• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Objem short pozic zatím v prosinci klesal

    Dle aktuálně zveřejněných statistik objem short pozic v první polovině měsíce prosince (k 14.12.) na NYSE i Nasdaq nevýrazně klesl. Na NYSE Group z 13,67 mld. akcií z konce listopadu na 13,60 mld. short akcií, tj.

    celý článek »

    Druhý gap na páru GBP/JPY během deseti dnů

    Na grafu měnového páru GBP/JPY se minulý týden začínalo obchodování výrazným gapem. Během následných dnů to několikrát vypadalo, že dojde k jeho vyplnění jako na většině ostatních párů, kde došlo ke skokovému začátku týdne.

    celý článek »

    Co brzdí eurozónu a dopuje Spojené státy s Velkou Británií?

    Ve Spojených státech a Velké Británii je potenciální růst mnohem vyšší než v eurozóně. Tyto dvě země navíc netíží žádné rizikové prémie. Výsledkem je tak stav, kdy růst ve Spojených státech a Velké Británii převyšuje dlouhodobé sazby, zatímco v eurozóně je tento poměr opačný – sazby jsou vyšší než růst.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: vyčkávací opening 27.12.12

    Doprovodným jevem dnešního tradingu US trhů bude samozřejmě návrat k jednacímu stolu o fiskálních záležitostech a vyhnutí se fenoménu „fiscal cliff“, který zřejmě bude schopen zastínit jako nejzásadnější faktor další tržní informace nebo i reportovaná...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 27.12.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 21.12.Změna27.12. Austrálie AUD 119.8940-1.29%19.6360 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Od zlata ruce pryč, radí expert!

    Zatímco ještě před rokem a půl investoři šíleli a davy nadšenců se uchylovaly k investicím do zlata v jakékoliv formě, dnes žlutý kov stojí na pokraji zájmu médií, analytiků i samotných investorů.

    celý článek »

    Investiční předpovědi, které letos ani trochu nevyšly

    Zvýšená volatilita na finančních trzích, šarvátky amerických politiků, chlácholení centrálních bankéřů a Evropa v krizi - tak by bylo možné charakterizovat rok 2012. Letošek byl opět plný událostí, analytici a uznávaní ekonomové měli s predikcemi napilno.

    celý článek »

    Čas na dořešení fiskálního útesu se neúprosně krátí

    Prezident Barack Obama dnes opět zamíří do Washingtonu, aby se pokusil dořešit návrh rozpočtu na příští rok. Senát ani kongres zatím neobdržely jediný schůdný návrh, který by řešil hrozbu fiskálního útesu. Obchodníci zůstávají nervózní a obávají se..

    celý článek »

    Jen na 2,5letém minimu

    Jen klesá o 0,4 % d/d na 85,8. Minulý týden jen pokračoval ve značných ztrátách. Momentálně se trh nachází uvnitř silného rezistenčního pásma 85,5 85,9, které v kombinaci s překoupeným RSI na delších periodách již volá po významnější korekci k 84,2..

    celý článek »

    KBC prodává svou ruskou banku Absolut

    Belgická bankovní a pojišťovací skupina KBC (26,2 EUR, 1,30%) se rozhodla prodat svou ruskou banku Absolut skupině ruských společností, které spravují soukromý ruský penzijní fond Blagosostojanije.

    celý článek »

    Jak se usmířit s imigrací

    Minulý měsíc se během několika hodin od znovuzvolení prezidenta USA Baracka Obamy uchytilo pevné přesvědčení, že k zisku vítězství mu pomohla drtivá podpora hispánských voličů.

    celý článek »

    Odstávka 4. bloku JE Dukovany skončila

    DUKOVANY (MEDIAFAX) - Blok číslo 4 Jaderné elektrárny Dukovany, který byl od 18. listopadu v odstávce kvůli výměně paliva a revizi zařízení, je od čtvrteční druhé hodiny v provozu a postupně zvyšuje svůj výkon na cílových 100 procent. Uvedl to...

    celý článek »

    Celková důvěra v ekonomiku se meziměsíčně zvýšila

    PRAHA (MEDIAFAX) - Celková důvěra v domácí ekonomiku se v prosinci zvýšila, souhrnný indikátor důvěry se ve srovnání s listopadem zvýšil o 1,1 bodu. Uvedl to ve čtvrtek Český statistický úřad.Mezi podnikateli se však důvěra v ekonomiku téměř...

    celý článek »

    Jak slaví Vánoce světové burzy? - přehled (ne)obchodování

    Vánoční svátky jsou tu a oslavy Nového roku se kvapem blíží... Svátečnímu rytmu se v tomto čase nevyhnou ani finanční trhy. Patria.cz proto přináší svým uživatelům přehled o tom, ve kterých dnech budou které akciové trhy otevřené, či zavřené, případně obchodují pouze ve zkráceném režimu.

    celý článek »

    Jak to dělají mistři mezi hedge fondy

    Neexistuje žádný obecný návod na to, jak by měl fungovat hedge fond. Pohled na ty nejlepší ukazuje, že mezi nimi panují velké rozdíly. Inspirující je v tomto ohledu například John Paulson z Paulson & Co.

    celý článek »

    Rozhoduje kolaudace. Ne to, co si strany ve smlouvě domluví

    Nepodceňovat smlouvy o nájmu. Podnikatelé to často slyší od svých právních poradců či přímo od soudců. Přesto se stává, že se přehlédne zdánlivě nevinný aspekt kontraktu, který bohužel může vést k absolutní neplatnosti smlouvy. Což je sankce nenadálá a často bolestivá, jak se před časem přesvědčila jedna ze stran jisté nájemní smlouvy.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »