• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street se opět zelená...

    Americké akciové trhy korigovaly své prvotní ztráty a opět se vrátily k růstu poté, co prezident FED v St. Louis James Bullard prohlásil, že centrální banka by měla pokračovat v programu odkupů státních a hypotéčních dluhopisů do té doby, než se ekonomika s konečnou platností postaví na nohy.

    celý článek »

    Wall Street se opět zelená...

    Americké akciové trhy korigovaly své prvotní ztráty a opět se vrátily k růstu poté, co prezident Fedu v St. Louis James Bullard prohlásil, že centrální banka by měla pokračovat v programu odkupů státních a hypotéčních dluhopisů do té doby, než se ekonomika s konečnou platností postaví na nohy.

    celý článek »

    Britská libra oslabuje

    Britská libra se na páru s eurem neudržela na úrovni 0,84500 a oslabila až k hodnotě 0,85150. Makroekonomická data, která byla během dne zveřejněna, nebyla pro libru vůbec dobrá. Až na roční index HPI byly všechny ostatní zveřejněné indexy horší než se...

    celý článek »

    Koruna koriguje své ztráty

    Česká koruna se po několikadenním oslabování vrátila na měnovém páru s eurem k ceně 26,000. Z hlediska technické analýzy je to návrat páru EUR/CZK do stoupajícího kanálu, který započal už v polovině minulého roku.

    celý článek »

    Oči na Fedu... denní přehled Trhy, data, výsledky

    Na trzích panuje už druhým dnem v řadě relativní klid. Opět absentují významnější data. Eurodolar má tendenci pozvolna klesat, nezabránila tomu ani zpráva Bundesbanky, která čeká výrazně silnější druhé čtvrtletí, kdy by německou ekonomiku měl podpořit rozjezd stavebnictví a zvýšené investice do strojů a zařízení.

    celý článek »

    QE3 udržuje akciové trhy na maximech

    Dnešní obchodní den probíhal bez významnějších hospodářských zpráv a nebyly k dispozici ani žádná výrazná makrodata, které by zásadněji ovlivňovaly trhy. Německý DAX si udržuje maximální hodnoty, přes mírný zápor se stále pohybuje nad hranicí 8.

    celý článek »

    Koruna korigovala své oslabení

    Kurz koruny proti euru dnes dopoledne setrvával poblíž svého tříletého minima a krátce dokonce opět atakoval úroveň 26,19 CZK/EUR. Odpoledne však došlo k prudké korekci kurzu, když koruna proti společné evropské měně posílila o půl procenta a...

    celý článek »

    Goldman Sachs cíluje S&P 500 na 2100 bodů

    Investiční banka Goldman Sachs vydala aktualizaci svého pohledu na US akcie, resp. index S&P 500. Oproti současným úrovním indexu očekává do konce roku další zhruba 5 % růst, resp. úroveň 1750 bodů.

    celý článek »

    VIG a Telefonica ČR táhnou PX do zisku

    Evropské indexy dnes po většinu dne oslabují, když se nedaří bankovnímu sektoru. Po dvoudenním rychlém růstu investoři vybírají zisky u automobilek, kde nejvíce klesají německé tituly. Britský maloobchod Marks & Spencer naopak po výsledcích...

    celý článek »

    Růst akciových indexů stále trvá

    Zdá se to až neuvěřitelné, jak akciové trhy stále rostou. Index amerických společností S&P 500 roste již od počátku roku 2009 a nyní se přibližuje svým historickým maximům z března roku 2000, kdy se obchodoval na hladině 1708,25 bodů.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 21.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.5.Změna21.5. Americký dolar USD 120.3230 -0.18%20.2860...

    celý článek »

    Rogers: Neodepisujte komodity

    Po měsíční pauze nabraly ceny klíčových surovin opět prudce jižní směr. Zlato od začátku roku odepsalo 20 %, stříbro kolem 30 %. Před sesunem na nová minima včera vzácné kovy zachránilo varování agentury Moody‘s ohledně tíživé fiskální situace americké státní pokladny, která by mohla vyústit ve snížení ratingu Spojených států.

    celý článek »

    Pohled na výběr akcií v dnešní době

    Zhruba před dvěma týdny se v diskusi pod jedním z článků jeden z čtenářů zeptal, jak bych vybíral v dnešní době akcie. Cena amerických (ale i třeba německých) akcií se totiž pohybuje na historických maximech. Rozhodl jsem se stručně sepsat svůj pohled.

    celý článek »

    Oporou v dobrém i zlém?

    IKOS je evropská investiční společnost a jeden z nejúspěšnějších quantových hedge fondů na světě. Založen v roce 1992, dlouho před tím, než se hedge fondy staly módní a široce rozšířené v Evropě, Ikos měl na vrcholu své slávy před několika lety ve správě aktiva v hodnotě přes 3,5 miliardy euro.

    celý článek »

    Libra po nečekaně značném oslabení inflace klesá

    Libra k dolaru depreciuje 0,5% d/d na 1,518 zejména po nečekaně významném a plošném oslabení inflace jak ve spotřebitelské tak výrobním sektoru. Trh v uplynulých týdnech potvrdil uzavření jarního korektivního rostoucího trendu respektem a zachováním.

    celý článek »

    Premiér: Ceny energií se mají snižovat

    Kde je to možné, měly by ceny energií klesat. Řekl to po setkání se zástupci hlavních energetických firem působících na tuzemském trhu premiér Petr Nečas. Na jednání se sešel i s představiteli Českého svazu zaměstnavatelů v energetice, Českého...

    celý článek »

    Přestaň škrtat Kalousku! Vyzývá MMF

    K další mírné stabilizaci veřejných financí by podle zprávy MMF měla vláda přistoupit až po obnovení ekonomického růstu. K vyčkávací fiskální strategii vláda přitom nedávno přistoupila.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Tauro a.s.

    Tauro a.s., se sídlem 9, Podomí, IČO 25292749 Představenstvo akciové společnosti Tauro a.s. se sídlem Podomí 9, PSČ 683 04 IČ: 25292749 svolává řádnou valnou hromadu , která se bude konat dne 30.6.2013 v 13,00 hodin v sídle společnosti. Program...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Diana Seven a.s.

    Diana Seven a.s., se sídlem Voletinská 252, Trutnov 3, IČO 26462699 POZVÁNKA Na řádnou valnou hromadu akcionářů společnosti Diana Seven a.s. Místo, datum a čas konání:v sídle společnosti Voletinská 252, Trutnov 3,20.června 2013 v 10.00 hodin...

    celý článek »

    Inflace ve Velké Británii klesá, libra oslabuje

    Index spotřebitelských cen (CPI), jenž slouží k měření inflace, klesl v dubnu poprvé od loňského září a vytváří tak příjemnou cestu pro nastupujícího guvernér britské centrální banky Mark Carneyho. Inflace meziměsíčně klesla na 2,4 procenta z...

    celý článek »

    Vodafone zvýšil celoroční zisk na nižších nákladech, přes pokles tržeb čeká další lepší rok

    Britský mobilní operátor Vodafone uvedl, že v uzavřeném fiskálním roce dosáhl tržeb a provozního zisku zhruba u očekávání. Pozitivní dopady snižování personálních nákladů a rušení provozů v Evropě, potažmo růst příjmů z Verizon Wireless, společného podniku s americkou firmou Verizon, jsou podle společnosti důvodem k očekávání růstu zisku také v tomto fiskálním roce.

    celý článek »

    OMV má zítra ex-divi pro 1,2 EUR

    Podle kalendáře OMV je zítra 22. května 2013 ex-dividend den. Dnes by se tedy měly akcie OMV obchodovat naposledy s právem na dividendu ze zisku roku 2012. Dividenda je za rok 2012 na úrovni 1,2 EUR (výplata 29 %, výnos 3,1 %).

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street v pondělí odzvonilo:Řetězec s módou Urban Outfitters zveřejnil zisk 32 centů na akcii při tržbách 648 mil.

    celý článek »

    Češi chtějí od Američanů za Temelín levné stíhačky

    Česká strana se podle deníku E15 snaží při jednání o dostavbě Temelína o to, aby Američané nabídli výhodný pronájem či prodej svých stíhaček. "Záleží na tom, zda si Westinghouse, který soutěží o dostavbu dvou nových bloků v jaderné elektrárně Temelín, výrazně posílí pozici tím, že vláda USA nabídne výhodný pronájem či prodej stíhaček," píše list s odvoláním na zdroje blízké ministerstvu obrany.

    celý článek »

    Pražská burza by měla zahájit slabší, Komerční pod tlakem downgradu MS

    Bez jasného směru začala týden pražská burza a index PX zakončil pondělní seanci na červené nule na 982,5 bodu. Proti mírnějším ztrátám bankovních titulů i energetik šla z větších kapitalizací pouze Telefónica, která si, navzdory snížené cílové ceně od analytiků KB z 370 na 309 Kč, připsala procento a vyhoupla se na závěrečných 302,50 korun.

    celý článek »

    Asijské burzy mírně ztrácí, trhy čekají na Bernankeho vystoupení...

    Během dnešní obchodní seance na asijských burzách převládá spíše opatrnost a vyčkávání s tím, jak někteří investoři začali zvažovat, zda americká centrální banka Fed opravdu nemá v úmyslu zmírnit svoji přítomnost na finančních trzích a neplánuje již během letošního léta omezit nákupy hypotéčních dluhopisů.

    celý článek »

    Euro na úvod týdne s dočasnou podporou

    Vstup do nového týdne vyzněl pro společnou evropskou měnu celkem pozitivně. Zatímco závěr minulého týdne stlačil kurz eura až k hladině 1,2800 USD/EUR, což znamenalo nejnižší hodnotu za poslední dva měsíce, počátek nového týdne byl ve znamení...

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled Velká Británie a Japonsko

    Velká BritániePro obchodování britské libry jsou tento týden nejdůležitější data o výši inflace, zveřejnění zápisu z posledního zasedání britské centrální banky (BoE) a druhé měření hrubého domácího produktu (HDP) za první čtvrtletí 2013. Inflace...

    celý článek »

    21. května: Užitečné informace pro investory

    Americké akcie překonaly intradenní rekordy, uzavřely ale mírně v záporu Americké akcie zahájily pondělní obchodování mírně v mínusu, vzápětí se však vzpamatovaly a zamířily vzhůru. S&P 500 opět překonal intradenní maximum a dále rostl.

    celý článek »

    VIDEO: Jakou strategii zvolit pro překoupené trhy?

    Zahraniční trhy překonávají svá maxima a spousta investorů nechce dávat peníze do akcií. Moderní způsoby investování umožňují různé možnosti zhodnocení investic. Jednu z nich popisuje Martin Urban, hlavní makléř společnosti brokerjet České spořitelny.

    celý článek »

    Jednočlenné společnosti se brzy utrhnou ze řetězů. Sláva!

    Ve volném rekodifikačním seriálu o obchodních korporacích se dnes zastavíme u právní úpravy společností s jediným společníkem nebo akcionářem, u tzv. jednočlenných společností. Jak už asi někteří tuší, od příštího roku díky novému zákonu o obchodních korporacích nastanou příjemné změny, které přivítá selský rozum.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »