• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 21. 11. 2012

    Středeční obchodování se neslo v pozitivním duchu a hlavní indexy posilovaly o několik desetin procenta, i když za slabších objemů než obvykle, když na trhy doléhala už poněkud svátečnější nálada vycházející ze zítřejšího svátku Dne Díkůvzdání.

    celý článek »

    Akcie budou padat do února, pokud platí tento graf

    Někdy je obrázek lepší než padesát vět. Vývoj amerických akcií (index S&P 500) v posledních třech letech čtyřech letech probíhá ve vlnách růstu a poklesu, které jsou vyvolané chamtivostí spekulantů a náladou centrálních bankéřů, kteří přiživují trh...

    celý článek »

    Čas sázet na gorily?

    Pohled na trh jako celek může i v dnešní době vysokých korelací maskovat některé významné trendy. Příkladem je vývoj sektorový (viz „Co na trzích táhne, co zaostává“), či vývoj v jednotlivých segmentech růst/hodnota a velká/malá kapitalizace.

    celý článek »

    Výsledky spoločnosti Deere sklamali

    Spoločnosť Deere (DE), najväčší výrobca poľnohospodárskych zariadení na svete, dnes uviedla, že vo štvrťroku, ktorý skončil 31. októbra, dosiahla zisk 1,75 USD na akciu, čo zaostalo za očakávaniami analytikov na úrovni 1,88 USD na akciu.

    celý článek »

    Euro se znovu dokázalo zvednout, koruna ale slábne zpět na 25,50

    Euro dnes v Evropě začínalo slabší, ale stejně jako včera dokázalo ztráty setřást a nyní se obchoduje k dolaru dokonce ještě výš, na 1,2820. Negativním impulsem zprvu bylo odsunutí rozhodnutí o Řecku na další schůzku ministrů financí eurozóny, která se bude konat příští týden.

    celý článek »

    Expert: Těchto dvou akcií se okamžitě zbavte!

    Prodat, koupit, držet, podvážit… Řada investorů považuje sled investičních doporučení za formu herní strategie, jíž zívající a přeplacení exponenti žádostivých brokerů každý den hrají s naivním ovciplným investorstvem.

    celý článek »

    Proč je ekonomika Německa úspěšná?

    Německo bylo na konci devadesátých let na kolenou. Obrovské rozdíly mezi chudým východem a bohatým západem, vysoká míra nezaměstnanosti, zdražující se reálná cena práce a další problémy otřásaly německou ekonomikou v základech.

    celý článek »

    Zisk Deere ve 3Q zaostal za odhady trhu

    Americká a světová jednička v produkci zemědělské techniky, společnost Deere, za 3Q tohoto roku oznámila růst zisku na 1,75 USD na akcii oproti loňským 1,62 USD. Trh v tomto ohledu odhadoval v průměru růst až k 1,88 USD.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 21.11.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 20.11.Změna21.11. Austrálie AUD 120.5980+0.09%20.6170 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Ani na podruhé nebyla půjčka Řecku schválena

    Řečtí věřitelé se včera již podruhé nedomluvili na třetím balíku finanční pomoci Aténám. Po téměř dvanácti hodinách rokování nebyli političtí lídři schopni dosáhnout vzájemného konsenzu. Bez dohody nemohou být Řecku peníze odeslány a tak političtí...

    celý článek »

    Milan Štěch se opět stal předsedou Senátu

    PRAHA (MEDIAFAX) - Staronovým předsedou Senátu byl během první schůze horní parlamentní komory v novém funkčním období znovu zvolený Milan Štěch (ČSSD). Jako jediného kandidáta ho v tajné volbě podpořilo 74 ze 79 senátorů.

    celý článek »

    Viac otázok ako odpovedí. Do tretice fiasko

    Včerajšou hlavnou udalosťou bolo stretnutie ministrov financií eurozóny, ktoré skončilo veľmi podobne ako to prechádzajúce. Fiaskom. A preto sa plánuje ďalšie, budúci pondelok. Tretie za tri týždne, pričom do toho sa ešte zajtra bude rozprávať o...

    celý článek »

    Telefónica: Pro dividendomilce geniální obchod?

    Ve SPAD se něco děje… Něco velkého a výnosného… Co? Pokud jste spíše konzervativní investor s dlouhodobým horizontem, odehrává se před vámi na domácím trhu strhující představení vzbuzující snad až pudové touhy po zisku: Akcie domácí Telefónicy se...

    celý článek »

    TELEFÓNICA O2 - odkup se chýlí ke konci

    Akciím TELEFÓNICA O2 se i přes nadprůměrné odkupy vlastních akcií příliš nedaří. Včera zaznamenaly již sedmou seanci v řadě ztráty a po 4letech se dostaly zpět pod hladinu 350 Kč. Také dnes se obchodují pod zmiňovanou hladinou, resp.

    celý článek »

    ČSSD navrhne do čela Senátu opět Milana Štěcha

    PRAHA (MEDIAFAX) - Senátorský klub ČSSD ve středu navrhne podle očekávání na post předsedy Senátu současného šéfa Milana Štěcha, jako místopředsedové ho za stranu doplní Alena Gajdůšková a Zdeněk Škromach. Rozhodnutí klubu sdělil před jednáním...

    celý článek »

    Deutsche Bank: Riziko státního bankrotu v eurozóně ustupuje

    Riziko, že některá země eurozóny bude nucena vyhlásit státní bankrot, je na ústupu. Nehrozí ani, že by se eurozóna rozpadla. Řekl to šéf německého finančního ústavu Deutsche Bank Anshu Jain, podle něhož pomalé oživení ekonomiky vytváří akviziční příležitosti, hlavně pro investory mimo Evropu.

    celý článek »

    Obama s Kongresem musí zabránit recesi, varoval Bernanke

    Šéf americké centrální banky (Fed) Ben Bernanke vyzval tamní Kongres a úřad prezidenta, aby se včas dohodly na nových rozpočtových pravidlech. Prý tak zabrání nové hospodářské recesi, která by v případě nedohody Spojeným státům příští rok hrozila.

    celý článek »

    Dlouhodobý výhled akciového trhu

    Finanční aktiva většinou generují svou návratnost podle toho, jak vypadá vývoj reálné ekonomiky. Konečným zdrojem cash flow je hrubý domácí produkt. Úspěšná investiční strategie pak musí být založena na dlouhodobém pohledu na makroekonomický růst i mikroekonomické strukturální posuny.

    celý článek »

    Jaký směr si vyberou akcie v nejbližších týdnech?

    S výraznými poklesy hlavních akciových indexů se znovu propírají argumenty jak pro pokračování letošního růstu cen akcií, tak přinejmenším pro pokračování korekce, v horším případě pro zahájení dlouhodobějšího medvědího trhu, který může trvat rok i déle.

    celý článek »

    Změny od 2014: Nevznikne-li společenství vlastníků, nebude zapsán převod bytu do katastru

    Jste developer, který po roce 2014 hodlá převádět jednotky v bytovém projektu do osobního vlastnictví? Nebo se střednědobě ohlížíte po nových nebytových prostorách pro podnikání či zvažujete koupi bytu? Pak by Vás rozhodně mělo zajímat, jaké novinky přinese rekodifikace do převodů jednotek. Změna bude radikální a pro váhavé vlastníky nepříjemná.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí