• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 9. 5. 2013

    Ve čtvrtek trhy přerušily růstovou řadu a zavřely s mírnou ztrátou. I přesto však dnes v průběhu dne vytvořily nová maxima. Trhy byly dnes podporovány makrodaty. Jednalo se o tradiční počty žádostí v nezaměstnanosti.

    celý článek »

    Růst akcí = jedna velká Potěmkinova vesnice

    Jistě vám to neuniklo - poslední léta třímá otěže akciových trhů americká centrální banka Fed. Pro někoho hrdina, pro mnohé diletant, v každém případě Ben Bernanke svým tiskařským zápalem zvedl americkou i světovou ekonomiku z prachu, ovšem radovat se ve.

    celý článek »

    Clearfield: Hackerský trh?

    Nikdy v dějinách písemného dorozumívání nemohlo mít 140 znaků takový vliv, jaký může mít dnes. Když Syrská elektronická armáda (SEA) získala před dvěma týdny přístup na hlavní účet agentury Associated Press na Twitteru (@AP), odeslala falešný tweet o dvou explozích v Bílém domě a zranění prezidenta Baracka Obamy.

    celý článek »

    Problematický Volkswagen

    Největší evropská automobilka Volkswagen na konci dubna uvedla, že její provozní zisk EBIT klesl v prvním čtvrtletí tohoto roku meziročně o 26 % na 2,34 miliardy eur, celkové tržby se snížily o 1,6 % na 46,6 mld.

    celý článek »

    Koruna konečně posiluje!

    Během dne se česká koruna na páru s eurem dostala až na silnou S/R úroveň 25,780. Z dlouhodobějšího pohledu jde o menší korekci v oslabujícím trendu, který začal v polovině září loňského roku.

    celý článek »

    Evropa zakončila seanci bez výraznějších změn, dařilo se komoditním společnostem, ArcelorMittal +3 %

    Žádné výrazné změny dnes hlavní evropské akciové trhy nezaznamenaly a indexy se tak drží v blízkosti nejvyšších úrovní od června 2008. Za svátečního obchodování, kdy celá řada burz zůstala z důvodu svátku uzavřena, směřovala pozornost investorů v úvodu na britské ostrovy, kde tamní centrální banka ponechala úrokové sazby beze změny a stejně tak zůstal zachován i program nákupu dluhopisů v objemu 375 mld.

    celý článek »

    Euro dostalo další ránu

    Měnový pár EUR/AUD se stéle drží v nejnižších patrech měsíčního grafu. Míra nezaměstnanosti se v Austrálii dostala na 5,5%. Australská ekonomika je na tom v tomto ohledu dobře a rozhodně se nemůže srovnávat s mnohem horší situací v Eurozóně.

    celý článek »

    Americký dolar si proti jenu výrazně polepšil

    Po zveřejnění údaje o americké nezaměstnanosti se americký dolar na měnovém páru USD/JPY dostal na S/R úroveň pod hodnotou 99,40. Tady by se dolar mohl zastavit a konsolidovat. V posledních dnech se od této úrovně vždy odrazil a následně propadl.

    celý článek »

    Akciové indexy dnes bez velkých změn

    Západoevropské akciové indexy dnes stagnují a index Stoxx600 se tak drží poblíž pětiletého maxima. Mírných zisků dosahují průmyslové nebo komoditní akcie, lehce naopak oslabují defenzivní sektory jako telekomunikace nebo farmacie.

    celý článek »

    Koruna dnes mírně posílila oproti euru

    Domácí měna dnes zaznamenala zisky ve výši třetiny procenta, když se odpoledne na mezibankovním trhu obchodovala za 25,80 CZK/EUR. Jediný kurzotvorný indikátor dnes představovala březnová statistika pro maloobchod.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 09.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.5.Změna9.5. Americký dolar USD 119.6410 -0.07%19.6260...

    celý článek »

    Cena paládia se vrací k růstu

    Trh s paládiem prošel od začátku dubna poměrně rychlým cenovým poklesem, kdy během 16 dnů cena spadla o 13,5 %. Na úrovni přibližně 645 USD za unci pak cena našla dlouhodobější support v podobě rostoucí trendové linie.

    celý článek »

    CETV dokončila sekundární nabídku akcií, cena nižší

    Společnost Central European Media Enterprises, resp. CETV včera oznámila realizaci v minulém týdnu oznámené sekundární nabídky akcií. Prodáno tak celkem bylo 54 436 582 nových kmenových akcií, přičemž 49,9 % získala za oznámený kurz 2,75 USD skupina Time.

    celý článek »

    Bezhraničná instantná dôvera

    Americké akcie každým dňom z dlhej chvíle prepisujú historické maximá, nemecké akcie idú nahor o 11% v priebehu 11 obchodných dní, automatické obchodné systémy sa hrajú a po akoževýpredajoch skúpia trh presne na suportoch a rovno smerujú na nové...

    celý článek »

    Analytici: ECB na sazby nesáhne do roku 2015

    Podle průměru očekávání analytiků ECB po nedávném snížení sazeb do nastavení sazeb nesáhne nejméně do konce roku 2014. 27 z 32 respondentů neočekává, že by ECB opět sáhla do nastavení základních sazeb ještě do konce tohoto roku.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada A-Z PREZIP a.s.

    A-Z PREZIP a.s., se sídlem Pardubická 326, Chrudim, IČO 25969901 Představenstvo společnosti A-Z PREZIP a.s. se sídlem Pardubická 326, 537 01 Chrudim, IČ: 25969901, DIČ: CZ25969901Společnost je zapsána v obchodním rejstříku vedeného Krajským soudem v.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Distributor kávy Green Mountain Coffee zveřejnil čtvrtletní zisk 93 centů na akcii (bez jednorázových položek), při tržbách 1 mld. USD, trh čekal 74 centů na akcii a tržby 1,02 mld.

    celý článek »

    Tesla Motors v 1Q poprvé v zisku

    Výrobce elektromobilů reportoval první kvartální zisk ve své historii. Čistý zisk dosáhl 11,2 mil. USD, což je více, než očekával trh. K zisku pomohl především luxusní Model S, kterých společnost za čtvrtletí prodala 4 900 kusů oproti předchozímu výhledu.

    celý článek »

    Příznivá data z Německa podpořila trhy

    Evropskou měnu podpořily údaje z německého průmyslového sektoru, když tovární objednávky i výroba výrazně předčily očekávání a v průběhu března meziměsíčně vzrostly. To je v kontrastu s tím, co naznačovaly naposledy zveřejněné předstihové indikátory.

    celý článek »

    Intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, ROPA

    Dnešní obchodní seance se bude soustředit hlavně na Velkou Britiánii. Ta v 10:30 zveřejní výrobní produkci a v 13:00 úrokovou sazbu. Sazba by měla zůstat na současných 0,5 procentech, kde se drží od března 2009. Také se dozvíme, zda centrální banka..

    celý článek »

    9. května: Užitečné informace pro investory

    Jak se dařilo evropským a americkým burzám, jak změnila krize názor jednoho z otců eura na měnovou unii a jak vypadá tekutý oheň? Nic z toho byste si neměli nechat ujít. Americké akcie ve středu znovu pokořily rekordy Americké akcie v první...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí