• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 22. 4. 2013

    Pondělí bylo už nastavením futures před otevřením trhu pozitivní. Z makrodat byly zveřejněny jen údaje o prodejích existujících domů, které mírně poklesly. Hlavním vodítkem trhů však byly výsledky velkých firem.

    celý článek »

    Pavel Kohout: Tunelování? Zbytečné obavy

    Lidé masově trpí fobií z tunelování – nevěří proto penzijní reformě a druhému pilíři. Obávají se, že po řadě let najdou své penzijní účty prázdné. Vytunelované. Tato obava je ovšem naprosto neopodstatněná.

    celý článek »

    ČEZ navrhuje dividendu jen 40 Kč

    Společnost ČEZ dnes v podvečer zveřejnila, že představenstvo na svém zasedání rozhodlo navrhnout valné hromadě vyplatit z loňského zisku dividendu 40 Kč/akcii. Z konsolidovaného zisku se tak jedná o výplatu 53,6 %.

    celý článek »

    Kdo v Evropě nejlépe hospodaří?

    V dobách hospodářské recese vykázaly všechny země unie kromě Německa schodkové rozpočty. Ekonomický motor Evropy dokázal do státní kasy nasbírat 0,2 procenta HDP, tedy o...

    celý článek »

    Vnitřní informace ČEZ: Návrh na dividendu ČEZ: 40 Kč

    ČEZ, a.s. (IČ 45274649) Povinně uveřejňovaná informace – vnitřní informace Představenstvo energetické společnosti ČEZ na svém zasedání rozhodlo o návrhu na výši dividendy ze zisku loňského roku, který bude předkládat letošní valné hromadě akcionářů.

    celý článek »

    Evropa své zisky po datech z USA neudržela, Delhaize (+11 %) nejvýše za posledních 17 měsíců

    Evropské akcie i přes to, že se v průběhu celé seance pohybovaly s půlprocentními zisky, nakonec zakončily obchodování poblíž pátečního závěru. Počáteční optimismus vyplývající ze zpráv, že japonská centrální banka bude pokračovat ve stimulaci tamní ekonomiky i příští dva roky a v Itálii byl opět do prezidentského křesla zvolen Giorgio Napolitano, tak vyprchal v souvislosti s reportovanými makrodaty ze Spojených států.

    celý článek »

    PX roste díky finančním titulům

    Evropské akcie dnes neudržely ranní zisky a po datech z amerického realitního trhu se vrátily na hodnoty z pátečního závěru. Ranní růst podpořil souhlas skupiny G20 s japonským uvolněním fiskální politiky a také znovuzvolení italského prezidenta...

    celý článek »

    Kupujte zlato, dokud je levné

    Zlato – kov, na jehož nákupu podle většiny investorů nelze prodělat – na sebe v poslední době strhlo obrovskou pozornost. Stačilo pár slov o možnosti prodeje kyperských zlatých rezerv, horší makro z Číny s dopadem na komodity obecně, menší zájem o zlato..

    celý článek »

    Brokerem roku 2013 je Brokerjet České spořitelny

    V rámci třetího ročníku investičního a trading summitu MoneyExpo byly vyhlášeny výsledky ankety Broker Roku. Anketa si klade za cíl každoročně vyhodnotit služby a produkty obchodníků s cennými papíry působících na území České republiky.

    celý článek »

    Koruna atakovala nejslabší úrovně od listopadu 2011

    Středoevropské devizové trhy dnes byly pod výprodejním tlakem, i když oslabování nebylo nijak panické. Nejvíce ztrácel maďarský forint, který odepsal více než půl procenta své hodnoty na třítýdenní minimum, polský zlotý ztratil necelého půl procenta.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: podpůrný opening 22.4.13

    Úvodní pondělní seance nového týdne má jednak k dispozici výsledky jednání ministrů financí a centrálních bankéřů skupiny zemí G20, kteří víceméně podpořili úsilí Japonska o stimulaci vlastní ekonomiky, které je ovšem doprovázeno poklesem kursu JPY vůči..

    celý článek »

    Dva pondělní investiční tipy...

    Pokud bychom měli posledních pět obchodních dní shrnout jedním slovem, nepochybně by šlo zcela bez obav použít – „volatilní“. Hlavní americké akciové indexy ztratily v průměru 2%, evropské trhy jsou na tom o něco lépe a oslabily „jen“ o 1-2%.

    celý článek »

    PMI a IFO ukážu ECB cestu

    Akciám na Wall Street sa v piatok podarilo slušne vzrásť zo 6-týždenných miním a to vďaka lepším korporátnym výsledkom od firiem ako American Express (+3,38%) alebo Google (+4,43%). Akcie vzrástli aj napriek tomu, že akcie IBM (-8,28%) zaznamenali...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 22.04.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 19.4.Změna22.4. Americký dolar USD 119.7150 +0.87%19.8870...

    celý článek »

    Zisk i tržby Halliburtonu výrazně nad trhem, akcie +4 %

    Druhý největší světový poskytovatel služeb pro ropná pole, americká společnost Halliburton, v prvních třech měsících letošního roku dosáhl zisku i tržeb, které svou úrovní bezpečně překonaly očekávání finančních analytiků z Wall Street.

    celý článek »

    Money Expo 2013 – první dojmy

    Ve dnech 18-20. 4. 2013 se v Praze uskutečnil investiční a trading summit Money Expo 2013. Zájem veřejnosti byl veliký, protože mezi největší taháky patřilo páteční živé obchodování profesionálních obchodníků na reálných účtech s reálnými penězi.

    celý článek »

    Po šesti poklesech roste německý DAX; zlato +2 %

    Německý index DAX se po dlouhých šesti dnech, kdy klesal, dostává do ziskových hodnot. Výraznou váhu na růstu celé Evropy má i to, že představitelé zemí G20 podpořili o víkendu šéfa Japonské centrální banky v jejím boji proti deflaci.

    celý článek »

    Komodity se už dokázaly vzpamatovat z výprodejů

    Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank. Tématem číslo jedna byl v minulém týdnu dramatický výprodej zlata. Řekl bych, že podobná událost se může přihodit jen jednou za život. Výrazně se nedařilo ani dalším komoditám. Spolu se slábnoucím...

    celý článek »

    Švýcarský frank navazuje na minulý týden slábnutím

    Švýcarský frank k dolaru slábne o 0,1% d/d na 0,934. Trh v úterý razantně odmítl jít pod podpory 0,924 a 0,929, což potvrdily i další dny obchodního týdne. Trh z tohoto signálu těží i dnes a blíží se k masivní bariéře 0,937 0,94 posílené...

    celý článek »

    Deutsche Lufthansa dnes paralyzována generální stávkou

    Přední evropský i světový letecký přepravce Deutsche Lufthansa dnes čelí generální stávce, která zcela ochromí tuto společnost. Aerolinky dnes zrušily cca 1755 letů. Aerolinky vedou neúspěšná jednání s odbory o letošním růstu platů a úsporách.

    celý článek »

    Applu v 1Q pravděpodobně poklesne zisk, poprvé po 10 letech

    Apple zítra představí své výsledky hospodaření. Podle průměru odhadů trhu jeho zisk v 1Q tohoto roku poprvé po 10 letech vykáže pokles a to především kvůli menšímu růstu prodejů populárních iPhonů a také díky snížení ziskových marží souvisejícímu s...

    celý článek »

    Zamávejte nudě, trhy se daly do pohybu

    Index S&P 500 se dostal pod tlak hned v pondělí. Zejména poslední půlhodina obchodní seance byla hodně živá, cenu táhla dolů zpráva o výbuchu na maratonu v Bostonu. Index volatility VIX přidal téměř 40 %.

    celý článek »

    Slábnoucí jen podporuje tokijskou burzu, Čína naopak slabší...

    Velká většina asijských burz začala týden na pozitivní notě, na špici tohoto růstu je Japonsko v návaznosti na pokles hodnoty japonského jenu. Index Nikkei 225 uzavřel o 1,89 % silnější, Hang Seng je jako jeden z mála mírně slabší (-0,08 %), zatímco australský ASX 200 přidává 0,7 %.

    celý článek »

    Pražská burza by měla navázat na růst z konce týdne…

    Závěr týdne proběhl na pražské burze ziskově, index PX přerušil čtyřdenní sérii poklesů v řadě a připsal si 1procentní zisk. Hlavním tahounem růstu byly akcie Komerční banky, jež vystřelily k závěrečným 3 548 Kč za akcii se ziskem více než 4 procent.

    celý článek »

    Dva softwaroví pomocníci

    Zajímavou novinku připravil pro své zákazníky především ze skupiny středně velkých firem tým vývojářů z Asseco Solutions.Pomocí Business Intelligence je možné analyzovat data obchodního rázu, zejména údaje o prodejích apod.

    celý článek »

    Plánujete miminko? Za rok vás přijde na 60 tisíc

    Právě značná finanční náročnost a minimální podpora státu v rámci prorodinné politiky (komplikovaný návrat maminek zpět do zaměstnání, neexistence...

    celý článek »

    Plánujete miminko? Za rok vás přijde na 60 tisíc

    Právě značná finanční náročnost a minimální podpora státu v rámci prorodinné politiky (komplikovaný návrat maminek zpět do zaměstnání, neexistence jeslí, nedostatek míst v mateřských školkách a podobně) má za následek nízkou porodnost v Česku.

    celý článek »

    Paragrafy na kole: Komu patří „cyklostezky“?

    S cyklostezkami je to v této „zemičce“ jako s mnoha jinými věcmi. Nominálně se do nich nalévá celkem dost peněz, ale výsledkem jsou často různé zavěšené lávky za miliony, po nichž se nejezdí. A už vůbec se jimi neřeší základní problém koexistence různých skupin jejich uživatelů.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »