• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 21. 8. 2012

    Hlavní indexy dnes v úvodu zvolna posilovaly a index S&P 500 dosáhl na svá nová čtyřletá maxima s hodnotou 1426,68 bodu. Tomuto vývoji napomohl i vývoj páru EUR/USD, který výrazněji posílil k hodnotě 1,2460, což podpořilo i komoditní tituly, ale také...

    celý článek »

    Index SandP 500 je nejvýše za 4 roky

    Americké akciové indexy v průběhu dnešního obchodování pokračují v růstu, přičemž index Sandamp;P 500 se vyšplhal na nejvyšší úroveň za poslední 4 roky. Prudce posilují akcie společnosti Urban Outfitters (URBN; +17,5% ) a Nordson (NDSN; +12,6%)...

    celý článek »

    Velký posun konečně začal

    Růst čínské ekonomiky podle oficiálních dat prudce klesá. Na základě prohlášení vládních představitelů se zdá, že situace je špatná. Premiér Wen Ťia-pao uvedl, že ekonomika se nachází pod silným tlakem a stabilizace růstu je největším problémem, kterému země momentálně čelí.

    celý článek »

    Letitá rezistence na S&P prolomena!

    Ihned po otevření se evropské akciové indexy vydaly vzhůru, aby se na včerejších maximech otočily a začaly několik hodin ztrácet. Začátek druhé růstové vlny je patrný kolem čtvrté hodiny odpolední středoevropského času.

    celý článek »

    Evropa na rozcestí

    Řešení evropských hospodářských problémů se v létě zaseklo na rozcestí. A tak se dovíme až v září, kterým směrem se Evropa nakonec pohne. Podzim je po letních prázdninách již tradičně bohatý na politické a ekonomické události.

    celý článek »

    ECM se stále „topí“ aneb výsledky za 1.pololetí

    Developer ECM, který se od března nachází v režimu reorganizace, zveřejnil své konsolidované finanční výsledky dle mezinárodních účetních standardů za 1. pololetí 2012. Čistá ztráta meziročně klesla na -8,07 mil. EUR oproti -24,69 mil.

    celý článek »

    Daří se politikům zvládat krizi?

    Současné ekonomické potíže jsou velmi oblíbeným tématem politických diskuzí. Opatření, která mají za úkol nasměrovat dané země zpět na růstovou trajektorii mají různé podoby. Kterým politikům se daří krizi zvládat nejlépe, daří se vlastně politikům...

    celý článek »

    Eric Sprott a jeho černá labuť

    Je to pár měsíců, co jsem psal o potenciálních černých labutích . Zmínil jsem v něm, že největším rizikem jakékoliv černé labutě je skutečnost, že současná mocenská centra budou nucena reagovat, Že se situace vymkne kontrole, že se objeví řada dalších...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 21.08.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 20.8.Změna21.8. Austrálie AUD 121.133-0.94%20.934 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Něco se chystá

    „Jsme připraveni udělat cokoliv pro zachování eura…..Věřte, že to bude dost“. Ne, nejedná se o hlášku z béčkového amerického filmu. Je to dnes již takřka památná věta z Draghiho londýnského projevu z konce července.

    celý článek »

    Pokračující růst trhů zvyšuje riziko výběru zisků, zlato se blíží svému 4měsíčnímu maximu. Zajímavým titulem UniCredit (video)

    Globální akciové trhy si hned v úvodu tohoto týdne prošly mírným výběrem zisků, aktuálně však pokračují v růstovém trendu. Evropské akciové indexy nezavřely (v týdenním vyjádření) v červených číslech již od začátku června, americký index S&P 500 je v zelených číslech již sedmým týdnem v řadě.

    celý článek »

    Španělská aukce pomáhá eurodolaru i akciím

    Akciové indexy v západní Evropě opět mírně rostou. Další sílu jim dodala úspěšná aukce 12- a 18měsíčních pokladničních poukázek ve Španělsku. Výnos z těchto dluhopisů překvapivě klesnul o necelé procento u obou emisí.

    celý článek »

    Koruna obnovuje rally, je nejsilnější od konce dubna. Société Générale mluví o „bezpečném přístavu“

    Nový týden přináší další zisky české koruně a posouvá domácí měnu vůči euru na úrovně nevídané na devizovém trhu skoro 4 měsíce. Zatímco v rámci dopoledne koruna ještě vůči euru posilujícímu nad hladinu 1,24 USD/EUR pouze bránila včerejší zisky, nyníi se díky pozitivnímu sentimentu napříč akciovými trhy v regionu osmělila k dalšímu růstu a ziskem skoro 10 haléřů překonala i hladinu 24,75.

    celý článek »

    Siemens zvažuje propuštění tisíců zaměstnanců

    Německý průmyslový konglomerát Siemens, který celosvětově zaměstnává více jak 400 000 lidí, dnes oznámil, že kvůli nejistému výhledu způsobenému slabým ekonomickým vývojem především v Evropě, uvažuje o možnosti zrušení tisíců pracovních míst, aby tak...

    celý článek »

    Řecko musí pokračovat s reformami

    Evropa se tento týden připravuje na výsledek schůzky představitelů největších ekonomik eurozóny a další postup při řešení dluhové krize.

    celý článek »

    Comeback Evropy je tady, vsaďte proti USA

    Řada analytiků a stratégů má ohledně dalších měsíců jasno - Amerika svou ekonomickou výkonností dalece překoná Evropu, která se potřebuje oddlužit a vyřešit současnou krizi. Akcioví stratégové Christian Mueller-Glissmann a Peter Oppenheimer ovšem...

    celý článek »

    Ropa by mohla v září nadále posilovat (21.8.2012)

    Hedgeové fondy jsou dle agentury Reuters přesvědčeny, že cena ropy bude i navzdory nižší celosvětové ekonomické aktivitě v budoucnu růst, a to zejména pod vlivem strachu z toho, co se nakonec „semele na Blízkém východě. Neoblomnost Íránu v...

    celý článek »

    Byl spuštěn Klub Moře financí

    Portál pro správu osobních financí, Moře financí, přichází v létě se zajímavou novinkou. Právě spustil Klub Moře financí, který registrovaným uživatelům webu nabízí možnost úspory a výhodnějších podmínek, doposud dostupných pouze velkým firmám.

    celý článek »

    GBP/USD Libra zkouší letní maxima

    Libra dnes k dolaru sílí o 0,4% d/d na 1,576 v přímém útoku na 1/4letní rezistenci 1,578. Její případné potvrzené překonání by kompletně otevíralo bránu k 1,59. Trh za sebou nechává podpory 1,573, 1,57, 1,566, 1,557, 1,555 a 1,551. Libra během...

    celý článek »

    Ropa by mohla v září nadále posilovat

    Hedgeové fondy jsou dle agentury Reuters přesvědčeny, že cena ropy bude i navzdory nižší celosvětové ekonomické aktivitě v budoucnu růst, a to zejména pod vlivem strachu z toho, co se nakonec „semele na Blízkém východě.

    celý článek »

    Evropa koriguje včerejší ztráty, v čele komoditní společnosti (+1,3 %)

    Evropské akcie se od úvodu dnešního obchodování pohybují v kladném teritoriu a korigují tak včerejší ztráty. Optimismus na trzích pramení především z očekávání nadcházejícího jednání evropských představitelů, kde by se mělo jednat o nákupech dluhopisů ze strany ECB, stejně jako o zmírnění úvěrových podmínek pro Řecko.

    celý článek »

    Akciová snídaně 21.8. - technologická rallye, Facebook

    Přehled hlavních událostí pro úterý 21. srpna 2012 USA Rally na technologiích ASIE Mírný optimismus EVROPA x SUPERSPAD Facebook, Apple KOMODITY x Očekávané události 10:30 Španělská aukce USA Po úvodu, kdy index klesal až o 0,4 % nakonec korekce Nárůsty...

    celý článek »

    Ranní zprávy - plány ECB, koruna dále posiluje

    Klíčové události · Absence ekonomických dat včera dodala na významu spekulacím ohledně plánů Evropské centrální banky (ECB) na podporu společné evropské měny a eurozóny. Vývoj na měnovém páru EURUSD byl tak veskrze ovlivněn těmito informacemi.

    celý článek »

    Výsledky Glencore ve 2Q12 překonaly odhady trhu

    Težar a obchodník s komoditami Glencore překonkal výsledky za 1H12 očekávání na úrovni tržeb i zisku. Tržby činily 108 mld. USD oproti očekávání 95,6 mld.a upravený čistý zisk byl 1,8 mld. vs. očekávání 1,6 mld.

    celý článek »

    Pražská burza zahájí s mírným ziskem, na silnější start čekají banky…

    Pražská burza neudržela úvodní nadějné zisky a po čtyřech dnech růstu index PX odevzdal bezmála procento, což je zatím největší propad v srpnu. Zatímco růst v dopoledních hodinách lze připsat na vrub spekulacím o možné podobě záchranného zásahu ECB na trhu vládních dluhopisů, za následnými ztrátami stála kritika německé Bundesbanky namířená proti myšlence dalších odkupů vládních dluhopisů a také vyjádření ECB, která označila spekulace tisku za „naprosto zavádějící“ a předčasné.

    celý článek »

    Wall Street dokázala smazat úvodní ztráty; Apple nejdražší firmou v její historii; banky na několikaměsíčních maximech

    Americké akciové trhy dokázaly smazat úvodní ztráty, ale na obrat do zelených čísel již nenašly sílu. Při absenci významnějších makrodat ovlivňovaly vývoj obchodování především spekulace o tom, zda ECB přistoupí nebo nepřistoupí v blízké době k nákupu španělských a italských dluhopisů.

    celý článek »

    Asie pokračuje v růstu, daří se Samsungu...

    Asijské trhy dnes po rozpačitém včerejšku opět rostou a hlavní lokální indexy dosahují tříměsíčního maxima poté, co Čína provedla další konkrétní kroky na uvolnění ztuhlých podmínek pro poskytování úvěrů a půjček.

    celý článek »

    Euro na začátku týdne proti dolaru mírně silnější

    Začátek tohoto týdne patřil mezi ty klidné. V odpoledních hodinách se euro vůči dolaru obchodovalo stále blízko svých ranních úrovní na 1,2320 USD/EUR. Mírné zisky si společná evropská měna připsala až během asijské seance a dnes ráno se obchoduje...

    celý článek »

    Soud určil Davidu Rathovi kauci 14 milionů korun

    PRAHA (MEDIAFAX) - Okresní soud pro Prahu-východ rozhodl v pondělí v neveřejném jednání o vazbě poslance a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha. Jak zjistila agentura na místě, soud stanovil výši kauce na 14 milionů korun a jednání odročil...

    celý článek »

    Kdo z eurozóny nejvíce získal a ztratil?

    Jestliže se zeptáme, zda dané členské zemi eurozóny prospělo přijetí eura, obvykle to vyvolá vzrušenou debatu. Často se objevují názory, že daná země prodělala, ostatní ale velmi vydělaly.

    celý článek »

    O nezkolaudovaném bytu, majitelce, nájemnících a dobrých mravech

    Majitelka bytu uzavřela s nájemníky nájemní smlouvu. Ukázalo se ale, že byt nebyl zkolaudovaný, a soudy proto určily, že je smlouva absolutně neplatná. Nebylo jasné, za jakou dobu by protistrana měla majitelce vracet bezdůvodné obohacení v podobě úhrady za měsíce„odbydlené“ bez nájemní smlouvy. Pomohl Nejvyšší soud.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Graf dne - US100 (23.04.2024)

    Nasdaq-100 (US100) i další indexy na Wall Street se v poslední době potýkají s problémy. Stále napjatá geopolitická situace na Blízkém východě a klesající šance trhu na zahájení cyklu snižování sazeb Fedu v první polovině letošního roku vyvíjejí tlak

    celý článek »

    SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi

    SAP včera po zavření trhu reportoval čísla za 1Q24, která celkově vnímáme jako neutrální. Tržby činily 8,04 (+8,0 % r/r) vs. oček. 8,03 mld. EUR. Za růstem byly jako tradičně tržby z cloudových služeb, které dosáhly 3,93 mld. EUR (+24 % r/r) vs. oček.

    celý článek »

    CSG: Vista posunula valnou hromadu, stále preferuje CSG

    Společnost Vista Outdoor , jejíž divizi munice pro ruční zbraně má koupit CSG , uvedla, že i nadále preferuje nabídku CSG ve srovnání s konkurenční nabídkou fondu MNC. Ten vyzvala, aby zvýšil svoji poslední nabídku, aby byla dostatečně konkurenční vůči&he

    celý článek »

    CTP: Akvizice pozemků v Polsku

    Developer logistických ploch CTP uvedl, že akvíroval pozemky o rozloze cca půl milionu m2 ve třech regionech Polska. Konkrétně jde o oblasti Lodže, Toruně a v blízkosti Varšavy. Celkově tak má CTP nyní připraveno k developmentu v Polsku cca 3 mil. m2.

    celý článek »

    Moneta: Dnes se koná valná hromada

    Moneta dnes pořádá valnou hromadu akcionářů, která bude mimo jiné schvalovat dividendu ze zisku roku 2023 ve výši 9 Kč na akcii (8,8% hrubý div. výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 25. dubna.

    celý článek »

    Trh EUR/USD se silně propadnul po zprávě o inflaci

    EUR/USD se po zprávě o inflaci, která byla 10. dubna horší, než se očekávalo, dostal pod silný prodejní tlak a prolomil své minimum z roku 2024 na úrovni 1,0693. Přestože se páru podařilo najít oporu na pětiměsíčním dně 1,0600, zatím se mu nepodařilo&hell

    celý článek »

    Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?

    Plechový zahradní domek je praktickým pomocníkem pro úschovu venkovního vybavení, nábytku, sportovního náčiní a dalších věcí. Podle čeho takový zahradní domek vybrat, aby dobře a především dlouho sloužil? Na to se podíváme v následujícím článku.

    celý článek »

    Index PMI v průmyslu v eurozóně klesl (23.4.2024)

    Index nákupních manažerů v průmyslu PMI v dubnu podle předběžných odhadů klesl na 45,6 b. oproti 46,1 b. v březnu. Trhy naopak očekávaly růst na 46,5 b. Naopak index PMI ve službách vzrostl na 52,9 b. oproti 51,5 b. v březnu. Trhy očekávaly růst na 51,...

    celý článek »

    EUR roste po smíšených PMI

    Dnes ráno byly v 9:15 zveřejněny rychlé odhady indexů PMI za duben z Francie a v 9:30 z Německa. Očekává se, že zprávy vykáží zlepšení v obou sektorech – výrobě i službách – ve srovnání s obdobím před měsícem. Francouzská zpráva se ukázala jako smíšená...

    celý článek »

    Indexy v pondělí poskočily výše

    Akciové indexy se v pondělí po poklesu v minulém týdnu odrazily výše. Důvodem mohl být určitý pokles obav přes víkend ohledně další eskalace mezi Izraelem a Íránem, po vyjádření íránských představitelů o tom, že odpověď na páteční útok Izraele země&hellip

    celý článek »

    Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI

    Dnešní den bude patřit indexu nákupních manažerů (PMI) ve zpracovatelském sektoru . Ten nejdříve dorazí z Německa , kde v posledních dvou měsících poměrně razantně poklesl, nicméně v dubnu by podle trhu mělo dojít k opětovnému nárůstu.

    celý článek »

    WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Co má společného bitcoin a S&P 500?

    Úspěšné spuštění bitcoinových burzovně obchodovaných fondů (ETF) ve Spojených státech, které denně generují stovky milionů dolarů obchodního objemu od tradičních finančních investorů a obchodníků, dobře vystihuje posun, kterého ve světové ekonomice...

    celý článek »

    Prognóza může projít změnami

    Včerejší den byl na makro data klidný, tak bych se dnes zaměřil na souhrn některých faktorů z poslední doby a jejich případných dopadů (pokud se naplní očekávání) do makro vývoje. Začnu vývojem ve Státech.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 23.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.4.Změna23.4. Americký dolar USD 1 23.7610 -0.37%23.6720...

    celý článek »

    Rozšiřujeme nabídku ETF: AI, Indie, obrana a další

    V naší neustále se rozšiřující nabídce instrumentů nyní najdete nové ETF, které nabízejí možnost investice do dalších perspektivních trhů a dynamických sektorů. V tomto článku představíme každé z nich a podíváme se na to, proč by mohly být zajímavou&helli

    celý článek »

    Co očekávat od výsledků Tesly

    Tesla dnes po uzavření trhu oznámí výsledky za 1. čtvrtletí Akcie se obchodují o více než 40 % meziročně níže Dodávky a údaje o výrobě za 1. čtvrtletí zklamaly Snížení cen naznačuje slábnoucí výhled poptávky Společnost potřebuje přesvědčit investory

    celý článek »