• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Býci vs. medvědi: Jsou trhy nadhodnocené?

    Nejspíše se shodneme, že současný akciový býčí trh je čímsi neobvyklý. Světové indexy lámou rekordy, čemuž ovšem neodpovídá výhled vyspělých ekonomik. Směřuje index Dow vstříc třeba i stotisícové metě, nebo trh vyslechne hlasy medvědů..

    celý článek »

    14, 15, nebo dokonce 16?

    Podle dat Commerzbank se valuace indexu S&P 500 minulý týden přehoupla přes 15,1. Podle Yardeni Research se poměr cen akcií a zisků v tomto indexu pohybuje o něco níže a to kolem 14,4 (rozdíl bude pramenit ze zdroje očekávaných zisků, já zde většinou cituji čísla od YR).

    celý článek »

    Automobilky táhnou DAX vzhůru

    I přesto, že je dnes v Německu tzv. Svatodušní pondělí a většina lidí má volno, tak burzy nelení a otevřely dle svého harmonogramu. Čekalo se, že objemy budou nízké a to se také potvrdilo.

    celý článek »

    MMF: ČR by se měla zaměřit na podporu ekonomiky

    Česká republika by neměla při nynějším horším než očekávaném vývoji ekonomiky pokračovat v dalších rozpočtových škrtech. Na dnešní tiskové konferenci po pravidelné misi Mezinárodního měnového fondu (MMF) o tom informoval její vedoucí Masanori Jošida.

    celý článek »

    „Neviditelná“ pomoc technologií

    Astro Teller má ve společnosti Google na starosti futuristické technologie, jako jsou auta, která se řídí sama. V rozhovoru, který jsem s ním vedl, se ukázalo, jak malé pochopení má pro technologickou skepsi.

    celý článek »

    Akcie Ryanairu po výsledcích silně rostou

    Evropské akciové burzy dnes několikrát změnily směr a aktuálně se pohybují mírně nad pátečním závěrem. Irské nízkonákladové aerolinie Ryanair se po výsledcích a oznámení většího využití letadel v další zimní sezóně těší osmiprocentním ziskům.

    celý článek »

    Yahoo kupuje bloggerskou Tumblr za 1,1 mld.USD

    Americká společnost Yahoo! oznámila, že za 1,1 mld.USD kupuje společnost Tumblr provozující síť cca 108 miliónů internetových bloggů. Yahoo si od nové akvizice slibuje zvýšenou konkurenceschopnost oproti hlavním rivalům v podobě Google a Facebook na poli.

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled pro EUR/USD

    Po nepříznivé sérii dat HDP z minulého týdne, kdy HDP eurozóny vykázal šestý mezikvartální pokles v řadě, Francie upadla do třetí recese za čtyři roky a Německo (největší ekonomika eurozóny) uniklo konjuktuře jenom o chlup, budou tento týden ve...

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled pro EUR/USD (20.5.2013)

    Po nepříznivé sérii dat HDP z minulého týdne, kdy HDP eurozóny vykázal šestý mezikvartální pokles v řadě, Francie upadla do třetí recese za čtyři roky a Německo (největší ekonomika eurozóny) uniklo konjuktuře jenom o chlup, budou tento týden ve...

    celý článek »

    Koruna atakuje vůči euru mnohaletá minima

    Česká koruna se na úvod týdne ocitla pod výprodejním tlakem. Kombinace nepříznivých ekonomických indikátorů, které byly v průběhu května zveřejněny, a technických faktorů, když kurz CZKE/UR zakončil minulý týden nad hladinou 26,00, vedly k tomu, že..

    celý článek »

    Cena zlata nyní láká, ale i mate malé investory

    Poměrně výrazný propad ceny zlata, kterého jsme byli svědky v průběhu dubna, posílil dočasný zájem o investiční zlato. Po tomto propadu ceny na „investorsky neklidných“ 1321 $/oz zlato přibližně dva týdny rostlo. To zájem investorů nadále stimulovalo.

    celý článek »

    Olympiádu v Soči zaplatí hlavně ruští oligarchové

    V horách nad černomořským letoviskem Soči je Potaninova sjezdovka, lanovka Gazpromu a skokanský můstek Sberbanky. Přezdívky od místních a od stavbařů nepřipouštějí žádné pochyby, kdo Zimní olympijské hry 2014 zaplatí: koncerny a oligarchové, napsala agentura AP.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 20.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.5.Změna20.5. Americký dolar USD 120.1950 +0.63%20.3230...

    celý článek »

    Sázky na pokles ceny zlata lámou rekordy

    Manažeři hedgeových fondů zaujímají největší sázky proti zlatu v historii s tím, jak miliardář George Soros zredukoval své pozice ve fondu SPDR Gold Trust o 12 % a Goldman Sachs přistupuje k dalšímu cutu cílové ceny.

    celý článek »

    Švýcarský frank koriguje květnové poklesky

    Švýcarský frank k dolaru posiluje 0,5% d/d na 0,968 bez větší odpovědi na sobotní vystoupení šéfa Fedu Bernankeho na téma Ekonomické vyhlídky v dlouhém období, které se spíše netýkalo současného ek. vývoje/monetární politiky. Trhu se v minulých...

    celý článek »

    Reorganizace KIT digital narazila. Protestují minoritní akcionáři i další zájemci o koupi

    Bankrotové řízení společnosti KIT digital (0,27 USD, 8,00%), jehož scénář se až dosud jevil jasně narýsován, se začíná komplikovat a protahovat. Jen několik dní před slyšením u newyorského bankrotového soudu, na kterém měl být schválen plán reorganizace KITu navržený trojicí největších akcionářů společnosti v čele s výkonným ředitelem Peterem Heilandem, se o slovo přihlásili minoritní akcionáři KITu a také jeho věřitelé.

    celý článek »

    EURUSD - Denní a intradenní výhled: Oslabení eura pod 1,2800

    Měnový pár je v klesajícím trendu, pohybuje se nad denním pivotem na úrovni 1,2842 EURUSD a v současné době se obchoduje za 1,2865 EURUSD. Kurz měnového páru se pohybuje u horní linie 20hodinového Bollingerova pásma, oscilátor relativní síly RSI neposkytuje žádný jasný signál ke vstupu do pozice.

    celý článek »

    UK - nabídkové ceny realit v květnu rostou o 2,1%

    Podle statistik společnosti Rightmove, která provozuje přední britský webový realitní server, se nabídkové ceny nemovitostí v Británii v květnu zvýšily meziměsíčně o 2,1% na průměrných 249 841 GBP. Od začátku roku se pak nabídkové ceny zvedly již o 9,1%.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada TONAK a.s.

    TONAK a.s., se sídlem Zborovská 823, Nový Jičín, IČO 00013226 Představenstvo TONAK a.s.se sídlem Nový Jičín, Zborovská 823, PSČ 741 01, identifikační číslo: 00013226zapsána v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B., vložka...

    celý článek »

    Bublinu dofukují i portfolio manažeři

    Kromě vstřícného gesta ruského prezidenta Putina, který se rozhodl ušetřit Moskvu dopravních problémů a létat do kanceláře vrtulníkem nevzešla z tiskových agentur zajímavá nebo dokonce kurzotvorná zpráva.

    celý článek »

    Americkému dolaru by se mělo nadále dařit

    Americký dolar v závěru minulého týdne skokově posílil až téměř k hranici 1,28 vůči euru v reakci na lepší než očekávaná data o americké spotřebitelské důvěře. Ta se v květnu vyhoupla na 6leté maximum a výrazným způsobem překonala průměrné odhady...

    celý článek »

    Nejchudší Němci s nejvyššími příjmy

    Průzkum ECB prováděný mezi domácnostmi zemí eurozóny přinesl některé nečekané výsledky. Média si všímala zejména toho, že podle mediánu bohatství domácností se na posledním místě nachází Německo (51 400 eur) a domácnosti v Itálii a Španělsku jsou s bohatstvím ve výši 173 500 eur a 182 700 eur i před Francií (115 800 eur).

    celý článek »

    Za ztracenou kosmetiku by si ženy mohly koupit auto

    Britští sociologové zjistili, že žena za svůj produktivní život (od 18 do zhruba 60 let) ztratí líčidla a voňavky za půl milionu korun! Svá tvrzení doložili výsledky průzkumu. Z něho...

    celý článek »

    20. května: Užitečné informace pro investory

    Americké akcie pokračují v rekordních dostizích Americké akciové index Dow a S&P 500 v pátek opět navýšily svá historická maxima. Těžko odhadovat, kde se růstová série zastaví. Že by na psychologické hladině 1 700 bodů indexu S&P 500? Kdo ví, možná bude..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí