• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 24. 4. 2013

    Ve středu si trhy po předchozích dnech růstu vzaly oddechový den a indexy se během dne příliš nevzdalovaly od nuly. Makrodata opět příliš nepotěšila a objednávky zboží dlouhodobé spotřeby poklesly více, než se očekávalo.

    celý článek »

    Zaměstnavatel neplatí mzdu. Jak se lze bránit?

    Situace, do které by se nechtěl dostat nikdo: I když plníte všechny své pracovní povinnosti, zaměstnavatel Vám za odvedenou práci nezaplatí nebo přislíbí, že zaplatí později. Naštěstí existují možnosti, jak se takovému přístupu bránit.

    celý článek »

    Akcie proti všem

    V posledních dnech a týdnech si můžeme všimnout určitého nesouladu ve vývoji na několika trzích. Otázkami týkajícími se di-, či dokonce trichotomie trhů se nedávno zabývala například Bank of America (viz „Bank of America varuje: „Nemožná trojice“ ukazuje na nestabilitu trhů“).

    celý článek »

    Došly nám zlaté mince, hlásí mincovna

    Americké mincovně U. S. Mint došly nejmenší zlaté mince American Eagle. Poptávka po nich vystřelila raketově vzhůru. Stalo se tak po největším poklesu futures kontraktů na zlato v posledních třiceti letech. Více se ze statistiky U.S.

    celý článek »

    B. Soták - Pomůže navýšení zpětného odkupu akcií najít Applu pevnou půdu pod nohama? (video)

    Apple včera po uzavření amerického trhu oznámil výsledky za 2. čtvrtletí svého finančního roku - Apple překvapil prodeji jak iPadů, tak iPhonů, dobře se vyvíjely i prodeje iMacu - dynamika růstu tržeb je však oproti dynamice růstu prodejů o poznání pomalejší a výhled pro další čtvrtletí můžeme podle analytika Patria Direct Branislava Sotáka nazvat směle katastrofou.

    celý článek »

    Investoři stále nakupují italské dluhopisy

    Výnosy italských dvouletých dluhopisů spadly na historicky nejnižší úroveň, jaká byla při jejich aukci zaznamenána. Pokles činil 8 bazických bodů na hodnotu 1,24%. Italské ministerstvo financí umístilo na trh 2,5 miliardy euro dvouletých dluhopisů s.

    celý článek »

    Jak důležití jsou pro firmy jejich zakladatelé?

    Konkurenceschopnost se vlády snaží zvýšit širokou škálou nástrojů. Ekonomice mohou potřebný impulz dodat i nově založené firmy. Co je ale pro jejich přežití nejdůležitější? Je to samotný produkt, který nabízejí? Nebo je to jejich zakladatel, majitel a manažer v jedné osobě? Na tuto otázku se snažíme odpovědět analýzou dat týkající se 341 soukromých společností, jejichž majoritní vlastník zemřel během prvních deseti let existence firmy.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 24.04.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 119.9450 -0.13%19.9190...

    celý článek »

    Západní finanční centra bojují mezi sebou

    Vypadá to, že finanční centra bojují mezi sebou o moc. Nejen ale stará finanční centra proti novým, ale vypadá to i na souboj starých finančních center mezi sebou. Před přibližně půl rokem jsem psal o začínajících rozporech mezi Spojenými státy a Velkou..

    celý článek »

    Apple - Výsledky za 2Q13 (komentář)

    V úterý po závěru trhu zveřejnil své výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku technologický gigant Apple. Čistý zisk klesl a firma představila výhled tržeb na současný kvartál, který zaostal za konsensem analytiků.

    celý článek »

    Apple s najväčším buybackom v histórii

    Výsledková sezóna v US výbornáVýsledková sezóna v US pokračuje v plnom prúde. Doterajšie štatistiky poukazujú na to, že zo 143 firiem, ktoré k včerajšiu zverejnili kvartálne výsledky, až 72% prekonalo očakávania pri zisku na akciu. Zisky na ročnej...

    celý článek »

    Odpolední analýza EUR/USD

    Německá podnikatelská důvěra klesla druhý měsíc v řadě, poté co zimní počasí zabránilo dalšímu zlepšení v největší ekonomice eurozóny a znovu tak otevřelo otázku možného snižování úrokových sazeb Evropské centrální banky (ECB). Německý institut Ifo..

    celý článek »

    Odpolední analýza EUR/USD (24.4.2013)

    Německá podnikatelská důvěra klesla druhý měsíc v řadě, poté co zimní počasí zabránilo dalšímu zlepšení v největší ekonomice eurozóny a znovu tak otevřelo otázku možného snižování úrokových sazeb Evropské centrální banky (ECB). Německý institut Ifo..

    celý článek »

    Situace v Německu po poklesu indexu Ifo v dubnu 2013

    Mads Koefoed, hlavní makroekonomický stratég Saxo Bank. Index podnikatelského klimatu podle výzkumného institutu Ifo v dubnu v Německu klesl o 3,3 bodu na 104,4 bodu, zatímco konsensus trhu očekával snížení na 106,2 bodu. Jde tak o druhý pokles v...

    celý článek »

    Recese ani zdaleka nekončí

    Recese, která trvá již více než rok, nekončí a jak je vidět z očekávání firem, velké naděje na její brzký konec nejsou ve firmách cítit. Průmyslové podniky se dlouhodobě potýkají především se slabou poptávkou, která je naprosto dominantní bariérou pro...

    celý článek »

    Apple mezi akcionáře rozdělí 100 mld. USD

    Včera po uzavření US trhů společnost Apple (AAPL) zveřejnila investory netrpělivě očekávané výsledky. Za fiskální 2Q oznámila zisk 9,5 mld. USD (-18 %), tj. 10,09 USD/akcii. Jednalo se o první meziroční pokles zisku za poslední dekádu, trh však čekal...

    celý článek »

    Pražská burza roste čtvrtým dnem v řadě; v čele růstu opět banky

    Pražská burza zahajuje dnešní den procentním růstem, když podobně jako západoevropské burzy dohání včerejší rally na Wall Street. Určitou brzdou dnešního růstu však může být právě zveřejněný index německé podnikatelské nálady Ifo, který podobně jako včerejší PMI zaostává za očekáváním.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Společnost Apple překvapila čtvrtletním ziskem 10,09 USD na akcii při tržbách 43,6 mld. USD, trh očekával zisk 10 USD a tržby 42,31 mld. USD. Společnost zároveň navýšila program zpětného odkupu akcií na 60 mld.

    celý článek »

    Ranní zpráva z finančního trhu

    Kurz USD/EUR se během včerejší seance posunul k hranici 1,30 USD/EUR. Tento pohyb byl ovlivněn především předstihových indikátorem PMI z Německa, který zklamal jak ve výrobním sektoru, tak i ve sféře služeb.

    celý článek »

    Ranní přehled událostí

    Americké akciové trhy včera zavřely v kladných číslech, když USA zveřejnily pozitivní data z trhu bydlení. Poptávka Američanů se v březnu zvýšila hlavně po nových nemovitostech. Všechny sektory indexu S&P 500 zavřely v černých číslech, přičemž...

    celý článek »

    Soudcův pohled na platnost smluv aneb pokus o pochvalu slova „pokud“

    Na této stránce si Jaroslav Míkovec nedávno postěžoval na soudy, které prý až příliš často shledávají smlouvy neplatnými z formálních důvodů. Četbu takových judikátů označil za depresivní záležitost a již v názvu svého příspěvku si položil otázku „Tak co bude neplatné dnes?“ Vyznávám staré zásady, že o všem se sluší pochybovat (zejména pak o názorech, s nimiž předběžně souhlasíme) a že ve sporných záležitostech má být slyšena i druhá strana. Proto mne zajímalo, co o problému platnosti či neplatnosti smluv soudí někdo ze soudcovského stavu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »