• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 3. 4. 2013

    Středa se nesla ve znamení poklesu, který byl vyvolán makrodaty zveřejněnými na začátku obchodního dne. Pokles změny zaměstnanosti společně s poklesem indexu ISM nevýrobního sektoru dolehly na indexy a S&P 500 ztrácel koncem dne přibližně jedno procento.

    celý článek »

    Francouzská spojka

    Kypr bude ještě dlouho předmětem všemožných úvah, Německo je velkou neznámou (podaří se mu odtrhnout od eurozóny?), ale eurochleba se letos bude lámat možná v jiné zemi.

    celý článek »

    Kanada vede nad USA v souboji o dodávky LNG na asijský trh

    Kanada začne vyvážet zkapalněný plyn (LNG) dřív a ve větším množství než Spojené státy. Je tak na nejlepší cestě zvítězit v závodě o maximální využití nových technik těžby z břidlic a průnik na lukrativní asijský trh, na němž se ročně protočí desítky miliard dolarů.

    celý článek »

    Euro dnes mířilo vzhůru s podporou nových makrodat

    Koruně se dnes podařilo korigovat ztráty ze včerejšího obchodování. Její kurz k euru se posouvá níž na 25,83 bez nových zpráv z domácí ekonomiky. Česká měna necítila tlak ze strany globálních akciových trhů, které dnes mířily dolů, její vývoj spíše odpovídá rostoucímu eurodolaru.

    celý článek »

    PX ztratil. ČEZ -3 % pod tlakem Bulharska, CETV na novém dně

    Středeční seance přinesla na pražskou burzu výběr včerejších zisků, když index PX ztratil 1,09 % a sesunul se tak k 967bodové úrovni. Hlavní měrou k tomuto vývoji přispěly akcie ČEZu, jež se krátce před polednem začaly propadat z 595 Kč a postupně zakotvily až pod úrovní 580 Kč.

    celý článek »

    Evropské akcie padají po amerických datech

    Evropské trhy po většinu dne mírně ztrácely, ale zámořská makrodata, zejména pak počet nově vytvořených pracovních míst, vedla odpoledne k prohloubení poklesu. Pesimismus zasáhl nejvíce Itálii a Španělsko, kde burzovní indexy odepisují přes procento.

    celý článek »

    Džin je venku z láhve ...

    V pondělí tohoto týdne - na Apríla - publikoval jeden z největších informačních a zpravodajských portálů v České republice poměrně slušně "vyfutrovaný" článek na téma chystaného zdanění chytrých mobilních telefonů ze strany Evropské unie.

    celý článek »

    Koruna se dnes odrazila od devítiměsíčního minima

    Česká koruna dnes lehce korigovala své předchozí ztráty , když se v závěru včerejší seance kurz CZK/EUR vyšplhal nad 25,90 a česká měna tak atakovala svou nejslabší úroveň za posledních devět měsíců. Již dnešní ranní otevírací kurz se nacházel těsně.

    celý článek »

    Anketa: Dočkáme se poklesu ceny akcií ČEZ pod 500 Kč ?

    V nové anketní otázce nás zajímá pohled investorské obce na další vývoj akcií ČEZu. Může dojít k dalšímu poklesu ceny jeho akcií, dostane se titul pod magickou hranici 500 Kč, kde se naposledy pohyboval v polovině roku 2005 ? Svůj pohled na věc můžete...

    celý článek »

    Orcaři, pozor: Nová valuace po bezmála 6 měsících!

    Orcaři, pozor, na stole máme po dlouhých měsících nový a superpodrobný report o této akciové emisi. Autory jsou analytici Komerční banky a přestože Orco svými loňskými výsledky nepotěšilo, naděje expertů nejen neumírá, ale… Ale nepředbíhejme.

    celý článek »

    Video: Týdenní přehled ekonomických událostí

    V USA budou již tradičně jako na začátku každého kalendářního měsíce publikována data z trhu práce, a to konkrétně míra nezaměstnanosti a počet nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělský sektor v březnu. Ta spolu se začínající výsledkovou...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 03.04.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.4.Změna3.4. Americký dolar USD 120.1530 -0.18%20.1160...

    celý článek »

    Evropu nepustí do zisku těžební sektor; Kazakhmys -5 %

    Růstové momentum omezují dnes především klesající ceny komodit. Evropské akcie, po včerejším největším nárůstu za měsíc, korigují zisky. Americké indexy by zatím měly otevřít velmi mírně zelené a navázat tak na včerejší půlprocentní růst.

    celý článek »

    Technik: 3 akcie, které vám mohou zlomit vaz

    Není čas, ztrácet čas, ale ani hlavu: Zámořský trh letos nebezpečně narostl, když se akciové fondy začaly plnit dokonce i penězi drobných investorů. To bývá pro ostřílené obchodníky obvykle signálem blízkosti vrcholu trendu.

    celý článek »

    Eurozóna porušuje vlastné pravidlá

    Budúcnosť je tuAkciový index SP500 včera ukončil obchodovanie na novom historickom maxime a nasleduje tak nedávny rast indexu Dow Jones na rekordné úrovne. Index Nasdaq vzhľadom na bublinové úrovne z roku 2000 má ešte pred sebou dlhý čas, kým...

    celý článek »

    Inflácia v Európe postupne klesá

    Európsky štatistický úrad dnes uviedol, že v marci sa spotrebiteľské ceny v eurozóne zvýšili medziročne o 1,7 %, pričom vo februári bola inflácia 1,8 % a strednodobý cieľ ECB je 2 %.

    celý článek »

    Britská BP odprodá své větrné farmy v USA

    Britský energetický koncern BP nabídl k prodeji svou americkou divizi větrných farem, jeden z největších komplexů větrné energie v USA. Společnost, která v minulém desetiletí spojila své jméno s heslem Beyond Petroleum (víc než ropa), se tím dál stahuje z oboru obnovitelných zdrojů.

    celý článek »

    F.PLATINUM rollover

    Dnes, na konci obchodního dne, nastane změna doby dodání podkladového futures kontraktu u instrumentů F.PLATINUM. Výsledek vypořádání na základě konečného rozdílu futures činí: - F.PLATINUM cca -110 swapových bodů Proces rolloveru se týká technické..

    celý článek »

    Přes noc nehybný

    Futures kontrakt 10letého T Note setrvává i přes noc na hodnotě 132,0. Trh pokračuje v 3/4letním sestupném trendu a cíluje 127,7 s tím jak v minulých týdnech vytvořil nové 11měsíční minimum 130,0. Důležitými podporami jsou 129,9, 131,1 a 131,8....

    celý článek »

    10y T Note přes noc nehybný

    Futures kontrakt 10letého T Note setrvává i přes noc na hodnotě 132,0. Trh pokračuje v 3/4letním sestupném trendu a cíluje 127,7 s tím jak v minulých týdnech vytvořil nové 11měsíční minimum 130,0. Důležitými podporami jsou 129,9, 131,1 a 131,8....

    celý článek »

    Bulharský prokurátor chce trestní řízení v ČEZ, státní energetice i regulátorovi. Ušetřena EVN

    Vrchní bulharský prokurátor Sotir Tsatsarov na základě šetření prokuratury v bulharské pobočce společnosti ČEZ doporučuje zahájit trestní řízení s firmou, které se zaměří na outsourcingové kontrakty, uvedl v Sofii v rámci prezentování závěrů prokuratury z vyšetřování v ČEZ, ale i dalších distributorech EVN a Energo-Pro a zároveň také energetickém regulátorovi DKEVR.

    celý článek »

    Povelikonoční úleva... zprávy z dluhopisových trhů

    Výnosy bezpečných amerických a německých vládních dluhopisů se včera pohnuly vzhůru a naopak výnosy italských a španělských prudce propadly. Aneb takto se projevila na trzích dluhopisů povelikonoční úleva na trzích s rizikovými aktivy, která přišla jednak díky relativně příznivým makroekonomickým datům v USA (tovární zakázky a prodeje automobilů) a jednak díky pokračující holubičí rétorice centrálních bankéřů z Fedu.

    celý článek »

    Problémem není Kypr, ale Euro

    Lars Seier Christensen, spoluzakladatel a generální ředitel Saxo Bank. Po pár velmi náročných týdnech bych chtěl shrnout svoje postoje ke Kypru a pokusím se podat i jiný pohled. Je neuvěřitelné, jak dlouho může být svět paralyzován desetimiliardovým.

    celý článek »

    Co by mohlo vyvolat nové korekce na trzích?

    Kypr a vše kolem něj již bylo řečeno, půjčka byla dojednána, splátky naplánovány, úrok „jakbysmet“ a co dál? Média pomalu téma Kypru opouštějí tak jako se opustilo téma Řecka a trhy se opět pustily směrem vzhůru.

    celý článek »

    AAA nabídne odkup za 23,30 Kč (prodat či neprodat)

    Obchodování s akciemi AAA Auto včera zaznamenalo poměrně překvapivý průběh. Titul jakoby v reakci na valnou hromadou potvrzený odchod z trhu zareagoval výrazným poklesem, kdy se uskutečnil obchod dokonce i za 20 Kč. Nakonec uzavřel na 23,80 Kč (-1,04 %).

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada i4wifi a.s.

    i4wifi a.s., se sídlem Průmyslová 11, Praha 10, IČO 27651851 OZNÁMENÍo konání řádné valné hromadyPředstavenstvo akciové společnosti i4wifi a.s., zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 11525, se sídlem Praha 10.

    celý článek »

    AAA Auto: Odkup navrhován na 23,3 Kč za akcii

    Společnost AAA Auto včera v informacích pro regulátora uvedla, že v souvislosti s odchodem z burzy bude vykupovat své akcie za cenu 23,30 Kč za akcii. Výkup bude možný od 8. dubna. V tento den také firma oznámí více informací ke způsobu odkupu.

    celý článek »

    Denní přehled nejdůležitějších událostí

    Patová povolební situace v Itálii momentálně řídí evropský tržní sentiment. Prezident Giorgio Napolitano dal včera dohromady tým „moudrých mužů“, aby připravili reformní opatření, která by získala širokou politickou podporu. Po pravdě řečeno, lehký..

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street v úterý odzvonilo:Výrobce eletrických aut Tesla představila nový leasingový program pro auta typu Model S, který bude realizovat ve spolupráci s U.

    celý článek »

    V Praze by se dnes měly vybírat zisky po vzoru Evropy…

    První posváteční seanci uzavřela pražská burza s 1,6% ziskem, jímž zároveň vstoupila do druhého čtvrtletí roku. Dařilo se bankám i energetikám. Komerční banka se posunula o 2,4 procenta výše k 3930 Kč, zatímco Erste se v závěru seance vyšplhala na 574 korun a zakončila tak se ziskem 1,6 procenta.

    celý článek »

    Až závěr týdne bude pro trhy zajímavější

    Začátek zkráceného pracovního týdne byl relativně poklidný. Zveřejněné ekonomické indikátory měly na vývoj kurzu USD/EUR minimální dopad, přesto však předstihové indikátory v Evropě nenaznačují pro nejbližší období nic optimistického.

    celý článek »

    Chudoba ohrožuje každou čtvrtou Češku

    U nás je podle statistiků nejčastější výše hodinové mzdy 4,4 eura (114 korun) a celkově je chudobou ohrožena téměř pětina pracujících (19 procent). U mužů jsou nízké...

    celý článek »

    Ústavní soud: Předběžná otázka do Lucemburku může být součástí práva na spravedlivý proces

    Od přistoupení Česka k EU se české soudy mohou obracet na Soudní dvůr EU s tzv. žádostí o předběžnou otázku ohledně správného výkladu evropského práva. Někdy jsou k tomu dokonce povinny. Český Ústavní soud vydal k věci loni v září jednoznačné rozhodnutí: pokud by se tuzemské soudy neobrátily na Soudní dvůr EU v situaci, kdy musejí, mohlo by jít o porušení práva na zákonného soudce podle české Listiny základních práv a svobod (LZPS).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.03.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.3.Změna28.3. Americký dolar USD 1 23.4080 +0.02%23.4130...

    celý článek »

    Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné využití v prospěch Ukrajiny je etické, otevírá ale Pandořinu skříňku. USA by si neměly zahrávat s výlučnou pozicí dolaru

    Spojené státy skrze mezinárodní platební systém, který je založen na americkém dolaru, byly v roce 2022 schopné zmrazit velkou část devizových rezerv Ruska v objemu několika set miliard dolarů. Více než dva roky poté válka na Ukrajině, jejíž zahájení...

    celý článek »

    HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING)

    13:30 GMT, Kanada – údaje o HDP za leden: HDP: skutečný 0,6 % meziměsíčně; prognóza 0,4 % MoM; předchozí -0,1 % MoM; Průměrný týdenní výdělek: předchozí 3,77 % meziročně; Kanadský HDP zaznamenal výrazný nárůst, z velké části díky 6,0% nárůstu

    celý článek »

    SPA35 v březnu roste

    Index IBEX 35 (SPA35) je v březnu největším ziskem mezi hlavními srovnávacími indexy západoevropských akciových trhů, když překonal italský FTSE MIB (ITA40). Výnosnost pro jednotlivé indexy akciového trhu. Zdroj: Bloomberg Financial LP Banky,

    celý článek »

    EURUSD klesá na pětitýdenní minimum

    Výprodej na EURUSD pokračuje. Hlavnímu měnovému páru se zhruba před třemi týdny nepodařilo prorazit nad zónu odporu pohybující se pod oblastí 1,10 a od té doby se stahuje zpět. Pár dnes prorazil pod hranici 1,08 a klesl na nejnižší úroveň za

    celý článek »

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. (video)

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. I letos už kontroly odhalily velké množství...

    celý článek »

    Co se právě děje na stavbě D35 Hořice-Sadová?

    Stavba D35 Hořice – Sadová Na stavbě dálničního úseku D35 Hořice-Sadová, který byl slavnostně zahájen 7.listopadu loňského roku, probíhala během zimního období hlavně příprava stavby, tzn. odvoz ornice, příprava staveniště, kácení, instalace

    celý článek »