• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 6. 11. 2012

    Úterý je pro USA dnem prezidentských voleb. V úvodu obchodování na trzích převládl optimismus a hlavní indexy v první polovině obchodního dne posilovaly, ve druhé se pohybovaly víceméně stranou, pouze Nasdaq výraznější část svých zisků odevzdal.

    celý článek »

    Prečo index S&P 500 valcuje hedžové fondy

    Je celkom nezvyčajné, keď hedžové fondy výrazne zaostávajú oproti svojmu benchmarku, a práve preto talent pri investovaní začína byť skutočná rarita. Investovanie do indexu Standard & Poor's 500 by vám od začiatku tohto roka do dnešného dňa prinieslo zhodnotenie prostriedkov o približne 12,7%, kým investovanie do priemerného hedžového fondu iba 3,7% po zarátaní poplatkov (vyjadrené severoamerický indexom hedžových fondov HFRX).

    celý článek »

    Číňané skupují podzemní vodu v Japonsku

    Čínští investoři jeví zvýšený zájem o japonskou půdu v oblastech s vydatnými zásobami podzemní vody. Nákupy jim usnadňuje propad cen, nedokončený katastr nemovitostí a laxní legislativa, která cizincům dovoluje téměř neomezené působení na trhu s půdou.

    celý článek »

    Evropské akcie zakončily i přes nejistotu ohledně výsledku voleb v plusu, Air France-KLM +5 %

    Evropské akcie dnes zpevnily potřetí za poslední čtyři dny, když všechny hlavní indexy zaznamenaly téměř procentní zisky. Nejsledovanějším událostí dnešního dne jsou prezidentské volby ve Spojených státech, které ale na druhou stranu společně s očekáváním, jak se vyvine hlasování o dalším balíku škrtů v Řecku, značně snižují zobchodované objemy na všech hlavních burzách.

    celý článek »

    Pšenice z Kansas City vs. pšenice z Chicaga

    Jak ziskově obchodovat komodity 39% zimní úrody pšenice v USA bylo z hlediska kvality ohodnoceno jako dobré až výborné, což je méně o 1% než minulý týden. 19% bylo ohodnoceno jako špatné až velmi špatné, což je nárůsto 4% oproti minulému týdnu.

    celý článek »

    Medvědi si brousí zuby na japonský Yen

    Na jaře yen silně posiloval, v létě byl volatilní a nyní trh dlouhodoběji míří směrem dolů. Japonská vláda a významné podniky pocítili negativní dopad silného yenu na exportech. Yen však posiloval z důvodů bezpečného úkrytu investorů v době rozbouřeného..

    celý článek »

    Akciové trhy dnes lehce rostou

    Hlavní akciové indexy dnes rostou okolo 0,5 % . V západní Evropě roste většina sektorů, nejvíce banky a průmyslové podniky. Pozitivně otevřely také americké indexy, které podporují hlavně finanční a energetické akcie.

    celý článek »

    Další zisky pražské burzy neodvrátil ani propad průmyslu. V čele banky a CETV; TEF CR po výsledcích klesla

    Úterní obchodování v Praze navázalo na včerejší růst a index PX si dále polepšil o 0,74 procenta. Náladu investorům nedokázala zkazit ani nepříznivě vyznívající data z české ekonomiky v podobě zářijového vývoje průmyslu, stavebnictví a obchodní bilance, které citelně oslabily korunu až nad 25,30 CZK/EUR.

    celý článek »

    Klidné předvolební úterý

    Ještě před otevřením evropských burzovních parketů „překvapily“ trhy vynikající výsledky automobilky BMW doprovázené zprávou společnosti Volkswagen o vydání povinně konvertibilních dluhopisů za 2-2,5 mld. EUR.

    celý článek »

    Italská policie zabavila miliony eur vlivné rodině kvůli údajným daňovým únikům

    Italská policie zabavila vlivné rodině Marzottů majetek za zhruba 65 milionů eur. Úředně zabaven je také hrad z 15. století, který rodina vlastní. Policii k tomuto kroku donutilo podezření z daňových úniků, kterých se rodina se svými obchodními partnery údajně dopustila, když kvůli tíživé finanční situaci prodala značky Hugo Boss a Valentino.

    celý článek »

    ČEZ – Prognóza výsledků za 3Q12: Zohlední ČEZ již i možný odchod z Albánie?

    ČEZ zveřejní své výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí letošního roku ve čtvrtek 8. listopadu, před otevřením trhu. Očekáváme, že tržby ve 3Q12 meziročně vzrostou zhruba o 6 procent, když by jim výše mohla pomoci vyšší výroba elektřiny a to jak na domácím trhu, tak ve větrném parku v Rumunsku, a také mírně příznivější zajištěné ceně elektřiny pro rok 2012, spolu s měnovým efektem (52.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: volební opening 6.11.12

    Úterní obchodní den v USA se svým charakterem a hlavní událostí může opakovat pouze jednou za 4 roky, jedná se totiž o volební den prezidenta. Stávající podoba předzvěstí výsledků naznačuje zřejmě tuhý volební boj až do sečtení posledního hlasu mezi...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 06.11.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 5.11.Změna6.11. Austrálie AUD 120.4540+0.83%20.6250 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Zajímavý tip v rámci evropských akcií - Continental (video)

    Evropské zisky během dne mírně posilují, pozornost trhů se soustředí na americké prezidentské volby a schvalování řeckého úsporného balíčku. V rámci evropského kontinentu představují z pohledu technické analýzy zajímavý tip akcie německého výrobce pneumatik Continental.

    celý článek »

    Češi rádi riskují, pojištěno je ale jen 61 % z nich

    Více než třetina Čechů provozuje alespoň občas rizikové aktivity. Nejčastěji se jedná o rychlou jízdu autem, cyklistiku a cestování do rizikových zemí. Životní pojistkou seale jistí jen 61 % populace, výrazně méně ovšem v nejrizikovější skupině mladých...

    celý článek »

    Bankéři na odstřel, část II.

    Když minulý týden někteří zaměstnanci švýcarské banky UBS přišli do práce a zjistili, že si jejich čipová identifikační karta jaksi „nerozumí“ s turniketem u vchodu, okamžitě věděli, že je zle.

    celý článek »

    Trhy sledujú 57. americké voľby

    Hoci dnes už máme za sebou dáta z celej eurozóny (PMI sektora služieb, index cien producentov), Nemecka (továrenské objednávky) či Veľkej Británie (priemyselná produkcia), trhy na to reagujú veľmi málo, vidíme len opatrný rast po včerajšom poklese,..

    celý článek »

    Libra tiše čeká na americké volby

    Libra dnes k dolaru obchoduje kolem včerejších konečných úrovní 1,598 v očekávání amerických prezidentských, kongresových a guvernérských voleb. Trh začátkem týdne vykázal medvědí signál, když vzestup nad multitýdenní sestupný trendový kanál a...

    celý článek »

    EURUSD na první cílové metě 200-MA

    Vývoj na hlavním měnovém páru EURUSD se vyvíjí dle scénáře naznačeného v minulém týdnu, kdy po proražení hranice podpory se cena rychle ubrala ke svému 200-dennímu rovnovážnému průměru a kdy se tak kurz vrací na hodnoty, které jsme naposledy...

    celý článek »

    Vláda přerušila jednání o rozpočtu do středy

    PRAHA (MEDIAFAX) - Ministři kabinetu Petra Nečase (ODS) se v pondělí na mimořádném zasedání vlády dohodli, že do středy přeruší jednání o návrhu státního rozpočtu pro rok 2013, řekl po jednání premiér Nečas. Rezort financí chystá snížit celkové...

    celý článek »

    V předvečer voleb klesly objemy obchodů

    Americké burzy se v očekávání prezidentských voleb potýkají s letošními nejnižšími objemy zrealizovaných obchodů. Obecně vzato sice prezident nemá na ekonomiku krátkodobě až zas tak moc velký vliv, ovšem výsledek voleb, ať už dopadnou jakkoliv, by...

    celý článek »

    Průmyslová výroba v ČR v září: Recese naplno

    Výroba českých průmyslových firem v září meziročně klesla o 7,1 procenta. Horší výsledek statistika pamatuje naposledy v říjnu 2009. K propadu výrazně přispěla skutečnost, že letošní září mělo o dva pracovní dny méně než stejný měsíc loňského roku.

    celý článek »

    Výsledky HSBC ve 3Q zaostaly za odhady trhu

    Banka HSBC reportovala za 3Q zisk před zdaněním ve výši 5 mld. USD, méně než očekával trh (5,6 mld. USD). Výsledky byly zatíženy vytvořením rezervy 800 mil. USD (navíc k 700 mil. USD ve 2Q) v souvislosti s vyšetřováním kvůli praní špinavých peněz, které..

    celý článek »

    Euro pokračuje v poklesu

    Euro i na začátku týdne pokračovalo v poklesu. Společná evropská měna si odepsala půl procenta a prolomila úroveň 1,28 USD/EUR. Oslabování eura odráží slabá makroekonomická data z eurozóny, ale aktuálně i nejistotu ohledně poskytnutí další finanční..

    celý článek »

    Proč vlastně volit – pohled ekonomů

    Během minulých prezidentských voleb v USA nehlasovala více než třetina voličů. U všeobecných voleb ve Velké Británii je tomu podobně, dříve se tak voleb neúčastnilo dokonce více než 40 % voličů.

    celý článek »

    Pár EUR/USD se dostal pod S/R úroveň 1,2830

    Obchodníci čekající na dotvoření technické formace dvojitý vrchol se dočkali. Je sice mírně poborcená, ale je. Na denním grafu páru EUR/USD se tato formace tvoří už od začátku září a poslední dny se zdálo, že kurz páru může zůstat v bočním trendu...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí