• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Dva pohledy na rozpočet USA

    Spojené státy americké oznámily předběžně potvrzený rozpočtový přebytek za září ve výši 75 mld. USD oproti očekávaným 42 mil. USD. Září bylo zároveň posledním měsícem rozpočtového roku 2012, jelikož americký „fiscal year“ končí vždy tímto měsícem.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 12. 10. 2012

    Pátek byl zahajovacím dnem, co se týče kvartálních výsledků velkých bank. Výsledky JP Morgan byly mírně nad očekáváním, zatímco výsledky Wells Fargo v oblasti tržeb velmi mírně zaostaly, co se zisku týče, ten slabě očekávání překonal.

    celý článek »

    Bublina jménem Apple?

    Když něco během pár let, či dokonce měsíců, posílí o desítky, či stovky procent, musí se konzervativnímu investorovi okamžitě začít honit hlavou myšlenky o bublinách.

    celý článek »

    QE podporou hypotékám i brzdou marží... denní přehled Trhy, data, výsledky

    Významnější evropské akciové indexy se od rána pohybovaly v mírně záporném teritoriu, aktuálně zavírá DAX i FTSE 100 zhruba -0,30 %. Výše tak indexům nepomohly ani spekulace o brzké žádosti Španělská o pomoc, které sice tlačily výnosy z dluhopisů významně dolů (15-20 bb), nicméně tato opakovaná spekulace se stává již jakýmsi „evergreenem“.

    celý článek »

    Evropa oslabila počtvrté za posledních pět dní, Stoxx 600 -0,5 %

    Poslední obchodní den týdne znamenal pro evropské akciové trhy ztráty, když indexy zakončily v červených číslech hned čtyři z posledních pěti dní. Negativní nálady investorů jsou důsledkem obav z dalšího ekonomického růstu, které tak nedokázala překonat ani příznivá makrodata z Evropy a Spojených států.

    celý článek »

    Do pražské burzy na závěr týdne přitekly velké objemy, velké zisky ale nikoliv. KIT digital -13 %

    Závěr týdne v Praze proběhl opět za neprůměrné aktivity, avšak index PX z této likvidity bohužel nedokázal vytěžit větší zisky. Celý trh tak po celý týden víceméně osciloval poblíž 985bodové úrovně v rámci celého indexu a investoři tak zřejmě přistoupili k vyčkávací taktice, ačkoliv se českým akciím včera jako jediným v regionu CEE dostalo zvýšení doporučení na nejvyšší příčku „overweight“.

    celý článek »

    Jak úspěšně investovat do umění

    Proč v současné nejisté době investovat do umění? Umění představuje tradiční investici prověřenou staletími, říká v rozhovoru pro pořad Alter Eko na Rádiu Česko Mária Gálová, ředitelka aukční síně Dorotheum. Ani investování do umění však není bez rizika.

    celý článek »

    Závěr týdne přinesl výsledky bank, trhy vyčkávají.

    Evropské trhy po včerejších nárůstech přicházejí s vyčkávací taktikou a připisují si mírné ztráty do -0,5 %. Během dopoledne byli investoři v očekávání zejména z výsledků amerických bank JPMorgan a Wells Fargo. JPMorgan vykázala čistý zisk 5,7 mld.

    celý článek »

    Evropské burzy na konci týdne mírně klesají

    Západoevropské indexy dnes kolísají mezi zisky a ztrátami, zatím hlavní indexy oslabují o několik desetin procenta , a to navzdory tomu, že průmyslová výroba eurozóny za srpen nečekaně vzrostla. Slušně si vedou akcie finančního sektoru poté, co...

    celý článek »

    Hladina 25,00 CZK/EUR se ukazuje být silnou rezistencí

    Trend oslabující koruny ztrácel v tomto týdnu na síle. Během jeho první poloviny kurz směřoval k hladině 25,00 CZK/EUR, kterou se pokoušel několikrát otestovat. Přes tuto úroveň se však kurz dostal pouze o několik haléřů, k jejímu definitivnímu...

    celý článek »

    Zisk JPMorgan rostl ve 3Q o 34% a překonal odhady trhu

    Čistý zisk americké banky JPMorgan Chase, která je americkou jedničkou v objemu spravovaných aktiv,rostl meziročně o 34% na 5,71 mld.USD = 1,40 USD na akcii. Hrubý zisk obsahující mimo jiné ztrátu z přecenění vlastních závazků překonal očekávání trhu...

    celý článek »

    Patria Business Talk - Zdeněk Bakala (video)

    Jednou z nejlepších investic současné doby se nám rýsují nemovitosti ve Spojených státech, kde uvažujeme o výrazném posílení našich aktivit tímto směrem, říká v prvním z rozhovorů nové série Patria Business Talk jeden z mediálně nejznámějších českých investorů Zdeněk Bakala, padesátiprocentní akcionář skupiny BXR Group.

    celý článek »

    Jádro není jen o penězích, potřebuje podporu státu, tvrdí šéf zahraniční divize Rosatomu

    Stavba jaderné elektrárny se nedá hodnotit pouze ekonomickými ukazateli a bez asistence státu se v ekonomice jako je ta česká stěží obejde – to je názor jedné z nejdůležitějších postav ruské jaderné energetiky, náměstka generálního ředitele státní korporace Rosatom Kirilla Komarova, který do Prahy zavítal na fórum Atomex-Europe.

    celý článek »

    Ceny amerických výrobců rostly v září nad odhady díky dražším palivům. Důvěra spotřebitelů se vrací na předkrizovou úroveň

    Ceny amerických výrobců v září zpomalily růst proti srpnovému tempu, vzrostly však nad očekávání analytiků. Index cen výrobců se za uplynulý měsíc meziměsíčně zvýšil o 1,1 procenta po srpnových 1,7 %, v meziročním srovnání však vzrostl tento údaj o inflaci o 2,1 procenta, rychleji po srpnových rovných 2 %.

    celý článek »

    EURUSD v bočním trendu nad 200-MA

    V závěru týdne vrací hlavní měnový pár EURUSD vývoj, který ho od úterý potkal, kdy hlavní hranicí podpory zůstává linie 50% Fibo poslední růstové vlny zaznamenané od začátku měsíce září. Tato korektivní fáze, probíhá nadále nad hranicí 200-denního...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 12.10.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 11.10.Změna12.10. Austrálie AUD 119.8320-0.58%19.7160 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Úverová aktivita čínskych bánk sklamala

    Čínska centrálna banka dnes uviedla, že v septembri poskytli komerčné banky v krajine úvery v objeme 623 miliárd juanov (100 miliárd USD), čo je nižšie oproti očakávaniam analytikov na úrovni 700 miliárd juanov.

    celý článek »

    Zajímavá příležitost v ČEZ

    Obchodování na pražské burze se v tomto týdnu nese ve znamení probíhající výsledkové sezóny v USA. Akcie opatrně přešlapují na místě a čekají na průběžné výsledky. Evropské indexy se za posledních několik týdnů stáhly ze svých maxim.

    celý článek »

    MMF: Podcenili sme negatíva uťahovania opaskov

    Najlepší výsledok týždenných žiadostí o podporu v nezamestnanosti od februára 2008 a rast cien energií včera v úvode potlačili akciový trh nahor, no negatívnu náladu na trhu začal vytvárať opäť pokles akcií technologickej spoločnosti Apple. Pokles...

    celý článek »

    Tenká červená linie: Červení versus zelení

    Název amerického válečného filmu s oscarovými nominacemi přesně vyjadřuje rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem, tak jak ho vnímám já. Ta čára je opravdu velmi tenká a pro většinu znamená pád mezi prohrávající „červené“.

    celý článek »

    10 akciových tipů Saxo Bank pro období šíleného trhu

    Zpomalený ekonomický růst, tržní ceny zkreslené masivními zásahy centrálních bank, vysoká míra nejistoty na finančních trzích i v reálné ekonomice a obtížná pozice velkých společností: Takové je poselství dnešního speciálu Saxo Bank zaměřeného na akciový.

    celý článek »

    AMD snížila výhled tržeb pro 3Q o 10%

    Druhý největší výrobce procesorů pro PC, americká společnost Advanced Micro Devices (AMD), dnes oznámila, že snižuje své odhady pro výši tržeb ve 3Q o 10%. Původně AMD očekávala pokles tržeb pouze o 1%.

    celý článek »

    Proč už investice do zemí BRIC nevynáší?

    Vzpomínáte si ještě na zkratku BRIC? Jde o počáteční písmena čtyř velkých rozvojových ekonomik (Brazílie, Rusko, Indie, Čína) , které byly dříve symbolem ekonomického růstu a zhodnocování akciových portfolií.

    celý článek »

    Evropská unie získala Nobelovu cenu za mír 2012

    Nobelovu cenu za mír pro rok 2012 získala Evropská unie. V norské metropoli Oslu to oznámil norský Nobelův výbor, který EU vyznamenal za šíření míru a demokracie v Evropě a za její dlouhodobou roli při sjednocování evropského kontinentu.

    celý článek »

    Škoda hledá rodinu na testování elektromobilu Octavia

    PRAHA / MLADÁ BOLESLAV (MEDIAFAX) - Rodinu mimo okruh svých zaměstnanců, která má zájem testovat elektromobil Octavia Green E Line, hledá automobilka Škoda. Soutěže s názvem Vyzkoušej si budoucnost osobně: Elektrická Octavia hledá svou rodinu!...

    celý článek »

    Zlato stabilní na podpoře 1769

    Zlato dnes posiluje o 0,1% d/d na 1771. Trh se udržel v minulých dnech klíčových opor 1769 respektive 1760. Jejich narušení případně atak 1739 by naznačoval předzvěst větší korekce. Hlavními rezistencemi jsou 1791, 1798 a 1805. Ze střednědobého...

    celý článek »

    Evropa v závěru týdne oslabuje, v plusu banky (+0,5 %)

    Všechny hlavní akciové indexy se v úvodu dnešního obchodování na evropských trzích pohybují poblíž včerejších závěrečných úrovní, případně mírně v záporu, když panují obavy investorů, že report týkající se průmyslové výroby eurozóny za srpen, který bude zveřejněn v 11:00 CET, vykáže její pokles.

    celý článek »

    EURUSD - Intradenní výhled: Situace se změnila ve prospěch eura

    Měnový pár je v rostoucím trendu, pohybuje se nad intradenním pivotem na úrovni 1,292 EURUSD a v současné době se obchoduje za 1,2967 EURUSD. 20hodinové Bollingerovo pásmo neposkytuje žádný jasný signál ke vstupu do pozice, oscilátor relativní síly RSI se pohybuje v blízkosti pásma překoupenosti.

    celý článek »

    FX výhled 12. 10. 2012

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    EK rozhodne o návrhu ČEZ do konce listopadu

    Šéf ČEZu Beneš řekl, že EK by měla rozhodnout, zda akceptuje návrh ČEZ na vyrovnání do konce Listopadu. ČEZ nabízí prodej minimálně jedné 800 MW elektrárny v ČR. Zpráva je v souladu s dřívějšími vyjádřeními.

    celý článek »

    Schůzka G-7 - probírala se možnost rozpočtových stimulů

    Německý ministr financí Scheuble řekl na schůzce ministrů financí G-7, že Evropa udělala velký pokrok v obnově důvěry v eurozónu. Jako důvod obnovy důvěry uvedl především pokračující fiskální konsolidaci, která vedla k poklesu rozpočtového deficitu...

    celý článek »

    Jaký bude závěr týdne?

    Včerejší den se evropským trhům vydařil. Už od ranních hodin vykazovaly poměrně solidní přírůstky podpořené zejména finančním sektorem. Banky na evropských trzích dosahovaly zisků ve výši 5 a více procent.

    celý článek »

    Japonské akcie v propadu

    Japonský akciový index Nikkei225 dnes v časných ranních hodinách asijské obchodní seance propadl na své dvouměsíční minimum. Nejvýrazněji se na tomto faktu podepsal sedmnáctiprocentní propad akcií Softbank Corp. Tento japonský poskytovatel...

    celý článek »

    Na trhy se vrátil mírný optimismus

    Na globálních trzích byl včera cítit určitý optimismus, který podpořila šéfka MMF Christine Lagarde svým komentářem, že dluhy svázané Řecko i Španělsko by mělo dostat více času na snížení deficitu jejich veřejných financí, protože příliš silná a...

    celý článek »

    Očekávané události na pátek 12. října - DOMÁCÍ

    PRAHA (MEDIAFAX) - Přehled očekávaných událostí09:00 - Slavnostní odjezd Šachového vlaku 2012, kterým odstartuje Mezinárodní šachový turnaj ve vlaku na okružní cestě střední Evropou. Vagony expresu se promění v turnajový sál, ve kterém se za jízdy...

    celý článek »

    O (ú)plnosti zvuku

    Vzpomenul jsem na jeden ze svých starších sloupků, v němž jsem zmínil některé důvody, pro něž se může státu vyplatit, když přispívá na provoz divadel různého druhu.

    celý článek »

    O (ú)plnosti zvuku

    Ministryně kultury odvolala ředitele Národního divadla a vyvolala stav, jenž by se dal označit podobně jako název divadelní hry „Poprask na laguně“. Mluvilo se mimo jiné o ekonomice provozu v Národním divadle a Státní opeře; znovu přišla na pořádný přetřes i otázka, zda a jak mají být dotovány další divadelní scény.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Graf dne - US100 (23.04.2024)

    Nasdaq-100 (US100) i další indexy na Wall Street se v poslední době potýkají s problémy. Stále napjatá geopolitická situace na Blízkém východě a klesající šance trhu na zahájení cyklu snižování sazeb Fedu v první polovině letošního roku vyvíjejí tlak

    celý článek »

    SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi

    SAP včera po zavření trhu reportoval čísla za 1Q24, která celkově vnímáme jako neutrální. Tržby činily 8,04 (+8,0 % r/r) vs. oček. 8,03 mld. EUR. Za růstem byly jako tradičně tržby z cloudových služeb, které dosáhly 3,93 mld. EUR (+24 % r/r) vs. oček.

    celý článek »

    CSG: Vista posunula valnou hromadu, stále preferuje CSG

    Společnost Vista Outdoor , jejíž divizi munice pro ruční zbraně má koupit CSG , uvedla, že i nadále preferuje nabídku CSG ve srovnání s konkurenční nabídkou fondu MNC. Ten vyzvala, aby zvýšil svoji poslední nabídku, aby byla dostatečně konkurenční vůči&he

    celý článek »

    CTP: Akvizice pozemků v Polsku

    Developer logistických ploch CTP uvedl, že akvíroval pozemky o rozloze cca půl milionu m2 ve třech regionech Polska. Konkrétně jde o oblasti Lodže, Toruně a v blízkosti Varšavy. Celkově tak má CTP nyní připraveno k developmentu v Polsku cca 3 mil. m2.

    celý článek »

    Moneta: Dnes se koná valná hromada

    Moneta dnes pořádá valnou hromadu akcionářů, která bude mimo jiné schvalovat dividendu ze zisku roku 2023 ve výši 9 Kč na akcii (8,8% hrubý div. výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 25. dubna.

    celý článek »

    Trh EUR/USD se silně propadnul po zprávě o inflaci

    EUR/USD se po zprávě o inflaci, která byla 10. dubna horší, než se očekávalo, dostal pod silný prodejní tlak a prolomil své minimum z roku 2024 na úrovni 1,0693. Přestože se páru podařilo najít oporu na pětiměsíčním dně 1,0600, zatím se mu nepodařilo&hell

    celý článek »

    Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?

    Plechový zahradní domek je praktickým pomocníkem pro úschovu venkovního vybavení, nábytku, sportovního náčiní a dalších věcí. Podle čeho takový zahradní domek vybrat, aby dobře a především dlouho sloužil? Na to se podíváme v následujícím článku.

    celý článek »

    Index PMI v průmyslu v eurozóně klesl (23.4.2024)

    Index nákupních manažerů v průmyslu PMI v dubnu podle předběžných odhadů klesl na 45,6 b. oproti 46,1 b. v březnu. Trhy naopak očekávaly růst na 46,5 b. Naopak index PMI ve službách vzrostl na 52,9 b. oproti 51,5 b. v březnu. Trhy očekávaly růst na 51,...

    celý článek »

    EUR roste po smíšených PMI

    Dnes ráno byly v 9:15 zveřejněny rychlé odhady indexů PMI za duben z Francie a v 9:30 z Německa. Očekává se, že zprávy vykáží zlepšení v obou sektorech – výrobě i službách – ve srovnání s obdobím před měsícem. Francouzská zpráva se ukázala jako smíšená...

    celý článek »

    Indexy v pondělí poskočily výše

    Akciové indexy se v pondělí po poklesu v minulém týdnu odrazily výše. Důvodem mohl být určitý pokles obav přes víkend ohledně další eskalace mezi Izraelem a Íránem, po vyjádření íránských představitelů o tom, že odpověď na páteční útok Izraele země&hellip

    celý článek »

    Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI

    Dnešní den bude patřit indexu nákupních manažerů (PMI) ve zpracovatelském sektoru . Ten nejdříve dorazí z Německa , kde v posledních dvou měsících poměrně razantně poklesl, nicméně v dubnu by podle trhu mělo dojít k opětovnému nárůstu.

    celý článek »

    WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Co má společného bitcoin a S&P 500?

    Úspěšné spuštění bitcoinových burzovně obchodovaných fondů (ETF) ve Spojených státech, které denně generují stovky milionů dolarů obchodního objemu od tradičních finančních investorů a obchodníků, dobře vystihuje posun, kterého ve světové ekonomice...

    celý článek »

    Prognóza může projít změnami

    Včerejší den byl na makro data klidný, tak bych se dnes zaměřil na souhrn některých faktorů z poslední doby a jejich případných dopadů (pokud se naplní očekávání) do makro vývoje. Začnu vývojem ve Státech.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 23.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.4.Změna23.4. Americký dolar USD 1 23.7610 -0.37%23.6720...

    celý článek »

    Rozšiřujeme nabídku ETF: AI, Indie, obrana a další

    V naší neustále se rozšiřující nabídce instrumentů nyní najdete nové ETF, které nabízejí možnost investice do dalších perspektivních trhů a dynamických sektorů. V tomto článku představíme každé z nich a podíváme se na to, proč by mohly být zajímavou&helli

    celý článek »

    Co očekávat od výsledků Tesly

    Tesla dnes po uzavření trhu oznámí výsledky za 1. čtvrtletí Akcie se obchodují o více než 40 % meziročně níže Dodávky a údaje o výrobě za 1. čtvrtletí zklamaly Snížení cen naznačuje slábnoucí výhled poptávky Společnost potřebuje přesvědčit investory

    celý článek »