• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 7. 2. 2013

    Ve čtvrtek zahajovaly trhy více než hodinovým poklesem, při kterém Dow Jones ztrácel více než 100 bodů. Pokles byl veden opět spíše situací v Evropě a vystoupením Draghiho. Na americké straně byl zveřejněn mírný růst počtu nových žádostí v...

    celý článek »

    Wall Street přerušuje růstovou sérii...

    Americké akcie dnes po dvoudenním růstu indexu Standard & Poor’s 500 přerušily tuto pozitivní sérii a oslabují. Důvodem je zejména několik nepříznivých korporátních výsledků a zklamání investorů z výsledku tiskové konference Evropské centrální banky, která zmiňovala sílu měny Euro jako jednu z možných brzd ekonomického oživení.

    celý článek »

    Wall Street přerušuje růstovou sérii...

    Americké akcie dnes po dvoudenním růstu indexu Standard & Poor’s 500 přerušily tuto pozitivní sérii a oslabují. Důvodem je zejména několik nepříznivých korporátních výsledků a zklamání investorů z výsledku tiskové konference Evropské centrální banky, která zmiňovala sílu měny euro jako jednu z možných brzd ekonomického oživení.

    celý článek »

    Dolar je na tříletém maximu

    Americký dolar plně využil situaci, kdy japonská vláda tlačí svůj jen dolů a posílil na hodnoty, které měl před třemi lety. Dokonce mírně překročil i hranici S/R úrovně 93,00. Americká makrodata jsou celkem dobrá a dolar v nich má podporu, nicméně...

    celý článek »

    Konec éry strachu ukončí zlatou horečku

    Světová ekonomika se postupně staví na nohy a strach v Evropě mizí. Všechny problémy ještě nejsou vyřešeny, ale politici ve spolupráci s centrálními bankéři dělají, co je v jejich silách, aby zabránili další hluboké recesi.

    celý článek »

    Příliš rychlý Harley-Davidson

    Od října prošly akcie Harley-Davidson (51,71 USD, -2,23%) pozoruhodnou rally. Poslední čísla ukazují, že z provozních důvodů klesl firmě ve čtvrtém čtvrtletí čistý zisk o 33 % na 70,6 milionu USD.

    celý článek »

    Evropa se po komentáři ECB propadla, Sanofi po výsledcích -4 %

    Evropské akciové trhy dnes několikrát změnily svůj směr, když nakonec převážil negativní sentiment a indexy zakončily seanci v červených číslech. Počáteční růst tak vystřídaly výprodeje poté, co ECB podle očekávání ponechala úrokové sazby beze změny na úrovni 0,75 % a šéf Draghi v následném komentáři připustil, že slabý ekonomický růst by měl přetrvávat i v první polovině roku 2013 a k akceleraci by mělo dojít až v jeho druhé polovině.

    celý článek »

    Akciové trhy dnes mírně klesají

    Západoevropské akciové indexy klesají o několik desetin procenta . Během dne evropské akcie mírně rostly, mimo jiné i díky tomu, že šéf ECB Mario Draghi řekl na tiskové konferenci po zasedání centrální banky, že ekonomické oživení v eurozóně by.

    celý článek »

    Koruna pokračovala v posilování

    Po včerejšku plném událostí z domácí ekonomiky i z Polska bylo dnešní obchodování klidnější. V České republice jsme se žádných nových údajů nedočkali. Koruna však pokračovala v posilování, když na mezibankovním trhu krátce atakovala dokonce úroveň...

    celý článek »

    Premiér je připraven vetovat rozpočet EU

    Na probíhajícím summitu Evropské unie v Bruselu je předseda vlády připraven vetovat návrh unijního rozpočtu na období 2014 až 2020. Nynější návrh rozpočtu je podle předsedy vlády Petra Nečase nepřijatelný.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: znovu nevýrazný opening 7.2.13

    Čtvrteční obchodování bude víceméně poprvé v tomto týdnu informační podporu ve významnějších makrodatech, která mohou promluvit do směru tradingu. Samozřejmě pokračování sezóny hospodářských výsledků je rovněž jistým příspěvkem do mozaiky vlivů na trhu a.

    celý článek »

    Gates prodal akcie Microsoft za 360 mil. USD

    Zakladatel společnosti Microsoft (MSFT) Bill Gates začal na konci ledna opět prodávat akcie společnosti. Dle aktuálních regulatorních hlášení od čtvrtka 31.1. do pondělí 4.2., tj. během 3 seancí prodal celkem 13 mil.

    celý článek »

    EUR/USD se ocitlo pod tlakem

    Evropská centrální banka (ECB) ponechala hlavní úrokovou sazbu beze změny na 0,75 procentech. Monetární politika zůstává stejně jako ta ve Velké Británii beze změny. ECB zatím vyčkává, jak se bude vyvíjet ekonomika společné měnové unie v roce 2013...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 07.02.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.2.Změna7.2. Americký dolar USD 119.0410 -2.01%18.6570...

    celý článek »

    Rosněfť chce vyvážet LNG. Tlačí na zrušení monopolu Gazpromu

    Do boje o zrušení či zachování exportního monopolu ruského plynárenského gigantu Gazprom se vložila těžká váha – ropná společnost Rosněfť. Ta snahy Gazpromu o zachování vývozního privilegia původně podporovala, avšak teď obrátila a sama chce získat licenci na export zkapalněného plynu (LNG), který hodlá dobývat na arktickém šelfu.

    celý článek »

    Češi si půjčují zodpovědněji než v minulosti

    V loňském roce se sice zadlužení domácností mírně zvýšilo, avšak mnohem zajímavější je podívat se na strukturu zadlužení. Na jednu stranu kleslo zastoupení spotřebitelských úvěrů a nesplacených zůstatků na kreditních kartách a povolených a na druhou...

    celý článek »

    Pomalý návrat spotřebitelské důvěry?

    Spotřeba domácností, nejdůležitější složka HDP, vykazuje známky mírného zlepšení. Maloobchodní tržby včetně prodejů automobilů ukazující, jak domácnosti utrácejí, v prosinci vzrostly v porovnání s listopadem o 1,3 % (po sezónním očištění).

    celý článek »

    Výhled české ekonomiky v letošním roce

    Ministerstvo financí poslední aktualizací sladilo svůj odhad s listopadovou prognózou ČNB, jež počítá letos s hospodářskou stagnací (resp. kosmetickým růstem o 0,2 %) a spotřebitelskou inflací těsně nad cílovanou úrovní 2 %.

    celý článek »

    Bank of England: Oživení bude pozvolné. Reinvestujeme výnosy z QE

    Britská centrální banka dnes nepřekvapila trhu, když nepřišla se změnou nastavení základních parametrů své měnové politiky. Klíčová úroková sazba zůstává i po dnešku na rekordně nízké úrovni 0,5 procenta a program nákupu dluhopisů nadále funguje s nezměněným objemem 375 miliard liber.

    celý článek »

    Monetární politika v Anglii zůstává beze změny

    Centrální banka Velké Británie (BoE) na dnešním zasedání nezměnila nic na své politice. Zachovala nízkou úrokovou sazbu na 0,5 procentech a výdaje na nákup aktiv na hodnotě 375 miliard liber. Tento krok byl predikován většinou ekonomů. BoE očekává...

    celý článek »

    Liberty Global zatápí Murdochovi

    Liberty Global - mezinárodní mediální skupina, která vlastní např. UPC - se dohodla na převzetí společnosti Virgin Media. Pomocí této transakce bude mít skupina Liberty přístup na jeden z nejatraktivnějších trhů v Evropě a vznikne tak významná konkurence Rupertu Murdochovi, který vlastní největší síť placených televizí British Sky Brodcasting.

    celý článek »

    Dobré zprávy z německého průmyslu pokračují, prosincový růst výroby příjemně překvapil

    Na včera zveřejněný lepší vývoj prosincových průmyslových objednávek dnes z Německa navazují čísla o silnější průmyslové výrobě. Průmysl v největší ekonomice Evropy v posledním měsíci loňského roku vzrostl o 0,3 procenta proti listopadu, za který přinesla čerstvá revize pokles o 0,2 procenta proti dříve uváděnému 0,2procentnímu růstu.

    celý článek »

    Jen na novém 33měsíčním minimu

    Jen propadá o 0,4% d/d na 93,9. Hlavními rezistencemi jsou 94,0, 94,4 a 94,8. Důležitými podporami jsou 91,3 a 87,1. Trh dnes bude jevit zájem o produktivitu práce/jednotkové pracovní náklady za čtvrté čtvrtletí (14.30 SEČ), předpokládá se pokles...

    celý článek »

    Pegas Nonwovens zahajuje oživování egyptské výrobní linky

    Tuzemský výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens oznámila přiblížení nové egyptské výrobní linky ke spuštění produkce. Firma uvedla, že na konci ledna byla úspěšně dokončena hrubá montáž výrobní technologie a došlo k připojení závodu do energetické přenosové soustavy.

    celý článek »

    (Nejen) insideři varují: Na spadnutí je výprodej!

    Drobný investore, uvažuješ o vstupu na trh? Sleduješ graf vývoje zámořských akcií a připadá Ti, že není jiné cesty než dále vzhůru? Ujišťuje Tě makléř o tom, že po korekci na domácím trhu jsou zdejší akcie za hubičku? Určitě nechceme sýčkovat, ale...

    celý článek »

    Čtvrtek 7. února: Užitečné informace pro investory

    Deset věcí, které by vám dnes ráno neměly uniknout. 1. Dnešní makrodata Český statistický úřad zveřejní výsledky cestovního ruchu a údaje o službách za čtvrté čtvrtletí 2012. Česká národní banka zveřejní devizové rezervy k 31.

    celý článek »

    Výsledky Credit Suisse za 4Q12 zaostaly za odhady

    Čistý zisk banky Credit Suisse za 4Q dosáhl 397 mil. CHF, což je méně než očekával trh (648 mil. CHF). Banka zároveň oznámila navýšení plánu snižování nákladů o dalších 400 mil. CHF do roku 2015. Již dříve banka oznámila úsporná opatření v objemu 4 mld.

    celý článek »

    Zisk Time Warner ve 4Q12 překonal očekávání trhu

    Výsledky za 4Q12 přinesly mírně slabší tržby než očekávání, avšak upravený zisk na akcii 1,17 USD byl nad očekáváním 1,10 USD. Společnosti se dařilo v oblasti placených televizních stanic a tržby mírně vzrostly i v segmentu televizní reklamy, naopak...

    celý článek »

    TMR byla vyřazena ze soutěže o privatizaci PKL

    TMR byla podle tiskových agentur vyřazena z další účasti v tendru na privatizaci PKL, která provozuje lanovky na polské straně Tater. Připomeňme, že TMR získala do dlouhodobého pronájmu spolu se společností Snowhill středisko Špindlerův Mlýn a TMR bude s.

    celý článek »

    Unipetrol: Změny v dozorčí radě

    Unipetrol oznámil, že od 6. února nahradí Mirosław Kastelik v dozorčí radě Mariusze Kędru. Mirosław Kastelik nahradí Mariusze Kędru také na postu finančního ředitele. Investoři obvykle nevidí rádi změny ve vrcholném managementu.

    celý článek »

    FX výhled 7. 2. 2013

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Australan nadále oslabuje

    Austrálie přidala v lednu nová pracovní místa Austrálie se v lednu dočkala silného nárůstu počtu zaměstnaných lidí. Data jsou však mírně zkreslující, protože zvýšení bylo způsobeno hlavně novými pracovními poměry na částečný úvazek. Míra...

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street ve středu v 22:00 odzvonilo:Mediální společnost NewsCorp zakončila čtvrtletí se ziskem 44 centů na akcii (bez jednorázových položek) a s tržbami 9,43 mld.

    celý článek »

    Mluvčí Merkelové: Oslabení eura není problém

    Mluvčí německé kancléřky Angely Merkelové včera nepřímo reagoval na slova Hollandea o tom, že EUR je nadhodnocené a že by se měli domluvit v EMU na nějakém střednědobém cíli, když řekl, že nevidí problém – EUR posílilo z 1,353 na 1,35 po komentářích, pak.

    celý článek »

    EUR/USD čeká na slova „SuperMaria“

    Šéfa Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho dnes nečeká lehký den. Na tiskové konferenci, která následuje po vyhlášení úrokových ECB, bude vystaven otázkám o drahém euru a italskému bankovnímu skandálu, týkajícího se podvodů a úplatků v bance.

    celý článek »

    Dnes zasedá ECB

    Na hlavních světových trzích byl včera poměrně klid. Bylo zveřejněno jen málo makroekonomických indikátorů a trhy tak spíše vyčkávaly na dnešní zasedání ECB. Společná evropská měna pokračovala v mírné korekci, když si proti dolaru odepsala zhruba...

    celý článek »

    Hrozba měnových válek opět roste. Budou se opakovat 30. léta?

    V posledních týdnech znovu narostly obavy z globálních měnových válek. Důvodem je zejména vývoj v Japonsku, je ale těžké věřit tomu, že ani v případě Spojených států či Velké Británie není cílem nekonvenční monetární politiky oslabit měnu a „ožebračovat souseda svého“.

    celý článek »

    Česká koruna si své zisky přes noc udržela!

    Po včerejší rychlém posílení proti euru, ale i dolaru, si česká koruna svou pozici přes noční obchodování udržela. Mimoevropské seance už nekorigovaly. Objemy obchodování spadly na úplné minimum. Což může znamenat, že obchodníci vyčkávají.

    celý článek »

    The ease of doing business: Česká republika skončila na 65. místě

    Ghana, Bělorusko a Rwanda. I tyto země se v posledním vydání každoročního žebříčku The ease of doing business (index snadnosti podnikání) Světové banky dostaly před Českou republiku. Žebříček je hodnocením jednotlivých států z pohledu jednoduchosti právních předpisů regulujících podnikání a ochrany vlastnických práv.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí