• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 9. 1. 2013

    Hlavní zprávou dne bylo včerejší zveřejnění výsledků hospodaření společnosti Alcoa (AA). Zisk naplnil očekávání a tržby je mírně překonaly. Společnost také vidí prostor pro růst poptávky v tomto roce.

    celý článek »

    Opět bez výstřelu? – rozhodnutí ECB již zítra

    Prosincové zasedání Evropské centrální banky překvapilo v mnoha směrech. Nová prognóza překvapivě silně srazila výhled pro rok 2013, když ECB nově očekává růst HDP eurozóny v roce 2013 nově pouze o 0,3 % ze zářijových 0,5 %.

    celý článek »

    Opět bez výstřelu? – rozhodnutí ECB již dnes

    Prosincové zasedání Evropské centrální banky překvapilo v mnoha směrech. Nová prognóza překvapivě silně srazila výhled pro rok 2013, když ECB nově očekává růst HDP eurozóny v roce 2013 nově pouze o 0,3 % ze zářijových 0,5 %.

    celý článek »

    Slovo roku nebo humbuk roku?

    The American Dialect Society jmenovala na své každoroční konferenci tento víkend v Bostonu Slovo roku. Tím slovem je “Hashtag”, tedy slovo uvozené znakem „#“ (hash).

    celý článek »

    Akciový trh je mŕtvy. Nech žije akciový trh.

    S novým rokom na akciovom trhu vždy prichádzajú aj očakávania cenových cieľov pre jednotlivé akciové indexy na konci roka. Toto analytické zápolenie má dlhú históriu a aj keď väčšina analytikov nemá pravdu, nič im nebráni v tom, aby na nový rok opäť.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 9.1.13 vs. sezóna HV

    Středeční obchodní seance se svým „informačním vybavením“ z hlediska kursotvorných impulsů víceméně zařazuje vedle včerejšího tradingu, který již podle objemu zobchodovaných akcií postrádal právě širší a důležitější údaje pro směrodatný pohyb trhů.

    celý článek »

    Futures na Wall Street rostou po solidních výsledcích Alcoa

    Futures na Wall Street rostou a indikují přerušení dvoudenního poklesu poté, co těžařský gigant Alcoa zveřejnil solidní výsledky za 4Q. Na trzích tak dnes mohou převážit spekulace, že se právě začínající výsledková sezóna ponese v pozitivním duchu, jak jsme v posledních letech zvyklí.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 09.01.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 8.1.Změna9.1. Austrálie AUD 120.5220+0.16%20.5550 Brazílie BRL...

    celý článek »

    ČEZ bude spolupracovat s Mercedes-Benz

    Společnost ČEZ dnes uvedla, že začátkem ledna 2013 podepsala se zástupci společnosti Mercedes-Benz ČR memorandum o spolupráci. Známý výrobce automobilů se tak stane čtvrtým partnerem v projekty firmy Elektromobilita ČEZ.

    celý článek »

    Devizové intervence ČNB – poslední trumf je už na stole!

    ČNB počátkem listopadu vystřílela svou konvenční munici v podobě snižování základní repo sazby, která určuje úrok, za nějž si banky ukládají u centrální banky dvoutýdenní peníze. Další možnosti, jak stimulovat domácí ekonomiku, centrálním bankéřům už...

    celý článek »

    PPF prodá Italům 49% GPH za cca 70 mld.Kč

    Společnost PPF miliardáře Petra Kellnera se dohodla s italskou Generali na odprodeji 49% ve společném projektu Generali PPF Holding (GPH) za cca 2,5 mld.EUR + cca 172 mil.EUR z dividend roku 2012 a nárok na dividendy v letech 2013 a 14.

    celý článek »

    Našlapuje EURUSD směrem dolů nebo ne...?

    Jestliže vyjde včerejší nastíněná varianta u akciových trhů, které naznačují spíše signály poklesu a bude nadále fungovat provázanost s americkým dolarem v tom smyslu, že klesající akcie a averze vůči riziku znamená ústup do USD, pak bychom...

    celý článek »

    Futures kontrakt 10letého T Note zkouší 131,7

    Futures kontrakt 10letého T Note dnes kolísá kolem úterních konečných hodnot 131,8. Trh v posledních týdnech utržil několik vážných direktů. Po silvestrovské dohodě fiskálního provizoria USA trh citelně zasáhl zápis Fedu ze zasedání o úrokových...

    celý článek »

    Měď na startu.

    Rok 2012 je za námi a je načase se začít poohlížet po nějakých nových obchodech, které by mohly přinést z dlouhodobějšího hlediska zajímavý zisk. Z tohoto pohledu by mohla být zajímavá investice do mědi.

    celý článek »

    Akciová snídaně 9.1. - Alcoa, Japonsko, makro

    Přehled hlavních událostí pro úterý 9. ledna 2013 USA Výsledková sezóna ASIE Japonsko EVROPA x SUPERSPAD Alcoa, Boeing KOMODITY Ropa Očekávané události 12:00 Průmyslová produkce Německo USA Výsledková sezóna 4Q: Čeká se pouze 2,9% zvýšení zisků firem v...

    celý článek »

    Evropské akcie po zahájení výsledkové sezóny v USA rostou, posilují banky a telekomunikace

    Evropské akcie zahájily dnešní obchodování s poměrně výrazným optimismem, který podporuje pozitivní počátek výsledkové sezóny ve Spojených státech. Jako již tradičně, své výsledky jako první reportovala hliníkárna Alcoa (9,13 USD, 0,33%), která sice čistým ziskem dosáhla na předpoklady, ale tržby očekávání analytiků díky rostoucím cenám hliníku překonaly.

    celý článek »

    Že by se blížila revoluce v telekomunikacích?

    Evropští představitelé telekomunikačních společností vedou diskuzi o vytvoření pro-evropské infrastrukturní síťě pro zlepšení situace na prozatím roztříštěných vnitrostátních trzích. Jednají tak v reakci na pobídku z Bruselu.

    celý článek »

    Prezidentské volby a česká ekonomika

    Původně jsem článek k volbám vůbec psát nechtěl, ale na konec mi to nedalo. Nedoporučím vám, jakého kandidáta máte volit. I když má prezident omezené pravomoci a jeho vliv na naší ekonomiku je patrně menší než vliv amerického ministra financí , chci...

    celý článek »

    BoJ zvažuje další QE a zvýšení inflačního cíle na 2%

    Japonská centrální banka zváží další uvolnění měnové politiky a zvýšení inflačního cíle z 1% na 2% protože slabost ekonomiky komplikuje snahu o ukončení dlouhodobé deflace. Uvolnění měnové politiky by nejspíše mělo formu zvýšení objemu odkupu a programu..

    celý článek »

    Nezaměstnanost v prosinci: Pod tíhou sezónnosti i recese

    Míra nezaměstnanosti se minulý měsíc zvýšila z 8,7 na 9,4 procenta. Za posledních 12 měsíců stoupla o tři čtvrtiny procentního bodu. Podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu, nově uváděný ukazatel, se v prosinci zvýšil na 7,4 procenta z listopadových 6,8 procenta.

    celý článek »

    Maloobchodní tržby v Austrálii ztratily

    Australské maloobchodní tržby se v listopadu překvapivě propadly o 0,1 procenta. Většinový konsenzus předpokládal růst tržeb o přibližně 0,3 procenta. Australané přestali utrácet hlavně za oblečení a domácí potřeby. Nízkým úrokovým sazbám se tak...

    celý článek »

    Výsledková sezóna je zde, trhy v naději.

    Investoři v posledních dnech spíše vyčkávali na zahájení výsledkové sezóny v USA, které se konečně dočkali. Včera po trhu zveřejnila společnost Alcoa své výsledky za poslední kvartál roku 2012.

    celý článek »

    Káva zamířila na jih

    Vysoké zásoby kávy typu Arabica v Brazílii, která je jejím největším pěstitelem na světě, byly důvodem pro včerejší zlev...

    celý článek »

    Euro v úterý mírně oslabilo oproti dolaru

    Společná evropská měna se včera dopoledne pohybovala kolem 1,312 USD/EUR, odpoledne pak oslabila o 0,4 % k úrovni 1,3072 USD/EUR. Tuto úroveň si udržela i během asijské seance. Příčinou může být zítřejší měnové zasedání Evropské centrální banky, kde.

    celý článek »

    Reálné riziko úrokových sazeb

    Od roku 2007 tlačí finanční krize svět do éry nízkých, ne-li téměř nulových úrokových sazeb a kvantitativního uvolňování, neboť většina rozvinutých zemí se snaží snížit dluhový tlak a ustálit křehké platební cykly.

    celý článek »

    Společenství vlastníků, pozor. Možná jste svá usnesení nepřijala řádně

    Zbystřit by měli ti, kdo mají byt ve spoluvlastnictví nebo ve společném jmění manželů. Společenství vlastníků jednotek totiž hlasováním přijímá důležitá usnesení, při svolávání a organizaci shromáždění ale nemusí postupovat správně. Pokud by hlasování neproběhlo řádně, mohlo by to mít na závazky společenství i jednotlivých vlastníků velké dopady.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí