618. Trh dokázal ve čtvrtek vystoupit nad třítýdenní klesající trendový kanál po smíšené zprávě červnového indexu současných obecných ekonomických podmínek...

    celý článek »

    TOMA koupila obchodní podíl v ČOV Senica

    Společnost TOMA, a.s. dne 21.6.2012 odkoupila 100% podíl ve společnosti ČOV Senica, s.r.o. se sídlem Železničná 362/122, Senica, IČ 46196200, Slovenská republika, která je vlastníkem průmyslové čistírny odpadních vod v Senici, na kterou je napojen...

    celý článek »

    Karoseria zahájila výkup vlastních akcií

    Společnost KAROSERIA a.s. se sídlem v Brně, Heršpická 758/13, zapsaná v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně, odd. B, vl. 776, IČ: 463 47 453, oznámila, že zahajuje nákup vlastních akcií, který v souladu s ustanovením § 161a odst. 1, písm.

    celý článek »

    Změna doporučení pro NWR

    Společnost Jefferies snížila cílovou cenu pro NWR ze 126,03 Kč na 118,62 Kč a doporučením „držet.Společnost Fio banka ponechala doporučení pro akcie společnosti NWR na stupni „koupit“, když v budoucím období očekává postupné zlepšování provozní...

    celý článek »

    Změna doporučení pro ČEZ

    V rámci revize ratingů v energetickém sektoru neunikl ani český ČEZ, pro který Nomura snižila cílovou cenu na 735 Kč z předchozích 830 Kč. Doporučení nastavila na „redukovat. Zdroj: RM-SystémVyzkoušejte porovnávač podílových fondů na http://www.

    celý článek »

    Nokia je připravena zahájit prodej PureView v USA

    Po víkendových volbách v Řecku byl k vidění velmi optimistický start na akciových trzích, který ovšem dlouho nevydržel a burza se po zbytek dne propadala do záporu. V průběhu celého týdne pak následovalo volatilní obchodování, které nahrávalo především...

    celý článek »

    Španělsko formálně požádalo o pomoc pro své banky

    Španělsko formálně požádala eurozónu o pomoc pro své banky. Informovala o tom v pondělí agentura AFP.Zatím nebyla zveřejněna částka, o kterou země pro své finanční ústavy požádala. Výsledky zátěžových testů zveřejněné ve čtvrtek..

    celý článek »

    Akciová snídaně 25.6. - čínský HDP, summit EU, makro

    Přehled hlavních událostí pro pondělí 25. června 2012 USA Reakce na nižší cuty ratingů bank ASIE Snížení odhadů HDP od CITI EVROPA Očekávání summitu EU SUPERSPAD Porsche plánuje nové prodejny KOMODITY Tropická bouře Debby Očekávané události 14:30 Chicago.

    celý článek »

    Důvěra v německou ekonomiku dále poklesla

    Závěr minulého týdne byl ovlivněn zejména daty a událostmi z Evropy. Ze zámoří mnoho zajímavých zpráv nepřišlo. Pozornost poutalo především zveřejnění pravidelného průzkumu německého Ifo institutu a také potvrzená skutečnost, že Evropská centrální banka..

    celý článek »

    Náhoda či úmysl vyhnout se návštěvě inspektorů?

    Z víkendových zpráv vyvstává do popředí komentář německého ministra financí Wolfganga Schaeubleho, který v německém týdeníku Bild am Sonntag uvedl, že nová řecká vláda by měla přestat s požadavky na další pomoc a namísto toho urychleně implementovat...

    celý článek »

    FX výhled 25. 6. 2012

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    S&P zvýšila o 4 stupně dluhové hodnocení CME

    Ratingová agentura Standard & Poor’s v pátek zvýšila hodnocení dluhové spolehlivosti CME ze stupně CC na stupeň B-, tj. o 4 stupně výše. Zároveň hodnocení doplnila stabilním výhledem. Zvýšení ratingu následuje po odkupu dluhu ve výši 180 mil.

    celý článek »

    Asie opět v pásmu poklesu, panují obavy ze summitu EU...

    Velká většina asijských burz dnes obchoduje v negativním pásmu, tlačená zejména nejistotou investorů ohledně budoucího vývoje v Evropě a obavou z toho, zda nadcházející setkání vrcholných představitelů EU dojde k nějakým konkrétním závěrům, nebo ne.

    celý článek »

    Euro již v pátek nepadalo

    Páteční obchodní den byl na eurodolarovém trhu relativně klidný , jednoznačný trend se neprosazoval. Kurz se držel v pásmu zhruba mezi 1,2520 až 1,2580 USD/EUR. Byl tak zastaven čtvrteční trend padajícího eura.

    celý článek »

    Z čeho mají strach investoři? Evropa není všechno

    Evropská dluhová krize, problémy španělských bank, politické neshody ohledně případné federalizace Evropy - to jsou velké strašáky vznášející se nad světovými trhy. K tomu přičtěme například zpomalující ekonomiky zemí BRIC, poklesy na komoditních trzích..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »