• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Sedm mýtů o keynesiánské ekonomii

    Harvardský historik Niall Ferguson se omluvil za své úvahy o tom, že Keynesova sexuální orientace a bezdětnost v něm vyvolaly necitlivost ohledně dlouhodobých ekonomických problémů.

    celý článek »

    Deflinflace zapustila kořeny

    Pimco a podobně naladěné mediální hvězdy stále varují před inflací, před médii skrytí autoři posledního globálního výhledu od MMF naopak počítají riziko pádu do deflace.

    celý článek »

    PX zahájil týden mírným růstem, akcie NWR ale propadly o 7 % na nové dno

    Úvod nového týdne proběhl na pražské burze za rekordně nízké aktivity, avšak i přesto se investoři dočkali výraznějších intradenních změn. To platilo především v případě akcií těžařské společnosti NWR (45 CZK, -6,83%), která si v průběhu obchodování došla otestovat nejnižší úroveň od uvedení akcií na pražskou burzu.

    celý článek »

    Americké trhy vykazují mírné ztráty, ačkoli data o maloobchodních tržbách měla lepší než očekávaný charakter

    Americké akciové indexy dnes vykazují mírnou ztrátu, když v minulém týdnu indexy DJIA a S&P 500 opět posouvaly svá historická maxima. Dnes zveřejněné údaje o maloobchodních tržbách přinesly lepší než očekávaná data (ačkoli meziměsíčně růst pouze o 0,1 %) za měsíc duben a mohou tak být podporou v rámci dnešního vývoje.

    celý článek »

    Neúspěšný začátek týdne pro regionální měny

    Začátek týdne nebyl pro středoevropské měny úspěšný. Přestože jsme se nedočkali žádných nových makroekonomických údajů nebo zpráv, vykázaly dnes všechny regionální měny proti euru ztráty. Koruna a zlotý si odepsaly necelou polovinu procenta, když se.

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy na začátku týdne lehce klesají

    Západoevropské akciové indexy dnes ztrácejí několik desetin procenta. Nedaří se zejména bankovním titulům poté, co německý tisk spekuloval o možné emisi nových akcií Commerzbank. Pokles indexů ale brzdí mírný růst některých defenzivních sektorů,...

    celý článek »

    Trh zařadil neutrál

    Dnešní obchodování na evropských trzích se vydalo ve směru záporné nuly. DAX mírně odklesl na 8.260 bodů. Nejvíce posilují akcie automobilky Daimler (1,35 %) na 44,5 EUR, naproti tomu zástupce bankovního sektoru v indexu Commerzbank vzhledem k informaci..

    celý článek »

    Ostravské hutě o zavírání provozů skupiny ArcelorMittal v regionu nic nevědí. O zakázky odběratel NWR nouzi nemá

    Společnost ArcelorMittal Ostrava nemá zprávy, že by se jí mělo týkat možné uzavírání ocelářských provozů ve východoevropském regionu. Mluvčí společnosti tím dnes reagovala na zprávy, podle nichž by mateřská skupina ArcelorMittal (10,24 EUR, 5,12%) v případě dalšího propadu evropské ekonomiky mohla přikročit k uzavírání hutí i ve východní Evropě.

    celý článek »

    Maloobchodné predaje v USA nečakane vzrástli

    Ministerstvo obchodu USA dnes uviedlo, že v apríli sa maloobchodné predaje v Spojených štátoch zvýšili medzimesačne o 0,1 percenta, pričom analytici oslovení agentúrou Bloomberg predpokladali pokles o 0,3 percenta.

    celý článek »

    Možné zavedení záporné depozitní sazby ECB

    Mads Koefoed, hlavní makroekonomický stratég Saxo Bank. Už před posledním měnovým rozhodováním ECB, kde ECB snížila hlavní refinanční sazbu, Saxo Bank upozorňovala, že to nedokáže stimulovat ekonomiku. Tento krok ECB totiž nedokáže zlepšit podmínky..

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: zeslabený opening 13.5.13

    Úvodní pondělní seance nebude mít zřejmě nějak příznivě nastavenou vstupní pozici do tradingu, neboť čínské makroúdaje nedopadly úplně podle představ či očekávání trhů. Jednalo se zejména o nižší data o průmyslové výrobě a investicích do fixních aktiv,...

    celý článek »

    Luděk Niedermayer, hlavní ekonom Deloitte a bývalý viceguvernér ČNB v rozhovoru zítra na Patria.cz!

    Centrální banky ztratily pozici technokratických, nezávislých institucí, které mají jasně definovaný cíl, a namísto toho se stávají součástí vládní ekonomické politiky, uvedl nedávno Luděk Niedermayer, někdejší viceguvernér České národní banky, v současnosti působící jako hlavní ekonom a ředitel consultingu ve společnosti Deloitte.

    celý článek »

    US - maloobchodní tržby v dubnu nečekaně stouply

    Maloobchodní tržby v USA v dubnu zcela nečekaně posílily o 0,1% oproti březnovému poklesu o 0,5% a oproti očekáváním trhu nastaveným na pokles o 0,3%.Dnešní data mohou způsobit zmírnění negativního náhledu ekonomů na vývoj spotřebitelských výdajů v...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 13.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.5.Změna13.5. Americký dolar USD 119.8710 +0.25%19.9210...

    celý článek »

    Zhoršený rating ČEZu

    Michal Valentík, hlavní investiční stratég ČP INVEST. Zhoršení výhledu úvěrové spolehlivosti ČEZu není žádným velkým překvapením. Zdůvodnění zhoršení výhledu, které agentura Moody´s uvádí, jsou všeobecně známá. Proto také tato zpráva nechala...

    celý článek »

    Premiér: Vláda chce efektivněji řídit výdaje státu

    Vláda projedná návrhy na úspory ve veřejné správě v oblasti podpůrných činností. Již meziročně tak ušetří až 870 milionů korun. Návrh na řízení vybraných oblastí veřejné správy zpracovala pracovní skupina NERV na žádost premiéra Petra Nečase, který poté..

    celý článek »

    Výprodej amerických a německých dluhopisů pokračuje... zprávy z dluhopisových trhů

    Jestliže na americkém a německém trhu s vládními dluhopisy probíhá v posledních dnech výprodej, pak český trh jakoby ustrnul v totálním bezvětří. Je jasné, že velké změny českých výnosů těžko vyvolají informace z ČNB, kterou trápí klesající inflační očekávání a jádrová inflace (aktuálně záporná), proti čemuž hodlá bojovat právě slabším kurzem koruny.

    celý článek »

    Oracle Corp: Fundamentální analýza

    Dříve než začneme analyzovat akcii, je důležité zjistit, jak dobře si společnost vede ve svém oboru činnosti. Jako investoři vstupujeme nákupem příslušné akcie do tohoto odvětví a hodláme se podílet na ziscích v příslušné oblasti podnikání.

    celý článek »

    ČEZ vede další arbitráž. Rumunská Electrica chce půl miliardy korun

    Rumunská státní energetická společnost Electrica předvolala český energetický koncern ČEZ v říjnu minulého roku před mezinárodní arbitráž. Požaduje po české společnosti 18,8 milionu eur, tedy 486 milionů korun, za údajné porušení smlouvy o privatizaci distribuční společnosti Electrica Oltenia z roku 2005.

    celý článek »

    Vasilev (MF Bulharsko): ČEZ o svou licenci asi nepřijde

    Bulharský prozatímní ministr energetiky Asen Vasilev o víkendu řekl, že podle jeho názoru ČEZ o bulharskou licenci nepřijde, byť rozhodující verdikt vynese regulační úřad. Bulharské volby ale o víkendu opět vyhrála strana GERB bývalého premiéra Bojka...

    celý článek »

    Zlato v pátek propadlo

    Cena zlata v minulém týdnu od pondělí až do čtvrtka s malými výkyvy spíše přešlapovala na místě. Výjimkou byl až pátek, ...

    celý článek »

    Výsledky Unicredit v 1Q nad očekáváními

    Již v pátek během obchodování zveřejnil Unicredit lepší výsledky než bylo očekávání díky zpomalení zhoršování úvěrového portfolia a vylepšení výsledků z obchodování. Čistý zisk s 449 mil. EUR předčil odhad 126,2 mil. EUR.

    celý článek »

    Pokles jenu tlačí Nikkei na 5letá maxima...

    Asijské trhy v první obchodní den nového týdne povětšinou oslabují, s jednou čestnou výjimkou – Japonskem. Tamní burza obchoduje na nejvyšších úrovních za posledních pět let, tlačená výše zejména oslabujícím jenem a několika velmi pozitivními korporátními výsledky.

    celý článek »

    Dolar si nakonec v závěru minulého týdne polepšil

    Páteční obchodování bylo z pohledu společné evropské měně neúspěšné. Zatímco po převážnou většinu minulého týdne se kurz držel stabilní v okolí hladiny 1,3100 USD/EUR, v průběhu pátečního obchodování již euro své pozice neudrželo a kurz se dostal...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »