• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 14. 8. 2012

    Před otevřením trhu byly v úterý zveřejněny indexy výrobních cen a také důležitá data o maloobchodních tržbách. Všechny údaje překonaly očekávání a futures byly nastaveny v plusu.

    celý článek »

    HDP eurozóny klesá... denní přehled Trhy, data, výsledky

    Údaje o HDP z Německa a Francie byly mírně lepší, než se čekalo. HDP za celou eurozónu pak vyšel v souladu s odhady. Po zápisu z jednání BoJ se začalo více spekulovat o dalším měnovém stimulu v Japonsku a odpolední data z USA byla značně lepší než odhady.

    celý článek »

    Marc Faber opět zatracuje Čínu a nakupuje v Evropě. Po dojezdu letní rally čeká propad

    Čínská ekonomika ještě výrazně zpomalí, s nákupem čínských akcií bych proto počkal, dokud se neprojeví pozitivní dopady vládních stimulací, říká investiční guru známý svým medvědím postojem k této rychle rostoucí ekonomice Marc Faber, který mimo jiné v únoru prohlásil, že by si nekoupil akcie Facebooku, načež titul po svém květnovém IPO spadl již o 45 procent (vzhledem k aktuální dnešní ceně 20,85 USD).

    celý článek »

    Evropa umazala ztráty z posledních dní, Stoxx 600 +0,7 %

    V zelených číslech zakončily dnešní obchodování evropské akciové trhy, které tak dnešními zisky umazaly ztráty z posledních dvou dní. Pozitivní sentiment investorů způsobila především reportovaná makrodata, když německá ekonomika ve 2Q zpomalila méně, než analytici očekávali, a podobně francouzské HDP překvapivě stagnovalo, i když se předpokládal jeho pokles.

    celý článek »

    Koruna v úterý posilovala

    Navzdory špatným údajům o HDP si česká koruna v úterý připisovala zisky. Vůči euru se posunula z ranních úrovní nad 25,10 CZK/EUR do blízkosti hranice 25,00...

    celý článek »

    Euru růst nevydržel, koruna se podívala pod 25,00

    Údaje o HDP z Německa a Francie byly mírně lepší, než se čekalo. HDP za celou eurozónu pak vyšel v souladu s odhady. Po zápisu z jednání BoJ se začalo více spekulovat o dalším měnovém stimulu v Japonsku a odpolední data z USA byla značně lepší než odhady.

    celý článek »

    Evropské akcie mažou včerejší ztráty

    Západoevropské akciové indexy dnes posilují zhruba o 0,5 % hlavně díky tomu, že německá ekonomika podle dnešních údajů zpomalila méně, než se čekalo. Očekávání překonal také francouzský HDP a trhy těžily i z dobré nálady v Asii poté,..

    celý článek »

    Světový obchod zpomaluje, rozvojové ekonomiky se připravují na nové kolo měnových válek

    Světová ekonomika by opět mohla zabřednout do souboje o zvýšení konkurenceschopnosti vývozu, tedy do měnové války. Zatímco před třemi měsíci země jako Mexiko, Rusko nebo Brazílie prodávaly dolary, by zastavily prudké oslabování svých měn, nyní očekávané zpomalení růstu světového obchodu nutí rozvíjející se ekonomiky od Kolumbie po Čínu k tomu, aby ve snaze podpořit export hodnotu vlastní měny uměle snižovaly.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 14.08.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 13.8.Změna14.8. Austrálie AUD 121.510-0.78%21.342 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Ekonomika eurozóny ve druhém čtvrtletí poklesla

    Ekonomika eurozóny zaznamenala ve druhém čtvrtletí letošního roku pokles. Příčinou je zhoršující se dluhová krize v Evropě a úsporná opatření některých zemí. Hrubý domácí produkt poklesl o 0,2 procenta, což naplnilo očekávání analytiků oslovených...

    celý článek »

    GBP/USD Libra ve strukturovaném růstovém trendu

    Libra dnes k dolaru sílí o 0,1% d/d na 1,569 po poněkud nečekaně silnějších červencových inflačních ukazatelích v rámci pokračování býčího strukturovaného trendu po prolomení dvoutýdenního trojúhelníku a hranice 36,8% Fibonacci 1,566. Dalšími...

    celý článek »

    Jaká by měla být optimální měnová unie?

    Evropská měnová unie v současné chvíli neplní ani jeden bod optimální měnové unie, kterou definoval už v 60. letech významný ekonom a nositel Nobelovy ceny Robert Mundell. Nejlepší cesta je slabší státy od eura „osvobodit“.

    celý článek »

    Příjemné ranní překvapení v eurozóně

    Dnes ráno nás pozitivně překvapily předběžné údaje o růstu HDP v druhém kvartálu ve Francii a Německu. První publikovala tato čísla Francie , a to již v 7:30. Tamní ekonomika dle národního statistického úřadu INSEE v druhém kvartále stagnovala (0.

    celý článek »

    Proč se na trzích přestáváme orientovat?

    Zdá se vám v poslední době čím dál častěji, že už se na trzích úplně přestáváte orientovat? Pokud ano, je to v pořádku a je to znamení toho, že pravidelně sledujete dění na finančních trzích.

    celý článek »

    HDP ve 2. čtvrtletí 2012: Česká ekonomika je již rok v recesi

    Hrubý domácí produkt se ve 2. čtvrtletí snížil o 0,2 procenta ve srovnání s předchozím kvartálem, resp. o 1,2 procenta meziročně. Výsledky nejsou žádným překvapením, stejně jako důvody, které za nimi stojí: negativní vliv domácí poptávky, který nedokáže kompenzovat zlepšení zahraničního obchodu.

    celý článek »

    Řecká ekonomika v hluboké recesi

    Řecká ekonomika klesla ve druhém čtvrtletí letošního roku do hluboké recese. Hrubý domácí produkt se meziročně snížil o 6,2% a následoval pokles o 6,5% v prvním.

    celý článek »

    4 býčí argumenty pro investice do zlata

    Zklamání z minulého týdne, kdy Fed ani ECB neoznámily nic konkrétního a okamžitého na podporu ekonomiky, je zapomenuto. Akciím se daří a posiluje i zlato. Komoditní stratég Morgan Stanley navíc pro drahý kov, který je populární ochranou proti inflaci,...

    celý článek »

    Novinky v bankovním tajemství. K datům se dostanou zpravodajské služby

    Začátkem července prezident podepsal novelu zákona o bankách, která kromě technických úprav přináší i významné věcné změny. Jedna z nich se týká přístupu k informacím, které tvoří bankovní tajemství. I když to není nejjednodušší čtení na pláž či k bazénu, rozhodně se hodí o těchto změnách vědět.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí