• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 12. 3. 2013

    Úterní obchodování bylo podobně nerozhodné jako to včerejší, i když dnešek končil mírně v červeném. Indexy opět postrádaly vodítka svého vývoje a obtížně hledaly směr. Mírné negativum přišlo opět z politiky, když Bílý dům odmítl republikánský návrh...

    celý článek »

    Inflace podle Bernankeho

    Šéf americké centrální banky Ben Bernanke obhajuje svoji politiku tím, že dosahuje nejnižší míry inflace v poválečném období. Vybírá si ale data, která mu vyhovují. Komodity totiž za jeho éry raketově zdražili.

    celý článek »

    Má 12 let býka na zlatě namále?

    Zlato prožívá nejhorší vstup do nového roku za posledních 25 let. Pokračují prodeje zlata ve fyzické i akciové podobě, očekávání analytiků se sjednocují do koncensu budoucího poklesu cen komodity.

    celý článek »

    Když je 20 miliard dolarů málo

    Princ Al Waleed Bin Talal se zlobí. Zlobí se na časopis Forbes, který údajně snížil odhad jeho osobního jmění o více než 9 miliard amerických dolarů, na pouhých 20 miliard dolarů.

    celý článek »

    Wall Street po předchozích růstech mírně korigují, v čele poklesu technologie

    Americké akciové indexy vstoupily do dnešního obchodního dne mírným poklesem, který prozatím akceleroval zhruba v první hodině a půl obchodování. Bez výraznějších makrodat mají investoři jen málo impulsů pro výraznější aktivitu, navíc předchozích 7 růstových dnů v řadě vytváří prostor na určitou konsolidaci trhu, ačkoli panuje silná rezistence proti jakémukoli poklesu.

    celý článek »

    Blíží se výprodej?

    Dnešní obchodní den nemá výrazné zprávy a ani data, které by zásadněji ovlivňovaly trhy. V Itálii se zatím nedomluvili a jednání mezi vítězným Bersanim a Berlusconim zkrachovala. Přes to všechno dopadla italská aukce ročních pokladničních poukázek velmi..

    celý článek »

    Objem short pozic vzrostl, u RIMM na rekordu

    Dle v noci zveřejněných statistik objem short pozic v druhé polovině února na Nasdaq vzrostl o téměř 149 mil. akcií na 7,474 mld. Tzv. short ratio, zohledňující průměrný denní objem obchodů na trhu ve vztahu k objemu short akcií, vzrostlo z 3,64 dne na...

    celý článek »

    US - počet volných pracovních míst stoupl o 81 000

    Počet volných pracovních míst čekajících v USA na své naplnění se v lednu zvýšil o 81 000 na 3,69 miliónu. Hlavním tahounem růstu byl sektor podnikatelských a profesionálních služeb, dařilo se také sektorům dopravy, obchodu a veřejných služeb.

    celý článek »

    ČEZ: Soumrak dividendového (hyper)výnosu?

    Telekomunikace a energetika: Dvě odvětví vnímaná investory jako tradiční dividendové bašty možná pomalu, ale jistě mění svůj charakter. Domácí Telefónica svým návrhem pod očekávání nízké dividendy vystrašila konzervativce jako první, dalším titulem,...

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: nerostoucí opening 12.3.13

    Úterní obchodní seance nemá přílišnou oporu v rámci impulsů do tvorby adekvátních burzovních hodnot, neboť především program makrodat není nijak obsáhlý. Na druhé straně zejména investoři budou zvažovat zda trh nadále obsahuje příznivé momentum k...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 12.03.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.3.Změna12.3. Americký dolar USD 119.6600 -0.02%19.6560...

    celý článek »

    Chytré účetnictví pro firmy i OSVČ?

    Jste OSVČ, nebo firma a hledáte na trhu cenově dostupný nástroj pro zpřehlednění vlastní podnikatelské činnosti? Chcete vystavovat doklady rychle a mít k dispozici přehledné informace i podklady pro daňové povinnosti?

    celý článek »

    Poznali bychom dnes, že se systém hroutí?

    Panuje obecně rozšířený názor, že se centrální banky dopustily hrubé chyby, když před rokem 2008 ignorovaly množící se známky vážných rizik. Vedou se debaty o tom, zda měly reagovat utažením politiky či přísnější regulací.

    celý článek »

    OPEC zvýšil produkci ropy

    OPEC zvýšil svoji produkci ropy na tříměsíční maximum. Více ropy dodávají zejména Saudské Arábie a Irák. Únorová produkce vzrostla na 30,31 milionů barelů za den, přičemž lednová produkce činila 30,24 milionů barelů denně.

    celý článek »

    Libra pokračuje v poklesu i po makroek. zprávách

    Libra dnes k dolaru oslabuje o 0,1%d/d na 1,489. Pokles akceleroval po protichůdných lednových informacích Spojeného království: bídné informace průmyslové výroby na druhou stranu kompenzovalo nečekaně značné vylepšení zahraničního obchodu. Po...

    celý článek »

    Úspěch: Dovednosti, nebo štěstí?

    Takzvaný „paradox dovedností“ můžeme pozorovat v situacích, kdy se kvůli celkovému zlepšování našich dovedností musíme stále více spoléhat na štěstí. V dnešním světě je patrné, že dochází k velké specializaci znalostí a dovedností, a platí to i o investování a podnikání.

    celý článek »

    Monetárny bypass

    Americké akcie včera napriek fundamentálnemu vákuu urobili nový vrchol (DJIA dokonca vylepšil historický rekord). Dôvodom sú ešte doznievajúce dobré čísla pracovného trhu USA a hlavne vyhliadky dobrých dát na tento týždeň (spotrebiteľská dôvera,...

    celý článek »

    USA vzkázaly Číně: Přestaňte s kyberútoky!

    Čínská vláda by měla zastavit sérii loupeživých útoků namířených proti americkým korporacím a důležitým vládním a soukromým serverům a dohodnout se na „přijatelných normách chování v kyberprostoru,“ prohlásil včera poradce pro otázky národní bezpečnosti amerického prezidenta Tom Donilon.

    celý článek »

    Rozevřené nůžky mají logiku

    Tradičně klidné pondělí přineslo pouze ranní CPI z Číny, který meziročně rostl na 3,2 %, při očekávání tříprocentního růstu. Vyšší inflace samozřejmě snižuje manévrovací schopnosti tamní centrální banky s ohledem na budoucí snížení základní úrokové sazby.

    celý článek »

    MPO chce změnu na postu šéfa ČTÚ

    Ministr průmyslu a obchodu Kuba oznámáil, že hodlá provézt změnu na postu šéfa Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) v souvislosti s neúspěšnou aukcí nových frekvencí, ve které celkové nabídky zúčastněných firem přesáhly částku 20 miliard Kč.

    celý článek »

    Yandex učiní SPO na 13% společnosti

    Ruská internetová společnost Yandex včera oznámila sekundární nabídku akcií (SPO), v níž několik akcionářů prodá celkem 24,25 mil. akcií, tj. asi 13 % společnosti. Společnosti prodávající akcie jsou spojeny s ředitelem Yandexu A.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street v pondělí v 22:00 odzvonilo:Řetězec s módou - Urban Outfitters - zveřejnil čtvrtelní zisk 56 centů na akcii, čímž mírně zaostal za očekáváním.

    celý článek »

    Asijské burzy neudržely ranní zisky...

    Velká většina asijských burz dnes ztratila své prvotní zisky, jednou z mála výjimek však po většinu seance bylo Japonsko. Ani to však nakonec neodolalo obecnému trendu a index Nikkei 225 končil obchodní den o 0,28 % slabší, na hladině 12 314,81 bodů.

    celý článek »

    Eurová makrodata propadla

    Včerejší makroekonomická data z Německa nebyla podle očekávání a německá obchodní bilance se místo růstu propadla i pod poslední úroveň, francouzský index průmyslové výroby na tom byl ještě hůře.

    celý článek »

    Za jeden daňový prohřešek můžete být stíháni současně správním orgánem i trestním soudem

    Je možné uložit za tentýž skutek jak správní, tak i trestní sankci? Touto otázkou se v únoru zabýval Soudní dvůr EU, když vydal rozsudek ve věci žádosti švédského okresního soudu o rozhodnutí o předběžné otázce. V tomto případě šlo o otázku aplikace Listiny základních práv Evropské unie, dle níž nelze (podobně jak v případě české Listiny základních práv a svobod) být za jeden trestný čin trestán dvakrát.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Graf dne - US100 (23.04.2024)

    Nasdaq-100 (US100) i další indexy na Wall Street se v poslední době potýkají s problémy. Stále napjatá geopolitická situace na Blízkém východě a klesající šance trhu na zahájení cyklu snižování sazeb Fedu v první polovině letošního roku vyvíjejí tlak

    celý článek »

    SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi

    SAP včera po zavření trhu reportoval čísla za 1Q24, která celkově vnímáme jako neutrální. Tržby činily 8,04 (+8,0 % r/r) vs. oček. 8,03 mld. EUR. Za růstem byly jako tradičně tržby z cloudových služeb, které dosáhly 3,93 mld. EUR (+24 % r/r) vs. oček.

    celý článek »

    CSG: Vista posunula valnou hromadu, stále preferuje CSG

    Společnost Vista Outdoor , jejíž divizi munice pro ruční zbraně má koupit CSG , uvedla, že i nadále preferuje nabídku CSG ve srovnání s konkurenční nabídkou fondu MNC. Ten vyzvala, aby zvýšil svoji poslední nabídku, aby byla dostatečně konkurenční vůči&he

    celý článek »

    CTP: Akvizice pozemků v Polsku

    Developer logistických ploch CTP uvedl, že akvíroval pozemky o rozloze cca půl milionu m2 ve třech regionech Polska. Konkrétně jde o oblasti Lodže, Toruně a v blízkosti Varšavy. Celkově tak má CTP nyní připraveno k developmentu v Polsku cca 3 mil. m2.

    celý článek »

    Moneta: Dnes se koná valná hromada

    Moneta dnes pořádá valnou hromadu akcionářů, která bude mimo jiné schvalovat dividendu ze zisku roku 2023 ve výši 9 Kč na akcii (8,8% hrubý div. výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 25. dubna.

    celý článek »

    Trh EUR/USD se silně propadnul po zprávě o inflaci

    EUR/USD se po zprávě o inflaci, která byla 10. dubna horší, než se očekávalo, dostal pod silný prodejní tlak a prolomil své minimum z roku 2024 na úrovni 1,0693. Přestože se páru podařilo najít oporu na pětiměsíčním dně 1,0600, zatím se mu nepodařilo&hell

    celý článek »

    Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?

    Plechový zahradní domek je praktickým pomocníkem pro úschovu venkovního vybavení, nábytku, sportovního náčiní a dalších věcí. Podle čeho takový zahradní domek vybrat, aby dobře a především dlouho sloužil? Na to se podíváme v následujícím článku.

    celý článek »

    Index PMI v průmyslu v eurozóně klesl (23.4.2024)

    Index nákupních manažerů v průmyslu PMI v dubnu podle předběžných odhadů klesl na 45,6 b. oproti 46,1 b. v březnu. Trhy naopak očekávaly růst na 46,5 b. Naopak index PMI ve službách vzrostl na 52,9 b. oproti 51,5 b. v březnu. Trhy očekávaly růst na 51,...

    celý článek »

    EUR roste po smíšených PMI

    Dnes ráno byly v 9:15 zveřejněny rychlé odhady indexů PMI za duben z Francie a v 9:30 z Německa. Očekává se, že zprávy vykáží zlepšení v obou sektorech – výrobě i službách – ve srovnání s obdobím před měsícem. Francouzská zpráva se ukázala jako smíšená...

    celý článek »

    Indexy v pondělí poskočily výše

    Akciové indexy se v pondělí po poklesu v minulém týdnu odrazily výše. Důvodem mohl být určitý pokles obav přes víkend ohledně další eskalace mezi Izraelem a Íránem, po vyjádření íránských představitelů o tom, že odpověď na páteční útok Izraele země&hellip

    celý článek »

    Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI

    Dnešní den bude patřit indexu nákupních manažerů (PMI) ve zpracovatelském sektoru . Ten nejdříve dorazí z Německa , kde v posledních dvou měsících poměrně razantně poklesl, nicméně v dubnu by podle trhu mělo dojít k opětovnému nárůstu.

    celý článek »