• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    VIDEO: NWR zítra představí nejhorší výsledky v historii

    Klesající produkce oceli ve Střední Evropě a celosvětově nižší ceny uhlí, to jsou dva hlavní problémy, s nimiž se musí NWR potýkat. Investoři jsou před čtvrtečními výsledky nervozní a akcie firmy za poslední měsíc odepsaly více než čtvrtinu své hodnoty.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 14. 5. 2013

    Úterní obchodování přineslo poněkud znatelnější průlom maxim dosahovaných v posledních dnech, která byla pouze drobnými posuny vzhůru. Index S&P 500 se po růstu přibližně o 16 bodů dostal k hranici 1650 bodů.

    celý článek »

    Euro se nad 1,3000 neudrželo

    Měnový pár EUR/USD je opět pod 1,3000. Už to vypadalo, že se euru podaří po prolomení této S/R úrovně udržet nad ní a případně dále posílit, ale německý ekonomický sentiment poslal euro opět pod tuto magickou hranici.

    celý článek »

    Prorazí konečně americký dolar úroveň 1,0200?

    Na měnovém páru s kanadským dolarem se tomu americkému daří držet těsně pod S/R úrovní 1,0200. Už dvakrát se cena páru neúspěšně pokoušela o prolomení, ale vždy se vrátila pod tuto hodnotu. Jednou byl kurz už dokonce na hodnotě 1,0300.

    celý článek »

    NWR – Rok bolestných úspor (prognóza výsledků za 1Q13)

    NWR oznámí své výsledky za 1Q 2013 ve čtvrtek 16. května, před otevřením trhu. Předpokládáme, že NWR utrpí v prvním letošním kvartále ztrátu již na provozní úrovni EBITDA, kvůli kombinaci relativně nízkých cen uhlí a překvapivě nízkých objemů produkce a prodejů v 1Q13.

    celý článek »

    Jaderná renesance v USA skončila. Zlikvidoval ji levný plyn, vysoké náklady a Fukušima

    Ještě před pár lety se perspektivy americké jaderné energetiky jevily v nejlepších barvách. Po třech desetiletích půstu byly ohlášeny plány na výstavbu řady nových reaktorů, místní regulační úřad (NRC) začal vydávat stavební licence, pomoc formou garancí úvěrů a daňových slev přislíbila i vláda, která jádro považovala za zelenější alternativu elektráren na fosilní paliva.

    celý článek »

    Počet českých důchodců klesl

    Kromě zmíněných dávek, které Česká správa sociálního zabezpečení vyplácí důchodcům žijícím v Česku, dále každý měsíc putuje více...

    celý článek »

    Unavené trhy?

    Titulek jsem si vypůjčil z jedné dnešní relace stanice CNBC, kde bylo konstatováno, že trhy jsou již dlouhým růstem unavené a nejspíše se teď budou chvíli pohybovat do strany. Americké akciové indexy se totiž včera znovu vyšplhaly na nová maxima a rostly.

    celý článek »

    Asie chce přístup k Arktidě. Kvůli nerostným surovinám a námořním trasám

    Arktická rada, kdysi málo známé regionální fórum osmi zemí, zažívá nebývalý zájem o členství. Hlásí se Čína, Japonsko či Jižní Korea. Ani ne tak kvůli polárním expedicím a la Amundsen či Scott, jako spíš kvůli nerostnému bohatství skrývajícímu se hluboko pod ledovými vodami a novým námořním cestám, které by mohly výrazně zkrátit a zlevnit mezikontinentální dopravu.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: méně kladný opening 14.5.13

    Úterní US obchodní seance bude navazovat na poněkud „tápající“ úvodní trading týdne, když proti sobě působily faktory ve formě solidních makrodat o molobchodních prodejích (tudíž test spotřebitelské poptávky nedopadl špatně) a na druhé straně se objevily.

    celý článek »

    P.Mokoš - Rozpor na trzích: měny čekají konec zásahů Fedu, akcie předpokládají pokračování podpory centrálních bank (video)

    Americké akciové trhy dále posouvají svá maxima, evropské trhy naopak ztrácí, především kvůli zklamání z indexu ZEW. Zajímavý vývoj zaznamenáváme na měnovém trhu, kdy dolar posiluje nejen vůči japonskému jenu, ale i vůči euru - za tím stojí spekulace o tom, že program kvantitativního uvolňování Fedu bude postupně končit.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 14.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 13.5.Změna14.5. Americký dolar USD 119.9210 +0.16%19.9530...

    celý článek »

    Pane, vy nejste hračka

    Několik mediálních komentátorů si nedávno všimlo, jak rychle byli vyšetřovatelé schopni vypátrat a zneškodnit Tamerlána a Džochara Carnajeva, dva mladé čečenské bratry, kteří podle Džocharova přiznání podnikli 15.

    celý článek »

    Evropu potápí německý ZEW a obavy o Čínu; těžaři -2,5 %

    Evropské akcie klesají podruhé v tomto týdnu. Nejdůležitější makrodata dnešního obchodování byla již zveřejněna z Něměcka. Tamní index ekonomického sentimentu ZEW sice ve srovnání s dubnem vzrostl, jeho hodnota 36,4 bodů ale výrazně zaostala za očekávanými 38 body.

    celý článek »

    Co nejvíce ovlivňuje pohyb cen ropy?

    Analýza ropného trhu je složitá, protože ceny na něm nejsou určovány pouze poptávkou a nabídkou. Na nabídkové straně dominuje jeden subjekt, noví hráči ale nastavenou rovnováhu narušují.

    celý článek »

    Obchodníci čakajú na korekciu akcií

    Na trhu už vyzerá situácia tak, že aj špekulanti na rast by radi vybrali zisky, ale tie dobré dáta z USA ešte stále prichádzajú. Za hlavný motor rastu môžeme stále považovať dobré dáta z trhu práce a ďalšie čiastkové ukazovatele, ktoré naznačujú, že.

    celý článek »

    Když fikce předstihne realitu…

    Když 1. dubna letošního roku novináři jednoho českého portálu v rámci aprílové taškařice publikovali článek o tom, že EU plánuje zdanit „chytré“ mobilní telefony v závislosti na přístupové rychlosti k internetu, stala se podivná věc.

    celý článek »

    Saxo Bank k výsledkům průzkumu ZEW v Německu

    Mads Koefoed, hlavní makroekonomický stratég Saxo Bank. Index ekonomického sentimentu v Německu podle institutu ZEW v květnu dosáhl 36,4 bodu, zatímco trh očekával růst z dubnových 36,3 bodu na 40,0 bodu. Subindex současných podmínek pak v květnu...

    celý článek »

    Nakoupit akcie ČEZ? Italský expert říká ano!

    Levné, drahé, levné, drahé, levné… Kopretinu investoři otrhávat zatím nemohou, jelikož jaro se zatím nedostalo do těch správných obrátek, zvažovat, zda je akcie ČEZ dobrá nebo špatná investice, však mohou i dnes a také to dělají: Domácí energetika sice...

    celý článek »

    CETV - Standard & Poor´s zvyšuje rating

    Ratingová agentura Standard & Poor´s reagovala na nedávné kroky mediální společnosti CETV týkající se zvýšení kapitálu. O stupeň tak dnes zvýšila dlouhodobý rating společnosti z CCC+ na B- i jeho výhled z negative na stable.

    celý článek »

    VIDEO: Týdenní výhled pro GBP, JPY

    Japonský jen (JPY) minulý týden překonal důležitou psychologickou bariéru na úrovni 100 USD/JPY. JPY reaguje na víkendovou schůzi zemí G7, na které dostala měnová politika země zelenou od svých obchodních partnerů. Ve čtvrtek Japonsko zveřejní výši..

    celý článek »

    VIDEO: Týdenní výhled pro GBP, JPY (14.5.2013)

    Japonský jen (JPY) minulý týden překonal důležitou psychologickou bariéru na úrovni 100 USD/JPY. JPY reaguje na víkendovou schůzi zemí G7, na které dostala měnová politika země zelenou od svých obchodních partnerů. Ve čtvrtek Japonsko zveřejní výši..

    celý článek »

    ZEW index ekonomického sentimentu nenaplnil očekávání

    ZEW index německého ekonomického sentimentu se v dubnu zvýšil o zanedbatelných 0,1 bodu na 36,4 bodu. Index slouží jako výhledový indikátor na nadcházejících 6 měsíců. Jde o zklamání, protože ekonomové očekávali dosažení 40 bodové hranice....

    celý článek »

    Intradenní analýza EUR/USD, USD/JPY, ROPA, ZLATO

    Během dnešního odpoledne se sejdou ministři financí všech zemí Evropské unie. Tématem jejich jednání bude boj proti únikům na daních a také budoucnost Velké Británie v EU. Britský premiér David Cameron by měl dnes stvrdit svůj slib Britům o...

    celý článek »

    Investiční strategie na příští tři měsíce v kostce

    Cesta ode dna pokračuje, sázka na akcie se vyplatí. Naopak dluhopisy během příštích tří měsíců mohou přinést zklamání. Při sázkách na dění za tímto horizontem se pak vyplatí americký dolar, tvrdí portfoliomanažer Global Macro Interest Rate programu...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Lázně Mšené, a.s.

    Lázně Mšené, a.s., se sídlem Lázeňská 62, Mšené-lázně, IČO 44569530 Oznámení Představenstvo akciové společnosti Lázně Mšené, a.s. se sídlem: Mšené-lázně, Lázeňská č.p. 62, PSČ 411 19, IČO 44569530, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským...

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 13.5.13 – utlumená seance

    Úvodní pondělní obchodování naznačilo, že pokračování trhů k dalším rekordům nebude vzhledem ke stávajícímu momentum nemožné, nicméně poněkud se bude potýkat s brzdícími faktory. Jedním z hlavních byl vliv reportu WSJ o tom, že reprezentanti FED uvažují..

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Vydavatel videoher Take-Two Interactive Software zveřejnil čtvrtletní zisk 38 centů na akcii při tržbách 303 mil. USD, čímž překonal očekávání Wall Street nastavená na 23 centů na akcii při tržbách 280 mil.

    celý článek »

    Výsledky OMV za 1Q13 nad tržními odhady

    OMV reportoval výsledky za 1Q13, které jsou nad tržním očekáváním. Tržby 10,8 mld. EUR (+3,9 % r/r), očištěný EBIT 851 mil. EUR (+6,4 % r/r) a č.zisk 349 mil. EUR (-7,9 % r/r) mírně překonaly konsensus +2,0 %, +5,1 % a +1,7 % respektive.

    celý článek »

    Inflace v Německu se v dubnu dostala nejníže od roku 2010

    Meziroční míra inflace v Německu v dubnu zpomalila na 1,2 procenta z březnových 1,4 procenta. Meziměsíční pokles dosahuje potvrzených 0,5 %. Uvedl to dnes spolkový statistický úřad ve své konečné zprávě, která potvrzuje předběžné údaje z konce minulého měsíce.

    celý článek »

    Asie si dnes bere oddechový čas...

    Japonské akcie si v druhý obchodní den tohoto týdne berou oddechový čas poté, co se jim včera podařilo pokořit 5letá maxima. Velká většina ostatních burz v regionu je dnes v zásadě beze změny.

    celý článek »

    Ropa oslabovala třetím dnem v řadě

    Ropa WTI včera v New Yorku uzavřela níže poté, co se ukázalo, že v Číně bylo zpracováno v dubnu nejméně ropy za posledních 8 měsíců. Čínské rafinerie zpracovaly v dubnu průměrně pouze 9,36 milionů barelů denně.

    celý článek »

    Revoluční bubny hřmí Španělskem

    Ve Španělsku tkví nová hrozba politickým lídrům. Hrozba je to o to větší, že politici proti sobě nemají politickou stranu, nebo lídra, kterého by následovaly masy lidí. Říkají si Indignados, neboli česky „Pobouření“.

    celý článek »

    Euro se proti dolaru drželo na měsíčním minimu

    Kurz společné evropské měny proti dolaru se včera nezměnil, když se pohyboval kolem svého měsíčního minima mírně pod úrovní 1,30 USD/EUR. K proražení této podpory a dalšímu posílení dolaru nedošlo ani navzdory lepším údajům pro dubnový americký...

    celý článek »

    VIDEO: Týdenní výhled pro EUR/USD

    Hlavní ekonomickou událostí tohoto týdne bude zveřejnění dat HDP v eurozóně za první tři měsíce letošního roku. Nejdřív budou data publikována osobitě za jednotlivé největší ekonomiky a pak i za společnou měnovou unii jako celek. HDP eurozóny...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Oznámení Vesa Velhartice, a.s.

    Vesa Velhartice, a.s., se sídlem Velhartice 3, Kolinec, IČO 46884335 Valná hromada akciové společnosti Vesa Velhartice, se sídlem ve Velharticích 220, PSČ 341 42, IČ 46884335, konaná dne 21.února 2013 rozhodla m.j. o změně formy akcií z akcií na...

    celý článek »

    14. května: Užitečné informace pro investory

    Jak zahájily burzy nový týden, kam až podle Goldman Sachs vyšplhá index S&P 500 a proč si Richard Branson musel oholit nohy? To všechno musíte ráno vědět. Americké akcie Americké indexy zahájily pondělní obchodování v mínusu a v průběhu dne si..

    celý článek »

    Britská libra opět oslabila (14.5.2013)

    Co se britské libře podařilo na měnovém páru GBP/USD získat na konci minulého obchodního týdne, to za pondělí opět ztratila. Z dlouhodobého pohledu (týdenní graf) se pár pohybuje v bočním trendu již čtyři a půl roku.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada VÚB a.s.

    VÚB a.s., se sídlem Na Ostrově 1165, Ústí nad Orlicí, IČO 45534420 O Z N Á M E N Í o konání řádné valné hromady Představenstvo akciové společnosti VÚB a.s. se sídlem Na Ostrově 1165, 562 01 Ústí nad Orlicí, IČ: 45534420, zapsané v obchodním...

    celý článek »

    Neplatnost v pracovním právu dnes a v roce 2014: Zrodí se z chaosu řád?

    Neplatnost právního úkonu je sice teoretická konstrukce, ovšem s reálnými důsledky. Dopadá na právní úkony a uplatňuje se výlučně ve sféře práva. Kdy bude právní úkon neplatný, závisí na různých okolnostech, protože podmínky neplatnosti se v čase a v určité oblasti právních vztahů mohou měnit. V pracovním právu je dnes konstrukce neplatnosti právních úkonů nejasná a pro praxi nevhodná. Zákoník práce by ale měl být s ohledem na nový občanský zákoník novelizován. Můžeme alespoň doufat, že rekodifikace soukromého práva přinese v roce 2014 obrat k lepšímu?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí