• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 6. 5. 2013

    Pondělní obchodování se neslo v poklidném duchu, na vlně pozitivního sentimentu z konce minulého týdne. K dispozici nebyla ani makrodata, která by trhu udělila výraznější podnět. Indexy se pohybovaly v blízkosti nuly, technologický Nasdaq byl poněkud...

    celý článek »

    Květen na akciových trzích očima makléřů (video)

    V dubnu na trzích převládl pozitivní sentiment a hlavní akciové indexy posilovaly. Co můžeme očekávat v květnu? Co stojí za rekordně nízkými objemy na pražské burze? A jaké tituly stojí za to sledovat? Nejen to jsou otázky pro makléře Patria Direct Petra Žabžu.

    celý článek »

    J-rvítka

    Je překvapivé, že při dlouhotrvajících hovorech o měnových válkách ještě nepřišel na větší přetřes tzv. J-efekt. Záměrně píši „hovorech o měnových válkách“, protože reálně dochází spíše k potyčkám, kdy je oslabení kurzu doprovázející monetární uvolnění vnímáno spíše jako dodatečný bonus.

    celý článek »

    Čínský obr míří na trh. Z Facebooku si příklad brát nechce

    Letošním želízkem v ohni pro veřejný úpis akcií je největší internetový prodejce na světě, čínská Alibaba Group. Ačkoli společnost podle svého vyjádření zatím žádný časový harmonogram IPO nemá, podle analytiků je to otázka letošního, nejpozději příštího roku, a velikostí by úpis mohl téměř konkurovat nechvalně proslulému IPO amerického Facebooku z loňského roku.

    celý článek »

    Koruna před zítřejšími daty lehce ztrácí

    Na středoevropských devizových trzích panoval v úvodu týdne klid, který zřejmě souvisel se svátkem ve Velké Británii a zavřenými trhy v Londýně. Patrná byla na středoevropských měnách tendence k mírnému oslabování.

    celý článek »

    TELEFÓNICA O2 již zrealizovala pětinu odkupu

    V úterý 5. března společnost TELEFÓNICA O2 fyzicky spustila další kolo odkupu 2 % vlastních akcií. Od té doby prostřednictvím obchodníka byla na trhu zatím účastna každý obchodní den. K pátku získala již přes 1,31 mil. vlastních akcií, resp.

    celý článek »

    Fortuna: Predikce výsledků za 1Q 2013

    Fortuna zveřejní výsledky svého hospodaření za první tři měsíce letošního roku zítra před začátkem obchodní seance na pražské burze. Objem přijatých sázek by se měl meziročně zvýšit o 18 % na 134,28 mil. EUR, přičemž tahounem bude český (69,39 mil.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 06.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.5.Změna6.5. Americký dolar USD 119.5550 +0.22%19.5990...

    celý článek »

    Pád zlata ustal. Poroste, či se zadaří jiným komoditám?

    Cena zlata přestala nalézat nová minima. Ze dvouletého dna, dosaženého 16. dubna, se futures zotavily o více jak 11 procent. Co o dalším vývoji říkají dlouhé a krátké pozice, investice v ETF a ETP fondech, fyzická poptávka i technický pohled? S jakou atraktivitou se vůči němu vymezují další komodity? Na rozhodnutí centrálních bank pokračovat v měnové stimulaci či ji ještě rozšířit, odpověděly hedgeové fondy nárůstem dlouhých sázek na zlatě, nejvýraznějším za poslední tři týdny.

    celý článek »

    SP500 nad 1600 bodmi

    Trh práce potešilV piatok sa pozornosť finančných trhov sústreďovala hlavne na dáta z US trhu práce. Tie výrazne prekvapili, kedy US ekonomika vytvorila v apríli až 165 tis. pracovných miest oproti očakávaniam na 150 tis. a zároveň revízie...

    celý článek »

    Komoditám pomohly centrální banky

    Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank. Komoditám v uplynulém týdnu pomohly především kroky centrálních bank, a to když ECB snížila základní úrokovou sazbu na historicky nejnižší úroveň a Fed prodloužil svůj program nákupu aktiv. V pátek pak.

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled pro EUR/USD

    Makroekonomické události z předchozího týdne rozproudily život na trzích. Evropská centrální banka (ECB) snížila základní úrokovou sazbu o 25 bodů na úroveň 0,50 procenta, čímž se zmenšil úrokový diferenciál mezi eurem a dolarem, což by mělo být...

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled pro EUR/USD (6.5.2013)

    Makroekonomické události z předchozího týdne rozproudily život na trzích. Evropská centrální banka (ECB) snížila základní úrokovou sazbu o 25 bodů na úroveň 0,50 procenta, čímž se zmenšil úrokový diferenciál mezi eurem a dolarem, což by mělo být...

    celý článek »

    VIDEO: Zasedání britské a australské centrální banky

    V úterý zasedá centrální banka u protinožců (RBA). Austrálie má ve srovnání s jinými vyspělými zeměmi vysoké úrokové sazby (3 procenta), a proto nejen RBA, ale i tamní vláda vidí letos prostor pro jejich snížení. Pokles sazeb by oslabil domácí měnu..

    celý článek »

    Spano: Předzvěst medvědího trhu

    V lednu jsem psal, že můžeme očekávat v roce 2013 velice podobný vývoj jako v roce 2011. Se silným otevřením roku, ale nyní se zvyšující se volatilitou, která pro analýzy vypadá více a více s největší pravděpodobností na hru ven.

    celý článek »

    Svátek střádalů letos padne na 13. květen

    Upisovací období spořicích státních dluhopisů začne 13. května a potrvá do konce tohoto měsíce. Ministerstvo financí může upisovací období předčasně ukončit. Datum emise, kdy budou dluhopisy připsány na majetkové účty zájemců, je stanoveno na 12. června.

    celý článek »

    Buffett: Zlato bych nekoupil ani kdyby spadlo na 800 USD

    Zatímco hedgeové fondy zvýšily své sázky na růst ceny žlutého kovu nejvíce za poslední tři týdny s tím, jak situace naznačuje, že centrální banky zachovají svojí bezprecedentně uvolněnou měnovou politiku, analytici jsou nejvíce skeptičtí za poslední tři..

    celý článek »

    CME - nová cílová cena 3,6 USD. doporučení DRŽET

    Výsledky za 1Q 2013 opět ukázaly, že oživení reklamního trhu ve střední a východní Evropě a tedy i hospodaření společnosti CME je prozatím v nedohlednu. Výsledky lze považovat za zklamání i přesto, že se daly do znační míry předpokládat.

    celý článek »

    Míra nezaměstnanosti v 1Q13 stoupla na 7,5%

    Míra nezaměstnanost podle výběrového šetření u lidí ve věku 15-65 let dosáhla v prvním čtvrtletí 7,5 %. Nezaměstnanost je tak výrazně vyšší, než před rokem. V prvním čtvrtletí 2012 byla totiž jen 7,2 %.

    celý článek »

    Pokles ceny benzínu se zastavil

    Cena benzínu v USA klesá již od poloviny února letošního roku. Za tuto dobu až do dnešního dne činí propad více než 15%. V posledních dnech však cena zřejmě nachází svůj support na hladině 2,7 USD za galon.

    celý článek »

    Report z trhu práce přinesl výprodej... zprávy z dluhopisových trhů

    Americký trh s vládními dluhopisy zažil v pátek drastický výprodej, za který samozřejmě mohl překvapivě dobrý dubnový report z trhu práce. Desetiletý vládní dluhopis tak ztratil na ceně téměř 1 %, přičemž ztráty by zřejmě byly ještě výraznější, avšak jistou brzdu pro výprodej přestavovala slabší podnikatelská nálada v americkém sektoru služeb (index ISM propadl z 54,4 na 53,1).

    celý článek »

    Telefónica CR: Predikce výsledků za 1Q 2013

    Hospodaření společnosti Telefónica CR v 1Q 2013 podle našich propočtů (opět) nijak zásadně nevybočí z postupného klesajícího trendu. Predikujeme meziroční pokles jak u pevného segmentu, tak i u mobilního segmentu.

    celý článek »

    Report z amerického trhu práce pomohl dolaru jen na chvíli

    Dubnová statistika z amerického trhu práce mile překvapila. Právě předchozí březnové údaje stály za určitým rozčarováním ohledně budoucího hospodářského vývoje světové jedničky, nicméně páteční data přeci jen dávají naději, že očekávané ekonomické...

    celý článek »

    Co poškodilo periferii, posílilo Německo

    Před vstupem do eurozóny řešily země na její periferii své problémy devalvací. Ta jim pomáhala dostat se z důsledků negativních šoků a zároveň se vyhnout nápravě nerovnováh, které v jejich ekonomikách přetrvávaly.

    celý článek »

    6. května: Užitečné informace pro investory

    Jaké rekordy budou v novém týdnu obhajovat americké i evropské burzovní indexy, jak se zlepšuje situace na americkém trhu práce a jak zákeřná umí být škytavka v živém vysílání? To vše musíte ráno vědět. Americké akcie v pátek zažily rally.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »