• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Polemiky porazila neprůstřelná statistika

    Pro index Dow Jones Industrial Average znamenal úterní propad, způsobený zejména výsledky předních amerických společností, nejhorší ztrátu od konce letošního června. Výsledková sezóna je zatím velkým zklamáním.

    celý článek »

    Apple představil nejen nový menší tablet

    Na dnešním představení nových produktů společnosti Apple došlo dle očekávání k představení nejvíce očekávané novinky, tabletu iPad mini s displejem 7,9“. Na rozdíl od 7“ konkurence je však plocha samotného displeje dokonce o třetinu větší.

    celý článek »

    Sisyfovské Řecko dohání Velkou depresi

    Řecko si prožívá „vlastní verzi Velké deprese“, která postihla Spojené státy a další ekonomiky na přelomu 20. a 30. let minulého století, prohlásil o víkendu řecký premiér Antonis Samaras u příležitosti návštěvy delegace amerických businessmanů v čele s bývalým prezidentem Billem Clinotnem.

    celý článek »

    Měnící se povaha inflace

    Inflace může mít různé příčiny, mezi ty hlavní patří následující: Jednotkové náklady práce, ceny ropy, ceny potravin, využití produkčních kapacit a měnové kurzy.

    celý článek »

    Martin Šolc se stal generálním tajemníkem IBA

    International Bar Association (IBA – Mezinárodní advokátní komora), profesní organizace sdružující více než 200 advokátních komor a přes 45 tisíc jednotlivých advokátů z celého světa, bude mít poprvé ve své historii generálního tajemníka pocházejícího ze střední a východní Evropy.

    celý článek »

    Výprodeje akcií se nevyhnuly ani Praze: PX -1,78 %

    Úterní obchodování skončilo pro domácí trh výraznou ztrátou, když pražská burza nedokázala odolat ztrátám, které zachvátily akciové trhy po celém světě poté, co horší výsledky chrlící výsledková sezóna zhoršila sentiment investorů.

    celý článek »

    Výsledková sezóna sráží akcie

    Západoevropské akciové indexy padají až o 2 %. Na evropských burzách byla již od rána špatná nálada kvůli neuspokojivým výsledkům několika firem, poklesu cen komodit i snížení ratingu několika španělských regionů.

    celý článek »

    Měnový pár EUR/USD se dnes odpoledne propadl

    Dnes byla zveřejněna podstatná data týkající se kanadské úrokové sazby. Kurz kanadského dolaru zareagoval okamžitým posílením. S kanadským dolarem se svezl i americký a pár EUR/USD poklesl během půl hodiny o 100 bodů.

    celý článek »

    Odpisy řeckého dluhu na pokračování

    Řecko provedlo další z revizí dat o státních financích - k horšímu, jak jinak. Loni byl deficit veřejných financí ne 9,1, ale 9,4 procent hrubého domácího produktu, dluh v poměru k HDP stoupl na 170,6 procent a ne 165,3 procent, jak se dříve uvádělo.

    celý článek »

    Spekulace na snížení sazeb v Polsku se zvyšují

    Obchodování s českou korunou bylo během dneška ještě klidnější než včera. Koruna se vůči euru obchodovala ve zhruba 7haléřovém pásmu okolo hranice 24,90 CZK/EUR. Rozepře ohledně výše sazeb DPH , které přiměly ministra financí k přepracování státního.

    celý článek »

    3M (-3 %) zklamal výsledky a kapituloval před celoročním výhledem

    Americký koncern 3M, jehož produktová báze sahá od lepicích pásek až po rovnátka a letadlové tmely, dnes nepřestavil nijak zářné výsledky za poslední čtvrtletí a přiznal, že tváří v tvář současné ekonomické realitě nedosáhne na laťku, kterou si pro letošní ziskovost vytyčil v polovině letošního roku.

    celý článek »

    Zbavte se těchto akcií, dokud není příliš pozdě...

    Letošní podzim příliš nepřeje technologiím. Padají i tituly, které donedávna patřily v investorských kruzích mezi nedotknutelné, jako například megastar Apple. Technologické ETF XLK oslabilo od počátku výsledkové sezóny již o 2 %, zatímco benchmark S&P o.

    celý článek »

    Konflikt eura a dolaru v Panamě

    Panama je jednou ze zemí, která používá americký dolar. Panama patřila do americké sféry vlivu, zejména kvůli panamskému průplavu, který byl pod kontrolou Spojených států až do roku 1999.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 23.10.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 22.10.Změna23.10. Austrálie AUD 119.66800.00%19.6680 Brazílie BRL...

    celý článek »

    GBP/USD Libra ztrácí půdu pod nohama

    Libra dnes k dolaru posiluje o 0,1% d/d na 1,599. Trh v minulém týdnu potvrdil platnost klesajícího trendového kanálu od 21.září. Trh směřuje k obnovení zkoušky podpory 1,597. Dalšími důležitým podpůrným pásmem je 1,587 1,591. Pro obnovení býčí...

    celý článek »

    EURUSD - Intradenní výhled: Euro klesá pod 1,3000

    Měnový pár je v klesajícím trendu, pohybuje se pod intradenním pivotem na úrovni 1,3045 EURUSD a v současné době se obchoduje za 1,3005 EURUSD. Kurz měnového páru atakuje dolní linii 20hodinového Bollingerova pásma, oscilátor relativní síly RSI se pohybuje v neutrálním pásmu.

    celý článek »

    Vláda by měla odstoupit ještě dnes, žádá KSČM

    PRAHA (MEDIAFAX) - Nečasova vláda není schopná sebereflexe a nechce odejít, dokud zemi nepřivede do chaosu, to je stanovisko Vojtěcha Filipa, předsedy KSČM. Jediné čisté řešení jsou podle jeho slov předčasné volby.Komunisté stejně jako ostatní...

    celý článek »

    Američtí prezidenti: Který přál nejvíce akciím?

    Zámoří se připravuje na střídání stráží v Bílém domě, přičemž investorské části populace nejvíc sejde na vlivu nového nájemníka na akciové trhy. A jelikož domácí trh v Rybné je a zřejmě i bude pouhým apendixem globálního sentimentu určovaného stále ještě.

    celý článek »

    Akciové indexy búchajú o suporty

    Apple pomohol akciámAkciové obchodovanie včera bolo pomerne neutrálne, aj keď v úvode obchodovania sme mohli vidieť tlak na pokles trhu. Oporu akciám ale poskytli dve mená a to Caterpillar (+1,45%) a Apple (+3,97%). Akcie výrobcu ťažkých strojov v...

    celý článek »

    Za mědí stojí silný fundament, tvrdí CEO největšího těžaře

    I když výsledky Freeport McMoran Copper & Gold, největšího světového těžaře mědi, ve třetím kvartále propadly meziročně o 22 % na úrovni čistého zisku a o 15 % co do tržeb (mírně zaostaly za očekáváním), výkonný ředitel společnosti Richard Adkerson se ohledně budoucího vývoje vyjadřuje optimisticky.

    celý článek »

    Společnost AAA AUTO otevírá speciální kontaktní centrum

    PRAHA (MEDIAFAX) - Výrazně lepší servis pro zákazníky by mělo přinést v úterý otevřené kontaktní centrum společnosti AAA AUTO. Zákazníkům by toto centrum mělo poskytnout komplexní péči od samotné prvotní koupě či prodeje vozu přes poprodejní servis..

    celý článek »

    Propad španělské ekonomiky neustává, aukci nepomohl downgrade. Miliardář Ross chystá vstup do bank

    Pokles španělské ekonomiky neustává. Ve 3Q propadala páté čtvrtletí v řadě, tempem nikoli mírnějším proti 2Q, uvedla centrální banka. Smíšené je vyznění dnešní aukce poukázek v objemu 3,5 miliardy eur, které nepomohlo čerstvé snížení ratingu pětice španělských regionů v čele s Katalánskem, návazně na předchozí zhoršení ratingu Španělska.

    celý článek »

    Švýcarské hodinky trochu zpomalily

    Září letošního roku přerušilo řadu 30 měsíců, kdy export švýcarských hodinek stále meziročně rostl. Došlo k mírnému poklesu o 2,7 procenta. Federace švýcarského hodinářství, která zmíněné číslo zveřejnila, však vzhledem k ostatním okolnostem na trhu nedeklaruje žádné znepokojení a švýcarští hodináři spíše analyzují nárůst, či pokles v jednotlivých kategoriích výrobků.

    celý článek »

    PX ztrácí, Erste -2 %. Unipetrol prodává PKN část PARAMO

    Pražská burza otevírá poklesem a následuje tak dolů západoevropské burzy. Ty sice vstoupily do dnešního dne s mírným optimismem poté, co Wall Street včera dokázala v závěru smazat denní ztráty, ale po chvíli převládly obavy ze slabých výhledů, které firmy při zveřejňování výsledků oznamují.

    celý článek »

    Akciová snídaně 23.10. - Moody´s, Řecko, výsledky

    Přehled hlavních událostí pro úterý 23. října 2012 USA Výsledky Texas Instruments, Yahoo ASIE Smíšené obchodování bez zpráv EVROPA Moody´s snižuje rating 5 španělských regionů SUPERSPAD Unipetrol Očekávané události 14:00 schůze šéfů 5 řeckých politických.

    celý článek »

    Americké trhy udržely kladnou nulu, Evropa se červenala.

    Evropské trhy včera nedokázaly udržet prvotní nadšení a z kladných hodnot se opět vrátily do červených čísel čemuž, zřejmě „pomohly“ i zprávy o rekordní zadluženosti eurozóny. Přidala se i německá Bundesbank, která snížila výhled německé ekonomiky pro 4Q.

    celý článek »

    Nokia shání hotovost, vydá konvertibilní dluhopisy za 750 mil. eur. Akcie -5 %

    Finský výrobce telefonů Nokia uvedl, že hodlá vydat konvertibilní dluhopisy v objemu 750 milionů EUR. Jejich prodejem do rukou zahraničních institucionálních investorů hodlá společnost získat podle vyjádření prostředky k posílení finanční pozice, obhospodaření kapitálové struktury, vyrovnání závazků s blížící se splatností a zachování likviditní pozice.

    celý článek »

    Nokia shání hotovost, vydá konvertibilní dluhopisy za 750 mil. eur. Akcie -6 %

    Finský výrobce telefonů Nokia uvedl, že hodlá vydat konvertibilní dluhopisy v objemu 750 milionů EUR. Jejich prodejem do rukou zahraničních institucionálních investorů hodlá společnost získat podle vyjádření prostředky k posílení finanční pozice, obhospodaření kapitálové struktury, vyrovnání závazků s blížící se splatností a zachování likviditní pozice.

    celý článek »

    Asie dnes jenom čeřila vodu...

    Asijské trhy dnes směrem k závěru povětšinou odmazávaly své prvotní zisky, na pozadí relativně slabých korporátních výsledků. Index Nikkei proto seanci uzavíral na hodnotě +0,04 procenta a australský ASX 200 skončil +0,05 procenta.

    celý článek »

    Čím vyšší příjem, tím nižší důchod

    S rostoucím příjmem se snižuje poměr mezi důchodem a dosahovaným příjmem před odchodem do důchodu. S rostoucím příjmem je tedy nutné výrazně více spořit a investovat na penzi, protože odchodem do důchodu citelně klesá životní úroveň.

    celý článek »

    FX výhled 23. 10. 2012

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    M.Mobius: Tiskárny připraveny

    Globální ekonomika často připomíná domino, ve kterém pád jedné části způsobí pád ostatních. V ekonomice letošního roku, jež se v mnoha vyspělých zemích vykazovala slabým ekonomickým růstem způsobeným částečně břemenem vysokých dluhů to znamenalo...

    celý článek »

    Provozovatele U:fona nakonec koupí Air Telecom

    Operátora MobilKom, který provozuje síť U:fon, koupí společnost Air - Telecom. Ta podala při konečném rozstřelu vyšší nabídku než další zájemce Ultranet bývalého generálního ředitele MobilKomu Tomáše Budníka, uvedl informovaný zdroj s odkazem na rozhodnutí věřitelského výboru.

    celý článek »

    EURUSD - Přehled důležitých úrovní 23. 10. 2012.

    Ani dnes z hlediska makro událostí neočekáváme významnějších dat. Od počátečních ranních hodin Americký dolar posiluje a v současnosti se drží kolem hranice 1.3040. Negativní sentimentu na euru podpořila také zpráva, že ratingová agentura Moody‘s...

    celý článek »

    Nenápadné výhody kusových akcií

    Nový zákon o obchodních korporacích s účinností od 1. 1. 2014 rozšíří možnosti akciových společností při vydávání akcií. Zavádí nový typ akcie – akcie bez jmenovité hodnoty, pro které je v novém zákoně použita legislativní zkratka „kusové akcie“. Kusové akcie nabízí emitentům na první pohled nenápadné výhody, které by však neměly uniknout pozornosti. Odměnou mohou být například snížené transakční náklady při změnách základního kapitálu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí