• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 7. 8. 2012

    Úterý navázalo na předchozí dny a i v tento den se za absence makrodat trhům dařilo opět posílit. Hlavní indexy přidávaly kolem půl procenta, Nasdaq tento výkon překonal se ziskem necelého procenta. Index S&P 500 překonal hranici 1400 bodů.

    celý článek »

    Farmáři sklidili za týden čtvrtinu úrody obilovin

    PRAHA (MEDIAFAX) - Zatímco v minulém týdnu měli zemědělci sklizenou necelou čtvrtinu obilovin, v úterý již byli za polovinou (57,87 procenta) plochy. Pod střechou je už také téměř všechna řepka (92 procent) s průměrným hektarovým výnosem 2,76 tuny...

    celý článek »

    Jak dlouho bude posilovat japonský jen?

    Zítra začíná dvoudenní zasedání japonské centrální banky (BOJ), jehož výsledky nám budou známé až ve čtvrtek. Analytici spekulují, že BOJ (Bank of Japan) ponechá měnovou politiku Japonska bez výrazných změn. Předpokládá se, že pod vlivem červnového..

    celý článek »

    Japonský jen a zasedání Bank of Japan

    Zítra začíná dvoudenní zasedání japonské centrální banky (BOJ), jehož výsledky nám budou známé až ve čtvrtek. Analytici spekulují, že BOJ (Bank of Japan) ponechá měnovou politiku Japonska bez výrazných změn.

    celý článek »

    PX rozšířil zisk úvodu týdne, banky nakonec v pozadí. KIT digital po změnách v představenstvu +8 %

    Pražská burza druhou seanci týdne po úvodním hledání směru udržela mírný zisk a týdenní bilanci navýšila na úrovni indexu PX na více jak 2 procenta. Dopolední nůžky, kdy Erste vedla pražskou burzu výše a Komerční banka ji stahovala, nakonec dopadly pro Erste závěrem u nuly, pro Komerční banku ukončením o 1,5 procenta níže.

    celý článek »

    Italská ekonomika zůstala ve druhém čtvrtletí v recesi

    Ekonomická aktivita klesla čtyři čtvrtletí po sobě a upozorňuje na obrovské hospodářské a fiskální problémy, kterým čelí čtvrtá největší evropská ekonomika. Hrubý domácí produkt očištěný o sezónní a kalendářní vlivy se v druhém letošním čtvrtletí...

    celý článek »

    Evropské akciové trhy pokračují v růstu

    Evropské akciové trhy pokračují v růstu, ačkoli například německé průmyslové objednávky poklesly více než investoři očekávali. Rostoucí ceny komodit a lepší než očekávané výsledky těžebního gigantu Xstrata pomohly komoditním titulům.

    celý článek »

    Pražská burza: Výhled na srpnové obchodování

    Červenec byl na vyspělých akciových trzích velice úspěšný se zisky okolo 4 %, za uplynulý týden akcie například v USA dokázaly díky lepší páteční náladě posílit. Martin Urban z brokerjetu České spořitelny kromě výhledu na srpnové obchodování nabízí také..

    celý článek »

    Japonsko v problémech

    Japonsko se blíží do problémů. Jako hlavní ukazatel můžeme brát výrazná pokles objednávek ve strojírenství. Pokles objednávek o téměř 15% nemůže být ojedinělým jevem. Očekáván byl pokles přibližně pouze pětinový.

    celý článek »

    4 mega-caps připravené k růstovému skoku

    Oxeroxované investorské příručky, které dostanete u svého brokera poté, co složíte peníze, říkají cosi o tom, že konzervativní hráč by se měl soustředit na velké, stabilní společnosti se silnou rozvahou a cash flow, ideálně nabízející atraktivní...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 07.08.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 6.8.Změna7.8. Austrálie AUD 121.458-0.29%21.394 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Australský dolar za 2 měsíce posílil o 10 procent

    Australský dolar se vůči USD vyšplhal na 4,5 měsíční maxima poté, co australská centrální banka ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni, a to ve výši 3.5 procent. RBA (Reserve Bank of Australia) od listopadu 2011 do června 2012 snížila úrokové sazby..

    celý článek »

    EURUSD setrvává v růstovém trendu

    Hlavní měnový pár nadále zůstává na svých měsíčních maximech, kdy se nyní nachází těsně nad hranicí 1,24. Díky poslednímu růstu se rozrůstá tábor krátkých obchodníků, což by v konečném důsledku mělo euru pomoci hledat nové vyšší úrovně. Hlavní delší.

    celý článek »

    GBP/USD Libra v konsolidační fázi

    Libra dnes k dolaru posiluje o 0,1% d/d na 1,561 v rámci dvoutýdenního trojúhelníku. Intraday rezistenční pásma jsou 1,564 1,566 případně pásmo 1,572 - 1,577, hlavní momentální podporou pak 1,551. Libra během května ve výrazném poklesu následovala...

    celý článek »

    Akcie ropných firem, koupit nebo nekoupit?

    Rozkolísané ceny ropy, rostoucí inflace, zpomalení na rozvíjejících se trzích, rostoucí napětí v mezinárodních vztazích, to jsou důvody, které vedou investory k tomu, aby se vyhýbali investicím do akcií v ropném průmyslu.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada XA - INVESTOR a. s.

    XA - INVESTOR a. s., se sídlem Vinohradská 2165/48, Praha 2, IČO 25178245 Oznámení o konání mimořádné valné hromadyPředstavenstvo společnosti XA – INVESTOR a. s., se sídlem Praha 2, Vinohradská 2165/48, PSČ 120 00, IČ : 25178245, zapsané v obchodním.

    celý článek »

    O směr pražského obchodování soupeří Erste (1,5 %) s KB (-1 %). Nedaří se NWR, KITD a přes optimismus analytiků KB ani CETV

    Pražská burza při velmi malé aktivitě otevírá dnešní obchodní seanci po úvodním váhání do zelených čísel, když index PX připisuje až 0,3 procenta. Další burzy v regionu si vedou smíšeně, když německý DAX roste o 0,8 %, rakouský ATX ztrácí 0,4 %, polský WIG je výše o 0,1 % a maďarský BUX je jen lehce v záporu.

    celý článek »

    Standard Chartered (-23 %) obviněna z „ničemných“ transakcí s Íránem. Hrozí jí ztráta americké licence

    Další významná britská banka je aktérem nemalého skandálu kvůli zakázaným transakcím. Stát New York včera večera oznámil, že banka Standard Chartered v posledních letech skrytě provedla asi 60 tisíc finančních transakcí s íránskou vládou v objemu asi 250 miliard dolarů, čímž porušila tamní zákon proti praní špinavých peněz a přišla si na poplatcích na stovky milionů dolarů.

    celý článek »

    Standard Chartered (-24 %) obviněna z „ničemných“ transakcí s Íránem. Hrozí jí ztráta americké licence

    Další významná britská banka je aktérem nemalého skandálu kvůli zakázaným transakcím. Stát New York včera večera oznámil, že banka Standard Chartered v posledních letech skrytě provedla asi 60 tisíc finančních transakcí s íránskou vládou v objemu asi 250 miliard dolarů, čímž porušila tamní zákon proti praní špinavých peněz a přišla si na poplatcích na stovky milionů dolarů.

    celý článek »

    ČR - cestovní ruch si ve 2Q polepšil

    Ve druhém čtvrtletí vzrostl počet přenocování hostů v hromadných ubytovacích zařízeních meziročně o 0,2 %, v tom zahraničních návštěvníků o 1,6 %, naopak u domácích klesl o 1,5 %.

    celý článek »

    ČR - tržby ze služeb ve 2Q12 poklesly o 0,3%

    Ve 2. čtvrtletí poklesly sezónně očištěné tržby ve službách reálně mezičtvrtletně o 0,3 %. Meziročně po očištění o vliv pracovních dní se snížily o 1,1 %, bez očištění o 1,8 %. Meziroční zvýšení tržeb zaznamenaly pouze administrativní a podpůrné činnosti.

    celý článek »

    Podzim bude na burzách hodně zrádný, varuje stratég

    Ať byly důvody jakékoli, investoři se v posledních týdnech dočkali lepšího výkonu akcií. Alfou a omegou zůstávají centrální banky. Příští týdny a měsíce ovšem mohou být velice zrádné. Tvrdí to mimo jiné i stratég BTIG Dan Greenhaus.

    celý článek »

    Munich Re ve 2Q vydělala 808 mil.EUR

    Německá Munich Re reportovala čistý zisk za 2Q ve výši 808 mil. EUR vs. očekávání trhu 736 mil. EUR. Firmě se podařilo navýšit výnosy a k vyššímu zisku pomohly i nižší náklady na pojistné události.

    celý článek »

    Pondělní klid nechal trhy vydechnout

    Včerejší poklidný postranní pohyb na evropských indexech byl doprovázen minimem makro údajů a fundamentálních zpráv. Ačkoliv minimum kurzotvorných informací neznamená vždy nízkou volatilitu (rekordní páteční nárůsty jsou jasným důkazem), tentokrát se...

    celý článek »

    Euro na měsíčním maximu

    I včera pokračovalo posilování eura proti dolaru. Společná evropská měna si připsala zhruba třetinu procenta a dostala se na mezibankovním trhu až nad 1,24 USD/EUR, tedy na své měsíční maximum. Euro bylo podpořeno zprávami, že německá kancléřka...

    celý článek »

    Akciový indikátor na který se můžete spolehnout

    Investoři a analytici hledají indikátory, na základě nichž by mohli co nejlépe předpovědět vývoj trhu. Žádný 100% indikátor neexistuje, to by pak všichni nakupovali stejně, nikdo by neprodával a trh by se nikam nevyvíjel, což by popřelo původní myšlenku.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Diana Seven a.s.

    Diana Seven a.s., se sídlem Voletinská 252, TRUTNOV 3, IČO 26462699 POZVÁNKA Na mimořádnou valnou hromadu akcionářů společnosti Diana Seven a.s. Místo, datum a čas konání: v sídle společnosti Voletinská 252, Trutnov 3,7.září 2012 v 9,00 hodin...

    celý článek »

    Mělo by Německo přijít o rating AAA?

    Byl to rozumný krok, když agentura Moody’s snížila výhled ratingu Německa ze stabilního na negativní? Problémem by mělo být možné zhoršení fiskální pozice Německa v souvislosti s jeho podporou dalších zemí eurozóny a společné sdílení dluhů.

    celý článek »

    Úprava dluhopisů je od začátku srpna výrazně liberálnější

    Vládní novela zákona o dluhopisech prošla legislativním procesem téměř beze změn a poslaneckých zásahů, což není v českých poměrech úplně běžné. Všeobecná shoda mohla vyplynout z vítaného zjednodušení emisí. Zrušení dohledu ČNB včetně sankcí za pochybení emitentů však bude na druhou stranu od investorů vyžadovat větší obezřetnost.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »