• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 15. 5. 2013

    Ve středu se hlavní indexy udržely v zeleném. Před otevřením trhu byla zveřejněna makrodata, jako například slabší výsledek průmyslové produkce nebo nižší využití kapacit, ale i přesto se trhy vydaly směrem vzhůru a i přes korekci v druhé polovině...

    celý článek »

    Čínská e-tailová revoluce

    Když přemýšlíte o centrech technologických inovací, ze všeho nejdříve vám pravděpodobně přijdou na mysl Silicon Valley, Seattle a Soul. Koneckonců tam sídlí firmy Amazon, Apple, Facebook, Google, Intel, Microsoft nebo Samsung – firmy, jejichž inovace proměňují způsob podnikání v jiných sektorech, od finančních služeb přes telekomunikace až po média.

    celý článek »

    Konec nekonečných poklesů?

    Po výrazných růstech ze dnů minulých se zdá, že trhům pomalu dochází dech k dalšímu výraznějšímu posílení. Dnešní obchodování se neslo hned od ranních hodin v mírně negativním duchu v návaznosti na report kvartálního HDP v Německu, které nenaplnilo...

    celý článek »

    Čeho se Češi teď nejvíce bojí?

    Přitom i nedostatek peněz dnes trápí dost Čechů, celých 30 procent a čtvrtina lidí v dotazníku uvedla, že to je i strach z růstu cen a inflace. Mezi další trápení Čechů...

    celý článek »

    Evropské akcie dnes pokračují v růstu

    Západoevropské akciové indexy dnes mírně rostou poté, co Bank of England zvedla odhad růstu britské ekonomiky. Nejvíce se dnes daří automobilkám, když investoři začali sázet na obrat nepříznivého trendu v odvětví.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: zdrženlivý opening 15.5.13

    Středeční obchodní seance bude navazovat na další rekordní maximální zápis v hodnotách indexů při včerejším dni a nebude nijak snadné přiblížit se k podobnému způsobu vývoje trhů, pokud vezmeme v úvahu špatné výsledky čísel růstu ekonomiky eurozóny a...

    celý článek »

    Euro už opět otočilo trend..?

    Po zhruba půlměsíčním vývoji u hlavního měnového páru EURUSD, musíme konstatovat, že na preferovaný cíl v úrovni kolem 62% Fibo, který jsme označovali v posledních komentářích, euro sílu nenašlo. Již úvodem května ukrojilo euro z předchozího...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 15.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.5.Změna15.5. Americký dolar USD 119.9530 +1.30%20.2130...

    celý článek »

    Skutečně rozumíte tomu, co je to carry trade?

    Když slyším, jak dnes někdo na CNBC používá výraz „jenový carry trade“, přeji si, aby se ho zeptali, zdali vůbec ví, o čem mluví. Pravděpodobně se tak nikdy nestane, i když většina diskutujících nechápe, v čem tkví podstata tohoto obchodu.

    celý článek »

    Akcie vs. dlhopisy

    Ďalšie tisícovky zdolanéAkciový trh v US pokračuje v raste a počas ostatných deviatich obchodných dní dosiahol index SP500 nové rekordné maximum počas ôsmych obchodných dní. Dôvodom rastu je optimizmus ohľadom US ekonomiky, že si dokáže aj napriek...

    celý článek »

    Rozpad eurozóny po x-té ?

    J e opravdu čas znovu zvažovat konec eura? Další vlna kritiky, vyzývající až k rozpadu euro-zóny, již v podstatně klidnějším a věcnějším tónu, přišla od německého levicového politika a bývalého spolkového ministra financí v čase, kdy Německo do euro-zóny.

    celý článek »

    Fitch zvýšila o jeden stupeň úvěrový rating Řecka

    Ratingová agentura Fitch dnes oznámila, že díky výrazným pokrokům ve snižování deficitu a platební bilance zvyšuje o jeden stupeň úvěrový rating Řecka z původně čistě spekulativního pásma CCC, které je určeno pro země bezprostředně ohrožené platební...

    celý článek »

    Znárodněné banky se staly koulí u nohy britské ekonomiky

    Pět let po záchraně jedné z největších světových bank britská vláda stále neví, co si s ní počít. Názorně tak vychází najevo, že bankovní sektor, který v ekonomice ostrovního království hraje důležitou roli, se od vypuknutí finanční krize ještě nevzpamatoval.

    celý článek »

    Blahořečení recesi, aneb proč ji milujeme I.

    Kdybychom žili ve starověkém Řecku, úředníci ČSÚ by si dnes ráno dobře rozmysleli, zda publikovat nejnovější data o vývoji české ekonomiky. Snadno by totiž mohli být dryáčnickým vox populi označeni za posly špatných zpráv, čímž by se jejich osobní časová.

    celý článek »

    Eurozóna letos zůstane nadále v recesi

    Mads Koefoed, hlavní makroekonomický stratég Saxo Bank. Saxo Bank očekává, že eurozóna i letos zůstane v recesi. Ekonomická aktivita bloku zemí s jednotnou evropskou měnou poklesne o 0,3 procenta. Pro příští rok pak Saxo Bank očekává růst o 0,7...

    celý článek »

    Evropa v úvodu hledá směr, Commerzbank +18 %

    Evropské akciové trhy v úvodu dnešního obchodování hledají směr a pohybují se v blízkosti včerejších závěrečných úrovní. Sentiment investorů hned v úvodu negativně ovlivnila makrodata z Německa, kde se HDP v 1Q zvýšilo o 0,1 % a tedy méně než analytiky předpokládaných 0,3 %.

    celý článek »

    Polsko - HDP za 1Q byl zklamáním

    Předběžná čísla za polský HDP byla zklamáním, tamní ekonomika podle nich rostla v 1Q13 jen o 0,4 %. Dostala se tak blízko první recesi od devadesátých let. Mezikvartálně totiž rostla o 0,1 % po té co ve 4Q12 stagnovala.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada FIMO a.s.

    FIMO a.s., se sídlem Lázeňská 62, Mšené-lázně, IČO 63078406 Oznámení Představenstvo akciové společnosti FIMO a.s., se sídlem Mšené-lázně, Lázeňská 62, PSČ 411 19, IČO 63078406, v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, zapsané..

    celý článek »

    Koruna klesá na 1,5letá minima

    Dnešní ranní makrodata týkající se vývoje HDP v 1Q ve Francii, Německu, ale i ČR zaostala za očekáváním. Dle předběžných dat domácí ekonomika klesla v 1. čtvrtletí meziročně o 1,9 % a ve srovnání s předchozím čtvrtletím o 0,8 %.

    celý článek »

    Výsledky ThyssenKrupp za 1Q13 překonaly odhady trhu

    Výsledky za 2Q13 překonaly očekávání. EBIT 241 mil. EUR je vyšší než očekávání 202 mil. EUR, tržby mírně pod očekáváním (9,1 mld. EUR proti 9,4 mld. EUR). Společnost potvrzuje výhled na celoroční provozní zisk na úrovni 1 mld. EUR.

    celý článek »

    Výsledky RWE za 1Q13 překonaly odhady trhu

    Společnost RWE reportovala výsledky za 1Q13, které překonaly konsensus na úrovni č.zisku o 8,5 % (1,3 mld. EUR, +0,7 % r/r), výnosy (16,1 mld. EUR, +2,9 % r/r, oček. 16,0 mld. EUR) a provozní zisk (2,3 mld. EUR, +1,7 % r/r, oček 2,3 mld.

    celý článek »

    PMČR zítra představí tržby a provozní data za 1Q13

    Společnost by měla zítra (16.5.) před trhem zveřejnit konsolidované tržby a provozní data týkající se prodaného objemu za 1Q13. Očekáváme, že bude dále pokračovat propad objemu v ČR (oček. - 4,0 % r/r) díky zvyšujícím se daním a nižšímu tržnímu podílu.

    celý článek »

    Evropské trhy bojují o nová maxima.

    V posledních dnech se světové indexy vyšplhaly na dlouhodobá maxima, v některých případech na ta historická. Výjimkou nejsou ani ty evropské. Nicméně mi dovolte vyzdvihnout poslední tři obchodní dny na německém indexu DAX.

    celý článek »

    HDP v 1. čtvrtletí 2013: Ledová sprcha

    Bohužel se naplnilo očekávání, že se ke slabé domácí poptávce přidá i zhoršení zahraničního obchodu, což ekonomice nedovolí vyprostit se z recese. Kombinace negativních faktorů má však mnohem drtivější dopad, než kdokoli očekával.

    celý článek »

    VIDEO: NWR dnes představí nejhorší výsledky v historii

    Klesající produkce oceli ve Střední Evropě a celosvětově nižší ceny uhlí, to jsou dva hlavní problémy, s nimiž se musí NWR potýkat. Investoři jsou před čtvrtečními výsledky nervozní a akcie firmy za poslední měsíc odepsaly více než čtvrtinu své hodnoty.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Společnost Agilent oznámila čtvrtletní zisk (neúčtováno metodou GAAP) ve výši 77 centů na akcii při tržbách 1,73 mld.USD. Analytici na Wall Street přitom čekali 67 centů na akcii.

    celý článek »

    Euro oslabilo oproti dolaru

    Kurz společné evropské měny proti dolaru včera oslabil. I přes dopolední posilující tendence, kdy se euro kótovalo na 1,3020 USD/EUR, evropská měna odpoledne oslabila a v závěru dne se na mezibankovním trhu obchodovala kolem 1,2940 USD/EUR.

    celý článek »

    15. května:Užitečné informace pro investory

    O jakou metu se zarazil rekordní růst amerických akciových indexů a jak dopředu myslí jedna z nejkrásnějších žen na světě - to všechno musíte hned ráno vědět. Americké akcie v úterý vystřelily na nové rekordy, S&P 500 překonal metu 1 650 bodů...

    celý článek »

    EURO dostalo zelenou k oslabování

    Importní ceny v USA v dubnu nečekaně klesly o 0,5 procenta. Zlevnila hlavně cena ropy, což je pozitivem pro americké domácnosti a také ukázkou benigní inflace. Dubnový propad je největší od loňského prosince. V meziročním srovnání klesly importní...

    celý článek »

    Marc Faber: Euforii na trzích utne něco nečekaného

    Nikdy nevíte, zda je správný čas investovat do zlata. Já to také nevím. Nakupuji ale zlato každý měsíc a během nedávného propadu ceny jsem nakoupil za 1 400 USD za unci. Mám nastavené i příkazy k nákupu za 1 300, 1200 a 1 100 USD za unci, ale na ty zatím.

    celý článek »

    Široko daleko žádný manipulátor

    Japonsko letos sáhlo po ještě agresivnější politice namířené na podporu domácí ekonomiky a - oslabení jenu. V uvolňování měnové politiky tak jde opět v čele, ale ostatní z ekonomicky nejvyspělejších zemí jeho přístup schvalují.

    celý článek »

    Češi vzali Kalouskovy dluhopisy útokem.

    Dluhopisy vydává ministerstvo financí od pondělí, tedy od 13. května, a posledním dnem, kdy si lidé budou moci dluhopisy objednat, je 31. května. Ministerstvo však upozorňuje, že prodej může skončit i.

    celý článek »

    Jazykový koutek pro pokročilé

    Český jazyk má tradičně zvláštní postavení v naší kultuře. Rádi se češtinou zabýváme, rádi si o ní čteme, například v jazykových sloupcích. Jazykový sloupek je žánr, který v českých časopisech neochvějně odolává zubu času. Zdá se, že zálibu ve hře s jazykem sdílejí i soudci Nejvyššího soudu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »

    Nikl stoupá o 5 % kvůli obavám z omezení dodávek

    Ceny niklu zaznamenávají silnou rally a futures kontrakty se již blíží k hranici 19,5000 USD za tunu. Přesně před týdnem, 12. dubna 2024, uvalily Spojené státy a Velká Británie nové sankce na ruské suroviny. Tehdy zakázaly obchodování s ruským niklem, ...

    celý článek »

    Recyklace elektroodpadu šetří planetu

    Skoro každý z nás již dnes vnímá jako samozřejmost recyklaci skla, papíru, plastů nebo kovů. Méně zažité máme, že stejně tak by tomu mělo být i u elektrozařízení, i když toto tvrzení neplatí na sto procent. Starou pračku, televizi nebo ledničku

    celý článek »