• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 8. 1. 2013

    Úterní napětí na trzích pramenící z nadcházející výsledkové sezóny, kterou po uzavření trhu zahajuje společnost Alcoa (AA), se v první polovině dne na indexech projevilo poklesem. V té druhé došlo ke korekci úvodní ztráty přibližně na polovinu.

    celý článek »

    Co čeká korunu, euro a ropu ?

    EUR/CZK, EUR/USD a cena ropy Brent ve výhledu za pomoci technické analýzy. Nemusí se samozřejmě shodovat s výhledem za pomoci analýzy fundamentální. EUR/CZK Kombinace překoupeného RSI a hladiny 25,45 (minulého lokálního maxima) ukazuje na korekci nebo...

    celý článek »

    Čo stojí za vznikom finančných bublín aj nízkych výnosov?

    Jedným z najzaujímavejších fenoménov finančných trhov je momentum , t.j. tendencia, vďaka ktorej rýchlo rastúce akcie pokračujú v raste. Ako je možné, že arbitráž stále neodstránila túto anomáliu? Autori nedávnej štúdie Paul Woolley a Dimitri Vayanos z London School of Economics uviedli, že dôvodom sú investori, ktorí pri investovaní využívajú služby rôznych sprostredkovateľov ako sú napr.

    celý článek »

    Leden na akciových trzích očima makléřů (video)

    Rok 2012 skončil zejména pro akciové trhy příznivě - většina hlavních akciových indexů hlásí dvojciferný růst. Co se týče letošního roku, analytici odhadují, že americký index S&P 500 by mohl posílit o 10-12%, evropský STOXX Europe 600 o více než 10%.

    celý článek »

    Evropské akcie mírně rostou

    Západoevropské akciové trhy dnes nepatrně rostou . Hlavní indexy sice otevřely mírným poklesem, později se ale dostaly do malých zisků mimo jiné díky tomu, že důvěra v ekonomiku eurozóny vzrostla silněji, než se čekalo.

    celý článek »

    Japonské penzijní fondy cílí na zlato. Chtějí se chránit před státem slíbenou inflací

    Penzijní fondy stárnoucího Japonska hodlají v nadcházejících dvou letech navýšit množství zlata ve svých portfoliích o víc než 100 %. Finanční instituce, které disponují druhým největším objemem penzijních aktiv po Spojených státech, se sázkou na drahý kov budou snažit uchránit před inflačními tlaky, které v rámci podpory hospodářského růstu slíbila posílit nově zvolená vláda Liberálně demokratické strany (LDP) v čele s Šinzó Abem.

    celý článek »

    Horký vzkaz UniCredit: Prodávejte NWR!

    Těžařský titul se v závěru roku nadechl k solidní rally, jež udělala dojem nejen na dosavadní akcionáře, ale i na potenciální zájemce o titul. Co si budeme namlouvat, nákupní apetit kupců přichází obvykle spolu s růstovým skokem akcie.

    celý článek »

    Březnové Euro stahuje nejistota

    Americký dollar posiluje po oslabení přepokladů, že USA spadne z fiskálního útesu Znepokojení ohledně zadlužení eurozóny pokračuje a drží Euro pod tlakem Španělské, Italské a Francouzské riziko pravděpodobně stlačí Euro níže V USA byly učiněny rozpočtové.

    celý článek »

    Evropa dnes přinesla špatná ekonomická data

    Německé průmyslové objednávky si pohoršilyPrůmyslové objednávky v Německu v listopadu klesly více, než očekával většinový konsensus ekonomů. Mohla za to hlavně slábnoucí zahraniční poptávka. Objednávky ze zahraničí v listopadu meziměsíčně klesly o...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 08.01.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 7.1.Změna8.1. Austrálie AUD 120.5540-0.15%20.5220 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Japonská vláda slabším jenem útočí na domácí střadatele

    Japonský jen za čtvrtý kvartál minulého roku výrazně oslabil. Jeho kurz k dolaru nastartoval rychlý růst a dostává se nejvýš od poloviny roku 2010. Odhady pro letošní rok přitom kurzu věstí pokračování trendu, čemuž skutečně nasvědčuje hodně věcí od ekonomické recese a schodku zahraničního obchodu po možný konec amerického QE a oživení USA i rozvíjejících se zemí.

    celý článek »

    Kdo vám přispěje na důchod a kolik

    Většina lidí mladšího a středního věku už se nemůže spoléhat na státní důchody. Ty budou stále nižší a pravděpodobně nepokryjí všechny vaše výdaje. Proto je dobré myslet na stáří už teď.

    celý článek »

    Systémy v ohrožení

    Neschopnost adaptovat se na klimatické změny, přetrvávající extrémní počasí a velká systémová finanční selhání, to jsou jen tři z padesáti významných rizik, která každoročně monitoruje Zpráva o globálních rizicích Světového ekonomického fóra (WEF).

    celý článek »

    Trh opäť vo vyčkávacom móde. Na čo sa čaká?

    Na trhu po hektickom prelome rokov vidíme neisté obchodovanie do strany a vyčkávanie. Najlepšie je to viditeľné na amerických akciách. Isté to nemá ani euro, ktoré napriek rastu akcií na nový rok svoje zisky neudržalo a prepadlo sa o 250 pipov v...

    celý článek »

    Akciový trh: Čeká jej pád?

    Trhy se možná nachází před propadem. Nevypadá to, že? Broker vás ujišťuje, že pád trhu je velmi nepravděpodobný, že? Nejprve trocha teorie. Index volatility VIX, někdy nazývaný jako index strachu, zřejmě znáte.

    celý článek »

    Libra blízko denního minima

    Libra dnes k dolaru oslabuje o 0,2% d/d na 1,609. Trh momentálně konsoliduje novoroční propad s hlavním podpůrným pásmem 1,597 1,601, případně opory 1,591 a 1,583. Důležitými rezistencemi jsou 1,612 případně rezistence 1,622. V delším pohledu libra..

    celý článek »

    Emise dluhopisů v eurozóně letos poklesnou. Kdo vydá kolik?

    Loni touto dobou se evropské dluhopisové trhy připravovaly na záplavu emisí nových státních dluhopisů po krizí eurozóny přiškrceném roce 2011. Nakonec se zemím eurozóny v roce 2012 podařilo vydat celkem dluhopisy za 831 miliard eur, ačkoliv jejich celkové potřeby financování dosáhly asi 797 miliard eur.

    celý článek »

    Japonsko bude kupovat ESM dluhopisy

    Japonský premiér oznámil, že Japonsko bude nakupovat dluhopisy vydané evropských stabilizačním mechanismem ESM. To by mělo jednak oslabit Yen a pomoci tak japonským exportérům a zároveň tím pomohou Evropě tím, že se zvýší důvěra v bondy vydané ESM.

    celý článek »

    Evropské akcie po úvodním poklesu mírně rostou, v čele telekomunikace, Vodafone +3 %

    Evropským indexům se ve většině případů daří korigovat počáteční pokles a aktuálně se pohybují v blízkosti včerejších závěrečných úrovní. Optimisticky vyznívají zprávy o rozhodnutí japonské vlády nakupovat evropské dluhopisy vydané ESM, aby tak podpořila Evropu, když další pozornost směřuje především na očekávaná makrodata v podobě firemních zakázek v Německu nebo čísel týkajících se maloobchodu eurozóny.

    celý článek »

    Praha koriguje včerejší ztráty. ČEZ zastavil pád a bankám se daří i dnes

    Pražská burza otevírá mírným růstem s tím, jak západoevropské burzy postupně mažou úvodní ztráty a obracejí do zelených čísel. Investoři v Evropě po zprávě o odhodlání Japonska nakupovat dluhopisy ESM a horších datech z Německa vyčkávají na 11:00, kdy bude zveřejněna celá sada zajímavých makrodat z eurozóny včetně nezaměstnanosti a maloobchodních tržeb.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 7. 1. 2013

    Pondělní obchodování zahajovalo přibližně půlprocentním poklesem. Nebyla zveřejněna žádná makrodata a více než polovinu obchodního dne se indexy pohybovaly nedaleko hodnot úvodního poklesu.

    celý článek »

    Rozpad eurozóny nehrozí, účet prosím.

    Eurozóna má již nejhorší za sebou a její rozpad nehrozí. Také už nemá smysl hovořit, zda euro jako hlavní měna eurozóny přežije, či nikoli. Finanční trhy loni o rozpadu eurozóny hojně spekulovaly, než se do hry vložil prezident Evropské centrální banky...

    celý článek »

    Nová Octavie bude stát 335 000 Kč

    Na novou Škodu Octavii jsou všichni pořádně zvědaví. Před pár týdny ji automobilka oficiálně představila, ale nikdo ještě nemluvil o tom, kolik bude nový vůz stát. Dnes na...

    celý článek »

    Těžba plynu v USA dosáhla v říjnu nového rekordu

    Těžba zemního plynu ve 48 státech USA dosáhla v říjnu nového rekordního maxima 2,1 miliardy metrů krychlových denně. Proti září stoupla o 0,4 procenta a meziročně byla vyšší o 2,3 procenta, oznámil dnes Úřad pro energetické informace (EIA) při americkém ministerstvu energetiky.

    celý článek »

    Wall Street si po rally v minulém týdnu vybrala oddechový čas

    Americké trhy si vpředvečer startu výsledkové sezóny vzaly oddechový čas poté, co v minulém týdnu zaznamenaly největší růst za více než rok. Při vyčkávání na úterní výsledky Alcoa (9,1 USD, -1,73%) uzavřely hlavní akciové indexy následovně: DJIA -0,38 %, S&P 500 -0,31 %, Nasdaq -0,09 %.

    celý článek »

    Tohle si o světové ekonomice myslí šéfové firem

    Indexy nákupních manažerů napříč světem ukazují, jaký názor na příštích 6 měsíců mají manažeři velkých společností. Čína Celkový index nákupních manažerů (HSBC Markit) za prosinec mírně vzrostl na 51,8 bodu z listopadových 51,6 bodu.

    celý článek »

    Měnový pár EUR/USD atakuje 1,3130

    Měnový pár EUR/USD se odrazil od S/R úrovně 1,3030, která v tomto momentě splývá s dolní hranou stoupajícího kanálu. Z hlediska technické analýzy se k tomu ještě přidalo vytvoření formace dvojitého dna, takže posílení eura se dalo očekávat.

    celý článek »

    Státní příslušnost jako přežitek? Nové dědické nařízení EU přináší zásadní změny

    Od loňského srpna je platné evropské nařízení, které přináší zásadní změny v oblasti dědického řízení s mezinárodním prvkem. Nařízení bezpochyby zapadá do politického konceptu „Evropa bez hranic“, neboť jde naproti pokračujícímu trendu odbourávání hlediska státní příslušnosti. Je závazné a přímo použitelné pro všechny státy EU včetně Česka kromě Velké Británie, Irska a Dánska.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »

    Nikl stoupá o 5 % kvůli obavám z omezení dodávek

    Ceny niklu zaznamenávají silnou rally a futures kontrakty se již blíží k hranici 19,5000 USD za tunu. Přesně před týdnem, 12. dubna 2024, uvalily Spojené státy a Velká Británie nové sankce na ruské suroviny. Tehdy zakázaly obchodování s ruským niklem, ...

    celý článek »

    Recyklace elektroodpadu šetří planetu

    Skoro každý z nás již dnes vnímá jako samozřejmost recyklaci skla, papíru, plastů nebo kovů. Méně zažité máme, že stejně tak by tomu mělo být i u elektrozařízení, i když toto tvrzení neplatí na sto procent. Starou pračku, televizi nebo ledničku

    celý článek »