• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 23. 5. 2013

    Čtvrteční obchodování zahajovaly trhy pod tlakem včerejších zpráv předsedy FEDu o možné modifikaci QE v nadcházejících měsících, ale i díky obavám ze zpomalení čínské výrobní aktivity. Rovněž dnešní vývoj evropských burz náladě příliš neprospěl.

    celý článek »

    Ropa a velká trpasličí pětka

    Pokud se podíváme na prokázané rezervy největších ropných společností na světě, zjistíme, že to, čemu se říká „Big Oil“, jsou ve skutečnosti trpaslíci.

    celý článek »

    Vlna výprodejů zalila Evropu, Stoxx 600 -2,1 %

    Výrazná výprodejová vlna dnes poznamenala evropské akciové trhy, které tak zakončily obchodování s několikaprocentními ztrátami. Negativní sentiment investorů způsobily obavy z možného utlumení stimulace americké ekonomiky ze strany Fedu, stejně jako překvapivě nepříznivá data z Číny.

    celý článek »

    Americké trhy pokračují druhý den v poklesu

    Americké akciové indexy vstoupily do dnešního obchodního dne ztrátou, která navazuje na včerejší nepříznivý vývoj. Dnes navíc situaci zhoršila také horší než očekávaná data o vývoji čínského průmyslu, navíc přes včerejší ujištění z úst předsedy amerického Fedu panují spekulace o možném utlumení programu nákupu dluhopisů.

    celý článek »

    Akcionáři Orco chtějí zabránit ovládnutí představenstva Vítkem. Valná hromada odložena

    Realitní skupina Orco Property Group (OPG) odkládá termín valné hromady z konce května na 27. června. Stalo se tak na žádost dvou silných akcionářů Alchemy Special Opportunities a Kingstown Capital Management, kteří společně ovládají pětinu akcií OPG a chtějí zabránit dosazení nových kandidátů Radovana Vítka do představenstva společnosti.

    celý článek »

    Evropské akcie navázaly na propad zámořských trhů

    Západoevropské akciové indexy dnes padají o více než 2 %. Výprodej na akciových trzích spustily komentáře šéfa americké centrální banky o budoucnosti kvantitativního uvolňování, což otočilo včerejší obchodování na tamních burzách.

    celý článek »

    NWR – S&P snižuje rating o další stupeň. Čeká "slabé" výsledky

    Podruhé za necelé dva měsíce dnes snížila ratingová agentura Standard & Poor's své hodnocení úvěrových závazků společnosti NWR (33,65 CZK, -4,13%). Dnešní downgrade byl o jeden stupeň z „B+“ na „B“, přišel krátce před závěrem pražského obchodování a poslal titul do dalších ztrát až na závěrečných 33,65 Kč - tedy nové historické dno.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: padavý opening 23.5.13

    Čtvrteční obchodní seance v USA nebude mít rozhodně nijak lehkou vstupní pozici následně po korekci vyvolané zejména reportem FOMC Minutes, který jasně naznačil, že reprezentanti US centrální banky jsou ochotni přistoupit k diskusi a případně i realizaci.

    celý článek »

    BBC: Německo má nejvíce pozitivní vliv na svět

    Německo je i přes důraz, který klade na přísnou rozpočtovou disciplínu, vnímáno jako země s "nejpozitivnějším vlivem na svět". Vyplývá to z dnes zveřejněného průzkumu britské televizní a rozhlasové společnosti BBC, který zahrnuje názory vybraných obyvatel 25 států.

    celý článek »

    Kam se nám ta ropa tedy vydá...

    Po pár měsících bychom se dnes rádi vrátili k našemu dlouhodobému pohledu na vývoj ceny černého zlata. Z grafického znázornění je zřejmé, že se nám cen ropy dostává v této dlouhé a poměrně rovnoměrné trojúhelníkové formaci do konečné fáze....

    celý článek »

    Reformy v Indii

    Poslední dva roky byly pro indický akciový index Sensex velmi skromné. S agregátním výnosem 2% lokální burza zaostala za dluhopisovým trhem. Důvodem byl výrazný pokles ve strukturálním tempu růstu HDP z 9% na 5% zapříčiněný zastavením strukturálních...

    celý článek »

    UK - revize HDP za 1Q potvrdila jeho růst o 0,3%

    První revize dat o vývoji HDP ve Velké Británii za 1Q tohoto roku potvrdila předběžně oznámený růst o 0,3%, což naplnilo očekávání trhu. V meziročním srovnání HDP rostl o 0,6%.Výraznou měrou se na růstu HDP podílel růst stavu zásob, ježse zvýšily o 2,5...

    celý článek »

    Ropa klesá a může sestoupit až k 90 dolarům

    Cena ropy klesá třetí den v řadě a pohybuje se v blízkosti týdenních minim u 93 USD. Ropě nepomáhá poměrně silný dolar, který se po včerejším vystoupení Bena Bernankeho v americkém senátu stále pohybuje v blízkosti několikatýdenních maxim.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 23.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.5.Změna23.5. Americký dolar USD 120.1730 +0.32%20.2380...

    celý článek »

    Nákup fyzického zlata je běh na dlouhou trať

    „Současný vývoj ceny zlata nahrává negativním prognózám. Naši klienti se však neznepokojují, a pokud je to možné, zlato naopak dokupují,“ říká Kamil Kresta, manažer ČM AURUM, investičního portálu České mincovny.

    celý článek »

    Premiér: Podpora obnovitelných zdrojů energie je neúnosná

    Našim cílem je ochrana spotřebitele a zachování konkurenceschopnosti. Premiér Petr Nečas to řekl po setkání s předsedkyní Energetického regulačního úřadu Alenu Vitáskovou. Společně koordinovali postup vlády a ERÚ při řešení důsledků podpory obnovitelných.

    celý článek »

    Jen po Fedu prudce sílí

    Jen k dolaru roste 1,7% d/d na 101,4. Trh ke konci včerejšího dne spíše navyšoval zisky po odpoledním vystoupení šéfa Fedu Bernankeho ve spojeném ekonomickém výboru Kongresu na téma Ekonomický výhled a večerním zápisu ze zasedání Fedu o hlavní...

    celý článek »

    Měď jako na houpačce

    V průběhu včerejší obchodní seance na burze Comex spadající do skupiny CME zaznamenal nejaktivnější futures kontrakt na ...

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Pozvánka na řádnou valnou hromadu

    Pražské služby, a.s. (IČ: 60194120) Povinně zveřejňovaná informaceSpolečnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), tímto v souladu se zákonem č.

    celý článek »

    Nikkei 225 ztrácí 7,32 %!

    Japonská burza končí dnešní seanci o více jak 7 % slabší a uzavírá tak extrémně volatilní seanci, kdy v jejím počátku index dokonce rostl o dva procentní body.

    celý článek »

    PMI indexy z eurozóny neukázaly zlepšení

    Dnešní evropská seance patří indexům nákupních manažerů (PMI) za služby a výrobu. Jako první zveřejnila výsledky druhá největší ekonomika eurozóny Francie. PMI index za výrobu sice překonal odhady ekonomů, když si polepšil na 45,5 bodu z předchozích.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Vlnap a.s.

    Vlnap a.s., se sídlem Karlovarská 1342, Nejdek, IČO 00013111 Oznámení o konání řádné valné hromady Představenstvo společnosti VLNAP a.s. se sídlem Nejdek, Karlovarská 1342, PSČ 362 21 IČ: 000 13 111 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským...

    celý článek »

    „Argentinský“ bod zlomu pro eurozónu

    Nezaměstnanost ve Španělsku dosáhla 27 %, mladí lidé utíkají z Portugalska a Irska. Čtvrtina Řeků tvrdí, že má problémy se zaplacením potravin. Ačkoliv tato situace připomíná podmínky během Velké deprese, Evropa nemá žádný plán na to jak lidem zajistit práci.

    celý článek »

    Střibro: Koupit, prodat nebo držet?

    Patrik Komárek z brokerjetu ČS nabízí technickou analýzu grafu ceny stříbra. Kde jsou silné hranice podpory, na kterých čekají kupci? A kde byste měli nakupovat vy? Čtěte také: Co musíte ráno vědět (23.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »