• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 13. 11. 2012

    Před otevřením trhu byly futures nastaveny poměrně silně v záporu avšak hned od začátku obchodování byla tato ztráta umazána a to i přes slabší výsledek indexu spotřebitelského sentimentu.

    celý článek »

    Fincentrum Bankou roku 2012 je Komerční banka

    PRAHA (MEDIAFAX) - Hlavní cenu odborné poroty v soutěži Fincentrum Banka roku 2012 obhájila Komerční banka, stříbrnou příčku obsadila Česká spořitelna následovaná Československou obchodní bankou. Nejdůvěryhodnější bankou je podle veřejnosti stále...

    celý článek »

    Co zbude z dividendových titulů po pádu z útesu?

    Obavy ze zvyšování daní ve Spojených státech dolehly na akcie tamních společností, které pravidelně vyplácí vysoké dividendy. Podle analytiků by se mohlo jednat o přehnanou reakci na nejistotu a nervozitu převládající na trhu v souvislosti s možným pádem z fiskálního útesu.

    celý článek »

    Švýcarská kurzová manipulace eurozóně prospívá

    Švýcarská centrální banka SNB je opět předmětem útoků, které tvrdí, že se dopouští manipulace kurzu. Příkladem je názor agentury Standard & Poor’s, který říká, že SNB navázáním kurzu franku na euro manipuluje s kurzem a zhoršuje krizi v eurozóně.

    celý článek »

    Výhled vývoje pro zlato, euro a korunu

    Zlato, eurodolar a kurz koruny z pohledu technické analýzy. ZLATO Zdá se, že existuje prostor pro další růst. Hladina odporu 1 743 USD by mohla být dočasnou překážkou. Poznámka komoditního stratéga Oleho Hansena ze Saxo Bank k cenám zlata: Po čtyřech...

    celý článek »

    Menový pakt medzi Čínou a Austráliou

    Guvernér čínskej centrálnej banky cez víkend naznačil už dlhšie očakávanú dohodu o priamej výmene juanu za austrálsky dolár, ktorá by priniesla väčšiu stabilitu a zlepšenie obchodných vzťahov medzi Čínou a Austráliou.

    celý článek »

    Vzbudíme medvědy?

    Dnešní ráno bylo pro investory, kteří v portfoliích drží akcie společnosti E.ON, velmi hořké. Firma zveřejnila své výsledky hospodaření a akcie reagovaly velmi prudkým výprodejem nakonec v rozsahu až 12 %.

    celý článek »

    JE KONEC. Pražská burza nemá co nabídnout (glosa)

    Už i Patria.cz se snaží oživit pražskou burzu. Nicméně tím, že zvětší tabulku na homepage se jí to stejně nepovede. To víme všichni. Pojďme se trochu s nadsázkou na tu tabulku podívat: AAA Auto – akcie autobazaru jsou sice v rostoucím trendu, ale spíše než emise je to emisička.

    celý článek »

    PX mezi nejhoršími po ztrátách ČEZ, NWR a CME

    Odklad rozhodnutí ohledně dalšího kroku v řecké dluhové tragédii a nečekaný a výrazný pokles německého indexu ZEW dnes poslaly evropské akcie do ztrát. Panevropský index DJ Stoxx600 tak klesá již pátý den v řadě. Snížení výhledu německé energetiky E.

    celý článek »

    Online rozhovor s finančním ředitelem NWR o hospodaření, útlumu oceláren i dlouhodobých vyhlídkách uhlí – již zítra na Patria.cz

    Těžební společnost NWR zítra před otevřením českého trhu oznámí své výsledky za třetí kvartál. V situaci vytrvale klesajících cen uhlí a nelepšících se vyhlídek ocelářů ve světě i v našem regionu budou možná slova nastiňující budoucí očekávání a plány NWR důležitější, než samotná kvartální čísla o hospodaření společnosti.

    celý článek »

    Je to o ekonomice - Obamovi pomohla i podruhé

    Makroekonomická data ze Spojených států v posledních dvou měsících pozitivně překvapují, aspoň ta nejdůležitější z nich. Kromě jiných určitě velmi potěšila amerického prezidenta v probíhající předvolební kampani.

    celý článek »

    Exekuci čelí více než 45 tisíc penzistů

    PRAHA (MEDIAFAX) - Celkem 45 241 důchodců v České republice musí čelit exekuci, to představuje přibližně dvě procenta ze všech seniorů, kterým je vyplácena starobní penze. Senioři tím pádem tvoří 7,5 procenta ze všech osob, proti nimž soudy nařídily.

    celý článek »

    Debata o rozpočtu EU je na mrtvém bodě, ČR může stoupnout deficit

    Jednání o navýšení rozpočtu Evropské unie na letošek a o podobě rozpočtu EU na rok 2013 se výrazně zkomplikovaly. Zástupci Evropského parlamentu, kteří by se na tom dnes večer měli v rámci smírčího řízení pokusit dohodnout se členskými státy, totiž prý podle některých ministrů odmítají zasednout k jednacímu stolu.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 13.11.12 na útesu

    Úterní burzovní seance se zřejmě bude odehrávat podle not některých událostí, které neposkytují trhům příliš pozitivní směry a rovněž makrodata opět postrádají silnější náboj. V eurozóně samozřejmě působí zprávy o (ne)dohodě lídrů regionu o dalším kole...

    celý článek »

    Praha schválila rozpočet na příští rok, investice

    PRAHA (MEDIAFAX) - Radní hlavního města Prahy posvětili na svém úterním zasedání rozpočet pro příští rok, který činí okolo 47,3 miliardy korun, na investice poputuje okolo 7,8 miliardy korun. Rozpočet musí schválit ještě zastupitelé na svém...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 13.11.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 12.11.Změna13.11. Austrálie AUD 120.7890+0.44%20.8820 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Energetická samovražda Európy

    Akciové trhy v US sa včera pokúsili počas obchodnej seansy dva krát o rast, no ani jeden pokus nebol úspešný a nakoniec hlavné akciové indexy ukončili obchodovanie s minimálnymi zmenami: SP500 +0,01%, Nasdaq Composite -0,02%. Dôvodom boli...

    celý článek »

    Evropa dále krvácí, energetici klesají již o 3 %

    Již pátým dnem dochází k poklesu evropských trhů. Stále velká nejistota panuje ohledně dalšího finančního balíčku, který by měla EU poslat do Řecka. S načasováním totiž nejsou jednotní ministři financí eurozóny a představitelé IMF.

    celý článek »

    Libra po říjnové infaci poskočila vzhůru jen krátce

    Libra dnes k dolaru kolísá kolem pondělních konečných úrovní 1,588 chvíli po krátkém mírném posílení vyvolaném nečekaně robustní říjnovou zprávou inflace Spojeného království. Trh pokračuje v téměř dvouměsíčním klesajícím trendu potvrzeném začátkem..

    celý článek »

    Vzrostou v lednu ceny pohonných hmot?

    Ropa v lednu 2013? Poslední propad ceny lednové ropy začal vykazovat slábnoucí momentum. Technické formace nám projektují ještě jeden pokles před otočením ceny vzhůru. Klíčový support lednové ropy je nyní na červnovém low, které hodnotíme jako nákupní...

    celý článek »

    Bude ropa v lednu opět černým zlatem?

    Ropa v lednu 2013? Poslední propad ceny lednové ropy začal vykazovat slábnoucí momentum. Technické formace nám projektují ještě jeden pokles před otočením ceny vzhůru. Klíčový support lednové ropy je nyní na červnovém low, které hodnotíme jako nákupní...

    celý článek »

    Evropské akcie oslabují pátým dnem v řadě, E.ON snižuje výhled (-9 %)

    Pátým dnem v řadě oslabují evropské akcie, když nervozita investorů pramení ze situace v Řecku. Včerejší jednání evropských ministrů financí eurozóny nepřineslo jasné rozhodnutí týkající se uvolnění další části finanční pomoci, ale došlo pouze k odkladu, když další jednání na toto téma by se mělo uskutečnit již za týden 20.

    celý článek »

    O chtěných a nechtěných následcích QE3

    O dopadech nového kola kvantitativního uvolňování oznámeného v září Americkou centrální bankou již byla vedena řada diskuzí. Hlavními cíli tohoto kvantitativního uvolňování jsou dle samotného Bena Bernankeho, guvernéra Americké centrální banky, snížení...

    celý článek »

    Zlato má namířeno vzhůru

    Po čtyřech týdnech poklesů vystřelilo zlato a stříbro po amerických volbách směrem nahoru. Jakmile zlato dosáhlo důležité podpory pod 1670 USD, kterou však neprorazilo, začali spekulanti přehodnocovat své dlouhé pozice, což vedlo k jejich redukci o jednu.

    celý článek »

    Pražská burza klesá popáté v řadě; další studená sprcha pro ČEZ; u NWR (-9 %) praskají stop-lossy

    Pražská burza klesá již pátým dnem v řadě, když index PX odepisuje více než jedno procent, což je největší pokles od konce října. V červených číslech se pohybují i západoevropské akciové trhy poté, co evropští ministři financí rozhodli, že Řecku prodlouží dobu na splnění rozpočtových kritérií o dva roky.

    celý článek »

    Pražská burza klesá popáté v řadě; další studená sprcha pro ČEZ; u NWR (-9 %) praskají stop-lossy, CETV pod 100 Kč

    Pražská burza klesá již pátým dnem v řadě, když index PX odepisuje více než 1,2 procenta, což je největší pokles od konce října. V červených číslech se pohybují i západoevropské akciové trhy poté, co evropští ministři financí rozhodli, že Řecku prodlouží dobu na splnění rozpočtových kritérií o dva roky.

    celý článek »

    Šéf ČS Kysilka: Nízké sazby dvouciferný růst zisku nepřinesou. Úvěry spotřebitelům převažují hypotéky a firmy

    Obavy, že zahraniční centrály bank začnou v případě zavedení bankovní unie v Evropě silněji odčerpávat peníze z tuzemska nejsou namístě, na českém trhu mají lepší příležitosti pro růst banky a tvorbu výnosů a zisku než v západní Evropě,“ uvedl v rozhovoru pro LN šéf skupiny České spořitelny Pavel Kysilka.

    celý článek »

    Výsledky Vodafone za 3Q jsou zklamáním

    Výsledky dnes reportovala také telekomunikační firma Vodafone a zveřejněná čísla dopadla zklamáním. Zejména pokles organických tržeb, který se čekal o 0,7%, ve skutečnosti byl ale pokles o 1,4%.

    celý článek »

    Microsoft opouští šéf divize Windows

    Microsoft oznámil, že šéf divize Windows Steven Sinofsky opouští společnost. Na jeho místo nastoupí Julie Larson-Green. Důvodem jsou údajně neshody Sinofskyho s ostatními členy vedení společnosti.

    celý článek »

    FX výhled 13. 11. 2012

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Evropské trhy smíšeně, ty americké na nule!

    Včerejší obchodování nenabídlo výraznější kurzotvorné informace a trhy spíše hledaly směr. Nadále jsou tak investoři v očekávání návrhů řešení tzv. „fiskálního útesu“ v USA. O „své místo na slunci“ se tak opět přihlásilo Řecko a jeho reformy, resp.

    celý článek »

    Měnový pár USD/CZK mírně posílil

    Od konce loňského roku se koruna vůči dolaru drží v bočním kanálu definovaném hranicemi 18,510 a 21,000. Poslední tři obchodní dny koruna zůstává těsně pod S/R úrovní 20,000, která zatím odolává.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »