• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 21. 3. 2013

    Ve čtvrtek na trhu nevládla příliš optimistická nálada, když i nadále se víří nejistota kolem dalšího vývoje na Kypru. Ten zamítl podmínky pomoci ECB, které doprovázely nabídku pomoci, a hledá jiná řešení, která by nepoškodila drobné střadatele.

    celý článek »

    Měnový pár EUR/CHF v konsolidaci

    Po pondělním propadu eura v důsledku kyperského problému, se měnový pár EUR/CHF ustálil na hodnotě kolem úrovně 1,2220 a s nízkou volatilitou se jí drží již druhý den. Jako jednomu z mála se tomuto páru podařilo zaplnit pondělní gap ještě v pondělí.

    celý článek »

    Afghánistán začne vyvážet ropu. Díky Číně

    Koncern China National Petroleum Corporation (CNPC) hodlá zanedlouho spustit komerční těžbu ropy v Afghánistánu. Podle tamních úřadů by surovinový potenciál země mohl během příštích deseti let změnit její ekonomiku k nepoznání.

    celý článek »

    Má Ford nejhorší za sebou?

    Akcie amerických automobilek si za poslední tři roky relativně k trhu nevedly nijak pozitivně. Za posledních dvanáct měsíců jsou díky druhým šesti měsícům na cca stejné návratnosti jako trh.

    celý článek »

    Wall Street ve ztrátě, oproti Evropě ale těží z vlastních prorůstových makrodat

    Americké akciové indexy vstoupily do dnešního obchodního dne ztrátou, která prozatím měla svůj vrchol v první části obchodního dne. Negativní vývoj v Evropě – obavy z opětovné růstu rizika v souvislosti s dluhovou krizí; horší než očekávané údaje o průmyslové expanzi v Německu i eurozóně – má nepříznivý vliv na celkový vývoj.

    celý článek »

    Koruna za dnešek zvýrazňuje ztráty, eurodolar srážela dolů data

    Koruna během dnešního obchodování navýšila včerejší ztráty a k euru se před závěrem obchoduje na 25,77. Negativním impulsem pro českou měnu byla především data z Německa, kde index nákupních manažerů podle předběžných údajů překvapivě klesl pod padesátibodovou hranici a významně přispěl i ke zhoršení indexu za celou eurozónu.

    celý článek »

    Praha ztrátám ve světě odolala, slabý zisk PX uhájil ČEZ

    Pražská burza odepsala větší část dopoledních zisků a index PX uzavřel čtvrteční seanci o 0,1 procenta silnější, u 983 bodů. Podobně jako včera lokální trh neregistroval růst na okolních trzích, ani dnes se nenechal inspirovat více jak 1procentním propadem především západoevropského regionu, který následují i ztráty na Wall Street, navzdory pozitivně vyznívajícím údajům z průmyslu i trhu nemovitostí.

    celý článek »

    Američané prodali v únoru nejvíce starších domů za více než tři roky

    Prodej starších obytných domů na americkém trhu v únoru dosáhl nejvyšší úrovně za více než tři roky. Dál rostly i ceny starších nemovitostí. Dnešní údaje Národního sdružení realitních kanceláři jsou dalším důkazem pokračujícího oživování realitního trhu v USA, který je jedním z motorů největší ekonomiky světa.

    celý článek »

    Saudská Arábia sa nespolieha len na ropu

    Nedávny bankrot spoločnosti Suntech, najväčšieho výrobcu solárnych panelov, je znakom postupného prečisťovania trhu so solárnou energiou. Prepad cien solárnych panelov v posledných rokoch umožnil rozvoj tohto odvetvia aj na trhoch, ktoré netrpia nedostatkom konvenčných zdrojov.

    celý článek »

    USA se daří, kdy zareaguje dolar?

    Počet prodaných existujících domů v USA dosáhl v únoru svého 3letého maxima. Podobně jako trh práce nabírá i trh s bydlením na obrátkách a zvyšuje svoji výkonnost. Počet prodaných domů vzrostl o 0,8 procenta a meziročně dosáhl na 4,98 milionu...

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: nevítaný opening 21.3.13

    Čtvrteční US obchodní seance zřejmě přispěje dostatkem kursotvorných impulsů do pokračování obchodování tohoto týdne poněkud opatrnějším dílem než tomu například včera, kdy blue chips index DJIA zaznamenal znovu posun na intradenní historická maxima.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 21.03.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.3.Změna21.3. Americký dolar USD 119.8370 +0.78%19.9930...

    celý článek »

    Severní Amerika přinesla pozitivní zprávy

    Počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA mírně stoupl na 336 000 oproti předchozímu týdnu, kdy dosáhl 334 000. Celkový trend však stále vypadá velmi zdravě a trhu práce se očividně daří. Ekonomové očekávali od Ameriky mírné zhoršení k..

    celý článek »

    Praha v EU patří k nejbohatším regionům, Bratislava je před ní

    Praha byla v roce 2010 osmým nejbohatším regionem Evropské unii, ale proti předcházejícímu roku si o příčku pohoršila a zůstala opět za Bratislavou. Vyplývá to z dnes zveřejněných údajů Evropského statistického úřadu Eurostat, podle něhož je nadále s přehledem nejbohatším regionem střed Londýna.

    celý článek »

    O daňový raj menej

    Začiatkom tohto týždňa sme písali analýzu s názvom Daňová vojna, kde sme naznačili čo sa deje, aké sú záujmy jednotlivých strán a aké sú možnosti. Hoci rokovania sú ťažké a čas sa získava hlavne vírením mediálneho prachu (väčšina vyjadrení za tento..

    celý článek »

    Jen po Fedu a zahraničním obchodu silně roste

    Jen k dolaru roste o 0,8% d/d na 95,5. Trh přešel bez větších změn zasedání Fedu o úrokových sazbách, které nepřineslo významnější posun rétoriky Fedu a tím ani překvapení. Centrální banka pouze drobně pozměnila komentář k rozhodnutí (lepší...

    celý článek »

    PX odolává červené Evropě, drží ČEZ i banky

    Pražská burza dopoledne dokáže růst, když index PX připisuje 0,4 %. Další středoevropské trhy si vedou o poznání hůře, když německý DAX odepisuje 0,9 %, rakouský ATX je níže o 0,6 %, polský WIG klesá o 0,3 % a maďarský BUX nepatrně roste.

    celý článek »

    Kypřané v Moskvě nabídli mřenky. Kreml chce velkou rybu

    Prodlužující se krize kyperského bankovního systému se začíná vážným způsobem dotýkat vztahů EU-Rusko. Nelibost vůči dosavadnímu přístupu západních věřitelů v čele s eurozónou včera vyjádřil ruský premiér Dmitrij Medveděv, když počínání skupiny ministrů financí (eurogroup) přirovnal ke „slonu v porcelánu“.

    celý článek »

    Kypr - monumentální průšvih projektu EU

    V případě Kypru je tu k poučení spousta věcí. Viděli jsme, že eurozóna není schopná řešit své problémy racionálně. V krizi eurozóny je toto snad nejhorší ukázka neschopnosti příslušných orgánů, ale zároveň to podtrhuje zoufalost situace, v níž se nachází.

    celý článek »

    PMI výsledky dnes zhoršily budoucnost eurozóny

    Francouzská podnikatelská aktivita se v meziměsíčním měření zmenšila nejvíce za poslední 4 roky. Druhé největší ekonomice eurozóny tak znovu hrozí úpadek do recese. Index nákupních manažerů (PMI) za výrobu klesl na 43,9 bodu. Výrobní sektor tak...

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street ve středu v 21:00 odzvonilo:Softwarová společnost Oracle zveřejnila čtvrtletní zisk 65 centů na akcii při tržbách 8,97 mld.

    celý článek »

    Ranní přehled událostí - FOMC, QE, Kypr

    Americké akcie včera dokázaly umazat své ztráty z předchozích dnů, když trh reagoval na slova šéfa americké centrální banky (Fed) Ben Bernankeho, který potvrdil stávající monetární politiku. Index S&P 500 posílil o 10,37 bodu a uzavřel na 1...

    celý článek »

    Ropa WTI včera posilovala

    Včerejší prohlášení představitelů amerického FEDu, kteří oznámili, že stále počítají s pokračováním současného programu ...

    celý článek »

    Nejistota kolem situace na Kypru euru nepomáhá

    Euro během včerejšího obchodování vymazalo část svých předešlých ztrát a vrátilo se k hranici 1,295 USD/EUR. Nicméně prostor pro další zpevňování společné evropské měny je kvůli nejistotě plynoucí z řešení kyperské situace značně limitovaný.

    celý článek »

    Sachs: Krugmanovo hrubé keynesiánství škodí

    Paula Krugmana hluboce uznávám, od roku 2008 se ale naše názory na to, jak oživit americkou ekonomiku, znatelně rozcházejí. Já jsem proti krátkodobé fiskální stimulaci, on ji podporuje a tvrdí, že by měla být ještě větší.

    celý článek »

    Koruna si neudržela své zisky proti dolaru

    Do 6. února tohoto roku si koruna proti americkému dolaru připisovala zisky. Pak nastal obrat a dosažené zisky koruna ztratila. Na začátku tohoto obchodního týdne koruna ztratila dokonce s počátečním gapem, který se ani nezaplnil.

    celý článek »

    Do poslední akcie

    V rozhodnutí z léta minulého roku Nejvyšší soud judikoval, že uzavřel-li nabyvatel smlouvu o koupi tzv. „balíku“ akcií s cílem získat ve společnosti postavení většinového či jediného akcionáře, není možné, aby se převodce dovolával relativní neplatnosti takové smlouvy jen ve vztahu k jedné akcii.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida

    Společnost Pilulka Lékárny oznámila, že se dohodla na odprodeji svých aktivit na rakouském trhu s tamní společností Vamida. Přestože rakouský trh podle Pilulky ukazoval příznivé trendy, investice do tamního provozu by pro společnost byly střednědobě&helli

    celý článek »

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1. Na její základnu bylo potřeba...

    celý článek »

    Makro ČR: Smíšený vývoj u cen výrobců

    Vývoj cen výrobců byl v březnu opět smíšený. V meziročním srovnání jsou ceny výrobců v poklesu, ale tento pokles se zmírňuje a již se objevují opakované nárůsty. Předchozí šoky odeznívají a cenový vývoj se dál vrací k normálu.

    celý článek »

    Stavebnictví se dočkalo růstu - aktuální komentář

    Nedávný vývoj ve stavebnictví sleduji s velkým zájmem. Je zřejmé, že tahounem celého růstu jsou inženýrské stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 19,4 %. Situaci napomohla jak nízká základna, tak i příznivé počasí, které doprovázelo většinu zimy.

    celý článek »

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. (video)

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. ? Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. Obyvatelé ostravské části Heřmanice na...

    celý článek »

    Trh EUR/GBP narazil na klesající trendovou čáru

    EUR/GBP klesá poté, co selhal jeho poslední pokus o proražení nad střednědobou klesající trendovou linii, která dosáhla vrcholu na úrovni 0,8585. Cena se dnes krátce dotkla krátkodobé vzestupné trendové linie těsně pod úrovní 0,8520 a poté se odrazila&hel

    celý článek »

    (Ne)udržitelnost amerického dluhu

    Rozpočtový úřad Kongresu vydal ve druhé polovině března svůj aktualizovaný výhled. Jeho součástí je predikce amerického rozpočtového deficitu, který by se v dlouhodobém měřítku měl dostat až nad úroveň 8 % HDP v roce 2054. Významnou položkou by měly bý...

    celý článek »

    AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší

    Vyjadření k pokutě pro AVAST a komentář - autor - Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL: Ačkoliv společnost Avast ve svém prohlášení o zpracování osobních údajů tvrdila, že k předávání dat uživatelů nedochází, případně jsou data před&hel

    celý článek »

    Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.4.Změna18.4. Americký dolar USD 1 23.7140 -0.21%23.6630...

    celý článek »

    Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C

    ?? Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C. Na většině území se očekává mráz, který může poškodit...

    celý článek »

    Graf dne – Bitcoin (18.04.2024)

    Bitcoin roste o 0,50 % a dostává se na úroveň 61 500 USD. Dnes pozorujeme stabilizaci ceny kolem úrovně supportu nad 60 000 USD. Tyto úrovně byly v posledních týdnech několikrát obhájeny a i tentokrát jsou klíčové. V noci z 19. na 20. dubna z

    celý článek »

    Španělsko rozšiřuje své aktivity ve vesmíru

    ŠPANĚLSKO ROZŠIŘUJE SVÉ AKTIVITY VE VESMÍRU Španělský vesmírný průmysl prošel od vypuštění první družice v roce 1974 výraznou proměnou. Nyní zaměstnává 5 000 lidí a hraje důležitou roli ve španělské ekonomice. Španělsko má...

    celý článek »