• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 25. 4. 2013

    Ve čtvrtek pokračovaly trhy v první polovině dne v růstu nastoleném v předešlých dnech. Nicméně závěr indexy znatelně korigovaly a končily s mírným přírůstkem. Je možné, že investoři částečně zavírají pozice před zítřejším zveřejněním HDP.

    celý článek »

    Čtveřice titulů s nejvíce pošramocenou pověstí

    Současný pohled na světové akciové trhy potvrzuje jeden z burzovních paradoxů: čím více negativních zpráv, tím více rostou akciové indexy. Tento článek bude (jak jinak při pohledu na indexy) svým vyzněním negativní, nicméně odkloní se od obecného trendu..

    celý článek »

    O tom, jak Amazon.com již 15 let netlačí na zisk

    Autorem je Jaroslav Brzoň, investiční stratég BBI. Amazon beze sporu přetváří celý segment e-commerce a kompletně mění staleté chování zákazníků. Problém Amazonu je ovšem to, že má zhruba patnáctiletou historii nulového zájmu o tvorbu zisku....

    celý článek »

    Dva politické recepty proti globální krizi

    Jedna věc, kterou experti oproti laikům vědí, je, že experti vědí méně, než si laici myslí. Právě to bylo zřejmé na čerstvě završených jarních zasedáních Mezinárodního měnového fondu a Světové banky – intenzivních třídenních rozhovorech, k nimž se sešli ministři financí, centrální bankéři a další tvůrci politik.

    celý článek »

    Padesát odstínů béžové…

    Shrnutí: Celková národní ekonomická aktivita se podle posledního čtení Béžové knihy Fedu rozšířila za posledních šest týdnů z konce února do začátku dubna mírným tempem.

    celý článek »

    Ako zarobiť na raste ceny hnojív?

    Pokiaľ sa zaujímate o oblasti hnojív a páčia sa vám dlhodobé vyhliadky uhličitanu draselného, (lepšie známeho ako potash), budú sa vám pravdepodobne páčiť aj fosfáty.

    celý článek »

    PX mírně ztrácí

    Evropské akcie dnes převážně rostou po dobrých datech o vývoji britské ekonomiky a také nižším počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA. Skokanem dne jsou těžební společnosti, kterým pomáhají rostoucí ceny komodit.

    celý článek »

    Koruna dnes zaznamenala zisky oproti euru

    Česká měna dnes odpoledne náhle posílila o 0,3 %, v závěru obchodování se koruna na mezibankovním trhu pohybovala kolem 25,83 CZK/EUR. Příští čtvrtek se koná měnové zasedání bankovní rady ČNB, kterého by se mělo účastnit všech 7 centrálních bankéřů.

    celý článek »

    Sníží ECB příští týden sazby?

    S blížícím se zasedáním Evropské centrální banky (ECB) a s příchodem horších dat z největší ekonomiky eurozóny rostou očekávání investorů ohledně snížení základní úrokové sazby ve společné měnové unii.

    celý článek »

    Apple - Patria snižuje cílovou cenu (komentář)

    Apple v úterý po závěru obchodování na Wall Street zveřejnil čtvrtletní výsledky, které celkově vnímáme negativně. Dle našeho názoru nepřeváží slábnoucí schopnost produkovat vysoce nadprůměrné zisky ani nebývale velký kapitálový program.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 119.9190 -0.58%19.8020...

    celý článek »

    Pozitivní překvapení z amerického trhu práce

    Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA minulý týden klesl více, než se očekávalo. Celkově v USA přibylo 339 000 nových žádostí, přičemž analytici očekávali číslo vyšší, a to 351 000. Tato zpráva je pro americkou ekonomiku určitě pozitivní,..

    celý článek »

    Jen blízko hlavních rezistencí

    Jen k dolaru posiluje o 0,5% d/d na 99,0. Trh v uplynulých týdnech po překonání důležitého rezistenčního pásma 94,5 95,0 zatím potvrzuje dosavadní půlroční růstový trend. Dokázal se stabilizovat blízko klíčových rezistencí, tedy pásma 99,9 100,1...

    celý článek »

    Dluhopisový trh se uklidňuje

    Výnosy z dluhopisů v posledních aukcích vykazují, že tlaky spekulantů oslabily a výnosy z dluhopisů napříč trhem klesají. Výnosy německých třicetiletých dluhopisů v aukci 24. 4. 2013 oslabily na historická minima ve výši 2,16 %.

    celý článek »

    Co stojí za euforií na evropských trzích?

    Poměrně často v posledních měsících, týdnech a dnech jsme svědky toho, kdy při pozitivních makrodatech místo, aby trhy rostly, spíše oslabují a naopak. Nejlepším příkladem může být euforie na evropských trzích v posledních dvou dnech (23. a 24. dubna).

    celý článek »

    Velká Británie se dokázala vyhnout ekonomické recesi

    Velká Británie má důvod k oslavám. Dokázala se vyhnout třetí recesi v posledních letech, když se jí povedlo v prvním čtvrtletí letošního roku expandovat o 0,3 procenta. Překonala tak většinou ekonomů predikovaný 0,1 procentní růst. V meziročním...

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Společnost Qualcomm zveřejnila v souladu s očekáváním čtvrtletní zisk 1,17 USD na akcii (bez jednorázových položek), zatímco tržby ve výši 6,12 mld.

    celý článek »

    Dnes se dočkáme HDP Velké Británie

    Kurz USD/EUR se včera nezměnil, když setrval na hranici 1,30. Z obou stran Atlantiku totiž přišly horší než očekávané makroekonomické údaje. Německý Ifo index měřící důvěru podnikatelů v největší evropskou ekonomiku poklesl za duben na 104,4 bodu z..

    celý článek »

    Při investování neztrácejte čas s predikcemi

    Legendární hedge fond manažer Peter Lynch říkával, že pokud se 13 minut snažíme predikovat ekonomický vývoj, zbytečně jsme ztratili 10 minut. Tento investor se zaměřoval na výběr konkrétních akcií a domníval se, že očekávání ekonomického vývoje jsou již v cenách akcií plně odražena.

    celý článek »

    Čtvrtek 25. 4.: Užitečné informace pro investory

    Jak burzy zakončily středeční obchodování, co vám nesmí uniknout ve zbytku týdne a jak vypadají tři roky Slunce ve třech minutách? To vše musíte ráno vědět. Americké akcie ve středu tlačily dolů nepříznivé údaje z ekonomiky Americké akcie...

    celý článek »

    Intradenní analýza GBP/USD a EUR/USD

    Velká Británie dnes zveřejní nejočekávanější zprávu dne, když se v 10:30 dočkáme HDP za první kvartál letošního roku. Ekonomové očekávají 0,1 procentní růst, což není zrovna nejlepší výsledek, protože Británie ztratila 0,3 procenta v posledním...

    celý článek »

    Čeká nás revoluce na sjezdovkách a při vyjíždkách na kole do lesa?

    Chování lyžařů snowboardistů a cyklistů mimo pozemní komunikace se v současné době žádná právní úprava v Česku komplexně nevěnuje. Změnit by to měl nový zákon „o bezpečném pohybu při lyžování, snowboardingu a jízdě na jízdním kole“, jehož návrh, iniciovaný skupinou poslanců, před několika dny prošel prvním čtením v Poslanecké sněmovně. Co tato novinka přináší?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »